Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #26699 Berger: Raikkönen klasszisokkal jobb Montoyánál
Faludi Zoltán, 2005. szeptember 21. szerda [13:11]
Az egykori Formula-1-es versenyző, Gerhard Berger szerint össze sem lehet hasonlítani egymással a McLaren Mercedes alakulatának két versenyzőjét, hiszen míg Kimi egy született gyilkos, addig Montoya egy örök második.
Juan Pablo Montoya talán ugyanolyan gyors, mint csapattársa, Kimi Raikkönen, ám nem szabad azt gondolni, hogy ugyanolyan jó versenyző is egyben, mint finn márkatársa, mondja az egykori futamgyőztes, Gerhard Berger.
„Raikkönen baromira jó. Egy igazi gyilkos.” – mondta Berger az Autosprint magazinnak. „Ez az, amit én szeretek. Montoya azonban az én véleményem szerint abszolút nem ilyen pilóta.”
„Nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem gyors versenyző, sőt ellenkezőleg. Azonban többször hibázik, soha nem hozza ki a lehető legjobbat a helyzetből. Soha nem lesz elsőszámú versenyző, örök második. Ő nem az igazi gyilkos kategória.”
A kolumbiai versenyző az idei évben csatlakozott a McLaren Mercedes alakulatához Kimi Raikkönen mellé, mellyel sokan azt hitték, hatalmas rivalizálás veszi kezdetét a gárdán belül. A finn pilóta azonban szinte minden alkalommal túlszárnyalt Montoyán, és az idei évben eddig hat győzelmet zsebelt be, míg márkatársa csak kettővel büszkélkedhet.
A finn pilóta jelenleg is még versenyben van a bajnoki címért, bár nem sok eséllyel, ám Montoyának már nincsen lehetősége megszerezni a végső trófeát, hiszen lemaradása Raikkönenhez is 38 pont.
Berger úgy gondolja, hogy Raikkönent nagyon magasra kell értékelni, és meg kell hajolni tehetsége előtt.
„Szerintem egy hozzá hasonló fiúnak évente 20 millió dollár simán járna.” – mondta.