182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Gabor_(HSF) #32291 Nem fogom Kimi-re az autó hibáit..ráadásul csipázom is őt és még szorítok is neki ellentétben Alonso-val aki számomra egy ugyan -olyan nagyképű bunkó mint Monti..
Csak azt akartam érzékeltetni,hogy talán ha időben megérezné,hogy valami gond van a verdával és 1-2 kör erejéig kicsit visszavenne a tempóból,lehet több versenyt fejezne be,mert amikor már a telemetria érzékeli az már késő..
Korom-nál fogva én is inkább az emberi ösztönökben bízom,nem pedig a számitógépben..
Tudnék példákkal szolgálni és nem csak Sumival...
a másik.. igen a Fangio féle elmélet is helyes,csak az nem 1 generációs,mig ez amit emlitettem igen -
G_ArchAngel #32290 Webbernek voltak jó versenyei, nekem Button szintű pilóta, még nem volt olyan jó autója, mint Jenson-nak, talán az idei Williams az lesz...
a zöld Jaguárt is mesterien terelgette a csapattársaihoz képest - nem villantott soha nagyot, de a végelszámolásban mindig kénytelenek voltunk észrevenni... -
G_ArchAngel #32289 jó, de tudod, hogy amit felhoztál az kétélű dolog?
MS sem érne semmit Fangio autójával...
A német régóta van az F1-ben, megélt pár nagyobb változást, így nem lehet összehasonlítani egy tejfelesszájúval...
Kimi-re pedig nem kell ráfogni a hibákat, nem a vezetési stílusa miatt jött le eddig kétszer a hátsószárny, hanem mert szar a McLaren-Mercedes...
A motor meg ugyanúgy meghalt Mika, David és Juan alatt is, igaz kevesebbszer, és DC nyert egy Monacot füstölő Mercedes-szel:)
Abban igazad lehet, hogy nem beszélget a szerelőkkel, de ez nem is volt igény soha a Senna utáni McLaren-nél, MS pedig eredetileg autószerelő, ha jól emlékszem... -
bullshit. -
Gabor_(HSF) #32287 Van persze,csak éppen ott sem értek el semmit -
akkor nem csak sumi nagy, mivel van még pár öreg a mezőnyben, akik mentek olyan technikával... -
zsír. hány évet vezettél le a mekinél? -
Gabor_(HSF) #32284 Webber? hát nemtom,nálam ő csak egy jó középszintű pilóta inkább..
Kimi pedig nem csak azért nem jó tesztpilóta,mert keveset tesztel a mecinél..Én még sohasem láttam őt a csapattal együtt elemezni a verda finom hangolását..
Rendkivül gyors,de érzések nélkül vezet,talán ezért is van annyi technikai gond alatta... én legalább is igy látom..
A másik pedig amit itt sokan elfelednek vagy nem is tudnak,hogy a nagyok szerint miért is Sumi a "menő"..
Azon egyszerű okból,hogy a mai fiatal pilóták 80%1 kört sem tudna megtenni a 90'-évek F1-eseivel azokban nem volt elektronika futóműre,kipörgésre,ott egy rosszul megválaztott fékerő vagy gázadás,azonnal megbosszulta magát..
-
khm -
G_ArchAngel #32282 a rohadt felelötlen, mocskos finn, hogy dögölne meg az ilyen szemét, aki győzni akar és nem mások árnyékában esik be a célba!!!
Lékót az F1-be!
Éljenek a stratégák! -
Sztem a Ferrari mototorral nem lenne gondja megbi'zhatóakat csinálnak már 8éve.
A Mercedes mototork mindi'g is lerobbantak. -
G_ArchAngel #32280 tudod, van aki szerint Kimi széthajtja a motort, rájuk kell hagyni, az objektivitás nem a magyarok sajátossága...
hiszen a széthajtott motor miatt kellett kormányt is cserélni tavaly, bahrain-i pénteken is ezért ment szét a felvezetőkörben az elektronika...
sőt, Montoya meg egy akkora állat, aki direkt felveri az esőelvezető rácsot...
Nem bírnak magukkal ezek a McLaren pilóták:) -
igen ezt tudom, de valahogy akkor is gyorsabb a csapattársainál és több a motorhibája.véletlen nem lehet. -
Ezt már hallottam, hogy Raikönen a 2. leggyorsabb pilóta. Csak azt nem tudom, hogy ezt miből lehet leszűrni. Szeritem ez úgy ahogy van egy hülyeség, hogy ki a gyorsabb pilóta. Annyi minden befolyásolja azt, hogy ki milyen gyorsan megy, hogy felelőtlenség ilyeneket kijelenti. Hacsak nem abból próbálnak erre következtetni, hogy állandóan széthajtja az autóját. De ln erre azt mondom, hogy felelőtlen és meggondolatlan.
Szóval tényleg nem értem, hogy lehet ilyet mondani. -
G_ArchAngel #32277 Amelyik autóval kímélő üzemmődban mennek, az nem is esik szét...
Megkellene tanulnia a McLaren-nek, hogy a Vadbarom finn sebességérzete kicsit más dimenzióban van, mint másoké - kellene egy autó, ami bírja a 300km/h-es versenyre vetített átlagsebességet
akkor én is jó autóversenyző vagyok, mert 200e km után még mindig nincs az autómnak mechanikai hibája... -
G_ArchAngel #32276 A vezetési stílusáról annyit, hogy Schumi és Todt szerint nincs még egy pilóta, aki ennyire finoman vezetné a gépet... -
G_ArchAngel #32275 Az a baj, hogy Kimi a világ második leggyorsabb autóversenyzője és ezt jelenleg a földi technológia nem tudja kiszolgálni...
Az űrkutatásból kellene átvenni fejlesztéseket, hogy Kimi által könnyedén átléphető fénysebességre is képes autót építsenek...
(megj.: az világ leggyorsabb pilótája Chuck Norris, természetesen...) -
hát van benne vmi.Általában Kimi autójával vannak gondok ami akár a vezetési stílusából is fakadhat. -
A McLaren meg Kimi eljövetele utána a mezőny legmegbizhatóbb gépévé válna 1ből:DD -
olyanlenne mint rég -
Raikonen alatt... Minden szét megy. -
ja.Még a végén az évekig atombiztos Ferrari is lerohadna 2 versenyenként. -
G_ArchAngel #32269 én sem örülök, hogy szarból szarba ül...:) -
Ne ne neeeeeee. Remélem a jégcsap nem jön a Ferrarihoz. -
G_ArchAngel #32267 minimum 6...
(5 új motor és egy McLaren...:P) -
MrTressy #32266 egész sok -10 helyes van :) -
hát akkor ez már lefutott kör -
pff, deszar.... -
1 éves csicska hopp :) -
Massa-nak milyen szerződése van a ferrarinál? -
Ki milyen motorral indul Malajziában:
Fernando Alonso – RenaultF1 – Bahreinben használt motor
Giancarlo Fisichella – RenaultF1 – Új motor
Michael Schumacher – Ferrari - Bahreinben használt motor
Felipe Massa – Ferrari - Bahreinben használt motor
Kimi Räikkönen – McLaren-Mercedes - Bahreinben használt motor
Juan-Pablo Montoya - McLaren-Mercedes - Bahreinben használt motor
Jenson Button – Honda Racing - Bahreinben használt motor
Rubens Barrichello - Honda Racing - Bahreinben használt motor
Mark Webber – Williams-Cosworth - Bahreinben használt motor
Nico Rosberg – Williams-Cosworth - Bahreinben használt motor
David Coulthard – Red Bull Ferrari – Új motor
Christian Klien – Red Bull Ferrari - Bahreinben használt motor
Vitanotnio Liuzzi - Scuderia Toro Rosso (Cosworth V10)- Bahreinben használt motor
Scott Speed - Scuderia Toro Rosso (Cosworth V10)- Bahreinben használt motor
Nick Heidfeld – BMW-Sauber - Bahreinben használt motor
Javques Villeneuve – BMW-Sauber – Új motor
Ralf Schumacher – Toyota Racing - Bahreinben használt motor
Jarno Trulli – Toyota Racing - Bahreinben használt motor
Tiago Monteiro – Midland-Toyota - Bahreinben használt motor
Chritijan Albers – Midland-Toyota - Új motor
Takuma Sato – Super Aguri Honda - Bahreinben használt motor
Yuji Ide – Super Aguri Honda - Új motor -
G_ArchAngel #32260 az a feltünő, hogy a Toyota és McLaren belső emberei nem mondanak ilyen bulvárhíreket, csak az olaszok... -
ebbe van valami uj?:D csak kár hogy kimi minden ilyen hírre azt mondja " fogjátok fel, barom média még nem döntöttem majd pár futam mulva!! " -
G_ArchAngel #32258 Räikkönen mégis aláírta a Ferrari szerződést?
Már 2005-ben elindult egy pletyka, mely szerint Kimi Raikkönen a Ferrrarihoz igazol. A pletykát maga Raikkönen már többszörösen elutasította. Legutóbb egy sokat sejtető „még nem” kijelentéssel.
Raikkönenért azonban nem csak egy csapat kapkod. A Toyota már 3 hónappal ezelőtt komoly ajánlatott tett és a McLaren is licitál még továbbra is a finn szolgálataira. A Ferrari a japánokhoz hasonlóan már egy kész szerződést tett le az asztalra.
Räikkönen többször vehemesen elutasította, hogy Michael Schumacher csapattársa legyen, de mint kiderült, egy ideje hirtelen megváltozott a véleménye és már Schumi sem jelent problémát számára.
Egy magát megnevezni nem kívánó belső ember szerint Kimi Räikkönen már alá is írta a szerződését a Ferrari csapattal, ahol 2007-ben Michael Schumacher csapattársa lesz. Az olaszok azonban várnak még a bejelentéssel amíg Schumacher szerződése nem lesz véglegesítve.
Amennyiben létrejön a Schumacher - Raikkönen páros, talán megkapja a világ azt a küzdelmet, amit a Raikkönen – Montoya „házasságtól” várt.
Kész vagyok...
Tehetségesek ezek az újságírók, egy történetet 30féleképp tudnak elmesélni... -
Azért elképzelem Kimit + Alonsot egycsapatban, hogy Kimi megy elöl Alonso mögötte és Integet meg idegesen kiabál a csapatfőnökkel a rádióba hogy most mitévő legyen mert itt van előtte egy finn.... -
Rosberg nagyon jól nyomta, kb. úgy törtethetett előre, mint Kimi, mert még az elején szárnyat cseréltek neki. Kíváncsian várom, hogyan teljesít később. -
G_ArchAngel #32255 Punker szerint:
Alonso: ember, hibára hajlamos, elragadják az érzelmei
Kimi: gép, alacsony hibaszázalék, nincsenek érzelmei
tehát Kimi a jobb versenyzőtípus
(megjegyzem, a McLaren szerint a GépÁllat tartotta bennük az elcseszett bahrain-i hétvégén a lelket - ilyet is csak egy droid tudhat...) -
G_ArchAngel #32254 szerintem Neked azért gép Kimi, mert 1., jobban vezet, 2., többet tud inni, 3., jobb nője van, mint neked...:DDD -
szerintem meg inkább Alonso mint Kimi, ferrari-ba ember kell nem egy gép. -
Eleinte én sem kedveltem, de amióta folyamatosan kib*szik vele a Mclaren azóta nagyon megsajnáltam, és már meg is kedveltem, örülnék, ha hozzánk jönne, itt végre beérne neki a vb-cím. Örülök, hogy Alfonzó átmegy a Mclarenhez. A mclaren számomra az ősi ellenfél, Alonsót meg nagyon utálom, szal :)