182273
  • Istencsászár
    A wokingi istálló már a téli tesztek után tisztában volt azzal, hogy nem lesz egyszerű számukra az idei év kezdete. Bár talán még a várakozásokon felül is teljesítettek, legnagyobb riválisuk, a Renault eközben megnyerte a szezon első két megmérettetését.

A téli tesztek során a Mercedes-Benz V8-as motorjának gyengélkedése miatt nem tudott haladni a csapat a fejlesztésekkel, melyet a szezon kezdetére úgy tűnik, sikerült kiküszöbölniük. Bár még rengeteg munka áll előttük, a McLaren úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy hamarosan visszatérhessenek az élre.

A szezonnyitón Bahreinben Kimi Raikkönen a mezőny végéről rajtolva a harmadik pozícióban landolt, míg Malajziában egy ütközés következtében már az első körben kiesett. Azonban csapattársa, Juan Pablo Montoya megmentette a gárda becsületét, ugyanis a negyedik helyen futott célba.

A McLaren a következő futamokra komoly fejlesztésekkel készül, így Dennis biztos benne, hogy hamarosan ismét az élen harcolhatnak majd.

„Soha nem vagyok túlzottan optimista, hiszen nagyon kemény a küzdelem a Forma-1-ben, ám tudjuk, hogy autóink teljesítménye a helyén van” – mondta Dennis a The Guardian c. lapnak adott nyilatkozatában. „Mindennél megnyugtatóbb, hogy tudjuk, milyen fejlesztésekkel érkezünk meg a soron következő Ausztrál Nagydíjra, míg már azzal is tisztában vagyunk, milyen újításokat vetünk majd be a Nürburgringre. Az elkövetkezendő versenyeken kvantumlépéseket fogunk tenni.”

„A McLaren minden egyes versenyt a győzelem reményében kezd meg” – folytatta Dennis. „Azon aggódni, hogy vajon a riválisok mit és hogyan csinálnak, nem kifizetődő. Ha megnyered az összes versenyt, vagy annyit, amennyit csak bírsz, nagyon jó eséllyel pályázhatsz a bajnoki címre.”

„Nem vagyok olyan ember, aki folyton visszatekint, és azon rágódik, hogy mi történt a múltban. A McLaren számára csak a jövő létezik, és mindig azon van, hogy megnyerje a soron következő versenyt.”
  • edeleny
    Ha kevesebb tesztet akarnak,akkor rövidebb lesz a teli tesztidöszak,meg lehet nyujtani a szezont,ha tavaly belefert 19,azt az egyet mar hozza lehet tenni,olyan orszagok,ahol összel-tavasszal jo idö van eleg sok van,Pl. India,Del-Afrika.
  • Roolcsy
    Szerintem a Mercin egyre jobban látszik az akarás! De ha elfogadják a 2008-tól életbe lépő szabályokat, hát nemtudom.......
  • Snecie Smicie
  • Lteebee
    És a tesztpilóta tankolná meg őket.
  • RelakS
    És az autópályán mindenki köteles lenne egyszer tankolni úgy, mint ahogy a repülők a levegőben
  • Mersant
    ja pl. úgy tudnám elképzelni hogy indítanak a franciáknál, mennek 30 kört a pályán aztán ki az autópályára , irány hockenheim és ott megint futnának 30at...
  • edeleny
    20 futam meg belefer,csak ertelmesen kell egymasmelle tenni a versenyeket.
  • Istencsászár
    Lol komolyan nemértem a csapatokat, ezeket hagyni fogják????

Mi a fucknak pénzcsökkentés amikor 6 gyári csapat van akiknek aztán édes mind1 mennyit költenek mer tele vannak vele, azt ott a Red Bull, Midland, Williams, szintén nem csóró csapatok, egyszerűen nemértem miért kell. Kiscsapatok eltüntek a forma1ből és most akarnak spórolni amikor mindenki a pénzben úszkál???
  • kirol
    Esetleg:
    - A következő körben lehet, hogy be kell küldeni a hótoló autót, ha tovább havazik.
  • G_ArchAngel #33081
    és a nyalókás ember hólapátot tartana:P
  • kirol
    Mért milyen izgi lesz, amikor Palik azt mondja majd:

- Nézdd csak Gyulám, mintha hópelyheket látnék a kamera lencséjén!
    - Én is láttam!
    - Na, az még rendesen megzavarhatja a versenyt, ha mindenki kijön téligumiért.
  • DJ Bee18
    ez nem igaz. Ezek nem normálisak...
    Ráadásul:
    ,,a 2008-as versenynaptár minden eddiginél több állomást fog tartalmazni, szám szerint húszat. "

Bernie meg nem azt mondta, 18-nál nem fér bele több futam?? Legalább a hülyeségükben egységesek lennének. Szenilis vén barmok...
  • Marki
    Olyan embertől mit vársz,aki egy másik FIA sorozatot (azaz a "saját" sorozatukat), az A1-et képes fikázni?? Nem normális az a fickó.. >:c
  • Punker
    az elmúlt 5 évben csinált valami értelmeset Mosley? egyáltalán mi a f@szt keres ott? nem tűnik fel senkinek hogy pont azt veszik el ami miatt a rajongók nézik a futamokat?
  • Marki
    Leagalább a maximálisan indulható csapatok számát emelhették volna.. :(
  • edeleny
    A Curling az jo,most is nezem.
  • edeleny
    En nem a hideg gumik miatt aggodom,a technika befagyasztasa miatt.Egy motorgyarto max. 2 csapatnak szallithat, max. 12 csapat, 1 gumigyarto, ezek epp a lenyeget vezik el a sportnak.
  • Punker
    én meg majd nézek darts-ot, körling-et meg hasonlókat :)
  • G_ArchAngel #33072
    nem baj, nézzük a Nascar és Champ Car összefoglalókat, ott még lesz verseny...

remélem a hideg gumik miatt majd pár pilóta feldobja a talpát, Te barom Mosley és villamosszékbe kerülsz...
  • Punker
    jaja
  • Mersant
    satonak kell hagyni 5 kort amíg egyedül fut a pályán, annyi idő alatt csak összetöri a gépet, így a többiek megúszhatját :-)
    a súlybüntetést jobbnak tartom mint ezt a 10poz büntit...
  • Punker
    soha nem tudtam a 48 millát mire fel szedik be? (és miért 48?)
    abroncs melegítők eltörlése = még több baleset :)
    tartalék autó törlése = sato már edzéseken is veszélyt jelent.....
  • Mersant
    2008-tól húsz verseny és súlybüntetés az F1-ben
  • G_ArchAngel #33067
    ááá

az nem baj, ha nem írsz helyesen, de tagold a mondataidat légyszíves, mert néha nem tudom szétszedni:)
  • edeleny
    Mi is a rajtautomatika:mikor kialszanak a piros lampak,meg nyom egy gombot,es az elsö kanyarig nincs dolga. Mi van most: beteszi 1 fokozatba,es behuzza a kuplungot(hoppa forgitva),majd a piros lamoak kialvasa utan felengedi a kuplungot,es az elso kanyarig nincs dolga,a kipörgesgatlo es az automata valto teszi a dolgat.
  • Punker
    lál lassan minden pontszerző csapatot megszorongatnak, Button meg majd vigyorog, a honda meg veri a fejét a falba hogy pénzt adott Bari-nak mikor Zsófi ingyen is hozta ezt a szintet :)
  • G_ArchAngel #33064
    A Renault autója is szabályellenes?

A Renault istálló versenyzője, Fernando Alonso a hetedik rajtpozícióból vághatott neki a Maláj Nagydíjnak. A címvédő – a szinte teljesen megtankolt autóval - már a rajtnál elhaladt a két McLaren versenygép között, majd lehagyta a Williams pilótáit is.

"A rajtom jól sikerült. Amikor az első kanyarba értem, láttam, hogy a két Williams egymással küzd. Vállaltam a kockázatot és kívülről megelőztem őket. Olyan volt, mint egy öngyilkos akció, de működött. Azt hittem, hogy ilyen sok benzinnel nem fogok tudni előzni, de a start jobban sikerült a vártnál." – nyilatkozta Alonso a futamot követően.

Habár az FIA betiltotta a rajtautomatika használatát, többen úgy vélik, hogy a Renault megtalálta a kiskaput az elektronikus segédeszköz használatára.

A Formula-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda elmondta: "Mindig mondták, hogy a Renault tapadása jó – de ez azért már nem normális. A valódi rajtautomatika használata tiltva van, de valami van az autóban, ami (hasonlóképpen) működik."

Az öreg sasszem felfedezte a spanyol viaszt:)
  • edeleny
    Nem erdem,de ha a hejesirasomra gondolsz javithatatlan vagyok,eretsegin is elhuztak,meg sztan 10 ujjal gepelek 9-el keresek,1-el ütök.
  • edeleny
    Szamomra egydolog hianyzik a Ferrari nyilatkozatbol,hogy az uj szarny nem lesz flexibilis,vagy hogy eleget tesznek az FIA keresenek,(ez lehet forditasi hianyossag is),en elsö olvasatban ugy ertelmeztem,hopgy minden marad a regiben,csak tovabbfejlesztik az eddig hasznaltat,erre utal,hogy a fejlesztes elöre eltervezett volt,(a tiltakozast nem lehetett elöre megjosolni,a Hondasok szerint mar fel eve tudjak,min kiserletezik a Ferrari.)vagy az egesz csak P.R. duma.Mind egy majd Melburnban kiderül.Aerodinamikailag,es gumi ugyben erösödhetnek,de motor eröben ketlem,csak akkor,ha ismet mocitcserelnek,nekik a most hasznaltakkal kell indulni.
  • BuzzFuzz
    Mondja ezt a nagy piás, azaz te! Nem gondolod hogy egy kicsit szánalamas ez a piás duma? Mert szerintem nagyon...

Ecclestone a Ferrari résztulajdonosa lesz?

Na ez egyátálán nem lenne meglepetés, mindig tudtam hogy a Ferrarihoz húz...
  • passatgt
    Egy külföldi oldalon olvastam,valószínüleg pletyka:Az új szárny nem volt kész az idei év kezdésére,ezért volt ez a flexibilis szárny.Azt is írták,hogy mostanra lett kész az új szárny,meg aerodinamika és motorerőben is erősödtek
  • b-type
    mond nyugodtan, nem hiszem hogy ez probléma lehetne, vitatni lehet dolgokat.
    Ahogy én gondolom a cikk alapján, a Ferrari szányaival probléma van...a görbe tükör írója szerint az oldalirányú elmozdulással, aminek az előnyét még nem igazán sikerült körvonalazni.
    Az hogy a Ferrari azt nyilatkozta hogy ez benne volt a fejlesztési tervekben, ez nem mond túl sokat...nem igazán tom mire gondolnak, talán arra hogy maradnak a szárnynál csak nem fog oldalirányban elmozdulni.
  • Kit--Kat
    ujjat
  • edeleny
    Szeretnem ,ha reagalnatok a Ferrari szarnyas,hirre,nekem több furcsasag is van benne,de nem en akarom megint kezdeni.
  • edeleny
    Nekem mugy tünt,hogy az altalam belinkelt (33045) hir ig a Ferrari vsarnap kiadott nyilatkozatait ismetli a sajto.
  • Kit--Kat
    monjd ezt Hakkinen aki Ferrarival csapat az utcán, mondjuk a 2őnek nincs 1máshoz köze, csak furcsa
  • Kit--Kat
    ember ez már engem szétszed darabjaimra "semmi ujjat nem mondott"
  • BuzzFuzz
    "Hakkinen: Kiminek a McLarennél van jövője

Ez így igaz........"

Hát lehet benne valami, mindenesetre ha mégis csapatot vált szerintem a Renault-t kéne megcéloznia, semmi esetre se a Ferrarit, a Toyotát meg aztán pláne ne
  • Istencsászár
    Paul Ricard - 2. tesztnap (2006.03.22)

És a mercedes ma is bírta:)