182273
  • G_ArchAngel #32251
    szerencsére nem rajtunk múlik, hanem azokon akik értenek hozzá - egyébként örvendek, Te vagy az első Ferrari-fan (beleértve az F1 oldalak közönségét is), aki nem Kimit szeretné a FIAT-ba...
  • kirol
    Én meg szeretem a Ferrarit, és Kimit nem (nagyon nem!! hogy szépen fejezzem ki magam), én ezért nem akarom látni a Ferrari közelében!
  • G_ArchAngel #32249
    én sem szeretem a Ferrarit, de a McLaren után a 2. legjobb csapat (számomra), így legalább annyira nem esik vissza Kimi által használt technológia színvonala......
  • kirol
    Menjen csak a Toyotahoz, bárhová ,csak a Ferrarihoz ne.
  • G_ArchAngel #32247
    Kezdem úgy érezni, hogy a finn karrierje végképp kisiklott...
  • G_ArchAngel #32246
    Schumacher újabb két évre aláírt?

A Bild című német bulvárlap értesülése szerint Michael Schumacher a Bahreini Nagydíj biztató tapasztalatain felbuzdulva újabb két évre, azaz 2008 végéig meghosszabbította szerződését a Ferrarival. A hétszeres világbajnok menedzsere, Willi Weber ezt nem erősítette meg, de azt mondta: "Egy dolog biztos - a pozitív eredmények nem hatnak negatívan Michael döntésére." Schumacher várhatóan májusig közli végleges elhatározását a Ferrarival. A Bild a McLaren bennfentesére hivatkozva azt is jelentette, hogy Kimi Räikkönen, akit sokan már a Ferrarinál véltek látni, eldöntötte, hogy távozik jelenlegi csapatától. Az autosport.com úgy tudja, a finn menedzsmentje, David és Steve Robertson a napokban a Toyota kölni főhadiszállásán járt, hogy Räikkönen jövőjéről tárgyaljon a japán istállóval, habár a csapat bahreini küszködése biztosan nem tett jó benyomást a McLaren sztárjára.
  • G_ArchAngel #32245
  • G_ArchAngel #32244
    Átigazolás Kimi-módra, sokadszor...
  • G_ArchAngel #32243
    Rosberg a helyes koktél?
    német anyuka, mint MS, szállítja a precizítást és a
    finn apuka, mint KR, adja a gyorsaságot a génekben?:)))

lehet kiemelkedő pilóta, nekem is szimpatikus volt, de ne feledjuk Webber 2 pontot szerzett első versenyén a Minardival (nem Williams-Cosworth-szal!)...
    ez egy verseny volt, majd meglátjuk, igaz az öreg Frank nem szokott tévedni...
  • G_ArchAngel #32242
    Kimi nem jó tesztpilóta? Igaz.
    És miért?
    A McLaren belső politikája miatt: míg például a Renaultnál Alonso a tesztkilométerek ezreit halmozta tavaly, addig a McLaren-nél az éles versenyzők nem nagyon tesztelhettek, csak Alex és Pedro...
    Miért?
    Nem tudom, ez a fene okos Ron Dennis telálmánya lehet...
  • Gabor_(HSF)
    Igen ez is egy jó döntés lehet,de én valahogy most ugyan azt érzem mint 15 évvel ezelőtt...
    Akkoriban még nagy Prost rajongó voltam és ahogy feltünt Sumi a Jordenben,rögtön a kedvencem lett és ugyan úgy szoritottam érte mint Prostért.
    Na kb ezt érzem most Rosberg-ben is...
    Aztán ahogy anno Sumi amekkorát alkotott,szinte ilyen fiatalon, abban a Benettonban utánna meg a Ferrariban ,az már történelem...
    Tehát ezért mondom, nem szükségszerű egy befutott pilóta aki már valószinüleg nem is fogad meg minden tanácsot,főleg hogy Kimi nem egy kimondottan jó tesztpilóta,mig Sumi érzéseit,meglátásait feltétel nélkül állitja a Ferka MS alá..
    Ebben Kimi nem olyan jó,viszont Rosberg szintén érzi a verda gyengéit ami törvényszerű a sikerhez.....
  • Bucser
    Igen egy dolgot kell eldöntenie a Ferrarinak megrizikóztat egy fiatal tehetséget és kitanítja vagy visz egy kiforrott tehetséget akinek eddig a technikával gyűlt meg a baja... De a 3. megoldás a legjobb.. Viszi Kimit mint elsőszámút miután Michale tanácsadó lett majd rosberget másodikszámunak és miután kimi elment ott van nekik még az első osztályú Rosberg...
  • Gabor_(HSF)
    Nem biztos,hogy Kimi a legjobb választás Sumi utódjának...
    bár az igaz,hogy a 2. legjobb képességü pilóta jelenleg a mezőnyben,de szerencsétlen is nagyon...sztem sosem lesz vb mert kifog égni..
    Ellemben ott van Rosberg,tele tűzzel, én inkább rá fogadnék...
    Sumi ugye 37 éves és már természetesen megfontolt, 5 évvel ezelőtt nem engedte volna nyerni Alonsot egy ilyen Bahraini szituban ,vagy a tavalyi Imolai küzdelemben..
    És felesleges is volna összeengedni Kimivel,mivel volna mit törlesztenie amennyit kapott Sumitól az elmúlt években és hát ugye ez nem csapat érdek..
    A Senna - Prost időszakoknak vége olyan hibát nem követ el 1 csapat sem még1x...
    És Sumi jővőre még marad,ha vb lesz idén akkor azért,ha nem akkor meg azért..
    A másik,hogy marad a ferrarinál mint pl.technikai tanácsadó és ehez megint csak egy Rosberg féle fiatal-ra van szükség,akit beavathat a szakmai titkaiba..
    Tehát meglátásom szerint Kimi sehogysem fér a képbe,de hát ki tudja,össze is veszhet a Ferrarival.........
  • edeleny
    Nem hinnem,hogy egy versenybol lehetne itelni,de remeljük ilyen szoros lesz az ev mint ez a verseny volt.
  • G_ArchAngel #32237
    egy dolog biztos: a McLaren az a csapat, aki az év második felében mindig jóval erősebb, mint az idénykezdetkor, míg a többiek vagy stagnálnak, vagy visszaesnek...
  • MikX
    Persze, ha úgy jött le, hogy leírom a Mekit, akkor sry mindenkinek, nem ez volt a cél, csak spekuláltam :D
  • Istencsászár
    Hogy lesz e vb cím majd 7-8 futam mulva kiderül, addig nincs értelme döntenie, mivel lehet hogy a McLaren idén a legjobb, Ferka pedig visszaesik vagy fordítva...
  • edeleny
    Csak annyit tennek hozza,hogy Sumi inkabb elviselne Kimit,mint Montit,vagy Vill.-t
  • MikX
    Bizony, és még oda tartozik az is, hogy ugye Alonzo-val nem tom hogy jönnének ki, mindenesetre vicces lenne :D
    Sztem akárhogy is nem azt nyilatkozza, el fog menni a Mekitől, főleg ha továbbra is csk küszködnek bagatell broblémákkal...
    Mert sztem azon is gondolkodnia kell, hogyha nem lép, és minden így folytatódik, akkor a nagy tehetségéből csak nyögvenyelősen lesz VB-cím, vagy egyáltalán nem...
  • G_ArchAngel #32232
    Montezemolo-nak muszáj utód után néznie, MS hiába nagyszerű pilót, de öregszik, ha nem is idén, de 2-3 éven belül abbahagyja, ha addig Kimi nyer 2-3 VB-t a McLaren-nek, vagy a Toyota vagy Honda megveszi 5-6 évre, akkor a Ferrari elbukja a finnt, így biztos lesz tüzijáték a pilótapiacon idén...
  • G_ArchAngel #32231
    Néha szükség van vezéráldozatokra: ha Kimi elmegy a McLaren-től, akkor jobb cspat nincs számára, mint a Ferrari, ha MS visszavonul, akkor a Ferrari számára a legjobb utód Kimi - innentől a kör bezárult...
  • Istencsászár
    Akkor most köcsög Montezemolo is, mer ki akarja túrni Sumit?:D:D:D ( ha már Ron minden semmitmondó megnyilvánulásából pár embernek ez jön le Kimi, Huán ügy kapcsán )
  • Istencsászár
    Fisichella is új motort kap Malajziára

A Renault mérnökeinek egyelőre nem sikerült rájönniük, hogy Giancarlo Fisichella motorja miért vált erőtlenné Bahreinben, súlyosan hátráltatva az olasz versenyzőt az időmérőn és a futamon. "Egyelőre nem tudtuk pontosan beazonosítani a problémát, de ahhoz képest, hogy kb. 50 lóerős hátrányban volt, (Fisichella) lenyűgöző teljesítményt nyújtott" - mondta a Renault motorokért felelős főmérnöke. - "Fontos hangsúlyoznom, hogy a probléma nem magával a motorral kapcsolatban merült fel, hanem egy külső szerelvényével, amely zavart okozott a motor működésében is." Chevrier hozzátette, hogy az erőforrást hazaküldték Viry-Chatillonba, ahol alapos vizsgálatnak vetik alá. Fisichella eszerint a hétvégi malajziai viadalra új motort kap, és a szabályzat homályossága miatt Jacques Villeneuve-höz hasonlóan egyelőre az ő esetében sem világos, hogy ezért el kell-e szenvednie a 10 rajthelyes büntetést.
  • Nyiri
    "Az F1 Racing úgy gondolja, Montezemolo rájött, hogy Michael folyamatos, magas szintű teljesítménye ellenére igenis meg kell próbálni meglépni az elképzelhetetlent: gyengéden kitessékelni a csapatból. Ennek egyetlen módja: szerződtetni azt az embert, akinek jelenlétét Michael soha nem tolerálná - ő pedig Kimi Räikkönen."

Azert szep lenne ha igy inteznek el sumit. Nekule a Ferrari sehol se lenne. Montezomolo pedig egesz tavalyi evbe azt hangoztatta, hogy szeretne, ha Sumi maradna. Valszeg az F1 Racing kavar mint minden ujsag.
  • Istencsászár
    Lefutott kör, olvass még picit:) Ferrari beimserte, innetől fogva....
  • MikX
    Huhh, nem voltam egy ideig itt, most olvasom, hogy mivan...
    Ez azért már vicces...
    Nem képesek elhinni, hogy egy 7x es világbajnok a mégtöbbszörös Ferrari csapattal egy rossz év után végre egy jó év kezdetét veszi? Ez nevetséges, a kisgyerekk a homokozóban mutogatnak egymásra...
  • G_ArchAngel #32225
    HOGYAN KAPARINTHATJA MEG KIMIT A FERRARI?

Már több mint egy éve, hogy a Ferrari ügyvezető igazgatója, Jean Todt nyilvánosan is elismerte, hogy kiszemelte magának a McLaren sztárját - amitől még Kimi idei, lenyűgöző teljesítménye sem tántorította el. A probléma az, hogy Michael soha nem egyezne bele, hogy egy vele egyszintű pilóta legyen a csapattársa. Talán érthető, hogy a Ferrarinál senki, talán még maga Todt sem mer odaállni Michael elé, és szemtől szembe megmondani neki, hogy egy olyan versenyzőt, mint Kimi, nem lehet nem leszerződtetni. Egyfajta biztosítékként annak eshetőségére, hogy Michael a jövő év során egyszer csak úgy dönt, ennyi volt.

A Ferrari (és a Fiat) elnöke, Luca Montezemolo számára oly fontossággal bír Schumi helyettesítése, hogy sosem hagyna jóvá egy nélküle meghozott döntést. Mi több, il Presidente maga is éles szemű tehetségkutató, és (biztos források szerint) ő is nagyra tartja Kimit. Az F1 Racing úgy gondolja, Montezemolo rájött, hogy Michael folyamatos, magas szintű teljesítménye ellenére igenis meg kell próbálni meglépni az elképzelhetetlent: gyengéden kitessékelni a csapatból. Ennek egyetlen módja: szerződtetni azt az embert, akinek jelenlétét Michael soha nem tolerálná - ő pedig Kimi Räikkönen.
  • Istencsászár
    Mivel Kimit csak a győzelem érdekli ezért ő soha nemfog menni olyan csapatba ahol rendre utasítanák pl engedd sumit mer ő a sumi...
  • edeleny
    Az,hogy a körites sokszor sokkal nagyobb annal,mint valojaban kellene lennie.Masreszt nem ertettel,Kimi felre allna,ha o menne elöl Sumi meg a masodik helyen,na ezert nem fognak ök ketten egy csapatban versenyezni.
  • G_ArchAngel #32222
    Jó hogy a Renault-fanok egy felfoghatatlan és utánozhatatlan szellemi színvonalat jelentenek - irigylem őket az egyszerűségükért...:P
  • DJ Bee18
    mellesleg az egész csomag számít, tehát ha nyerne a Ferrari egy Kiminél gyengébb Sumival, akkor már ez is baj?? Mit zavar téged, nyertek és kész. Alonso tavaly nyert, gratuláltam neki, ő ért be többször előrébb a célba, ennyi.
  • edeleny
    Igen,Monzaban mar uj strukturaju gumit hasznaltak.
  • Atomtrabi
    A Renault és Alonso az ász!remélem ezt az évadot is Alonso nyeri!
    amúgy szentem jobbak a szabályok mit tavaly!
  • DJ Bee18
    mert a Ferrari soha nem eresztene össze Sumival egy ertelmesebb pilotat,meg kiderülne mennyit is er a kis kedvencük,

valószínű...
  • G_ArchAngel #32217
    MS szvsz szarráverné az első évben Kimit, másodikban már szoros lenne, de itt még MS-nek lenne könnyebb dolga, aztán visszavonulna 2008-ban, és jöhetne a finn királysága:)
  • edeleny
    Kicsit mellé löttel cimbora,illetve nagyon.
  • Istencsászár
    Biztos nem ránézésre állapított meg a rönó ha egyátalán ők voltak hogy az nem stimmel. Valaki köpött vagy nagyon jók a megérzéseik egy néhány embernek.

Ferrari cáfolta, Tod cáfolta, többiek nem halgattak, Ferrari nem cáfolta, Tod nem cáfolta, Ferrari beismerte és most kéne jönnie hogy az FIA kötölezze őket uj szrány készítésére!
  • DJ Bee18
    és ők teljesítették a követelést??
  • edeleny
    Senki sem mondta,hogy el kell venni a pontokat a Ferraritol,de ha 2003-ban ök az azonnali gumi attervezest követeltek,(meg mas dolgokat is),akkor most joggal varja el a vilag az FIA-tol,es a Ferraritol,hogy legyenek következetesek,de nem valszinü hogy azok lesznek,ezek nem olyanok....
  • DJ Bee18
    Szted Sumi amint találozna pl. Raikkonennel egyből szarráverné? Te még kétled, hogy Sumi jó pilóta-e egyáltalán? Hát te nem vagy normális, vagy vörös köd szállt le az agyadra, már bocs. Tudod én szurkolok egy csapatnak, de attól még nem utálok egy csapatot se. Jobban tennéd te is, ha nem antifan, hanem fan lennél.