182273
  • Lteebee
    MS mindent megtehet. Egyébként ez azért van, mert neki a kisujjában van az egész, nagyobb tapasztalata van, mint a legtöbb embernek az F1-ben. Rá lehet bízni a döntést.

Kimi tönkrebaszta a gumit és megbeszélték vele, hogy kijöhet => biztos pontok, kinnmaradhat => vagy dupla vagy semmi. Ti meg hőst csináltok belőle.

Kanadában Alonso gyorsabb volt, szabályok alapján nem lehet észrevehető csapatutasítás, 200-300 között felemelt hangon kérdezte hogy mit csináljon, amikor akadályozza az ugyanolyan technikával előtte egerésző Fisico utolérésekor.

Tehát a lényeg: MS egy lázadó, akire senki sem mer szólni, Kimi a szent és amúgyis hős, Fernando meg idegbeteg.

Megintcsak LOL.
  • Punker
    idén nem lesz valószínűleg, se a kocsi se ő nincs olyan állapotban szerintem hogy VB legyen, bár még nagyon az elején vagyunk.
  • b-type
    Sztem ha Raikkonen végre VB lesz, akkor fog örülni :)
    Azok után hogy tavaly uannyi futamot nyert mint Alonso és az ismert problémák előfordultak, sztem már a futamgyőzelmet részsikerként kezeli,...neki VB kell.
    Ha az meglenne, akkor már oké, addig egy elég nagy nyomás van rajta, mivel tudja hogy képes rá.
  • Punker
    látom kezded érteni, amúgy meg Kimi a terminator 4. részére készül ott ő lesz a higany csóka így minden mimikát ki kell irtania magából :)
  • G_ArchAngel #35169
    sőt a Föld lakossága is mind hülyékből áll, csak Alonso zseniális:)

Kimi pedig szamurájokra jellemző önmérséklettel rejti el ellenfelei elől az érzelmeit...
    MS pedig a tribünön azért ugrik, mert indiai masszázs és jógamesterétől ezt kapta utasításba, mint "a nagy Szent Buddha tehene" izomlazító rituáléját...
  • Punker
    persze lehet csak Bri-t akarta hergelni, a következőért jelölik az Oscar-ra is :)
  • Punker
    a lényeg az hogy ő kiállt és bohócot csinált magából pár millió F1-et néző ember elött, ez becsülendő :)
  • Punker
    "Senki nem értette, mit csinál annyira rossz poén volt, azonosítani sem lehetett az utánzott lényt, sőt a spanyol származás miatt bikára és a viadalokra asszociáló PETA még bocsánatkérésre is felszólitotta..." Picasso-t se értették de ha őt b@szogatja a PETA tuti kinyírja őket a ksi bajszos spanyol nem sz@rozott, lassan Alonso is tud majd bajuszt növeszteni és ő is kemény lesz de addig marad a fiatalos hosszúhaj, szal arról ő nem tehet hogy a mi csökött agyunk nem ismeri fel az ő állatutánzó zsenialitását :)
  • G_ArchAngel #35165
    Tévedés, az nem sporól aki halvány reményét érzi a győzelmenek...

Kimi vagy MS nem lett volna hajlandó visszatekerni a fordulatot, mintahogy Alonso sem, csak a miért más:
    - MS megteheti, hogy felülbírálja a csapatutasítást
    - Kimit megkérdezik (lásd tavalyi leszakadó felfüggesztés...)
    - Alonso kérésére meg nem figyel a csapat (pl. tavaly Kanada...)

A másik: bohóckodás az autón...
    Senki nem értette, mit csinál annyira rossz poén volt, azonosítani sem lehetett az utánzott lényt, sőt a spanyol származás miatt bikára és a viadalokra asszociáló PETA még bocsánatkérésre is felszólitotta...
  • Lteebee
    Ami egyébként valszeg igaz is.
    Mindenki pontosan ezt csinálja, mármint minden csapat.
  • Lteebee
    Ezt most miért nekem?
    Ezzel a sótlan témával kapcs. még nem is írtam.

A nem előzünk onnan ered, hogy túl sok pénz került a rendszerbe.
    Egy 5. helyről kiesés egy esetleges előzési kísérlet miatt néhány csapatra elviselhetetlen anyagi terheket róhat.
    Az élcsapatok kiköhögik a veszteségeket, de ha másik élcsapatok viszont maximálisan taktikusan versenyeznek =>no risk, akkor a nagy számok alapján a sótlan csapatok nyerik a vb-t.
    Mindenki a vb-re hajt, tehát be kell állni a sorba.
    Ehhez még hozzájön a motorszabály, meg a könnyített, de továbbra is bullshit gumiszabály.
    RD kockaalakútszarnivágyó kényszere sem segít huán kólaivási ösztőnein, stb.

Tiszta fosfelhő az egész.

De ha Alonso feláll a Renaultra és viccelni próbál őszintén, akkor ő azonnal egy paprikajancsi.
  • edeleny
    Lassacskan érzödik az atszerzözött mernökök hianya.
  • edeleny
    Teljesen igaza van Jakuzanak,az a leggyorsabb aki elsönek er a celba,de az en szememben nagyobb dolog fel ora alatt vegig menni Pesten csucsforgalomban,mint hajnal kettökor.
  • G_ArchAngel #35160
    Räikkönen: Egyszerűen túl lassú a McLaren
  • edeleny
    Ha mar visszaidezntel es ösküvület hsz.-t,akkor valaszolj is a kerdesre?Vannak emberek,akik nem az F1-et szeretik,hanem Sumit,ha a Német holnaptol sakkozonak allna,soha többet nem neznenek futamot,viszont egy masik topicban lehetne "dicserö" szavakat hallani Kaszparovrol,Lekorol,es a többiekröl. Sumi csinalt egy par szep elözest a palyafutasa soran,ugy hogy azt allitani,hogy nem tud badarsag.(habar mostanaban mintha nem menne neki ugy a dolog,ala Sato).Onnan kanyarodtunk el,hogy Ron azt nyilatkozta,hogy sotlan az F1,es hogy emberive kell tenni,hösökké a pilotakat.Amikor a boxutcaban 16 ember elöz,akkor ök a hösök es nem a pilotak,amikor arrol szolnak a hirek,hogy Ross papa megint kiszamolta,akkor valamennyire ö is bajnok,(a szokasos szöveg az autot vezetni kell),amikor azert kell izgulni egy futamon,hogy ki all ki hamarabb tankolni,nos akkor messzemenöleg igaza van Ron papanak kicsit sotlan ez az egesz.teny,es magambol indulok ki,mikor nem a boxban dölt el akkor a haverokkal meg hetekig vitatkozunk,hogy ki mit csinalt jol,es mit nem,de egy boxos verseny utan alltalaban inkabb beszélünk Sato "büveszmutatvanyairol"
  • G_ArchAngel #35158
    Nem olvastad?
    Alonso csak tartalékolt:)
  • Lteebee
    Pont amikor kellett.
    Ja. Pont, amikor nem tartotta fel egy lassabb járgány.
  • Lteebee
    És visszatért a suminemtudelőzni paradigma.

LOL
  • G_ArchAngel #35155
    Megtisztelnél azzal, hogyha nem reagálnál többet a kommentjeimre, én sem fogok a Tiédre....

Köszönöm!
  • [Jakuza]
    Off.
    Ugye nem akarod, hogy az osszes lenezo hozzaszolasodat beidezzem, azok kozul, amikben mast hulyenek nyilvanitottal ?
    Erdekes kettotokkel ellentetben vagy 20an allitjak az ellenkezojet veled szemben, igy hat szerintem te nem tudod felfogni az erveles helyesseget.

• edeleny
    1997-ben Monzaban volt egy erdekes futam,elrajtoltak,es szepen beallt az egesz mezöny egymas möge 1,5-2 mp-re es a boxkiallasok utan is ugyan oda mentek vissza,lenyegeben ugyan ugy futottak celba,ahogy a 2. kör vegen alltak,piszok unalmas egy verseny volt,meg a tvalyi Indianapolisi futamot is lötte. (ha jol emlekszem egy helycsere volt a boxban.)
  • G_ArchAngel #35152
    Pedig, ha többen is ezt vesszük le a hozzászólásaidból, akkor lehet nem velünk van a baj...
  • [Jakuza]
    A Del-Amerikai temperamentum teszi.
    Meg volt a sansza, hogy versenykepes legyen, de a teljesitmenye miatt, hiaba mod barki mast csak masodhegedus szerepre karhoztatott a csapatban.
    Igy ez visszaveti a teljesitmenyet.
  • Punker
    ahhoz is meg a folyamatos teljesítményhez, neki nagyon hullámzó a teljesítménye.
  • [Jakuza]
    Megbizhato verdat majd kap a Ferrarinal, akkor megmutathatja, hogy mire kepes.
    Amugy nem ertettem Montit sem, hogy minek ment a Mercedeshez, mert varhato volt a mostani szereples.
  • b-type
    Montoya túl 'hülye' a csapatmunkához?

• [Jakuza]
    Butus vagy.
    Nekem nem MS eredmenye szamit, hanem az ervrendszer hibassaga, amit te kepviselsz.
    Allandoan jossz a boxban elozessel.
    Ember fogd mar fel vegre, hogy nem lehet elozni ugy a boxban, ha valaki lassabb mint a masik.Az ossz teljesitmeny a fontos, nem az, hogy hanyszor eloz valaki, az adott ossztav leghamarabb megtetele a cel es az lesz az elso aki ezt veghezviszi.
  • Punker
    esetleg még Kimi lesz ilyen mert tőle is láttunk már olyat hogy folyamatosan a legjobb köröket mente de ehez jó csapat jó taktika és megbízható verda kell, nála valami legtöbbször hiányzik.
  • Kit--Kat
    na azért ezt erősen vitatnám
  • Punker
    hát ez lol, MS rngeteg VB-t nyert éles előzésekkel lásd Mika idejében, hogy kib@sszanak vele új szabályokat hoztak (akármit is mondtok ő és a ferrari lett az új szabályok legnagyobb vesztese) mivel kiölték az előzési lehetőséget az F1-ből ezért ők kidolgozták azt hogy ha egyenletesen jó köröket tud huzamosan hozzni akkor tudnak a boxban előzni (ehez rohadt jó csapat munka kell) erre megint ő a hibás, szánalom...... ezt teszi majd naggyá Alonso-t is mert ő is tudja ezt hozzni legtöbbször, és ez az amire Monty soha nem lesz alkalmas mert túl "hülye" hozzá.....
  • G_ArchAngel #35143
    Felesleges, Neki MS eredménye számít, Neked a verseny...
  • edeleny
    Epp ezert szeretnem,ha most sem lenne enyyi ketyere az autokban.
  • edeleny
    Egyszerüen nem ertelek,az volt a gyorsbb aki az elsö lett,most ezzel mi a gondod.Nekem nem az elsö,vagy a masodik,vagy a szazharmincötödik pilotaval van gondom,hanem azzal,hogy taktikaval dölt el a futam,te meg ezt nem erted.
  • [Jakuza]
    Egy valamit elfelejtesz, a mai idokben kevesbe szamit, ki hogyan vezet.
    Akkor nem voltak, felautomata valtok, ABS meg ezer dolog, amikett manapsag mar szamitogepek vezerelnek. Ott egy elvaltas felmasodperc utan buntetessel halalta meg az auto.Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell tudni vezetni, csak kisebbek lettek a kulonbsegek a jo es kevesbe jo pilotak kozott.
  • G_ArchAngel #35139
    Kérdés: Mikor az ezüsnyíl ment elől, akkor miért nem előzte meg MS vagy Alonso a Mercedes-t?:)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mert a Safety-cart tilos megelőzni...:DDD
  • edeleny
    Jo par eves kerdes,az,hogy a csapatfönökök is tudjak,(lasd Ron nyilatkozat),hogy kicsit unalmas a sport,tudjak azt is,hogy valoszinüleg fel lehetne dobni a pilotakat segitö elektika tiltasaval,de megsem teszi meg egyetlen csapatfönök sem,mert a gep meg mindig kevesebbet hibazik mint az ember.(hogy erthetö legyen jo autoval roszzabb pilota is nyerhet) Frank Williams nyilatkozta meg a 90' evek elejen,hogy olyan autot kell epiteni,hogy azzal barki vilagbajnok lehessen,es nem kell milliokat a pilotakra költeni.
  • [Jakuza]
    Dehogynem.
    Te elvagy tevedve, hogy azt hiszed, hogy en utalom a tobbi pilotat es sumakot istenitem.
    Nem veletlenul irtam le "De jelenleg egyedul most erre csak Alonso kepes."
    Ezert jobbak a tobbi pilotaknal.
    De ha visszaolvasol, azt is latod, hogy ennek ellenere, azt mondtam a tavalyi futam utan, hogy meg igy se nyerte volna meg az idenyt, ha Kimi nem ilyen szerencsetlen. (Illetve ha az autoja nem olyan megbizhatatlan)
    Szoval kar ezt folytatnod, hogy en azert irom ezt, mert a tobbi pilotat lenezem, csak arra hivtam fel a figyelmet, amit ti csinaltok, hogy egy jo tulajdonsaga miatt leneztek egy sofort.

Es meg mindig nem valaszoltal.
    "Ki tette meg gyorsabban az ossztavot, tehat ki volt gyorsabb ?"
    Ez jelzi azt, hogy aznap ki volt a legjobb a versenyen.
    Tehat megkerdezem megint.
    Minden kerteles nelkul akarsz erre valaszolni ?
  • Punker
    "Tehát nem azért ment MS 5 gyors kört, mert Ő az ügyes über-pilóta, hanem mert erre volt szüksége a csapatnak, ahhoz a taktikához, amit a technika engedett a korlát átszakítása nélkül..." ez az amire nem lenne képes Monty vagy Bari vagy még páran, szerintem 3 emberre lehet 90+% -osan taktikát építeni MS, Alonso és Kimi, Kimi-nek legtöbbször a technika közbe szól a másik 2őnek nem
  • edeleny
    Lassan faradt fejem leteszem.Sokan mondtak mar,hogy reg volt talan igaz sem volt,de en meg emlekszem arra a futamra,mikor Senna es Prost oda vissza elöztek egymast egy körön belül,meg melekszem,mikor Mansell az ös Hungaroringen (ala rosszabb mint Monaco) a 12. helyröl elözte vegig az egesz mezönyt,es nyert (Ferrarival),vagy ne menjünk messzire Belgium 2000 Mika egyszerre elözi Sumit es mind ketten szerencsetlen Zontat,na en minden futamon ilyeneket akarok latni,es azokat a pilotakat szeretem akik ezeket meg is tudjak csinalni.
  • G_ArchAngel #35134
    Tévedsz, ha biztosak lettek volna a gumiban, motorban és az autóban, akkor az egész versenytávon hasonló tempót autózott volna - amit csináltak egészséges kockázat volt, közbejöhetett volna bármi: SC, rossz pit-munka, keresztbeforduló autó...
    Ha Ross Brawn 100%-ig biztos benne, hogy egyenletes a teljesítmény meghibásodás nélkül, akkor nagyobb fordulaton mehetett volna MS - Alonsonak esélye sem lett volna...
    A Ferrari folyamatosan fejleszt, hogy tartósan a Renault előtt legyen nem engedhetik meg a felesleges hazárdjátékot...

Tehát nem azért ment MS 5 gyors kört, mert Ő az ügyes über-pilóta, hanem mert erre volt szüksége a csapatnak, ahhoz a taktikához, amit a technika engedett a korlát átszakítása nélkül...