23325
  • Kandurex
    Szemellenző...ugyan mááá kérem....ha ott dolgozol a cégnél....jaja...még fáj is ahogy írom...szal, ha ott vagy a cégné Te ugy képzeled, hogy a zene+hangok amik ott vannak a Te tulajdonod és copyright-ed és visszed...ekkora baromságot tényleg rég olvastam... persze a grafikus meg viszi a grafikát gondolom a havi pénzt meg amit kaptak azt meg vissza fizetik az ID-nek...LOL

• dikki*yysw
    Annyiszor hivatkoztál már erre a baromságra, idézd be légyszi hadd nézzem meg ezt a szöveget.
  • Kandurex
    Érdekes...akkor mi volt az a duma az egy délután alatt végig vihető játékról? Talán szövevényes story, pályákat átívelő izgalmas story? nem...agyatlan hent. Talán majd most változik
  • dikki*yysw
    "akkor meg végképp nem értem miért szarozik JC és mit akar még beépíteni, hogy ő legyen a number1, hiszen ez pont az ő drágalátos felfogásával ellentétes ami: Hisz ez csak egy Doom! És minek ide ez meg az meg amaz.."

hogy pár hozzád hasonló okostojás ne könyvelje el a megjelenés előtt fél évvel a játékot azzal, hogy agyatlan hent lesz?
  • dikki*yysw
    Lemaradtam erről a kis flémről, mondjuk nem sajnálom... csak pár dologba belekötök. Randomra.

"Ergo: ha csúsztatják akkor a motor miatt van! Más miatt nem lehet! Mi miatt? A grafikusok rossz munkát végeztek? Netalán a pálya tervezők? Zenészek? Valószínűtlen ugye?"

Tájékozatlanság, szemellenző.

Kb. egy hónapos hír, hogy a motor már készen van, az id többi embere dolgozik már csak a játékon. Pályakészítők, designerek, modellezők, audio-szakemberek, multiplayer rész.
    Ugyanebben a hírben az is újdonság, hogy lesz multiplayer.

"Azért egy értelemse hozzászólást még így fejfájósan tőled, hogy miért is csúszik a D3 még elvárnék. :("

Kb. három hónapos hír az is, hogy Trent Reznor kiszáll a játékból, viszi a hangokat is. Csak egy példa. De ott a multiplayer rész is. Akármi.

"Carmack tipikusan az a fajta ember, aki amit megtanult abban a legjobb, de a játékokhoz fingja sincs. Értsd: van egy grafikus aki jómunkásember módjára megteszi amit tőle várnak, de köze nincsen a szakmához amiben dolgozik, jelen esetben játékipar. Ezért lehetséges az is hogy ilyen extrém grafikára melyet JC csinál, csak HENT alapot húznak rá már az ID.nél és az összes többi kiadó meg faszábnál faszább játékokat hoz ki ugyanazzal a motorral. "

Miről vitatkozunk? JC a legnagyobb programozózseni.

TE miről vitatkozol? Hogy JC nem tud játékot csinálni. ÉS? Hogy jön ez ide?

"Az igaz, hogy a designereken múlik DE PONT EZ A LÉNYEG, HOGY JC LEUGATJA ŐKET, HOGY NE HOGY MÁR BELETEDD EZT, ez csak egy DOOM. Na ezzel van a gond. Nem tud továbblépni önmagán. "

De ba******************************* honnét a ******* szeditek ezeket AZ ÉGTELEN NAGY MARHASÁGOKAT! HIHETETLEN MILYEN EMBEREK VANNAK!
  • gonosz
    volt regen egy interview-szeruseg..
    a doom3-rol kerdeztek az egyik id-s arcot. tema volt hogy az id-seknel szo volt rola hogy tegyenek-e pl egy ajtonyito gombot a doom3-ba vagy maguktol nyiljanak ki. Carmack ennyit mondott: "mi a raknak?" angolul nem emlekszem hogy volt :) Szoval ebbol ugy saccolom a 4 cursor+1 tuzgomb eleg lesz a jatekhoz. Primitiv lesz a jatekmenet, kb doom1 szinten? kit izgat. Az hogy mennyire tetszik majd nektek, vagy barki mas usernek a doom3 azt leszarjak. Egyes egyedul az szamit hogy a TOBBI FEJLESZTO CEG lassa a motor kepessegeit, es menjen a licensz. Ennyi.

Akkor meg mi a fenenek vitatkoztok azon hogy melyik lesz jobb jatek, nem is fair az osszehasonlitas mert a doom3 csak marketing.
  • harczos
    úgy legyen, ámen.
  • HuAn82
    Miért HL2?Állítólag JC olyan fa**a gyerek,hogy látja a jővőt.Talán mástól tart....Tom Sweeney?

"Igazából azért esett szó JC-ről, mert ha Doom, vagy ID akkor az egyet jelent JC-vel, bármennyien is dolgoznak ott. És ez az egész eltolódás meg miegyébb egy embernek köszönhető."Hidd el az igazán nagy emberek a háttérben maradnak.Az üzlet és a pénz diktál!JC is biztosan alárendelt valakinek.Nem programozóra gondoltam.
    JC kezd egy kiöregedet bokszolóra emlékeztetni.Akit az újak érkezése miatt háttérbe akarnak szorítani és becsmérelni.Azért ez az ember valamikor NAGY dolgot tett és még tehet.Szerintem még szavazzunk neki egyszer bizalmat!Ennyit megérdemel.Talán valóban az utolsó IGAZI NAGY dobásra készül,hogy méltosággal távozzon.
  • Árnyvadász
    Pont.

Utolsó szó jogán: Nem is kezdtem volna bele, ha nem olvasom ma reggel a hírt, hogy a DOOM3 jövőre csúszik át, annak ellenére hogy így ennyi és ennyi veszteség éri a kiadót és a többi (részletekbe hadd nem menjek bele, különben is ki kell szolgálnom a következő vendéget, mert ID büfében vagyok, ugye ugye :)) .

Igazából azért esett szó JC-ről, mert ha Doom, vagy ID akkor az egyet jelent JC-vel, bármennyien is dolgoznak ott. És ez az egész eltolódás meg miegyébb egy embernek köszönhető. Ezért lett JC a célpont. Ráadásúl nem is neki a személyének, hanem a hülye felfogásának. Mert ha már sokan említettétek, hogy nem igazán lehet párhuzamot felhozni a HL2-Doom3 háborúban (és ez alapozott is, hiszen két teljesen eltérő játékról van szó), akkor meg végképp nem értem miért szarozik JC és mit akar még beépíteni, hogy ő legyen a number1, hiszen ez pont az ő drágalátos felfogásával ellentétes ami: Hisz ez csak egy Doom! És minek ide ez meg az meg amaz...

Az is lehet, hogy nem ő maga (azta kurva, most nagy kivételesen) hanem a team, azaz az ID hozta meg nagy kivételesen a döntést, mert érezték amit összehoztak az rettenet kevés egy HL2-höz képest... És tudom az előbb már írtam: a Párhuzamot nem kell nézni, csakhogy a játékosok, akik megkapják a HL2-t és annak lehetőségeit, azoknak bizony a D3 már kevés lesz. Éppen ezért tenni kell valamit, kicsit jobbat kell alkotni. JC jól beszopatta az egész ID-t, hiszen a fajében meg sem fordult, hogy az Ő drágalátos legjobb, legszuperebb motorjánál képes valaki is jobbat csinálni, ezért maradt a tipikus ösvényen, GRAFIKA ISTEN, játékmenet meg marad a Doom szintjén és HENT, hiszen nem kell több, ennyivel is mi vagyunk az ászok. Aztán jött a pofáraesés. JC egoja az ok, hogy csúszik a D3 és ez megbocsájthatatlan számomra, pont egy olyan embertől, aki már amúgy is otthagyja a játékipart és ezzel már nem veszít presztizst vagy bármi egyebet.

Pont. Kezdek belehülyülni már én is:)
  • Davidus
    Te vagy a 20. aki ezt leírja:) Kell a flém meg a hülyeség azt csá:)
  • HuAn82
    Ott a pont!!!!
  • dashed_
    nem ertem mer kell itt vitazni..
    lesz egy hl2 meg doom3 meg meg kitudja mi.. kesz.. azzal jatszol amelyikkel akarsz es ha az egyik jobban bejon mint a masik akkor azzal jatsz.. lol kesz.. mer kell itt fikazni jc-t.. meg aszondani hogy hl2 jobb stb.. en pl kurvara leswzarom hogy jc hogy csinalja a doom3 at. hany ember lepet ki tole stb... es azt se kell elfelejteni hogy a doom3 egy total mas kaliberu jatek mint a hl2..
  • HuAn82
    Ezt honnan tudod?Feltételezés?
  • Davidus
    Szerintem te az ID-nél dolgozol hogy így vágod a dolgokat. Megvan! Te vagy a büfés és hozzád járnak sírni a designerek:)
  • Árnyvadász
    Hát elég gyakran van meghírdetve állásajánlat az ID-nél... Éppen amikor JC feje elszáll:_DDD
  • Árnyvadász
    Nem voltam ott, de Carmack megnyilvánulásai, amit kipotyogatnak apránként a nagyközönség elé, abból abszolult ez szűrhető le, meg ugye elég csak az ID játékait megnézni az elmúlt 10 év alatt és rögtön rájössz miről beszélek. Ő irányt mindent, mégha nem is az hatásköre akkor is. Trent Reznor vajon miért lépett ki? Biztosra veszem, azért mert a töke telelett a nyálkarmak állandó skatulyáitól. Persze kapott egy munkát és csinálta is volna ahogy ő.....de már kapta az instrukciókat a fejestől, hogy nana... Na most te adnád olyanhoz a neved, amit (pláne ha elismert vagy) nem teljesen szabad akaratodból alkotsz? Tipikus Bernie Ecclestone ez a JC, ő a mindenható úristen aztán igazgat mindent, közben az már nem az ő hatásköre, így aztán az F1, akár az ID ott tart ahol tart. Lehet rossz párhuzam, de szerintem jól szemlélteti a dolgokat.
  • Davidus
    JC befenyíti a maptervezőt: Ha az ajtó fölé bikafejet mersz rakni beletöltöm a zsíros segged a saját beledbe aztán kirulak wazzeg!!!!!!!
  • ollie
    :D miért akadályozna meg valamit, ami jobbá teszi a gámát? azért csak nem hülye annyira.
  • Sir Quno Jedi
    Áh, ezt még a doom1 újrakiadása is veri gameboy-on !
  • Davidus
    Honnan tudod ott voltál?
  • Árnyvadász
    Az igaz, hogy a designereken múlik DE PONT EZ A LÉNYEG, HOGY JC LEUGATJA ŐKET, HOGY NE HOGY MÁR BELETEDD EZT, ez csak egy DOOM. Na ezzel van a gond. Nem tud továbblépni önmagán.
  • Davidus
    Honnan tudná bárki is hogy mitöl csúszik?
  • Árnyvadász
    Igen! Holnap megbeszéljük a dolgot. Bocsi, csak nagyon belefeledkeztem JC-be.:)
  • ollie
    nyílván ezért, mert szebb és élethűbb lesz a hl2 a mai állapotoknak megfelelően. ezért csúsztatni kell, hogy tudjanak rajta javítani. a másik lehetőség, hogy nem tudják az optimális gépigényt elfogadhatóvá tenni a mai átlagszámítógépekhez képest (senki nem fogja venni, ha egy 2GHz-s procin+Radeon9700-en szaggatni fog) és várnak, hogy a hw piac fejlődjön még egy kicsit.
  • Árnyvadász
    Carmack tipikusan az a fajta ember, aki amit megtanult abban a legjobb, de a játékokhoz fingja sincs. Értsd: van egy grafikus aki jómunkásember módjára megteszi amit tőle várnak, de köze nincsen a szakmához amiben dolgozik, jelen esetben játékipar. Ezért lehetséges az is hogy ilyen extrém grafikára melyet JC csinál, csak HENT alapot húznak rá már az ID.nél és az összes többi kiadó meg faszábnál faszább játékokat hoz ki ugyanazzal a motorral.

Mert az egy dolog, hogy lehetne belőle az ID.nél is jobbat kihozni, de azt JC mereven és elzárkózóan leugatja. Egyszerűen ahhoz már nincsen érzéke, de ez nem baj, csak ne ugatná le, amihez nincsen. Romero is ezért hagyta ott a francba mert szeretett volna más típúsú játékot kihozni egy fasza motor alá, de JC beadta az unalmast, Romero meg távozott.
  • Kandurex
    Azért egy értelemse hozzászólást még így fejfájósan tőled, hogy miért is csúszik a D3 még elvárnék. :(

ha , nem, nem....

• ollie
    az igen, hogy a motornak élethű fizikája van, így minden tárgyat e képpen tud kezelni. mert ha a doboz úgy esik le a földre, akkor minden. ez meg ugyanaz mint a hl2-ben. az, hogy ez menniyre lesz hatással a játékmenetre, már csak a designerektől függ. persze még az kell ehhez, hogy mindent el is lehessen pusztítani. ebben valszeg sokkal jobb lesz a hl2.
  • Inquisitor
    Árnyvadász!
    Megkaptad a levelemt tegnap??? Csak mert nem válaszoltál ...
  • GregSB
    Na már nekem is belefájdult a fejem a sok okoskodásba itt, ugyhogy lépek.

További jó JC fikázást kívánok!
  • Kandurex
    ez olyan nagy kunszt manapság?
  • GregSB
    Ne keverd már össze a Game Dizájnolást a Motor fejlesztéssel!!!!
  • ollie
    azért valszeg nagyon sokat fog adni a játékélményhez, hogy a szörnyek is élethűen fognak legurulni a lépcsőn... nagy különbség.
  • Kandurex
    pff...köszi...

no comment

(Ide még jött a szokásos véleményem JC.-ről...de már le se merem írni)
  • ollie
    ez sem igaz. asszem pl a wizardry 8-nak cserélődött le a motorja többször is az évek során. A story-t, a hátteret, a szabályokat, a pályaterveket meg lehet csinálni motor nélkül is.
  • Árnyvadász
    Csak az a baj azzal az "elsöprő" fizikával, hogy míg a HL2ben ezt valóban ki is lehet használni méghozzá többféleképpen, addig a DOOM3-ban ez annyiban fog megnyilvánulni, hogy ha lelősz egy dobozt a polc tetejéről, akkor az élethűen fog leesni a földre. Ennek meg sok értelmét nem látom, max. annyi, hogy ez ma már követelmény egy játékban, na meg ha a Doom3-ról van szó, akkor meg ugye alap. Csak itt megint azzal van a baj (JC szűklátókürűsége), hogy ha már beleimplantáta ezt a fizikát, akkor mi a faszért csak ilyen típusú (doboz) dolgokhoz használja? HL2-ben akár a játékélmény, játékmenet és apróbb logikai megoldások is ki lesznek használva a fizikai motor által. Ott veszik a fáradságot arra, ha már beletesznek valamit és az új, akkor az kellőképpen ki is legyen használva. És nem ez a normális gondolkodás? Lehet ma nem kéne többet szídni JC-t, mert még mártir lesz a végén belőle, azt meg aztán kurvára nem venném a szívemre:D
  • ollie
    emberek!

senki sem isemri közülünk JC-t személyesen, ezért ne írjunk róla olyan dolgokat, amelyeket csak feltételezünk!

(ne értsetek félre, nem vagyok doom fan (hl rulez!), csak nem szeretem, ha feltételezések alapján húznak le valamit/valakit)
  • Kandurex
    Minek csúsztassák???:? jajaj
    sjiewhewlewrkegrnlk
    kész!

VÉGLEGESEN FELBAXTAM AZ AGYAM!
    Részemről a vita lezárva.
  • Kandurex
    5 évig mit csináltak a grafikusok zenészek stb.stb? (azt mindenki tudja, ugye, hogy a D3 rövid játékmenet ergo: kevés pálya lesz)
  • GregSB
    Te miről beszélsz? A motor MÁR KÉSZ VAN. Amíg nincs kész a motor nem lehet rá dizájnolni semmit. Ha most kezdené el még továbbfejlesztgetni JC SOKKAL többet csúszna a játék.

Ráadásul "elsöprő" fizika már a HL2 megjelenése előtt is be volt építve a Doom3ba!
  • Árnyvadász
    Az a baj, hogy a DOOM3 alpha még gondolati szinten sem merül fel bennem. Még az élmények sem. Az akkor ott a monitor előtt ütött mindent, de egy héttel később már rég elfelejtettem az egészet. Míg egy 7 éves játékból ami szintén FPS mondjuk a mai napig emlékszem és átélem a jeleneteket, amiket az adott. Ez a baj az ID játékaival, hogy nincsen hosszútávon maradandó élmény bennük. Hamar elfelejti az ember őket, akármilyen csillogó villogó az egész. Pont így is akarják eladni nekünk. Ez benne a biznisz. A többi sallangos. Amit írtam akkor róla, az egy az egyben igaz, de ma már nyomokban sem érzem azt amit akkor adott. Pl. a Return C. of the Wolfenstein élményei a mai napig meghatározóak és még most is lepereg előttem az intro baljós hangulatu képsora. Abban benne volt a nagybetűs hangulat. Az egész játékban uszkve mindenestül. Nyilván a final version is ütni fog és ugyanezen hatások benne lesznek, amiket az alpháról írtam, de kérdés, hogy eléggé újszerűek lesznek ezek akkor amikor játszom (fél év múlva) vagy már nem. De ez még nem olyan nagy probléma. Az igazi baj nem a Doom3-al van, hanem azzal az emberrel, aki egyként helyezi mindenek fölé magát és nem hagy lélegzetvételnyi ötletnek sem helyet, amit más bele akar építeni a Doom univerzumba. JC-ről van szó természetesen. Aki zseni és szupersrác a javából, de szörnyen szűklátókörű és ragaszkodik ahhoz ami már régesrég lerágott csont: Grafikával nem lehet megváltani a világot, nemhogy egy játékprogramot. Az hogy sokat tesz, hozzá azzal amit tud, az pont el is veszti a másik oldalon a program kárára, értsd makacsság, önfejűség az egyedüli istennek beállított viziókép, amit a szakma egykor ráragasztott (jogosan), mára azonban ahogy Kandurex is írta csak félhomályból kikandikáló reménysugár, melybe kapaszkodva már nem lehet menteni azt ami menthető lenne. HL2 berobbanása porrá zúzta az ISTENNEK és ő kicsiny fiának (Doom3) nagyságát, ezért most elvonult a sértődőtt gyerekként, hisz nála jobban nem tud senki semmit felfogása csorbát szenvedett. Belelátok ennek a kis fingószerkezetnek a fejébe, ehhez nem kell nagy ész, egyszerűen elég figyelni az eseményeket. Mert ha belegondolok abba, hogy az Activision bukik kemény milliókat azon ha a Doom3 nem jelenik meg ősszel, ennek ellenére mégis jövőre kapunk Doom3-at, akkor már nem azon gondolkodom, hogy a piaci telítettség a fő ok, hanem azon (plána JC-ből kiindulva), hogy szegény kis irigységtől puffadt Numner 1 gyerkőc nem akar beégni és mit neki 27 millió dolcsi, inkább elhalasztatja a NAGY ZÖLD játékát és megpróbál embereket bevenni a segítséghez (nagy szó!, mert nem mindent egyedük kell ám csinálni mégha zseni is vagyok), hogy olyat dobjon ki a piacra ami meg is állja a helyét ha már a legjobbról van szó. Mert akkor ez messze nem a legjobb, ez így pont tényállást nyer. Kiváncsi lennék mi a helyzet a pletykaszinten beharangozott augusztusi QuakeCon-on esedékes DEMO-val kapcsolatban. Na az már full biztos, hogy kis sem meri tenni az orrát a külvilágra, mert mindenki bealázná egy jééé egy újabb MEgyek oszt HEntelek álá Serious Sam mintájú, csak fény-árnyék jeffektel megtömött stuff jelzővel.

Kb. ennyi, több ma már nem lesz. Minek? Max. jót röhögtök, nekem az is megteszi... Foglalkozom vele? Nem. Hát akkor meg... :)