• Magic Boy
    A Forma 1 elismeréssel adózik Schumachernek

Bár a szurkolói talán még fel sem fogják igazán, de Michael Schumacher már csupán három futam erejéig ölti magára tűzpiros overallját. A sport alakjai máris nagy elismeréssel búcsúztatják a Ferrari ászát.

„Amikor a világ legjobb sráca visszavonul, az egy különlegesen szomorú nap." -mondta a háromszoros világbajnok Niki Lauda. „Bármit is mondhatsz rá, de nyert hét világbajnokságot, és még megnyerhet még egyet. Ilyen, mint ő nincs más a világon."

„Szomorú, hogy visszavonul, de ez a nap mindenki számára eljön egyszer. Ezt a döntést mindenkinek tiszteletben kell tartania" -tette hozzá Lauda.

"Mindig is mondtam, hogy a visszavonulás az ő döntése lesz, de most, hogy megtette ezt a lépést, szomorú vagyok. Több felejthetetlen pillanatot éltünk át együtt. Köszönetünket fejezzük ki Michaelnek a kemény munkájáért, az eltökéltségéért, a kurázsiért, ahogyan és amit a csapatért tett. Maranelloval továbbra is kapcsolatban áll majd, ha más formában is." -búcsúztatta versenyzőjét Luca di Montezemolo.

Jean Todt: "Egyelőre az előttünk álló három futamra koncentrálok, még igazán nem is tudom, hogyan érzek Michael visszavonulásával kapcsolatban. Ez csak Brazília után derül ki. Mindenesetre az fontos számomra, hogy nem hagyja el a Ferrarit."

A Michael Schumachert a Renault-tól a Ferrarihoz is követő Rory Byrne a következőképpen fogalmazott: „Ez Michael Schumacher karrierének vége, tehát egy korszak zárul most le. Amikor az eredményeire tekintesz, szembe kell nézned azzal, hogy ezt igen nehéz lesz valakinek túlszárnyalni."

„Függetlenül attól, hogy ki hogyan értékeli Michael versenyzését, fel kell ismerni, hogy egy igazi nagy bajnok volt, s távozásával egy korszak zárult le." -mondta a korábbi nagy rivális David Coulthard.

Véleményéhez csatlakozik a Mercedes motorport vezetője, Norbert Haug, akinek vezetése alatt Schumacher is versenyzett korábban: „Nagyon szomorú volt megtudnom, hogy visszavonul. Nyugdíjba vonulásával véget ért egy korszak a Forma-1-ben."

Michael Schumacher öccse, Ralf üdvözölte testvére döntését: Biztos vagyok benne, hogy sokáig gondolkodott, mielőtt a döntést meghozta volna. A legjobbakat kívánom neki mind a hátralévő futamokra, a világbajnokságért folyó harcra, mind a jövőjét illetően."