182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ja, nem az autó lett jobb, hanem a pálya fekszik :) -
G_ArchAngel #33250 Tudod, hogy egy közepes költségvetésű csapatnál mit jelent a 25 millió?
És kitudja, lehet jó ez a Hamilton gyerek - régóta nevelgeti a McLaren és a Mercedes... -
edeleny #33249 Szerintem meg tökeletesen jo helyen van,nem hinnem,hogy olyan könnyen megvalna töle Frank,mint Buttontol. -
[szín=red]Massa szerint Ausztráliában erősebb lesz a Ferrari[/szin] -
G_ArchAngel #33247 Haug nem lepődött meg a Rosberg híreken
A Mercedes motorsportigazgatója, Norbert Haug nem lepődött meg a napokban napvilágot látott híreszteléseken, amelyek szerint a McLaren-Mercedes jövőre a Fernando Alonso – Nico Rosberg párossal vesz részt a világbajnokságban. "Nico meggyőző teljesítményt nyújtott, de eddig nem esett szó a közös jövőről."
"Amíg nem jelentjük be a 2007-es felállást, addig számítani kell hasonló találgatásokra. Nico már a gokartban Mercedes támogatással indult." – jelentette ki Haug.
Az msa értesülései szerint a McLaren 25 millió dollárért kivásárolná Rosberget a Williams istállóval kötött szerződéséből, illetve három esztendőre 'kölcsönadná' Lewis Hamiltont is.
Na, ha a finn átül valamelyik másik szekérbe, akkor legább itt maradna egy fél finn, akinek szurkolhatnék:)
És kicsit már kiváncsi vagyok erre a Hamilton gyerekre is... -
edeleny #33246 Lattam es? Ö mar 2001-ben is ilyen volt. -
Caravan #33245 Montoya????..Nem látszk rajta a sok G... -
#33239 alsó kép -
edeleny #33243 Denis:Montoyanal senki sem dolgozott kemenyebben -
edeleny #33242 Igen,ez teljesen jogos. -
ok, tudom, csak arra értettem hogy azt szerintem jól csinálják, nincsenek ekkora balhék és ellentétek mint F1ben, és nem is akarnak részesedést egyik csapatból sem mint itt a vén trottyos a ferrariból... -
edeleny #33240 A MotoGP-t el kell adniuk(marmint a közvetitesi jogot) ,az Unio szabalyai szerint nem lehet monopolium. -
G_ArchAngel #33239 Montoya: mindig csak Kimiről lehet hallani
Juan-Pablo Montoya még nem döntötte el, hogy hol folytatja pályafutását a 2007-es esztendőben. Fernando Alonso érvényes szerződéssel rendelkezik a McLaren-Mercedessel, és ha Kimi Räikkönen marad, neki távoznia kell. A kolumbiai versenyzőt a Red Bull tárt karokkal várná, ám az sem kizárt, hogy Alonso helyét veszi át a Renault istállónál. Montoya azonban - függetlenül a találgatásoktól - csak az év végén hozza meg döntését.
"Jelenleg a McLaren versenyzője vagyok, és erre az évadra összpontosítok. Megpróbálok a legjobb tudásom szerint teljesíteni, és ha eljön az ideje, eldöntöm hogyan tovább."
"Ahogyan mások is, én is szétnézek a piacon, miközben mindenki arról beszél, hogy Kimi a Ferrarihoz megy. Vannak, akik azt mondják, hogy a BMW vagy a Renault színeiben folytatja. Mindig csak Kimiről lehet hallani." – jelentette ki Montoya.
Montoya nem aggódik amiatt, hogy nem lesz helye a Formula-1-ben ha távoznia kell az Ezüstnyilaktól. "A Toyotánál is lesz egy szabad hely, és ha jól körülnézünk, akkor lesznek még üresedések."
A fitt latin: pocak és zsírcici:) -
ha úgy csinálják mint a MotoGP-t, akkor ne mlesz gond... -
A helyükben csak bari kocsijára tenném.
Úgysem hoz eredményt és hátha nem az egész csapatot büntetik emiatt. -
G_ArchAngel #33236 CVC megszerezte a Forma-1-et!
A CVC az Alpha Prema UK Limited-en keresztül sikeresen felvásárolta a Forma-1 részvényeinek jelentős százalékát.
Mint ismeretes, erre csak akkor adódhatott lehetősége a vállalatnak, amennyiben megválik a MotoGP-t kézben tartó Dornától.
A „válás" után a CVC által újonnan alapított Alpha Perma nevű cég vásárolta fel a SLEC részvényeit.
„Nagyon örülünk, hogy végül sikeresen végrehajtottuk a felvásárlást, és izgatottan várjuk a sport jövőjéért folytatott közös munkát Bernie Ecclestone-nal és csapatával." -mondta a CVC-től Donald Mackenzie.
Na, ha ezek is beleugatnak, akkor Bernie, Max mellett egy Donaldot is lehet fikázni:))) -
G_ArchAngel #33235 Módosított szárnyak a Ferrarikon
A Maláj GP után három csapatot, a BMW-t, a McLarent és a Ferrarit kérték fel arra, hogy módosítsák szárnyaikat a következő versenyre.
A BMW és a McLaren szinte azonnal reagált a felkérésre, s nyomban cselekedtek is. Az olasz csapat azonban kijelentette, hogy nincs miért változtatniuk, hiszen a szárnyaik megfelelnek a szabályoknak.
Egyes források szerint azonban az évad harmadik versenyére módosított szárnyakkal érkezik a csapat. A váltás okáról azonban megoszlanak a vélemények.
Míg a Ferrari részéről állítják, hogy mindössze a teljesítménynövelés követelte meg a módosítást, addig a szakértők tudni vélik, hogy a Fia nyomásának engedetek.
„Az autónkat a FIA ellenőrizte és rendben talált mindent. A FIA az a testület, amely ilyen esetekben döntést hozhat, tehát, ha az emberek úgy gondolják, hogy nálunk nincs rendben valami, akkor tévednek." -mondta a hétszeres világbajnok, amikor a szárnyak legálisságáról faggatták.
A csapat tehát így, vagy úgy, de új szárnyakkal lép pályára Ausztráliában. Amennyiben mégis valami miatt felmerülne a gyanú az esetleges szabálytalanságról, arra az esetre a Honda tüntetőleg kidolgozott egy saját „flexi" szárnyat, hogy azzal körözzön a kenguruk földjén.
De röhögnék, ha mindenki azt mondaná, hogy nem módosított, hülye Honda feltenné a flexibilis szárnyakat és a végén csak Őket vágnák meg, mert a többiek a futamon már a módosítottal indulnának:) -
És ki mondja, hogy az az igazság, amit ő mond?
Ugyanmár! -
Stoddart nem köntörfalaz és nem képmutató, valamint keményen kimondja az igazságot.... ha ez neked szarkeverés, mert szerintem amit egyes csapatok vezetői művelnak az sokkal inkább az!! -
edeleny #33232 Valamilyen szinten az egesz költsegcsokkentest nem ertem,ha egy csapatnak van 5 milliard dollarja,akkor annyit fog kolteni,ha csak 1 van akkor annyit,ha nem lehet költeni a motorfejlesztesre,akkor majd koltenek a sisakok fejlesztesere,a penz igy is ugy is el fog menni.Sokkal jobban örülnek olyan szabajoknak,ami a kissebb koltsegvetesü csapatoknak is nyit eselyt a gyözelemre.Valamilyen modon szimpatikus volt az az elkepzeles,hogy egy egy csapat kenytelen legyen ev vegen kiadni a szamara elönyt biztosito technologiai fejlesztest,termeszetesen mindent szabad szabaly mellett. -
Caravan #33231 Hali!
Tudjátok, én azt nem értem, hogy ha az F1 az autóversenyzés csúcsa, akkor miért kell a fejlesztéseket visszaszorítani?Én amondó lennék: akinek nincs zséje az ne akarjon a királykategóriában villogni. A másik: ha gyorsulnak a kocsik, nagyobb a teljesítmény, nő a féktáv, stb. kérem alásan tessék a pályákat is a megnövekedett teljesítményhez, sebességhez igazítani. Ez olyan, mint ha a Blackbird vadászgéppel Magyarország légtere felett akarnál max.teljesítményt produkálni. Akkor mindjárt biztonságosabbá válna az F1.
Ennyi.
-
Ralf is eldobta 2004-ban a BMW-t utána + a 2005-ban a Toyotát amerikában -
valahonnan le lehet tölteni a videót? -
Glock: az oválpályás versenyek sokkal veszélyesebbek -
Remélem el is küldi Mózlit a francba :Ð -

-
ja meg ott nem 22 autó van hanem több ezért izgalmas -
Hát egy Nascar-hoz jobban értő biztos tudna pontosítani, de a pit sebességét is talán nincs 10éve hogy maximalizálták...pont egy balesetből kifolyólag ha jól tom.
Addig meg wrooommm...bezúgattak. :)) -
Stoddart leadta 2008-as nevezését!
-
eleve egy nyitottetejű autóval menni 350-nel egy btonteknőben..szinte adja magát a tragédia. -
Tépj sorszámot!
A fotóssrác után jössz. -
:))))
azért ez nem ennyire egyszerű de van benne igazad. :)
Inkább azt mondanám hogy hagyományosan nem törödnek túl sokat a biztonsággal..ami nem jelenti azt hogy egyáltalán nem, csak kevesebbet mint itt az öreg kontinensen.
Az hogy náluk több a baleset, az betudható pl. az oválpályás versenyzésnek, a sok palánkos szűk road pályának..nem egy városon belül.
Ha az F1 is csak Monaco-hoz hasonló pályájon futna itt is lenne több halál.
-
Alonso egy kicsit Out-ra vághatná má magát 
szurkolok neki hogy eldobja az egyik kanyarba a rönyót -
hihetetlen elmebeteg az az egész, nincs semmi bukótér stb, esélye se volt kikerülni :( -
majd kiderül -
azt én is olvastam
de abba sportba valahogy mindig is sok volt a haláleset az amerikai autosport sajnos ilyen mert csak akkor van nézettség ha sok a zúzás -
miért lesz baleset? -
a legutóbbi IRL-es haláleset óta ez valahogy nem egy jó móka :( -
majd az időmérő után tippelek :) -
szerintetek ki lesz dobogós 7végén