182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nyiri #32372 Vision F1 -
Beszarnék ha végül a Renault-nál találnának szabálytalanságot:) -
Egyre égetőbb a flexibilis hátsó szárnyak kérdése -
G_ArchAngel #32369 Alonso első értemes nyilatkozata... -
Red Bullnál szivesen látnám, akár Kimit, akár Montyt:D -
G_ArchAngel #32367 A Red Bull Räikkönent és Montoyát is leigazolná
A Red Bull Racing tulajdonosa, Dietrich Mateschitz meg van győződve arról, hogy a lehető leghamarabb tisztázni kell a csapat jövőjét érintő kérdéseket, ha néhány éven belül az élmezőnybe szeretnének kerülni. Korábban Michael Schumachert már összefüggésbe hozták a Red Bullal, ám a német pilóta a Ferrari erőforrás ellenére sem igazol Mateschitz csapatába.
Adrian Newey januárban csatlakozott a csapathoz, így a Red Bull is magasabbra tette a mércét. "Nem engedhetjük meg magunknak, hogy Adrian Newey és a Ferrari erőforrások mellett a versenyzőink ne a legjobbak közül kerüljenek ki." – jelentette ki Helmut Marko.
Räikkönen a (Red Bull) Ferrarinál?
Ha Schumachert nem is, de Kimi Räikkönent még megszerezheti a Red Bull. "Kimi Räikkönen kétség kívül a megfelelő ember lenne a csapatban. De – tényleg csak elméletileg – Michael Schumacher is. Az valószínűtlen, hogy mindkét pilótát megkaphatjuk. Ha Michael nem hosszabbít a Ferrarinál, akkor valószínű sehol sem fog versenyezni. Azt hiszem, hogy Kimi is a Ferrarinál fog kikötni. De talán Montoyát meg lehet szerezni 2007-re, ő is megfelelő lenne." – jelentette ki Mateschitz.
A kolumbiai versenyző már a téli szünet alatt felvette a kapcsolatot a Red Bull istállóval, ahol ismét együtt dolgozhatna a sikeres tervezővel, Adrian Neweyval.
Red Bull Volkswagen 2008-tól?
A Red Bull szerződése a 2007-es esztendő végén jár le a Ferrarival, így Mateschitz fontolóra vette a Volkswagennel való együttműködést is. "Már évek óta a VW/Audi Formula-1-es szerepléséről beszélnek. Nem titok, hogy több közös projektünk van, a Dakar Ralitól kezdve, a DTM-en keresztül az A1 Ringig, hogy csak néhányat említsünk."
A bajnoki címhez azonban a Red Bullnak is idő kell. "Egy bajnoki címet nem lehet eltervezni. Elég ha megnézzük a múlt eseményeit. De világos céljaink vannak: a legjobb négy között szeretnénk lenni. Nemcsak a részvétel a fontos a Formula-1-ben." -
naná hogy nem, túl jól fizető állásuk van, hogy csak poénból eldobják :) -
33 -
Én megkérdeztem Montoya,Alonso és Raikönnen menedzserét és ők nem ezt mondták!!!:) -
ő hány éves is? -
Én is ugyanazt mondanám Fisi helyében. Már második éve az ő kocsija megy tönkre. Felettébb furcsa.. -
Giancarlo Fisichella számára csalódással ért véget a Bahreini Nagydíj. Míg csapattársa könnyedén megszerezte a győzelmet, az R26-os versenygép motorja lehetetlenné tette számára, hogy befejezze a futamot. Az olasz pilóta észlelve a problémát dühbe gurult, s nemtetszését a csapattal rádión közölte.
Az azonban elkerülte 'Fisico' figyelmét, hogy a brit televíziós csatorna az 'ITV' ezen a hétvégén a Renault istállót szinte mindenhova elkísérte, s így a tévénézők is hallhatták káromkodását.
Akkor most Fisco is bunkó utálni való pilóta? én azér még szurkolok neki...
Sumi, Monty, Fisco talán a leg családcentrikusabb az f1ben ahogy igy láttam róluk interjukat és ahogy beszélnek a családjaikról... -
Weber: Michael nyer Malajziában , hogy suminak micsoda jövőbe látó paranormális mendszere van, bazz akkor megse nézem a futamot:))) -
az ő esetében sajna fordított a helyzet :( -
Az hogy valaki öreg nem jelenti azt hogy hülye is... Látam már 88 éves embert messze sokkal tisztábban gondolkodni mint néhány 20 évest... -
G_ArchAngel #32357 A Maláj Nagydíj az évad egyik legmelegebb megmérettetése, és a levegő páratartalma is sokkal magasabb, mint a többi versenyhelyszínen. A futam a versenyzők és a motorok számára is igazi kihívást jelent. "A sepangi futam a mérce az aggregátok számára." – véli a BMW Motorsport igazgatója, Dr. Mario Theissen.
"Ez lesz az első alkalom, hogy a V8-as erőforrások a második versenyüket teljesítik, ami rögtön egy forró verseny is. A meleg azt jelenti, hogy a motorok a határon fognak üzemelni. Az autón különböző nyílásokat kell létrehozni, hogy a motorok ne melegedjenek túl. A magas páratartalom viszonyt előny, mivel csökkenti az égéshőt."
Bahrain-ben gondolom hideg volt, igaz ott száraz a levegő...:P -
G_ArchAngel #32356 nem volt mindig, de most már Ő is öreg...:P -
az egyik öreg a másik meg mindig idióta volt..... -
Miért ? A régit kidobtad ? 
de most komolyan.. lehet sz#r napja volt, fáradt volt, nyügös, reggel nem állt fel neki, rászállt az adóhatóság, leesett a wc-ajtó, kitudja mi nem történt vele aznap, oszt jön egy hüle kamerás, belemászik a képedbe, és fejbevág a kamerájával..ha ezek után te mosolyogva nem szólsz semmit, akkor minden tiszteletem a tiéd, mert te vagy a világ 1ik legnyugisabb embere... -
G_ArchAngel #32353 Williams-Cosworth: Nehéz verseny várható Malajziában -
Újabb átalakítás előtt az időmérő?
Frank Williams és Ron Dennis szerint bár az idei időmérő rendszer kétségkívül jobb az előző szisztémánál, ez az elképzelés is felülvizsgálatra szorul, akár már az első európai futamhétvége előtt. Az első két etap bevált, ám az utolsó húsz perc nagy viták forrása lett. A tíz leggyorsabbnak bizonyult versenyző ugyan kimegy a pályára, de csak fogyasztják az üzemanyagot, mielőtt az etap végén igazi gyors kört futnának. Williams szerint ez a fölösleges üzemanyag fogyasztás nem egyeztethető össze a költségcsökkentést célzó elvekkel, míg Dennis azt tartja fontosnak, hogy a nézők számára könnyen követhető legyen az időmérő. Konkrét javaslatokkal azonban egyelőre egyik csapatfőnök sem állt elő. -
Még egy ember, aki jobban ismer mint én saját magamat.
Leszel a pszichológusom? :D -
"A csapat azzal indokolta döntését, hogy a motor vélhetőleg nem tartana ki egy újabb versenyhétvégén, így a tíz pozíciós büntetés ellenére is új aggregátot építenek a Ferrari hátuljába." -
G_ArchAngel #32349 Az 'ams' értesülései szerint a Ferrari alakulata alaposan megvizsgálta Felipe Massa motorját, majd az eredmények függvényében úgy határozott, hogy a brazil pilóta új motort kap a Maláj Nagydíjra.
A csapat azzal indokolta döntését, hogy a motor vélhetőleg nem tartana ki egy újabb versenyhétvégén, így a tíz pozíciós büntetés ellenére is új aggregátot építenek a Ferrari hátuljába.
Így David Coulthard mellett Felipe Massa is tíz hellyel hátrébbról rajtol majd az időmérőn elért eredményéhez képest. -
Massa-nak miért kellett kicserélni a mociját? -
Nekem meg Michael Schumacherről hogy teljes sebességgel beleszáguld Damon Hillbe... Mégsem ítélem el... Schumiról ezen esetben azt mondjuk, hogy csak taktikáézott hát Montoya meg védte a pozícióját... De ne kezdjük a flame-t... -
azt:) -
G_ArchAngel #32345 Giancarlo Fisichella – RenaultF1 – Új motor
Felipe Massa – Ferrari - Új motor
David Coulthard – Red Bull Ferrari – Új motor
Javques Villeneuve – BMW-Sauber – Új motor
Chritijan Albers – Midland-Toyota - Új motor
Yuji Ide – Super Aguri Honda - Új motor
Ez azt jelenti, hogy 4 Ferrari motorból kettőt kikellett cserélni??? -
Montoya.... Az ugrik be róla, amikor Schumi ki'vülről előzte kanyarban, és inkább kiment a pályáról, magával húzva Schumit mint sem engedje, hogy megelőzze....
Abszolút óriási pilóta.... -
erről beszélek :) -
hosszú, fárasztó verseny után, azzal a tudattal, hogy akár első is lehetett volna, ha nem b@szik ki vele a technika nagyonsokadszorra, nehéz sztem örülni... -
fenéket nem... -
Én is erre tippelnék. -
sztem baromság, hogy nincsenek érzelmei..inkább "halvérű", nyugodt, kevésbé mutatja ki..főleg a csalódottságot.. -
Igen, mivel tapasztaltabb, érettebb, és megfontoltabb lett, mindezt úgy, hogy nem lassult le a pályán... -
Schumi Hakkinen idején kiizzadta az összes vizet magából:D azóta nem kell neki:D
-
Én kedvelem Montoyat pont azért mert nem azt nezi, hogy jajj le ne törjön a 18. kicsi szarny az autóról hanem ha kell akkor tolja neki olyan helyzetben is ahol esetleg koccanás lesz a vége vagy baleset.. Pont a vakmerő versenyzők csinálják a showt... He is not Fool just Foolhardy:) -
lol -
Szerintem mindencsapatban van minden csapatból egy tégla... Így a csapat felét jól meggfizetik mert a 24 szerelőből aki egy autón dolgozik 11-et másik csapat is fizet:D -
Itt be lehet járni az összes pályát(bocs ha már volt)
http://sport.rtl.de/formel1/streckenani/main2.html