182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Én csinálok szavazós oldalt,csak nem mosleyosat,hanem sima tippelőset,ki nyeri a versenyt stb.Elvileg még a héten kész lesz,és majd tudtok a melbourneire tippelni -
lassan kéne egy szavazós oldal, mentsük meg az F1-et mosley-tól névvel..... -
remélem nem... -
És a csapatok ezt el is fogják fogadni?????? -
ez elmebeteg 

-
"Befagyasztják a motorokat:
az idei erőviszonyok rögzülnének, és aki a motor terén hátrányban van, 2010-ig nem tudná behozni a lemaradását."
Ennek mi az értelme? -
edeleny #33045 A ferrari uj szarnyakat visz Ausztraliaba -
edeleny #33044 Az F1 vege.Na ez lesz az F1 igazi vege.Meg ekkoro marhasagot.2008.-tol sakk olimpiat nezek. -
Hakkinen: Kiminek a McLarennél van jövője
Ez így igaz........ -
Engem már csak az érdekel, hogy a honda, akik eddig voltak csak szimpatikusak, miért csak a Ferrarit nyomta föl az FIA-nél. -
Ilyen vezető kell az F1nek!!!! szégyen... -
edeleny #33040 Igen nem volt nehez,ott volt mögötte mar az elejen,itt latszik mennyit is er,hogy az idömerö utan szabadon tankolhatnak a hatso traktusban. -
Nyiri #33039 Jo cikk. Tetszik vegre hogy a Formula.hu-n fikazo arcoknak vegre megmagyarazza hogy Sumit miert tudta megelozni Massa. -
G_ArchAngel #33038 tavalyiak jobbak voltak...
én azt szeretem, ha a futamokat ellemezgeti, és onnan tér ki a részletekre...
ellenben most elveszett a cikk írója a részletekben, a futamról szinte egy szó sem esik... -
én régebben nem kifejezetten, de már tavaly is volt ami nagyon ok volt.
Ez is elég jó.
Megnéztem ezt a 3.15-ös szabályt, mert eddig teljesen más nézőpont szerint néztem át a szabályt, nem a hézag miatt, hanem a rugalmasság szempontjából..illetve hogy ez mennyi.
Meg is lepődtem hogy az aerodinamikai elemek biztonságtechnikai előírásai nincsenek külön tárgyalva, rájuk azok az előírások és tesztek vonatkoznak amik a kasztnira.
-
edeleny #33036 Szubjektiv Görbe Tükör:Sepang En szeretem ezeket az irasokat. -
És még nem protekciós a Ferka :@ -
Már tönkretették... Szerintem ez a sport szinte csak az emlékeiből él már... -
Nyiri #33033 Poen a dobalas, de Hakki angolja is :D -
ez nagyon jó :)))

Nagyon jó ezt nézni. -
arra már ezzel a bejelentéssel is felkészülhet ;) -
Nyiri #33030 Poen :) -
G_ArchAngel #33029 A Pirelli visszatér a Formula-1-be?
Olasz sajtóértesülések szerint a Pirelli abroncsgyártó vállalat fontolóra vette, hogy egyedüli szállítóként tér vissza a Formula-1-be. A Pirelli már közel száz éve jelen van a nemzetközi autósportban, a Formula-1-ben pedig 42 futamot nyertek.
Míg a Bridgestone egyelőre nem döntötte el, hogy vállalja-e az egyedüli abroncsszállító szerepét, a Michelin az év végén szinte biztosan visszavonul, "Már döntöttünk, és ezen már senki és semmi nem változtathat."
A franciák Formula-1-es projektvezetője, Nick Shorrock ugyanakkor azt is leszögezte: ennek semmi köze nincsen ahhoz, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség jövőre már csak egy gumiszállítót akar. "Erről nekem tudom kellene."
"Ha a Michelin jövőre visszavonul, akkor a Bridgestone lesz az egyedüli gumiszállító, így előnyben leszünk minden olyan csapattal szemben, akik jelenleg Michelin abroncsokkal közlekednek." – jelentette Ralf Schumacher Malajziában. Amennyiben a Bridgestone sem marad, egyik csapat sem élvezheti majd az elmúlt években gyűjtött tapasztalatok előnyeit. -
G_ArchAngel #33028 Ecclestone a Ferrari résztulajdonosa lesz?
A Formula-1 vezetője, Bernie Ecclestone mindig is nagy Ferrari rajongó volt, így talán nem meglepő, hogy a 75 esztendős úriember fontolóra vette, hogy részesedést vásárol a legendás olasz istállóból.
"Mindig is szerettem a Ferrarit, és Enzo Ferrari is különleges személyiség volt." – jelentette ki Ecclestone, aki Mediobanca részvényeit (10 %) vásárolná meg több lépésben.
Az anyagiakon biztosan nem múlik majd Ecclestone üzlete, ám ha valóban tulajdonrészt szerez a Scuderiából, fel kell készülnie a várható támadáskora is. -
edeleny #33027 Azert van ez a szabaly,hogy nem leht flexi szarnyakat hasznalni.Ennek elsösorban biztonsagtechnikai okai vannak (voltak).Kis sebessegnel,kanyarban,az a jo ha minnel meredekebb a szarnyallas,hogy nagyobb legyen a leszorito ero,viszont ha nagy a legellenallas,akkor,kissebb a vegsebesseg,erre lenne jo a flexi aramlasterelö,megfelelöen erös anyagbol keszitve elegendö eröt fejtene ki a kanyarban,de bizonyos sebesseg feletti erök hatasara egyszerüen lehajlik,es mint ha ott sem lenne. -
edeleny #33026 Mar akkor is igen erdekelte öket,csak nem volt internet es kimaradtunk az ilyen kellemes elfoglaltsagokbol. -
Lassan kezdem hiányolni a 10-15 évvel ezelőtti f1 versenyeket,ahol a versenyzőket és a mérnököket se nagyon érdekelte hogy hova rakják a szélterelőt,2mm-el feljebb vagy lejjebb -
Hát ez egy jó kérdés...ennek a mérési megszorításnak alapvetően biztonsági okai vannak, amivel eddig nem volt probléma.
De mivel 'nagyon mozgott', ezért felmerült az aktív szárny lehetősége, ami valóban tiltva van, ..megnézték, nem aktív, az elemek függetlenek.
Eddig arról szólnak a hírek, hogy megmérték a mérési pontokon, és belül van a szabályok adta határokon.
Igazából érdekes kérdése az hogy ez most fejlesztésnek minősül vagy egy szabályalkotási hiányosság, ill.inkább kiskapú szándékos kihasználásának...bár sztem a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. -
Én nemnagyon érdek az aorodinamikai cuccokhoz,de sztem nem számít olyan sokat 1-2mm elhajlás:)Vagy többet mozog?meg ha úgy jobban megy ha elmozdult,akkor mérnem úgy csinálják alapból:) -
Én az FIA oldaláról még semmilyen hivatalos nyilatkozatot nem olvastam. -
Sztem nem hivatalos hírekkel nem érdemes foglalkozni.
Az auszi nagydíj meg majd meghozza hogy mi lesz.
Indianapolis nem hiszem hogy megismétlődhetne, mert ha van szabály ami alapján a Ferrari-t kötelezni lehet a szárny lecserélésére, akkor nincs miről beszélni, ha nem cserélik le, tök jogos az eltiltás.
Ha nincs ilyen szabály, akkor is lecseréltethetik, ha módosítják a szabályzatot (aminek a rögzítettsége sztem már így is átlépte vicces határvonalat). -
Mármint az FIA részéről van azóta felkapva.. -
edeleny #33019 A tema akkor lett felkapva,mikor Bahrainban,penteken a Renault tiltakozott a Ferrari hatso vezetöszarnya miatt,es azota folyamatosan napirenden van. -
edeleny #33018 Igazad van,en csak arra gondoltam,hogy a kerek atmerö allando,elötte a terelölapnak nincs miert flexibilisnek lennie,mert hiaba hajlik el,akkor ott a kerek ellenallsa,aramlastanilag rosszabb helyen. Egyebkent en ugy latom a dolgot,hogy nem a föszarnyak merevsegevel van a gond egyik csapatnal sem,hanem a kis seged legterelökkel,mint pl. a Ferrari elsö-felsö szarnya. -
Ezt a kasztnicserés dolgot nem értem.
"A szárnyak ügye is csak azóta van felkepva, mióta kiderült, hogy nem csak a Ferrari sáros"
Hát nem tom ezt a topic-ot viszonylag ritkán nézem, de ez a téma abban a pillanatban lett felkapva ahogy nyilvánosságra hozták. -
edeleny #33016 A helyzet meglehetösen erdekes a szamomra.Hivatalos forrasok szerint nem törtent semmi,viszont nem hivatalos,(ertsd :szoban) a hirek szerint az FIA tajekoztatta mindharom csapatot,a szarnyak attervezesere.Amire a MC. es a BMW azonnal reagalt is,attervezik a következö versenyre,mig a Ferrari semmi ujjat nem mondott (szerintem a mai hirekben közölt nyilatkozatuk meg a vasarnpi).Lehet hogy megsem lepnek semmit Melburnig,akkor szerintem ket eset lehetseges 1, megismetlödik Indi ha az FIA nem tesz semmit 2, az Fia nem engedi indulni a Ferrarit. -
:)))))
"ráparancsolt"..manipulálni ennél finomabb eszközzel hatásos. :)
Itt nem a hangnem a kérdés, meg egyébb itt-ott megjelent félrefordítások, esetleg csúsztatások.
Ha vmi szabálytalan, akkor ott nincs 'hangnembeli' eltérés, azt meg kell szüntetni. -
Ez nem hiszem erről szólna... Technikai sportok, de főleg egy ilyen autó építő verseny mint az F1 szerintem mindig is arról szóltak hogy ki talál ilyen "kiskapukat" a szabályokban. Csak aztán valami kiderül, mert látszik a TV-ben van ami meg nem derül ki soha se. De egy ilyen igazából nem is kiskapu, hiszen meg van mondva hol mérnek meg hogyan, és ott megfelel valami a szabályoknak, akkor szabályos. Az meg hogy az ellenfelek milyen szabály "szellemeket" olvasnak ki a sorok közül az egy egész más kérdés. -
Az a baj hogy FIA nem mondta ki határozottan eddig legalábbis a médián keresztül hogy NEM SZABÁLYTALAN, NEM KELL VÁLTOZATANI! szvsz szabálytalan és kell változatani... Csak az a poén hogy McLaren-re és a BMW-re egyből ráparancsolt, de ők " kicserélték " egyből ha igaz amit írtak. A Ferrari még mindig hallgat, pedig az ő kocsijukon lehetett látni a leglátványosabban hogy flexibilis... -
Nem.. :) Arra gondoltam, hogy az FIA kedvez a GPMA-n kívüli csapatokkal. Pl. a RedBull - STR cserélhet egymás között kasztnit, a Honda - Super Aguri nem.
Ráadásul a látható előny ellenére sem kell szigorítani a V10-es lefojtásán...
A szárnyak ügye is csak azóta van felkepva, mióta kiderült, hogy nem csak a Ferrari sáros.