182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
edeleny #33171 Szal elhiszem,hogy semmi közük egymashoz,csak nehez mast gondolni,az ilyen eseteknel.Nehez mast gondolni,mikor az FIA a Hondaval vitazik,hogy szabalyos e a valtoja,es a Ferrari velemenyet kerik ki.Nehez mast gondolni,mikor az FIA a Ferrarival epitteti meg a jövö evre szant szabalyok szerinti autot,es tesztelteti.Nehez mast kepzelni,mikor a Ferrari kereseit az FIA,ha nem is azonnal de teljesiti,mig az összes többi csapatet,egyuttesen is csak ritkan.(nem a mostani dolgokra gondolok.)Szal' a jozenész azt diktalja,hogy nincs,csak a latszat az mas. -
Coulthard: a Ferrari nem csalt
Az új szabályok, különösen a V8-as motor bevezetése nagy kihívás elé állította a Formula-1 autógyártóit, akik mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ők rendelkezzenek a leggyorsabb autóval a mezőnyben. A Bahreini Nagydíjon a Ferrari hátsó szárnya vált gyanússá, majd a maláj futamot követően a McLaren, a BMW és a Super Aguri is szárnyat cserélt. A Red Bull Racing versenyzője, David Coulthard úgy véli, hogy semmi különös nincsen abban, hogy a csapatok kihasználják a kiskapukat.
"Hiba lenne kijelenteni, hogy a Ferrari csalt. A Ferrari csak olyan mint a többi csapat, kihasználják a szabályok nyújtotta lehetőségeket. Legfeljebb azt lehet mondani, hogy ez nem felel meg a szabályok szellemének." – jelentette ki Coulthard, aki úgy véli, hogy ezért sem a csapatok, sem az FIA nem vonható felelősségre.
"Majdnem egy megoldatlan feladat előtt állnak. Ilyen sok szabály esetében minden az értelmezésen múlik. A csapatok pedig mindig úgy fogják értelmezni a szabályokat, hogy előnyre tegyenek szert. Az atlétikában is csalnak, ott doppingolnak a sportolók. A Formula-1-ben ez nem illegális esetekben mutatkozik meg, hanem abban, hogy a csapatok kihasználják a szabályok pontatlanságát. De ez mindig is így volt."
-
Gyászos hétvége a motorsport világában -
G_ArchAngel #33168 Az IndyCar sorozatban versenyző Paul Dana edzésen ütközött egy másik versenyző autójával, és belehalt sérüléseibe.
Paul Dana szombaton, a Miamiban rendezett futam előtt élete legjobb edzéseredményét érte el a Toyota Indy 300 sorozatban, a 9. helyről várhatta a vasárnapi rajtot. A futamot megelőző edzésen azonban autója 200 kilométer/órás sebességnél belerohant egy másik versenygépbe, ő pedig nem élte túl a karambolt.
A másik autót Ed Carpenter vezette, aki nagy sebességnél megcsúszott, és az oválpálya oldalát szegélyező falnak csapódott. Az érkező Dana már nem tudta kikerülni az autót, hátulról telibe kapta azt. Mindkét pilótát mentőhelikopterrel szállították kórházba, Carpenter állapotát stabilizálni tudták az orvosok, a 30 éves Dana azonban belehalt sérüléseibe.
Az IndyCar sorozatban a mostani tragédiát megelőzően 2003-ban történt halálos baleset, akkor Tony Renna egy teszt közben karambolozott nagy sebességnél, és vesztette életét.
Reggel mutatták TV2-n - nem láttam ennyire durva balesetet régóta, még most is ráz a hideg... -
Piski #33167 A renault már megtette párszor, hogy a csúcson kiszállt, most is meg fogja szerintem. -
Adj bizonyítékot arról hogy van közük egymáshoz.
Amíg nem, addig semmit nem érdemes foglalkozni ezekkel a kitalációkkal.
Az hogy azt hiszed, vagy sokan azt hiszitek, az semmi, sokan hisznek ennél vadabb dolgokban is.
Sőt többen tévelygőknek tartanak másokat akik nem abban hisznek amiben ők...rossz esetben még jól le is kaszabolják őket.
Szal tök feleslegesen most is ennyit írtam. -
edeleny #33165 Es miert erdekli ez a Ferrarit?Miert megint a Ferrari,mi köze van nekik ehez,vagy inkabb miert van pont nekikik közük ehez?Es akkor bizonygatjak,hogy semmi közük az FIA-hoz,es vannak olyan emberek akik ezt el is hiszik. -
Nem fognak kiszállni, ebben 99%-ban biztos vagyok! Hülyeség is lenne a részükről. -
Olyankor azért cserélni lehetne... Itt sem zárják ki azt egy versenyről, akinek csak egy versenyt bír a motorja... -
G_ArchAngel #33162 a finn-nek ez még nem is gond, ha más nem jön közbe:)
szerintem Kimi beleegyezne abba, hogy minden futamon hátulról indul, de soha ne legyen műszaki problémája és ne lökjék ki:) -
edeleny #33161 Jo lenne az egy szezon,egy motor szabaly,ha valakinek az elsö futamon tönkremgy a motorja,az összes többin az uccso helyröl indul ,tökeletes!!
-
PeeVee #33160 hehhh... nem hiszem hogy a renault cég jövöje függ a forma1től mert csődbe mennének töle... bár franc tudja!! pénz beszél, mindenki tudja, és mindenkinek fontos a pénz... na mind1, ő bajuk!! amugyse szeretem a renaultot :PP -
Nem volt régebben olyan, hogy egy motor kibírt egy komplett szezont? O_o
Ezt valamikor arra az időre tenném, amikor beszüntették a turbót -
Moss: inkább hulljon darabjaira a motor...
Stirling Moss már az ötvenes évek elején (1951) a Formula-1-ben versenyzett, amikor még a bukósisak vagy a biztonsági öv használata sem volt kötelező. Habár a Nemzetközi Automobil Szövetség mindig is megszabta a versenyzés szabályait, korábban ezek az intézkedések nem a költségek csökkentését szolgálták. Most pedig szinte minden e körül forog. Moss pedig nem ért egyet az FIA törekvéseivel.
"Nem vagyok nagy rajongója a két hétvégés motoroknak. Azt értem, hogy mit akarnak elérni vele, de akkor sem rajongok az ötletért. Elvégre ez a Formula-1, és azt hiszem, hogy a csapatok minden tőlük telhetőt megtesznek egy versenyen, és ha a motor a levezető körben a darabjaira hullik, akkor az úgy van rendjén."
"Sokat várnak egy motortól – talán túl sokat is. Azt hiszem, hogy meg kellene szüntetni ezt az egy motor két hétvége-szabályt és akkor sokkal jobb lenne a sport, ez biztos."
Egy értelmes ember/versenyző
-
"...mert mindenhol a pénzt imádják, az új isten képmását..." -
Kikoki #33156 Ez most mé olyan jó?Akkor a kis csapatoknak esélyük sincs behozni a lemaradást!A Renault meg miért akar kiszállni? -
"Egyelőre a tizenegy csapatból a Ferrari, a Red Bull csapatai, a Williams, a Midland, és a Super Aguri elkötelezett a Forma-1 iránt."
többi se jobb :(
-
De legalább megint van ok szídni a rönótotototototot.
Nem vagyok biztos benne, hogy elég t-betűt raktam. -
Szegény autógyárak, biztos sok-sok pénzt kell belefektetniük a motor fejlesztésbe, csak nehogy csődbe mennyenek miatta 2008-ig... -
Hát valamiért csak jó nekik. -
Nyiri #33151 A renaultot miert erdekli ez? :)
Ugyis kiszall az F1-bol. Vagy nem? Minden szezon elott olvasni hogy lehet ez az uccso. -
mi a francért csinálják ezt? :( -
A Ferrari és a Renault a FIA-val tanácskozott
A FIA részéről megerősítették, hogy pénteken Max Mosley találkozott a két versenyistálló kulcsfiguráival, valamint a privát kézben tartott Cosworth motorgyártó szakemberével.
„Max Mosley, Charlie Whiting és Peter Wright megbeszélésen voltak Maraneloban a Ferrari, a Renault és a Cosworth cég képviselőivel" -jelentette be a szóvivő, aki a találkozóval kapcsolatban nem közölt további információkat.
A Gazetta dello Sport szerint a két istálló képviselői:
A Renault részétről: Flavio Briatore és Pat Symonds
A Ferrari részéről: Jean Todt és Ross Brawn.
Az olasz lap szerint a felek megegyeztek abban, hogy a költségek csökkentése végett 2008 és 2012 közötti időszakban befagyasztják a motorfejlesztést. A megegyezésről tájékoztatják azokat a csapatokat is, akik egyelőre a rivális szériát tartják elsődleges célpontjuknak. A módosítástól a jelen lévő felek azt várják, hogy a költségek valóban csökkennek, s ezáltal a 2008-tól életbe lépő Concorde egyezményt a még hezitáló csapatok is aláírják.
Egyelőre a tizenegy csapatból a Ferrari, a Red Bull csapatai, a Williams, a Midland, és a Super Aguri elkötelezett a Forma-1 iránt.
Gratula Ferrari, Gratula Renault.... -
bitos buli lenne 300-al száguldozni a vaksötétben
Aha az ég világon nem látnánk semmit a vakító fényszórók miatt :DDDD, mint ahogy a 24 órásokon se nagyon közvetítik, csak pár képet mutatnak az éjszakából... -
úgyse lesz ilyen :DDD -
Ja, a legkevesebbet Monaco-nak kéne költeie :D
Egyébként meg nincsenek kivilágítva már most is a pályák? Éjszakai miegyéb versenyek nem vannak?
Kit--Kat, a 24-órás löman (mittoménhogyírják) verseny autóin van lámpa, ha jól emléxem -
Szvsz nem a pálya bevilágítása lenne rázós, hanem inkább a bukótéré. -
MÉG nem, de ha szükség lesz rá, akkor szerintem meg teszik. -
oválpályát igen de az F1-es pályák nemigen vannak végig kivilágítva :DDD -
Ez hülyeség, Nscarban sincs fényszór pedig lenne helye.
Belehet világítani a pályát rendesen. -
2013-mas szabály: mózli, meg a többiek már nem tudnak repkedni, ollan öregek lesznek, és kitalálják, hogy a verseny mindig GMT szerinti 2-kor kezdődjön. Így aztán lehet reflektort szerelni az autókra 
(csak nehogy bejöjjön, bár bitos buli lenne 300-al száguldozni a vaksötétben: Te Gyula, Sato elhagyta a bal fényét, nem? ) -
:))))
A csajok már régen odavannak érte...:)
ehhh -
Hát nemtom, Kimi TUD az utolsó helyről versenyt nyerni, viszont +15kg-al már nem vagyok ebben biztos...
Egyébként igazatok van, szerintem is le kéne már váltani az FIA embereit, az élen Max Moosley-val.
A harmadik: nemtom mi bajotok van a Ferrari-val, volt egy szar évük, már nem nyernek meg minden versenyt, innentől kezdve hadd menjenek. Tőlem az nyer a versenyeken, aki akar, az egyetlen szempont, hogy NE legyen egyeduralma egyik csapatnak se, mert az elvenné a verseny hangulatát.
Egyébként marhajó ez a csoportkép, hihetetlen, milyen feje van DC-nak. Ja, és Nico Rosberg hihetelenül hasonlít azokra az emberekre, akik az autóversenyes filmekben szerepelnek főszerepben: van egy csomó pénze, tud vezetni, és a saját mércém szerint a csajok odalesznek érte...
Na mindegy, hagyjuk... -
1000köszönet barátom. még egy kérdésem lenne,h olyan siteot nem tudsz-e ahol visszamenőleg is lehet találni. thx a lot -
Tessék! -
G_ArchAngel #33136 bazz, rossz cikket copy/paste-ztam be:)))
Dicséretes a Mercedes motor megbízhatósága
A McLaren alakulata jelenleg a Paul Richard versenypályán tesztel, készülvén a csapat legközelebbi megmérettetésére.
A programban részt vesz a csapat tesztversenyzője, Pedro de la Rosa, aki szerint a kezdeti nehézségek után a Mercedes egy rendkívül megbízható és gyors erőforrást készített a számukra.
A spanyol már három napja ugyan azt az erőforrást használja, s az 1800 km alatt semmiféle probléma nem adódott.
„A motor nem adta meg magát, pedig már az elégségesnél jóval többet teljesített. Most bekerül a gyárba, ott pedig átvizsgálják, én pedig kapok egy új erőforrást a munkám folytatásához. Ez egy csodálatos tesztsorozat volt, a motor bámulatosan működött." -áradozott a tesztversenyző. -
Marha jó :DD -
hali mindenkinek
nemtudja valaki hogy hol lehet fellelni a pilóták csoportképeit? egy tűrhető minőségnek is örülnék. ha valaki tud segíteni azt megköszönöm
thx -
G_ArchAngel #33133 A Williams főtervezője felmondott
A Williams istálló igen jól kezdte az idényt, Mark Webber és Nico Rosberg már az évadnyitó futamon pontot szereztek. Malajziában azonban mindkét motor felmondta a szolgálatot, ami hatalmas csalódás volt a brit istálló számára. A csapat még szinte fel sem dolgozta a kudarcot, újabb rossz hírrel kell szembenézniük: a főtervező, Jörg Zander azonnali hatállyal felmondott.
A volt BAR-Honda munkatárs csak szeptemberen csatlakozott a csapathoz, a jövőben azonban személyes okokból nem tud együttműködni a Williams istállóval. "Jörg személyes okokból távozott. Minden jót kívánunk neki és a családjának." – jelentette ki a csapat szóvivője.
"Bízunk benne, hogy a tervezőirodában nem okoz majd problémát Jörg távozása, és nem befolyásolja az FW28-as, illetve az FW29-es kódjelű versenygépek fejlesztését sem."
Ezt megoldották, de mi lesz a széteső McLaren konstrukcióval, kedves Mr. Dennis? -
G_ArchAngel #33132 A Williams főtervezője felmondott
A Williams istálló igen jól kezdte az idényt, Mark Webber és Nico Rosberg már az évadnyitó futamon pontot szereztek. Malajziában azonban mindkét motor felmondta a szolgálatot, ami hatalmas csalódás volt a brit istálló számára. A csapat még szinte fel sem dolgozta a kudarcot, újabb rossz hírrel kell szembenézniük: a főtervező, Jörg Zander azonnali hatállyal felmondott.
A volt BAR-Honda munkatárs csak szeptemberen csatlakozott a csapathoz, a jövőben azonban személyes okokból nem tud együttműködni a Williams istállóval. "Jörg személyes okokból távozott. Minden jót kívánunk neki és a családjának." – jelentette ki a csapat szóvivője.
"Bízunk benne, hogy a tervezőirodában nem okoz majd problémát Jörg távozása, és nem befolyásolja az FW28-as, illetve az FW29-es kódjelű versenygépek fejlesztését sem."
Az öreg Williams biztos berágott:)))