182273
  • b-type
    de egyébként nem akarom gáncsolni az ötletet, sztem kifejezetten jó kezdeményezés.
    kis végiggondolás után simán alávésnék egy ilyesmi peticíót
  • b-type
    Na ja, de pont Jaku' írta tegnap, hogy az a nyerő aki az össztávot a legrövidebb idő alatt teljesíti,..de ha egy pályán nem lehet előzni (illetve csak nagy kockázatvállalással), akkor azon a pályán épp elég jutalom a pole-ban lenni, hisz nagy valószinüséggel, ha jó a taktika is mellé, akkor megnyeri a futamot.
  • Punker
    igen
  • DJ Bee18
    de most amikor a benzinmennyiséggel is tatikáznak?
  • Punker
    pont azért érdemelne ott is több pontot a győztes mint a 2.
  • Magic Boy
    Egyetértünk!
  • b-type
    Nem rossz ötlet, bár a pole az így is túl hangsúlyos némely pályákon..pl. ahol nehéz előzni, Monte Carlo-ban pl.
    De jó az elgondolás
  • Punker
    ja korrekt lenne a pole és a leggyorsabb kör + 1 pont mennyivel jobb lenne.
  • Istencsászár
    Vagy a leggyorsab körért, azis lehet motiváció a racén:)
  • Punker
    a mostani akkor lenne fair ha az időmerőre is adnának +1 pontot a pole-ért.
  • Istencsászár
    Nem azt mondtam... Inkább legyen nyilt a végsőkig, és lehet bejön pár technikai malőr vagy hiba és a másik nyer, vagy küzdenek a végsőkig, mint megnyeri x futammal hamarabb...
  • Punker
    áruld már el miért nem jó az ha a győztes el van ismerve?
  • Istencsászár
    másik se jobb...
  • DJ Bee18
    hülye szabály, mert így tényleg el lehet vegetálni a 2. helyen

mert matematikailag később dőlne el, de gyakorlatilag a versenyből visszavesz
  • Istencsászár
    A McLaren nyomás alatt tartja Hamiltont
  • Punker
    A Ferrari büszke, hogy két versenyt nyert egy motorral
  • Punker
    "A 2002-ig érvényes régi pontrendszerben - amit ironikus módon azért cseréltek le, hogy megakadályozzák az olyan, korai világbajnoki győzelmeket, mint amilyen a Ferrarié volt abban az évben - most Fernando Alonsónak 38, Michael Schumachernek pedig 27 pontja lenne. A valódi állás ehelyett 44:31, így aztán nem csoda, hogy a Ferrarinál panaszkodnak, amiért két egymás utáni győzelmével Schumacher 8 helyett csak 4 pontot tudott lefaragni a hátrányából.
    "Ez a rendszer is csak egyike azoknak az újításoknak, amiket a teljes Ferrari-uralom időszakában követeltek ki, hogy ne koronázzunk valakit világbajnokká már az idény felénél, például Magny-Cours-ban" - nyilatkozta a csapatfőnök Jean Todt a Gazzetta dello Sportnak. - "Ezt sportszerűen elfogadtuk. Egyesek azt hajtogatják, hogy az FIA a mi érdekeinket szem előtt tartva hozza a döntéseit, pedig úgy tűnik, némelyik lépésükkel egyáltalán nem tesznek nekünk szívességet. Akkoriban az volt a cél, hogy minél tovább nyitott maradjon a világbajnokság. Persze teljesen mindegy, mert ezek a szabályok, tehát el kell fogadnunk őket. Még rengeteg futam van hátra, meg lehet fordítani a helyzetet. Emellett (a Nürburgringen) Kimi Räikkönen is nagyszerű versenyt futott, tehát nem csak mi és a Renault vagyunk a küzdelem részesei."
    Ha az összes nagydíjat megnyerné, Alonso pedig valamennyin a 2. helyen végezne, Schumacher akkor is csak hét forduló múlva, a július 30-i Német Nagyíjon vehetné át a vezetést a pontversenyben."
  • DJ Bee18
    :)
  • Kit--Kat
    LOÁL
  • edeleny
    Ennyi Hsz.-t lehetetlen vissza reagalni ,nem is teszem.
  • Istencsászár
    Annyira undorító szó rá az hogy "öreg" faszt öreg...
  • Gabor_(HSF)
    Már Alonso is megtanult taktikázni...
  • Gabor_(HSF)
    Jaja ne piszkáljuk,mert nem graviroz több ilyen jó segget nekünk..
  • Mersant
    mert nyerni akar, én sem álltam volna ki a helyében, de szerintem Alonso sem...Schumacher más tészta, ő már öreg, ygerekei vannak, ő TALÁN kiállt volna
  • Lteebee
    Nyugalom!
    Viccből írtam, gondoltam hogy te is.
  • G_ArchAngel #35228
    Ez igaz, ha stabilan a vb 2. helyéért ment volna, akkor egyszer sem robbant volna fel, de ez a hülye kis szöszi nyerni akart állandóan:)
  • G_ArchAngel #35227
    Igen, és?
    Elmondom Neked, hogy 3 év London után egy barátom úgy viselkedett, mint egy idegbeteg angol, mert ügyvédek között dolgozott és nem bevándorlókkal...
    Én egy évet dolgoztam osztrákokkal a végén szégyeltem magam, mert ugyanolyan paraszt voltam a magyar munkásokkal, mint Ők...

Olyanná válsz idővel, amint a munkakörnyezeted megkíván, ha nem illeszkedsz be, akkor hamar kiutálnak...
  • [Jakuza]
    Jogos.
  • Lteebee
    Fernando, Flavio, pat, mind mind tipikus franciák.

:D
  • Gabor_(HSF)
    Nem az a kérdés,hogy tehetséges e,mert ez egy pillanatig se lehet kérdés.hanem hogy tud e élni vele,a kettő nem ugyan az..
    Ha egy versenyen,már a néző is látja,hogy azt a bal első gumi,pillanatok alatt felrobban,akkor miért is nem elégszik meg a 8 vagy 6 pontal?igy lehet bukni egy vb-t..a motor ferrobanásokhoz azért Kiminek is van köze..
  • Punker
    aztán 1 hét múlva sírj a vodkás üvegnek mert szétesett a gép alatt, ez nem box mecs ahol kiütöd azt sanyi :)
  • Mersant
    nyilván, de mi most a tehetséges pilótákról beszéltünk nem Sato-ról... Kimi alatt sem azért ment tönkre a gép,(tavaly) mert széthajtotta, hanem szar konstrukció volt, és az év második felére összeállt és sorra nyerte a futamokat is.
  • G_ArchAngel #35221
    Ezért kedvelem, mert olyan, mint én - ha adhatsz az ellenfelednek, akkor akkorát adj, hogy az unokáinak is fájjon:)
  • Punker
    jó versenyző évek alatt tanul is, Kimi még mindig nem tanulta meg azt hogy elég 1 ezred másodperccel nyerni ......
  • G_ArchAngel #35219
    A francia akkor is egy furcsa nép: nézd meg pár év alatt lealázták a világ labdarúgását, mégsem szerette Őket senki, mint a brazílokat, németeket, argentínokat...

valahogy a francia együtt jár a sunyisággal, csellel, nekem nem tiszta az a dolog, amibe Ők beledugják a ronda nagy orrúkat:)
  • Mersant
    azokhoz képest akik szenvednek a géppel mivel végig erről beszéltem ;-)
  • Gabor_(HSF)
    Én erre azt mondom a technikai hibák 50% maga a technika,a másik 50% meg a driver..
    Csak egy momentum pl Sato-nál,a honda bevan lőve pl 18ezres fordulatra,ő pedig ugy vált vissza nemegyszer,hogy felpőrőg 19 ezerre,ez sokszor látható volt a belső kamerán...szted ezt mi tolerálja?
  • G_ArchAngel #35216
    Ezt hívják versenyzőtípusnak, csak az újkori F1-ben nem nekik, hanem a stratégáknak áll a zászló...
    Félek Nico is ilyen lesz, mint Kimi...
  • DJ Bee18
    Azt hiszed kívülről hogy milyen egyszerű csak úgy ücsörögve nyerni??
  • Gabor_(HSF)
    Azért évek óta itt vannak már...és pörgess vissza 94-95re a választ ott megkapod..
    Nehogy azt mond,hogy akkori benetton volt a legjobb a mezőnyben és csak az övé