182151
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Razgon #1344 A Cart azért sokban különbözik az F1-től.
Egy F1 pilóta sikerét nagyban meghatározza, hogy milyen autóban ül.
A Cart-ban a csapatok választanak egy kasznit, egy motort, oszt' aggy neki...
Az F1 autókat viszont folyamatosan fejlesztik.
Montoya jó volt a Cart-ban, és jó lehet majd az F1-ben.
Itt sok múlik az illető hozzáállásán,jellemén, kitartásán és alkalmazkodó képességén is.
Van aki nem tudja mexokni az F1 autót (lásd Zanardi).
Montoyát nem hiszem hogy össze kellene hasonlítani Schumaherrel. Sch 1991 óta F1 pilóta, tehát 10 éves tapasztalata van. 100-nál jóval több versenyen indult. Montoya meg 3-on...
Montoya tehetséges, de még karrierje elején áll. És ez a karrier lehet hogy jól alakul majd, lehet hogy rosszul.
Mindenesetre semmivel sem kisebb feladat a Cart-ban versenyezni, mint a Forma1-ben. -
Petryx #1342 Tökéletesen egyetértek Lada -val!!! -
Petryx #1331 Kár hogy a Ferrarikkal valami nagyon nem volt rendben...
Amikor 98-ban Schumacher belerohant Coulthard-ba, ötszáz féle vélemény volt hogy ki és mit rontott el!
Megbüntettek valakit?
NEM!
Pedig videón bizonyított volt hogy Coulthard hátsólámpája nem égett!!! Márpedig szakadt az eső!
A versenybíróság néha nem a legtutibb döntéseket hozza, ez meg biztos!
Tavaly Pl. elismerték hogy amikor 97-ben Schumi nekiment Villeneuve-nek az utolsó versenyen, (ugye elvették Schumi összes azévi pontját), hiba volt megfosztani Schumi-t a VB 2.helyétől!
Addig addig elemezgették a videókat az esetrő, hogy úgyérzik nme volt az annyira bizonyíthatóan szándékos!
(Ez egy szaklapban jelent meg!)
Na és nem beszélve a Senna - Prost incidensekről!
Ugye emlékszünk még?
Két egymástkövető evben szinte ugyan az az eset történt meg az idényzáró Japán nagydíjon közvetlenűl a rajt utáni első kanyarban!
Egyik évben Prost-nak kedvezett, a másikban Senna-nak.
És azt hiszem még hosszan sorolhatnánk a kétes eseteket.
De hol nincs ilyen?
Elég a 2000-es foci EB-re gondolni...
Na erről ennyit!
De ez a Forma 1!!!
Valaki el sem indúl, valakit kilöknek, valaki hibázik, valaki nyer!
Ettől szép!
Ferrari Forever! Hajrá Schumacher! -
#1330 Lada: Ez meg azért érdekes, mert Sumika semmi kivetnivalót nem talált abban az előzésben :).
"A kanyarban kiszorított, de ez benne van a pakliban. Egy kicsit összekoccantunk, de semmi baj. Azt hittem, hogy később visszatámadhatom, de erre nem nyílt lehetőségem."
master_speed: okok, igaz, ralf-ra szaladt. Akkor meg pláne szar volt nekem! :)
Vampire: persze, az esőlámpát én is tudom, de az nem féklámpa! :) Az nagyon is kell mert a követö gyakorlatilag CSAK azt látja az előtte lévőből nagy esőben. -
Vampire #1328 :)) de már mindent elmeséltünk Dikkma. A Montoya előzést meg majd küldöm mpg-ben ha kell :) -
#1327 A francba, vagy 30 hozzászólás, mindenki dícséri a futamot, nekem meg már a 2. volt az évben, amit ki kellett hagynom. Ez vagyok én. Az, hogy ma felgyújtottam magam a laborban, tovább emeli jókedvemet, és a végén még tényleg depressziós leszek.
Azért azt a felgyújtást nem kell annyira komolyan venni, de szal a köpenyem az kiégett, kellene egy új :)) -
Vampire #1325 Hát tényleg olcsón megúszta Verstappen... ha tudta is, hogy Montoya a leader, mért kellett neki veszélyes közelségbe autóznia? Kit akart megelőzni a baromja? Remélem ebből minden pilóta tanult, mert undorító az ilyen... Montoya előzésén meg semmi kivetni való nem volt. Ez autóverseny, kurva nagy összegekkel, elismeréssel... Monti nagyon jól ment, ez az igazság, és egyre jobban fog, hála a BMW-nek is
Ja Bith, szerintem van egy féklámpa az autokon, de valmi vita mintha lett, volna, hogy nem kell, mert felesleges, és én úgy tudom csak esőbe van. Persze lehet, hogy hülyeség. -
#1322 Na, a versenybírák szerint pedig nem Montoya fékezett korán, hanem Verstappen későn. Így aztán megvágták 15 rongyra :).
Márpedig ezek a bírák azér rendesen ki szokták vizsgálni a dolgokat ugye... -
#1321 Velem még nem volt :)). De másnak sem :).
valszeg azzal magyarázható, hogy én egész másnak drukkolok, mint a vitázók, így abba nem nagyon szoktam beleszólni, hadd tépjétek csak egymást ;))). Akiknek én drukkolok sorrendben (tehát, ha az első kiesik, akkor a következőnek szurkolok a végéig):
1. Villeneuve
2. R. Schumacher
3. Panis
4. Montoya (mától! :))
5. Barichello
Képzelhetitek milyen fasza volt nekem, amikor Villeneuve felszaladt Barichellora a múltkor :\. -
#1320 Egyébként miért nics féklámpa az F1 kocsikon? Nem röhögni! Komolyan kérdem, mert szerintem sok bajt lehetne megelőzni vele.
Sejtésem szerint az lehet, hogy zavarja a versenyzőket. Ez a tippem, de valami tájékozott ember elmondhatná nekem a szaxerű megoldást. -
#1319 Ok, szal Verstappen nyilatkozata:
"I saw blue flags waving for me and then saw Montoya approaching, so I went to the left to let him past," he explained later. "Once he came past I moved back over to the racing line and he then braked very early. I'm very sorry for him (Montoya) because I heard he was leading the race, but I couldn't avoid him, I hit him and that was it."
Gy.k. :))):
"Láttam a nekem szóló kék zászlót, aztán, hogy közelít Montoya, így kitértem balra, hogy elengedjem. Miután elment visszatértem mögé az ideális ívre amikoris Ő nagyon korán fékezett. Nagyon sajnálom, mert hallottam, hogy vezet, de nem tudtam elkerülni, nekimentem és ennyi."
Azért majd kiváncsi leszek, hogy mit mond Monti, de elképzelhető, hogy sajna ez történt valóban. Ettől függetlenül NAGYON sajnálom, mert nagyon drukkoltam neki. És őszintén szólva szerintem meg is nyerhette volna. -
-
-
-
#1312 -
#1311 Sumi ment neki Montoyának, ahogy én láttam, de majd elolvassuk ezt is. az tuti, hogy hajmeresztő volt! Összeértek azért rendesen, csoda, hogy nem sérült egyik kocsi sem, vagy neadjisten kirepül.
Coine:
"DC kihasználta az esőfüggönyt+nemtom vmelyik gyenge car is ott volt, megelőzte Sumit"
Az a szerenccsétlen az Marques volt. Szerintem összeszarta magát, amikor a kanyarban közrefogta a 2 legerősebb autó :). De meg kell hagyni, hogy kezdő létére nagyon szép volt, hogy nem csapodott egyiknek sem.
Ez a futam az idei legjobb, de lehet, hogy ez is marad (persze jó lenne, ha lenne még ennél is jobb). -
Petryx #1310 Huuuuhuu...
Na itt aztán volt minden!
Fasza kis Derby volt az tuti!
/egy apró szépséghibával ;-) /
Coulthard - jól ment, megérdemelte a győzelmet!
Schumacher - jól kezdett, szerintem elcseszték a gumikat, esett-kelt, de 6 pont! (duzzogva elfogadjuk)
Barrichello - A verseny elött mondtam:"Szerintem nem fejezi be a futamot!" Pfff :-((( Sajna eltaláltam. Túl magabiztos és forrófejű volt!Várható volt hogy hibázni fog!
Montoya - Nagyon összerakták a BMW-ket, nagyon jól ment, pechje volt!
Egyébként a Mezei meg is pendítette, hogy azért annyira nem tuti hogy Verstappen volt a 100%-os hibás!!! Montoya látva hogy elengedik, kicsit előbb kezdhetett fékezni mint ahogy azt Verstappen számította! (ez is egy álláspont)
Na de mind1 ezt mi nem tudhatjuk tutira!
(erre van a versenybíróság)
Heidfeld - LE A KALAPPAL!
Frentzen - Kiérdemelt, megkűzdött 3. helyről kiesni valami elektronikai hiba miatt pár körrel a vége elött... szintén Pech
Hakkinen - Így járt....nagy Pech.
Panis - A BAR -hoz képest nagyon jó eredmény!
Trulli - Jól ment, reális helyen végzett!
Fisichella - Ezzel a Benetton -al nagyon szép eredmény!
Asszem röviden ennyi!
A Montoya - Schumacher előzésról csak annyit: azért egy kicsit keményebb volt Montoya mint kellett volna, Schumi jobb íven volt a kanyar bemenetelénél.
Hálistennek hidegvérrel kinn tudott maradni a külsőíven és nem húzta rá Montoya -ra a kocsit!
Hasonló eset volt amikor Barichello kilökte Frentzen -t.
Csak ott ugye KILÖKTE!
Így Montoya volt az ász, de ha Schumi tartja magát az íven, mint azt tette annál az ominózus esetnél Frentzen, és kilöki Schumi-t, most Őt szídnák egyesek!
Lényeg a lényeg:
Nagyon YO kis verseny volt, kiélezettebb lett a VB és láthatjuk hogy mostmár igencsak számolni kell jónéhány pilótával-csapattal!!!
Ez még csak a 3. verseny volt!
Bármi lehetséges!
Ferrari Forever! Hajrá Schumacher! -
#1308 Ez igaz BMW egyenesben ott volt.
-
#1306 Nemtom, de nem úgy volt, hogy kiment a Biz. Auto és Montoya nekiment oldalról Suminak, és így elment mellette?
-
#1305 Ja és mondtam én, hogy dögölj meg, mert nem a Ferrarinak meg a Suminak drukkolsz, nem...
-
#1304 Bocsika, de te szóltál be nekem!
Ja és arra a babona dologra kaptad fel a vizet amit nem mondtam komolyan.
-
Vampire #1303 Egyetértek! Montoya ász volt, főleg mikor beelőzte Schumit :) ilyent se sokszor látni -
Vampire #1300 Emlékszetek amikor a foci világbajnokságon öngólt szerzett kolumbiai játékost agyonlőték? Verstappennek is ez jutott először eszébe amikor kiszállt a ronyból...
Eltiltanám még a biciklitől is... Schumi meg gyenge volt... -
t0M #1299 Izgalmas volt az biztos. Azért örülök, hogy Villeneuve végigment.Ha az esőnél nem állnak sorban akkor talán még pontszerző is lehetett volna.Mind1 ez van. Montoya nagyon ment sajnáltam a srácot. Mindjárt rally a TV2-ön. -
#1298 Akkor kezdjük:
1.Coulthard
2. M. Sumacher
3.Heidfeld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4.Panis
5.Trulli
6.Fisichella!!!
Szerintem jó futam volt.
Hekki az elején beragadt, vége. Barichello elvesztette a fejét és lezúzta R. Sumit, Bari kiesett, Ralph pedig 4 körörs hátránnyal, de befejezt a versenyt.
Bejött a SC, majd kiment és Montoya megelőzte Sumit!!!
Később meg Verstappen lezúzta hátulról a vezető Pablo-t, sajnálom a Kolumbiait :(
D.C. vette át a vezetést, Sumi a második, ez ment 1 ideig.
Leszakadt az eső és a boxtaktikának köszönhetően Sumi átvette a vezetést, de hamar megpördült és DC ott loholt a nyakában (azé', ahogy korrigált a Sumi az nem volt semmi...), majd az egyenesben, DC kihasználta az esőfüggönyt+nemtom vmelyik gyenge car is ott volt, megelőzte Sumit.
Sumi ezután még 1x-er kicsúszott, de szépen visszajött.
Végére még potyogtak ki az autók, köztük a 3. Frentzen is :((.
SZVSZ jó kis futam volt.
Hajráá SUMI & FERRARI!!!
-
#1297 Még nem derült ki, de valami gáz volt, sokáig is állt kint sajna. Majd hamarosan olvashatjuk itt a neten...
Az előző írásomhoz még annyit, hogy Sumi valóban szépen megfogta, az igaz, de akkor is elbaszta előtte, amit meg kellett ugye fogni. -
#1296 Aztakurva, micsoda futam volt!
Én Verstappent biztos kiütöttem volna a Montoya helyében :(. Egyébként jól tudom, hogy ilyen még nem történt a forma1 történetében? Mármint, hogy egy lekörözött nekimegy (ráadásul hátulról) az elsőnek.
Azért az vicces volt, hogy a Palik még akkor is csak dícsérni tudta a Schumachert, amikor éppen béna volt. Nem azt mondta, hogy hoppá, ezt elcseszte, hanem azt, hogy: Wow, hogy megfogta!
Szóval enyhán szólva sumi drukker a srác ;).
Villenuve végigment! :) És majdnem pontszerző lett, de sajna megint baj volt a kocsival az elején ugye, aztán meg Ő is hibázott 1x (2x?). -
t0M #1295 Miért jött ki Villeneuve az elején?
Jó verseny volt, csak a BAR csapat (Box) volt gyalázatos. -
#1294 nem :(((( -
#1293 Ha jól látom Villeneuve a 3.! :))))) -
#1292 Jézus!!! -
#1291 Na ez izgin kezdődik :))). Hakkinen kiugrott korábban, és egyből le is fulladt és kiesett. Most meg SC.
Na ez jó lesz :). -
#1290 Miért, nem soros 4-es??
:) -
#1289 Attól, hogy nyomod a sódert nem vagy nagy szám és senkit nem érdekel a Sumis ellenvéleményed, mert ezt is csak az ellenlábasai (pl: TE) terjesztik, de nem nagyon érint meg, ja és büszke lehetsz arra sok anyázásra, verhetd a melled!
Ügyi vagy!!! -
#1285 Hihi, ez jó! :)) Nem tudtam. Amúgy nem rossz cigi, de én maradok a Pall Mall-nél :). -
#1284 Hehe, aranyos inspiráció, vehették rendesen :-))
-
#1282 Honnan van a kép??????????????????
Kell!!!!!!!!!!!!!
Vannak még ilyenek?????????????????
-
#1281 Akárkinek van ellenvetése, rögtön kiszedem, nem vagyok fasiszta, náci, egyebek, de ez a kép nagyon tetszik, ezért is fordul elő a vinyómon. Fantasztikus egy kép -
#1280 -
#1279 Berakjhatom szted a képet???
Na!!!