DOOM 3 and Resurrection of Evil

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Istencsászár
csak kiiakaszt a sok hülyeség

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

hiba
majd rajavounk a fullbright modra 😊

Kandurex
Kezdi már a császár..beindul a flame :S

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

hiba
Honna veszitek hogy ez nem eletszeru?
Voltatok mar mars bazison?
Vagy ez is olyan kozhely, hogy atomrobbanast mar mindeki latott?

hykao
Egyébként szerintem a gamma felrakása 2-re csak ront az összképen.
A színek fakók lesznek, a világosabb részek, meg már-már vakítóak...és még a füst is kontúros lesz...

Szal el kell fogadni, hogy ez a játék ilyen sötét, így van meg igazán a hangulata.
Istencsászár
Úristen nehogymár a Hl2 papirgrafikáját meg a kockás grafikáját istenitsed neeeeeeeeee adjak képet hogy milyen a hl2 szánalom.hu.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Kandurex
Ha ezt: #15949 elolvassa neked véged!

"Életszerû" graf(színek) majd a HL2 ben lesznek.Legalábbis a videók alapján.
Ezt annak ellenére mondom hogy nekem nagyon tetszik a doom3 , vmi eszméletlen a grafikája .Bárki bármit mond ez a gama korszakalkotóra sikeredett.
(Csak azt a tetves plasma storage kodot nem találtam sehol hogy a fene essen bele.)

"vessetek a mókusok közé" :)

hiba
2.8HT (3.2n) de sztem def-on se lenne sokkal kevesebb eredmeny, majd megnezem, 1G R

hykao
Emlegetett szamár...
Istencsászár
re ne ideglejetek a hülyeséggel

[NST]Cifu
Jó, akkor csak én értettelek félre. Megyek inkább aludni, mielött jobban magamra haragítom a T. topiclakókat, mint Istencsászár és DJ RX7 egyszerre.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

hykao
az, ja, az....
Mas-Thief
Hiba: Procid milyen? Ramod mennyi van?

gpm
Legyszives valaki linkeljen mar be nekem egy faljlistat a base konyvtarrol!

Sony VAIO notebook pcg-K33, Xbox+Samsung 43\" 1080i HDTV SP-43T8HL

Kandurex
na kit vertem ki...jelentkezzen..:p

Kandurex
Arról volt szó, hogy a játék nincs optimalizálva ami igaz is, hisz optimalizációnak ritkán nevezzük az aniso ki - be kapcsolását és a nem látható textura különbség tömörítését. Az más tészta, hogy persze optizva van, hisz egyébiránt semmin nem futna el. Most elmondtad nekem, hogy az aniso sebesség vesztéssel jár..én meg tök hülyén nézek ki a fejembõl mer' nem értem majóistennek bizonygatod ezt a köztényt..

[NST]Cifu
Ilyen kérdésekre válaszul bõszen várjuk a D3 motoros játékokat (én eddig egy ilyenrõl tudok: Quake4). Talán ott kiderül, hogy csak az ID-nél volt a grafikusok fele szinvak. 😊))

hiba
1280x1024 / UH / 2xAA 8xAZ Timedemo1 = 25 FPS
game kozbe 10-50 FPS atlag 20 😊 azittem uj kartya kell de azert egesz turhetoen megy (9800pro)
valamint image_compress 1, es image_precomp... 1. ettol nem lesz tobb fps, viszont nem is lesz rondabb, de egy kicsit lecsokkent az akadozas (a kepminoseget megneztem ki volt kapcsolva es szinte nem latni)

Kandurex
az császár apám..az császár volt, jaj neked ha visszajön 😄D

[NST]Cifu
Lehet, hogy már elvesztettem a fonalat: nem arról volt szó, hogy JC nem tudott optimalizálni, és hogy az MQ és a HQ között a legfõbb különbség a 8xAF? Namost ha az AF a sebességvesztés egyik forrása, akkor azt JC sem fogja tudni kiküszöbölni, hacsak valami ráolvasással rá nem veszi a videókártyákat, hogy az AF-hez hasonló textúraszûrést jóval gyorsabban végezzék el.

Ha nem ez volt a probléma, akkor csak én vagyok már túl álmos, és megyek aludni

hykao
Ja, azt hittem te is azt mondod, mint az az Istenkirály vagy ki a... , hogy majd csak akkor tudjuk meg milyen a játék (látványra) igazából, ha 512 megás videókártyát veszünk.

Egyébként szerintem a gépigény nem olyan vészes, mint azt sokan várták, illetve nagyon jól skálázhatóak a beállítások, így low-end kártyákon is elfogadhatóan futtatható, tehát azt kell mondjam az optimalizálás ebbõl a szempontból nem sikerült rosszul. ...sõt talán túl jól sikerült...

Viszont továbbra sem vagyok kibékülve a néhol nagyon silány minõségû (fõleg az élõlények kidolgozottságához képest) sík, faltextúrákkal, kólásdoboz tetejû, szögletes hordókkal, illetve kihegyezett fejû kopasz karakterekkel. Amik nyílván azért ilyenek, amilyenek, mert ebbõl a szempontból viszont az optimalizálás nem sikerült jól...

Ezen kívül a színekkel sem vagyok megelégedve. Némelyik textúra színe olyan, mintha 256 színbõl dolgoztak volna. Valahogy olyan nem életszerû a színek összhatása, szal ennél sztem ma már több lenne elvárható.

A sztorira nem írom, hogy 0, mert nem is vártam mást egy id játéktól.
Kandurex
és ezt most minek magyarázod nekem?

[NST]Cifu
Nézd meg mekkora a külömbség sebességben az MQ és a HQ között, és nézd meg mekkora a sebességveszteség bármely játékban akkor, ha a 0xAF-et 8xAF-re kapcsolják. Szerintem meg fogsz lepõdni....

(ie.: a sebességvesztés jelentõs része az AF bekapcsolásából ered!)

Kandurex
nekemcsúcsosztkész!

Jahogy így kell érteni, mer' egyéb iránt nálam a csúcson többen is ülhetnek...

[NST]Cifu
Azt felejted el, hogy itt a kis különbségek is meglátszhatnak, mivel a normalmapok apró hibái ugye megjelennek a kinézeten, hiszen a modell kinézetére (a fény/árnyék hatásra) vannak befolyással.

De egyszerûen kipróbálhatod: állísd HQ részletességre, és a .cfg-ben állísd át 0-ra az AF-et...

Kandurex
Jóvan,,tényleg ott van a textura compress...de attól a nem a minõség fog csökkeni ekkora méreten, hanem a memóriát szabadítja fel, észrevehetõ különbség lsd :15941 nem lesz! A játék nincs optizva itt, ezt el köll fogadni édös fiam...w

Najo azése szállok be az n+1edik textúraminõség vitába mert annyira nem értek hozzá, hogy értelmes dolgokat tudjak mondani...

hykao
Kandúr mi van veled?
Nem érted a csúcs szó jelentését vagy mi???

Ma a csúcs kártya (ATI esetében) az X800 széria tagjai, ez után a 9800XT és csak ezután jön a 9800pro, tehát nem lehet csúcs!
Kandurex
Öhöm..na akkor regélj nem különbséget egy mondjuk egy 10megabyte -s bmp és egy 1mb jpg kép közti különbséget...csak megsúgom, szabad szemmel észrevehetetlen.... és most nem az 4 megás bmp és 60kbst jpg esete áll fenn, mert úgye ott észrevehetõ..

[NST]Cifu
Nem. Te írtad, hogy a HQ és az MQ között csak a 8x aniso a különbség. Ez pedig nem igaz. 😊

Imádom amikor mindenki pontosan tudja hogyan kell doom3mat írni, fél évre elõre tudja a kiadók marketing terveit és persze minden hardware és szoftware szar...

[NST]Cifu
jövõben megxûnik a textura compress

Pardon, de gondolom nem kell elmagyarázni, hogy a tömörítés veszteséggel jár (legalábbis valami ilyesmirõl vartyogtak még a Dxt kapcsán). Tehát az UQ lényege az, hogy 100%-os képminõséget ad.

Aki meg asszondja, h a 9800 pro nem csúcs kártya az mehet kaszálni a rétre,...vagy soroljon fel nála jobb kártyát..,.a mostjelentemmeg1hónapjaabótbaX800nemérdekel

9800XT...

Egyébként nem ártana elfogadni, hogy jelenleg az X800 és a Gf6800 a csúcskártya, mert ha tetszik, ha nem, ez a helyzet...

Kandurex
vááááá te képes vagy optimalizálásnak nevezni a textura compress -t + az aniso -t????

Kandurex
Egyébként ha befektetõ lennék egy projectbe NEM biztos, hogy a D3 motort választanám...akkor se ha AVP -rõl lenne szó...mindattól függetlenül, hogy a legszebb játék a piacon

Kandurex
UQ? Meg a jövõ hardwer..muha..a jövõben megxûnik a textura compress...na ja. Aki meg asszondja, h a 9800 pro nem csúcs kártya az mehet kaszálni a rétre,...vagy soroljon fel nála jobb kártyát..,.a mostjelentemmeg1hónapjaabótbaX800nemérdekel

[NST]Cifu
Beállíthatod, sõt fut is viszonylag szépen, de még a 256MB-os kártyákon is megesik az a bosszantó dolog, hogy egy új pályarésznél nekiáll a memóriából (rosszabb esetben a vincsirõl) töltögetni, mivel a több, mint 500MB-os, tömörítettlen textúrakészlet nem fér el a memóriában.

Persze a HQ és az UQ között nincs akkora minõségbeli eltérés, ami ezt az igényt indokolná, de játék közben tényleg valahogy szebbnek tünt nekem... csak ez az idegesítõ meg-meg akadás ugye...

[NST]Cifu
Pontosan errõl van szó. Az UQ a jövõ hardwerének szól. Ha belegondolsz logikus. A Doom 3 fejlesztése 4 év volt, és a Quake 3 engine ez idõ alatt alaposan megkoppot (a végére a különféle fejlesztõgárdák már össze-vissza foltozgatták, hogy még látványosabb legyen, aminek viszont az volt az ára, hogy tényleg nem volt optimalizálva a motor az utólagosan beépített modulok miatt. ezért voltak egyre lassabbak pl. a MOHAA játékok...). Az ID ezért elõre lépett, és olyan hardverre is felkészítették a motort, amely még nem is létezik, így még 2 év múlva is talán versenyképes lesz...

Persze van egy sejtésem, hogy eredetileg az ID sem szerette volna ennyire elhúzni a fejlesztést...

gpm
#15922 pls!

Az Ultra csak Carmack gépén megy jól.:-)))))

Aha, értem. Köszi a választ.

zoli80
milyen cache?hol kell állitani?

hykao
Na de akkor miért választható a menüben az ULTRA HIGH QUALITY?
Nem féltem õket, elõbb-utóbb összedobnak egy fél gigás kártyát...

RelakSfromhome
Nemtom, de most, hgy vettem új prockót, helyenként duplájára emelkedett a renderelés. 9700-on hq-n simán veszi a 20 fps-t gorombább helyeken is. 800x600-ban pont most mértem 27 fps-t timedemoval

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

[NST]Cifu
Van egy SG fórumbug, miszerint ha tökéletesen 1x érkezik kettõ vagy több hozzászólás, akkor ilyen ilyen dupplázások/triplázások lesznek az egyiknek, a másik (vagy a másik kettõ) pedig elveszik.

gpm
a forummotor feltengelyes😊)

gpm
Valaki dobjon mar nekem egy fajl es konyvtar listat a base konyvtarrol-(vissza akarom allitani a pk unrar elotti allapotot)

Én mondtam. Csaba. Csa kne mértem, miért a te nevedre jegyezte be??

[NST]Cifu
Helyesbítek. Nincs olyan gép, amely kihozza belõle a maximumot (ugye már többször is tisztázva lett, hogy az UQ részletességhez 512MB videómemória kellene).