182151
  • Laalee
    letöltöttem a -=f1=- könyvtar tartalmat eleg mokas videok vannak ott akinek vanmeg a tarsolyaban egyket ilyen tegye mar közkincse...
  • Bith
    Ja :(
  • Lteebee
    Igaz, igaz...
  • Laalee
    dehogyuis marhajokat virtkoznanak egymas anyukajan... persze az f1 hez semmi köze se lenne mar a topicknak de ugyanugy felsölistas maradna...
  • Lteebee
    Kár lenne.

Csak a hülyék maradnának egy idő után, aztán szép lassan elhúznának innen, mert megunnák egymás balgaságait.
  • Lteebee
    :)
  • Lada
    Sandon! Csak kicsit vagy "elvakult" Mika-rajongó, ugye?
  • Dikkma
    Mármint Sandon. Nagy láma, és okosnak hiszi magát. Hogy intelligens módon elmondja a véleményét, az már... hűű, van olyan?
    (ex)Cat : én is, csak megvan ellene a módszerem is. Korlátozottan ugyan, de lehet cselekedni...
  • Dikkma
    Dehogy látta. Gyökér.
  • (ex)Cat
    nem hiszem, hogy hiányozni fogok innen, de tényleg ráuntam, hogy ilyen hangnemben beszéltek. további jó F1-ezért mindenkinek!
  • Coine
    Bazki, te hülye vagy ? Szerinted az isten aki annyit mondd, hogy majd beszél vele ? Mittomén: megkérdi mit akart vagy nemtom, de nem mondta olyan hangsúlyban.
    Aha, bocsi, mikor láttad, hogy odamegy és lebasz mindenkit és őrjöng ?
  • Lteebee
    Persze!

Kend rám megint az egészet!
  • Bith
    Hát máshol tutira nem láthat, mert a kép forrása ez: file:///c:/utils/jpg00279.jpg
    Ami a saját vinyódon egy file :). (egyébként miért az utils-ban tárolod a képeket? :)))
    És engem is érdeklne a képecske! :)) Tehát lécci tedd fel a SG FTP-re (ftp.supergamez.hu). Van az uploadban egy -=F1=- névre hallgató könyvtár. Na abban van a helye! :) (ajánlom meglesni mindenkinek, mert van 1-2 érdekes régebbi F1 video (pl. Senna balesete :( ))
    Miután ezt megtetted ide belöksz egy ilyet [img src="ftp://ftp.supergamez.hu/upload/-=F1=-/jpg00279.jpg"]
    Csak ne így, hanem úgy, hogy a [] zárójeleket <>-re cseréled.
  • Lteebee
    Igen? Namajjól bemosok egyet!

Fakkjubazmeg!

Amúgy észrevetted, hogy egy pár éve már mindig ilyen langyi beszólások vannak csak pilóták közt? Régebben néha kicsit jobban elfajult a hangulat.
  • Razgon
    Montoyával kapcsolatban ugyanaz az érzés fogott el, mint a kilencvenes évek elején, amikor egy fiatal, az öregektől nem megijedő suhanc a Benettonjával keményen odatette magát....
    Akkor azt gondoltam, no, ebből a gyerekből még lesz valaki....
    Montoyáról is ezt gondolom.
  • Lada
    Hömm! Azért óvatosan a jövővel kapcsolatban! Én Ralfot - nem azért mert Schumacher - tartom a jövő nagy versenyzőjének. És nagyon bízok Buttonban.
  • (ex)Cat
    Fittipaldi úgy gondolja, a kolumbuai pilóta hamarosan a soprt egyik legkiemelkedőbb versenyzői közé fog tartozni. Véleménye szerint Montoya egy zseni.

"A Forma-1-ben volt egy Ayrton Sennánk, van egy Michael Schumacherünk és a jövőben lesz egy Montoya nevű versenyzőnk.. Montoya lesz a következő nagy versenyző ebben a sportban. Úgy gondolom erre egy kicsit még várnunk kell, de majd meglátjuk mennyit. Érzésem szerin van hozzá képessége, hogy világbajnok legyen, hisz egy zseni."

• Dikkma
    Montoya tényleg a jövő. Ezt nem vitatom. Csak lehet, hogy a kedvencem nem a legjobb pilóta lesz az elkövetkezendő években (nem Montoya) mint ahogy most is vannak, akiknek nema legjobb pilóta a kedvencük (nem Schumi...:))
    Majd még kialakul, de tény, hogy most az elkövetkezendő 2 évben generációváltás lesz. Schumi és Hakki... ha abba nem is hagyják, kb. Démoni Hill szerepre jutnak. CoolHARD még húzza egy ideig, stb... és jön Montoya, R. Schumi, őőő a többit még nem tudom. Esetleg Button?
  • Razgon
    $chumacher - a jelen.
    Montoya - jövő.

Ne feledjétek, ő már nem egy nyeretlen kétéves Raikkönnen, hanem tapasztalt pilóta. Természetesen a Forma1-ről van még mit tanulnia, de meg fogja tanulni.

Montoya a CART-ban it tört borsot Michael Andretti (ő az ottani $chumacher) orra alá, és nem izgatta, hogy Andretti hányszor volt bajnok...

Persze, ezt most jobban is megfogalmazhatta volna...
  • Lteebee
    Nem feltartotta montoja sumákot, hanem egyszerűen nem engedte magát megelőzni. Hibázott abban a kanyarban, ezért mindketten nagy árat fizettek.
    Viszont ha nem bénázza el, előbb utóbb akkor is otthagyja a paripa(szvsz).
  • Geronimo
    nem tudom mit vagytok ugy oda azzal, hogy bari elengedte sumit a vegen, ha montoya meg nem gecizik, akkor meg sima sumi-futam azt csokolom......
  • Petryx
    Hááát igen Schumi autója nem magaslott ki a mezőnyből ez tény!
    Amikor 6-an ott vonatoztak az tényleg ász volt!
    Rég nem láttam ilyen élmezőnyt!

Montoya jó pilóta LESZ, ha megtanulja hogy néha bizony jönnek mögötte emberkék akik bizony jobban mennek nála, gyorsabbak és ezért ha nem akar inkább kiesni el kell engedni!
    (Azért ilyen elengedést láthattunk már a legnagyobbaktól is)
    Kicsit talán kibukott a rutintalanság nem gondoljátok?
    Hiszen még csak 5 versenyt nyomott le az F1-ben!

A Ferrari-t meg szerintem egyáltalán nem kell fikázni!
    Megtörtént ilyen csapatdöntés már a sportág történelmében többtucatszor!
    Most kicsit csámcsognak rajta, higy Ferrari, na meg Schumi, aki amúgy is a média középpontjában áll és szeretik hírbehozni!
    Majd elmúlik.
    De gondoljunk bele:
    mi van a Barichello-t, mikor már látták hogy nem tudja megelőzni DC. -ot kihívják a boxba!
    Schumi megelőzte volna, és akkor is 3.lesz!
    Ki foglalkozott volna vele: "Vajon miért ment ki Rubinho?" SENKI!
    Azt meg Ti is, Én is és legfőképpen Barichello is tudta mikor aláírt a Ferrari-hoz hogy Ő kőkeményen hátvéd szerepet kap!!!
    (ezt nyilatkozta is amikor megkötötték a szerződést)
    Meg azt is mondta hogy Ő biz boldogan alárendeli magát a csapatnak és Schuminak, segíti ahol tudja.
    Hát most tudta, segítette!
    THX RUBINHO!

Ferrari Forever! Hajrá Schumacher!
  • (ex)Cat
    Egyébként - bár én határozottan Schumacher szurkoló vagyok, de nekem is tetszett Montoya nyilatkozata. Szerintem nagyon jó pilóta lesz belőle rövid időn belül. kb. hasonló mentalitással mint Senna, vagy tán mint Schumi. Erőszakos és baromi gyors.

Ezzel együtt sajnálom, hogy úgy alakult ahogy. Jobb lett volna ha meg tudja előzni Schumcher. De hát ez van és kész. Annál izgalmasabb lesznek a hátralevő futamok.

Különben szerintem a verseny legszebb és legizgalmasabb része volt amikor ott 6 autó vonatozott egymás után.. bárki előzhetett volna.. szétizgultam az agyamat közben :-))

egyébként meg kíváncsi lennék rá, Schumi miért volt annyira lassú. Vagy fordítsuk meg, Barri miért volt annyira gyors? Mert hogy ugye már ő is ott qqcskált Schumi segge mögött..

• Coine
    Bocsi, nem vagyok TELJESEN pártatlan :-)))
  • Coine
    Nekem nem a csatával volt a bajom és a Montoya-val se volt idáig semmi bajom, sőt jó versenyzőnek tartom ! De nehogy azt mondd, hogy a Sumi meg se közelítette !!!
    Már vagy 2-3 kör óta folyamatosan próbálkozott jobbról barról, külső és belső ívekről is...
    És abban a kanyarban szerintem el kellett volna engedni, bár bevallom nem vagyok pártatlan, de.......most már tök mind1....
  • Laalee
    mert igyse ugyse elöznenek többet, mert ha nem a legdurvabb autok lennek akor nemnezne senki, nemhinnem hogy egy trabant talalkozot többmillioan neznenek... es a szponzor autogyarak sem azert olnek bele milliardokat hogy ne az ö autojuk legyen a leggyorsabb...
  • Lteebee
    Mer a mer erősebb, mint a mér!
  • Lada
    Ídézet a Nemzeti Sportból:
    "Nem értem miért lepődtek meg az emberek. Rubensnek ezzel számolnia kellett, mielőtt aláírta a szerződését, a Ferrari ugyanis Schumacher köré épül. - mondta Villeneuve
    Schumachernek több pontja van, mire várt Barrichello? Coulthard nyert, a Ferrari pedig logikusan úgy döntött, Michaelnek adaj a pontokat - nyilatkozta Niki Lauda, AKI SZÁMÍTOTT A DÖNTÉSRE!!!
    Barrichello nem az az utolsó, hanem a 69. körben kapta az utasítást, hogy engedje el Schumachert, azzal pedig, hogy az utolsó kanyarig kivárt, nagy izgalomba tartotta csapatát."
    Azt hiszem ez mindent elmond.
  • Lada
    Én csak annyit tennék hozzá, hogy szerintetek Barichello világbajnokhoz hasonló pilóta? Ha az lenne, akkor Coulthardot már rég megtámadta volna. Nem mondom, hogy röpdösök örömömben, mert az utolsó körben átengedte 2. helyet Schuminak, de lehet, hogy nem tudjátok: Barichellonak nem egyszer szóltak, hogy várja be Schumit. Schuminak nagy előnye van Barihoz képest, így persze, hogy az 1. számú pilóta érdekeit nézik.
  • Petryx
    Na végre!
    Valakinek eszébe jut az is hogy a sok Schumi fikázó-Hakkinen istenítő ne feledje, kis kedvencüknek hasonló körűlmények között született meg első F1-es győzelme!
    Az is undorító volt kedves Hakkinen pártiak?
    ( már aki akkor is neki drukkolt és nem csak a feltörés szedte rajongó ;-) )
    Emberek!!!
    Amikor 99-ben Schumi elengedte Irvine-t és futamgyőzelmet adott át, miért nem ment a fikázás?
    Miért volt akkor OKOS, IGAZI CSAPAT SZELLEM a Ferrarinál?
    Csak mert akkor már nem 10-12 verseny volt vissza?
    Ha ez nem a Ferrarinál történik a kutya nem foglalkozik vele!
    De Schumi-t nehogy má segítse a csapattársa!
    Azt hogy Coulthard hozzásegítette a VB címhez Hakkinen-t az ugye természetes volt!
    DE EZ!!!
    ÁÁÁÁÁ
    Hogyan már???
    Jaaa és akkor nézzük csak hányszor dőlt el azon az ominózus 2 ponton a VB cím sorsa:
    - 1958 : Mike Hawthorn (Ferrari) 42p
    Stirling Moss (Cooper) 41p

-1961 : Phil Hill (Ferrari) 34p
    Wolfgang von Trips (Ferrari) 33p

-1964 : John Surtees (Ferrari) 40p
    Graham Hill (BRM) 39p

-1976 : James Hunt (McLaren-Ford) 69p
    Niki Lauda (Ferrari) 68p

-1981 : Nelson Piquet (Brabham-Ford) 50p
    Carlos Reutemann (Williams) 49p

-1983 : Nelson Piquet (Brabham-BMW) 59p
    Alain Prost (Renault) 57p

-1984 : Nikki Lauda (McLaren-porsche) 72p !!!
    Alain Prost (McLaren-porsche) 71,5p

-1986 : Alain Prost (McLaren-porsche) 72p
    Nigel Mansell (Williams-Honda) 70p

-1994 : Michael Schumacher (Benetton) 92p
    Damon Hill (Williams) 91p

És ezek csak az 1 illeteve 2 pontosak voltak!
    Ezen kívűl még van vagy 5-8 3pontos és istentudja hány 4-5 pontos!
    TEHÁT: minden egyes pici pontocskára égetően nagy szükség van a VB cím elnyeréséhez!
    Az meg ugye nem vitás (és nem is titkolt) hogy egy istálló VB címe Dollár milliókat hozhat!
    De kérdem én egyesektől:
    Miért ne szólhatna a pénzről?
    Ha dollár tízmilliókat ölnek bele, talán kicsit szólhat a pénzről nem?

"A Forma-1 a világ legjobb üzlete."

Ferrari Forever! Hajrá Schumacher!
  • Bith
    Szerintem pont az ilyen csatáktól (mint a mostani Montoya-Schumi) lesz jó és érdekes a forma1. Mint régen, amikor még nem volt eleve eldőlt, hogy ki nyer. Most újra effelé halad szerencsére. Ami viszont rontja az a csapatokon belüli rangsorolás :((. Szerintem nyerjen a (z éppen) jobb...
  • Razgon
    Montoya manővere érthető volt, védte a pozícióját.
    Azonban taktikusabb lett volna sumákot elengedni inkább. Mindegy mostmár.
    Teljesen érthető, hogy a schumaniodok szidják, hiszen kilökte az "istenüket"...
    De sumák is csinált már ilyesmit, ha jól emléxem, nem is 1xer...
    Uraim, ez autóverseny, nem nyugdíjasklub. És az autóversenyhez ez is hozzátartozik.

• Lteebee
    Tudom.
  • (ex)Cat
    Speed.. nem tudom neked mi a bajod. csak úgy dől belőled a keserűség, ellenségeskedés. Nincs egy pozitív hozzászólásod. Miért?

Miért tételezed fel, hogy rajtad kívül nem tünt fel másnak hogy D.C. nem pezsgőzött, és hogy csak benned csengett le ennek az oka?

Miért nem ismered el, hogy Montoya hibázott (vagy oké, szar volt az autója?). Egyébként meg hasonló helyzetben ha Schumaher teszi ezt akkor persze elítéled te is meg más is, hisz a követmondatodban pont erre célzol eléggé prejoratív módon ugye. Pedig ezt akkor felróhatnád pl. Sennának is, meg még jópár versenyzőnek akik egy - egy csata hevében nem épp udvarias módon próbálták védeni a poziciójukat. Mint itt is Montoya. Hibázott és kész. Ne szépítsd.

Az meg hogy Barri jobban versenyzett.. nos Schuma azért csak visszaesett a 6. helyre. Onnan kellett előre jönnie. Ez így ebben a felállásban nem ugyanaz mintha símán előtte haladt volna. De ezzeegyütt mint ahogy írtam is, szomorú, hogy így döntött a csapat. De megtette. Mint ahogy megtette ezt D.C. is anno Hakkinenn-el talán 98-ban? Az elsőversenyen? de erre nem emlékszem pontosan.

Sajnálom, hogy csak a keserűség folyik belőled. Remélem, lesz ez másként is az idén... hosszú az idény ahhoz, hogy így teljen el..

• Laalee
    jaja szerintem is...

amugy a ferrarik iszonyu szarul rajtoltak, majdnem ugy mint a kakinen :)
  • Lteebee
    "barrichello jobban versenyzett"

Ez így nem feltétlen igaz, mert a sumák közeledett az előtte haladókhoz, így őhozzá is.
    Montoyát pedig nem szídom, arra itt vannak a skinhedek, de hogy hibázott, az tény.
    Annyira erősen koncentrált arra, hogy meg ne előzze a sumák, hogy elfelejtette a pályát figyelni, így kibaszott magával is és a ferrarival is.
  • Lada
    Montoya! Ez az őrült azt nyilatkoza, hogy nem volt valami rendben a kocsijával.
    Akkor kérdem én, mi a fenének szívja magát, és tart föl mindenkit. Már 6-an vonatoztak mögötte, mert az a bunkó meg akarta mutatni, hogy ő nem engedi csak úgy el Schumit. Ez nem a Cart!!! Ha gyors a kocsija o.k., de annyira lehetett látni, hogy Schumi gyorsabb. Montoya, vagy 15 métert állóra fékezve tett meg, lehetetlen volt azt a kanyart arról az ívről bevenni, ahonnan akarta. Schumi már fordult volna a rendes íven, az az állat meg befarolt neki.
    Barichellora azért haragszom, mert nincs vér a pucájában. 0.8 mp-re Coulthardtól van, és nem kockáztat? Nyugodtan rátapadhatott volna.
    Állítólag azért történt az utolsó körben az az előzés, mert a Ferrari addig azt várta, hogy hátha meg tudja előzni Bari Coulthardot. Mivel ez nem sikerült, a csapat úgy döntött, hogy legyen Schumié a második hely.
    Hát Häkkinennek lehet, hogy elszálltak az esélyei, sajnálom a fickót. Monte Carlo elvileg Schuminak kedvez, bár a tavalyi balszerencse után, már sose lehet tudni. Kíváncsi vagyok a McLaren hozzáállására ezek után.
    Amúgy jó futam volt.
  • (ex)Cat
    A BAR-Honda csapat benyújtotta óvását Kimi Räikönnen eredménye ellen. A csapat közelménye szerint a Sauber-Petronas csapat finn pilótája a sárga zászló érvényben léte alatt előzött, amely szabálytalan. A versenybíróság jelenleg is vizsgálja az ügyet, egyelőre az első három helyezett sorrendje tekinthető hivatalos eredménynek.

Elvileg a vesenybíróság elutasította az óvást, de a BAR fellebezett.
  • Dante
    BaLee: Bíznak, nem bíznak azon a 2 ponton múlhat a VB cím sorsa...
  • (ex)Cat
    D.C. ]gyesen versenyzett, bár azért kellett, hogy kiessen előle a két BMW meg Schumi :-) de megérdemelte a győzelmet ez nem vitás.

A Ferrari valamit nagyon elcseszett már 2-3 verseny óta. Nem tudom mi lehet a gond, de tuti van valami gáz. Egyébként szerintem nem Schumiban nem bíznak hanem az autóban, de végül is mindegy. Ez így tényleg nagy égés volt.

Bár a Ferrarinál láttuk ezt már párszor, igaz, nem ennyire az évad elején. (2 éve amikor Schumi eltörte a lábát, kétszer is meglépték ezt ugye)

Hakkinennek tényleg nincs szerencséje. Ennél mindenképpen többet érdemel és nagyobb tudású pilóta!

Montoya meg nem valószínű hogy szándéskoan tette amit. de akárhogyis, jól keresztbetett Schuminak.