182273
  • G_ArchAngel #26699
    Berger: Raikkönen klasszisokkal jobb Montoyánál

Faludi Zoltán, 2005. szeptember 21. szerda [13:11]

Az egykori Formula-1-es versenyző, Gerhard Berger szerint össze sem lehet hasonlítani egymással a McLaren Mercedes alakulatának két versenyzőjét, hiszen míg Kimi egy született gyilkos, addig Montoya egy örök második.

Juan Pablo Montoya talán ugyanolyan gyors, mint csapattársa, Kimi Raikkönen, ám nem szabad azt gondolni, hogy ugyanolyan jó versenyző is egyben, mint finn márkatársa, mondja az egykori futamgyőztes, Gerhard Berger.

„Raikkönen baromira jó. Egy igazi gyilkos.” – mondta Berger az Autosprint magazinnak. „Ez az, amit én szeretek. Montoya azonban az én véleményem szerint abszolút nem ilyen pilóta.”

„Nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem gyors versenyző, sőt ellenkezőleg. Azonban többször hibázik, soha nem hozza ki a lehető legjobbat a helyzetből. Soha nem lesz elsőszámú versenyző, örök második. Ő nem az igazi gyilkos kategória.”

A kolumbiai versenyző az idei évben csatlakozott a McLaren Mercedes alakulatához Kimi Raikkönen mellé, mellyel sokan azt hitték, hatalmas rivalizálás veszi kezdetét a gárdán belül. A finn pilóta azonban szinte minden alkalommal túlszárnyalt Montoyán, és az idei évben eddig hat győzelmet zsebelt be, míg márkatársa csak kettővel büszkélkedhet.

A finn pilóta jelenleg is még versenyben van a bajnoki címért, bár nem sok eséllyel, ám Montoyának már nincsen lehetősége megszerezni a végső trófeát, hiszen lemaradása Raikkönenhez is 38 pont.

Berger úgy gondolja, hogy Raikkönent nagyon magasra kell értékelni, és meg kell hajolni tehetsége előtt.

„Szerintem egy hozzá hasonló fiúnak évente 20 millió dollár simán járna.” – mondta.
  • G_ArchAngel #26698
    Vasárnap indul az ellen-Forma-1

Vasárnap, a Brands Hatch-i fordulóval megkezdődik "az első autósport világkupa", az A1 Grand Prix szezonja. Az új sorozatot, amelynek az a legfőbb különlegessége, hogy a nemzetek számára írták ki, téli bajnokságként bonyolítják le, így a 12 fordulót 2005. szeptember 25. és 2006. április 2. között rendezik meg. Mivel többek között Németországban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Malajziában, az Egyesült Arab Emirátusokban, Indonéziában, Dél-Afrikában, Kínában, Mexikóban és az USÁ-ban is lesz versenye, az A1GP legalább olyan joggal pályázhat a világbajnokság megnevezésre, mint a Forma-1. A 3.4 literes, 520 lóerős V8-as Zytek motorokkal hajtott, az egyenlőség jegyében szabványosított formaautók küzdelme izgalmasnak ígérkezik, annál is inkább, hogy több F1-es öreg róka is csatlakozott hozzá.

Niki Lauda és Keke Rosberg ma jelentette be, hogy közösen fogják üzemeltetni az A1GP osztrák csapatát, de a cseh istállónak például Tomas Enge az egyik versenyzője. Összesen 25 ország nevezett a sorozatba, köztük Kína, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Pakisztán, Nagy-Britannia, Írország, Japán és az USA is (Magyarországnak, ezt mondanunk sem kell, nincs csapata). Az A1GP szellemi atyja és elnöke, Maktoum Hasher Maktoum al Maktoum sejk azt mondja, nem akar az F1-gyel versenyezni - sőt, bírja Bernie Ecclestone támogatását is -, ha azonban egy ilyen nemzetközi sorozat sikeressé válik, az mindenképpen kihat a Forma-1-re. Kíváncsian várjuk.

YIIIHAAAAA!!!!! - de hol lehet figyelemmel követni?
  • Ramore
    vacak pilóta, de jók a szponzorai
  • Istencsászár
    Sato a Midlandnál?
    Remélem nemakarják erőltetni ezt a sato dolgot tök mind1 milyen kocsi van alatta nemtud elég gyorslenni semmivelsem... hameg gyengébbe ül akkormeg megint jön a jordenes időszaka:D tör zúz mint az atom
  • Brankley
    Ilyen arcok minek járnak ide?
  • WizArts
    Papagájnak inkább kölest :) [bunkó voltam, nem köszöntem: sziasztok!]
  • WizArts
    lol. 3 üzenet 2 büntipont.

Az AMD játékra kitűnő, jobb az Inteleknél........ezért kell a Ferrarinak??
  • Amse
    kérsz banánt?
  • Brankley
    AMD pezzo di merda!
    Amúgy már várom a futamot!
  • Lteebee
    Azt a "megsértődött" dumát szvsz a cikkíró szülte hozzá.

Valszeg jobb ajánlatot adott az AMD az Intelnél.

Kedvenc csapat? lol
    2005 van!
  • Istencsászár
    érdekes.. tény AMD THE POWER :) logikus hogy most a ferkát kell tólniuk előre... bár eddig is ugyvolt
  • G_ArchAngel #26684
    Forma 1-es csapattal szövetkezik az Adobe
    2005. szeptember 20. 00:10, Kedd - Gyurkity Péter

A vállalat a BAR-Hondával készül szerződést kötni, mégpedig bizonyos technológiák teszteléséről. Az Intel eközben állítólag visszalép a McLarennel tervezett egyezségtől, mert a FIA inkább riválisát választotta.

A PDF formátumról, illetve az azt kezelő programjairól ismert Adobe a The Register értesülése szerint az elkövetkezendő hetekben jelenti majd be, hogy megállapodott a BAR-Honda csapat vezetésével. A hír szerint ez nem a szokásos szponzori szerződés lenne, hanem egy speciális megállapodás bizonyos technológiák, megoldások élesben történő teszteléséről. Ennek értelmében a cég logója nem jelenik meg a csapat ruháin, versenyautóin, ennél jóval mélyrehatóbb következményei lesznek az egyezségnek.

A BAR ugyanis igényt tart az Adobe szoftvereire, többek között a Photoshopra, amivel főleg kreatív anyagokat, reklámokat, és egyéb, PR-feladatokhoz szükséges papírokat készítenének. Az Adobe eközben megkezdené legújabb fejlesztéseinek tesztelését, mégpedig a csapatnál. Ezen új fejlesztések a hír szerint a következő évben jelennének meg a piacon, ám egyelőre semmilyen egyéb konkrétum nem derült ki. A vállalat ugyanígy hallgat arról, hogy pontosan mit tartalmazna a szerződés - a találgatások egy, a Honda és a BAR csapat közötti információrendszer kiépítéséről szólnak, amely a munkához szükséges dokumentumokat és mérnöki adatokat továbbítaná.

Az Adobe mostanában nem tétlenkedik. Épp a napokban számoltunk be arról, hogy a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) regisztrálta a PDF/A adatformátumot, amely egyfajta elismerés a a vállalatnak. Ez már csak azért is fontos, mert becslések szerint az interneten fellelhető dokumentumok 92 százalékát PDF-ben tárolják. "Külön ki kell emelni, hogy egy olyan formátumról beszélünk, amely ugyan egyetlen cégnek (az Adobe-nak) köszönhető, de amelynek elterjedésében a felhasználókon kívül fontos szerepet játszott az internetszolgáltatók, a különböző archiválási vállalatok és a kormányok közötti együttműködés is" - reagált a bejelentésre John Mancini, az amerikai vállalatokat tömörítő AIIM elnöke.

Forma-1, AMD, sebesség
    Az Intel szintén érdekelt a Forma 1-ben, ám a hírek szerint épp felbontani készül a McLarennel tervezett, 50 millió dolláros szponzori szerződését. A grandprix.com szerint azért döntöttek így, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a cég riválisa, az AMD mellett döntött. A processzorgyártó szeptember elején közleményben adta hírül a szerződés megkötését, amely a vállalat szerint technológiai együttműködést takar. Tekintve, hogy óriási pénzekről van itt szó, nem csoda, hogy az Intel "megsértődött".

----------------------------------------
    Na, tehát a FIA-nak köszönhetően, aki lepaktált az AMD-vel bukta a McLaren az 50 milliós szponzort...
    Kit is támogat az AMD? Ja, igen: a Ferrarit, Bernie és Max bácsi kedvenc kis csapatát...
    Ettől függetlenül az Intel meg egy @#÷÷×>#!(/=%(!!!
  • Brankley
    Ne is legyen, Rossit szeretem
  • G_ArchAngel #26682
    idén...
  • Istencsászár
    Schumacher: Rossi nem lesz a Ferrari pilótája
  • Istencsászár
    végülis kaszni még nemszakadtszét :)))))))))))))
  • Lteebee
    „Ha elemezzük a versenyeket, akkor azt látjuk, hogy a McLaren részéről nem történtek hibák. Azok a dolgok, amelyek történtek a versenyből adódtak vagy egyszerűen balszerencsék voltak.”

LOLLOLLOL

A nem meghúzott szelep meg a nem megfelelő nyomású gumi és a kockásra fékezett gumi tipikus balszerencsék.
  • Istencsászár
    Prost: Räikkönen az erkölcsi győztes
    Dennis: Ha Kimi menni akar, akkor hagyni kell
  • Amse
    no reklám thx!
  • MikX
    Hát ennyi év hanyatlás után... talán??!!?
  • Miss Lucifer
    Én is a versenyzést szeretem (szerettem) a forma-1-ben, majd talán lesznek új, jobb szabályok a mostaniaknál.
  • Ramore
    a balesetek az előzésekből adódnak, tehát a versenyláz miatt, az F1-ben pedig a technikából, nevezetesen a tűélre kihegyezett szerkentyűk miatt és ez szerintem elég szomorú én ugyanis a versenyt szeretem.
  • Gregorius
    Vagy egy teljes szezon erejéig hagyni a fenébe! Az is milyen élmény lenne már. Nem vagyok nagyigényű.
  • Istencsászár
    f1be a pilótákkal nincsgond a szabályokat kéne már 1szer gatyábarázniuk a nagyokosonak ottfent..
  • Gabor_(HSF)
    legalább is te igy látod... én egészen másképp..
    nálam at őrültek-háza nem nevezendő autóversenynek,bár igaz az F1 sem igazán az már...de a 3 körönként SC,kigyullatt verdák egymást a falra kenem viszont semmi esetre sem az....az igaz,hogy látványos de egy fejlővés is az, főleg közelről,pláne mondjuk 1, 45-össel,de ez számomra akkor is csak amerika ahól ezt el lehet adni,europában ez kudarcra lenne itélve....
  • Lteebee
    Ok, ne beszéljünk.

Tényleg érdekes.
  • Kit--Kat
  • Kit--Kat
    érdekes Angliáan meg olaszban ratyi eladásaik vannak, és a minőségről inkábbh nem beszéljünk...
  • ShaiHulud
  • Ramore
    szerintem a több pénzt az F1-ben osztják a top14 versenyző egész biztos többet keres, mint mondjuk a tengerentúli top14.

a kint nevelt pilóták az előzésekhez és a valódi versenyhez vannak hozzászokva, nem hinném, hogy az F1-es nyugdíjas verseny és a kizárólagos boxutca előzés annyira motiválná őket, meg hát az sem, hogy mindent a számítógép csinál helyette, még a váltást is.

talicska - vérbeli előzésekkel, igazi autóverseny
    nyugdíjas futam - csúcstechnika a verseny rovására
  • Istencsászár
    A Mercedes elégedett a V8-as első tesztjével
    Lauda: A Minardi szerződés eltántoríthatja a Red Bullt
  • Lteebee
    Ha megnézed az eladásokat megfizethető kategóriájú autóknál, látni fogod, hogy az utóbbi 3-4-5 évben bizony egyre többen vannak ezzel így Európa-szerte és nálunk is.

Nagyjából a Clio I, a Renault 19 és a Twingo bevezetése óta számítható a javulás mind minőségben, mind megítélésben.
  • Brankley
    Te is? :)))
  • MikX
    De szerintem, Schumi ezt elmonta egyik intejú során...
    Meg én is beismertem... :D
  • Istencsászár
    A Ferrari beismerte a karosszéria hiányosságait
  • Tomo15
    Miért ne?nekem is.
  • Kit--Kat
    ehhe rönó???
  • Gabor_(HSF)
    Pénz miatt csábitó??? nem értek egyett veled..
    Az amcsi sorozatokban jobban fizetnek,(kivéve persze azt az 1-2 kiemeltet itt az F1-ben)de az általánosság mégis csak az,hogy a több pénzt ott osztják,föleg ha figyelembe vesszük itt még a pénzt hozni is kell egy adott versenyzőnek az elején..még Suminak is fizetnie kellett,hogy beülhessen a jordenba...
    A vonzósága inkább a neve és a technikája miatt van,mert hát ugye a F1-hez képes a Cart vagy Indy az csak olyan GP2-es szintü talicska......
  • Lteebee
    Nem látod, hogy akar-e, vagy nem?
    Hát itt bizonygatod, hogy látod, hogy nem.
  • Istencsászár
    én lehet hogy vakvagyok de a szezon felétől nemlátom...de mind1