182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
A Cosworth kiesett az F1-ből
Nagyon úgy tűnik, hogy a Forma-1 utolsó független motorszállítóját, a Cosworth-t kiszavazták a játékból, mert azok után, hogy a Spyker-Midland is inkább a Ferrarit választotta, a kis brit cég számára nem maradt szabad istálló. "A tények szerintem magukért beszélnek. Nem hiszem, hogy jövőre bennmaradunk az F1-ben" - ismerte el az autosport.com kérdésére a Cosworth programját irányító Bernard Ferguson, elismerve, hogy csalódásként érte a Spyker döntése. - "Azt hittük, nagyon versenyképes termékünk van, amely elég megbízható és elég erős, de (a Spyker) sajnos inkább egy autógyártóval akart kiépíteni egy kapcsolatot, amit aztán a közúti motorokhoz is fel tud használni." Ferguson szerint a Cosworth motorja "továbbra is a legjobb a mezőnyben", de "ennek nem sok haszna van, ha nem vásárolja meg senki." Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a motorok befagyasztása miatt jövőre a többiek sem fognak aktívan fejleszteni, ezért a Cosworth 2008-ban elvileg fennakadás nélkül visszatérhet az F1-be az idei specifikációjával. Annál is inkább, hogy az új szabályok szerint attól az évtől kezdve minden autógyár legfeljebb egy másik csapatnak szállíthat majd motort a sajátján kívül, vagyis a Red Bull/Toro Rosso és a Spyker közül a Ferrarinak csupán egy partnere maradhat, és a Renault sem tudja kiterjeszteni a befolyását a Red Bull mindkét alakulatára. Ferguson szerint azonban komoly problémát jelent, hogy a Cosworth ilyen bizonytalan feltételek mellett nem tudja megtartani az alkalmazottait.
:)) -
Túlságosan utálod őket és ez beszél belőled... az a csapat aki eljut a csúcsra és vb címet nyer tehát 1 darabot minimum az már sikeres... -
Ha netán a VW bevonul az F1-be és egymás után nyer 3 VBt akkor ő is szar lesz mi?
Mert nincsenek itt 50 éve? -
Sikerről majd akkor beszéljünk, ha túl vannak a 10. csapat és pilót VB címen...
Addig max, csak jók... -
G_ArchAngel #42156 ez úgy tetszik - és ezt honnan vetted?
tavaly is a szívem szakad meg, mikor a SportBild-ből valaki bemásolta, hogy a Renaultnál szinte ingyen dolgoznak az évvégi hivatalos FIA költségvetési listán meg a 2. legtöbbet költő csapat volt...
hasonlóképp: húúú, de erős a Honda, BMW és Toyota - aztán kiderült, hogy a Mercedes a legerősebb... -
G_ArchAngel #42155 az F1 történelméhez mérve: pillanatnyi... -
Világbajnok csapat nagyságrendel kisebb költségvetéssel mint a Ferrari... -
Tudatosan felépítették a csapatot, évről évre jobbak és jobbak voltak, majd a csúcsra jutottak és ott is maradtak... ha ez nem siker akkor mi? -
G_ArchAngel #42152 ööö, miért is?
Azért a McLaren, Ferrari, Williams sikeresnek nevezhető, a Renault, mint motorszállító tényleg elismerésre méltó, de mert tavaly a McLaren elbénázta amit ellehetett, azért nem hívnám sikeresnek őket...
(Renault tulaj vagyok, de az F1 csapatot utálom) -
Miért nem lehet felfogni shownak? mer szerintem az... persze mindeki álljon mint a katonaságban és aki kilóg az a rossz... -
meg az egyik legsikeresebb is! -
Amúgy is pojáca, mellesleg megint csak minősítette magát ez a hányadik francia gárda amikor Schumacherre tett jelzőt kárörvenőden.... Esküszöm a Forma1 legundorítóbb csapata.... -
valahol azt volt a renault már nem tesztelhet. -
de hülyén néz ki Alonso bajusszal
-
Frentzen #42146 F-1 1950- Napjainkig.
Itt
F-1 Challange Kiegészítők Itt -
Totya000 #42145 Itt van Montoya pénteki ARCA-tesztjének eredménye az Iowa Speedway-en.
ARCA hangulat (Milwaukee 2006.)
ARCA-baleset. -
Ezerrel teszteltek mindenki máshol... -
G_ArchAngel #42143 hát nem -
ki fejlődött? nem teszt szünet volt? -
Volt 3 hét szünet fejlődtek. A szabadedzéseken nagyon közel voltak mondhatni egy szinten... tehát én nem lennék ebben olyan biztos. -
G_ArchAngel #42140 holnap száraz idő lesz, és simán nyerni fog... -
G_ArchAngel #42139 én abban bízok, hogy elszakad Nyalóka és bejön egy SC, a Renaultnak rossz ütemben, az utolsó 10 körben, úgy, hogy legalább 8-an megelőzzék...
és közben Briós arcán legyen egy kamera:))) -
Schumacher esélytelennek érzi a Ferrarit -
Ha utolérik... mert ha ilyen körülmények lesznek akkor bottal üthetik ahogy a mondóka szól... és ha igylesz, akkor csak azt sajnálom, hogy nem a darálóból indul mint a ringen és unalmas lesz ahogy elszakad:) -
G_ArchAngel #42136 Ha eső:
Button
Bari
MS
Ha nem:
MS
Button
Bari
Kimi vagy Massa összetöri Alonso-t... -
ő még versenyzik?:) -
De még baricsello is lehet dobogón, annak nagyon örülnék:) -
Ha eső akkor:
Alo
Button
Kimi
Ha nem:
Alo-Sumi
Sumi-Alo
Kimi -
nirdo #42132 Én holnap Schumit minimum a dobogóra várom..... -
Részidők és csúcssebességek, időmérő - Kínai GP -
na ez kemény volt, a Bridge NO COMMENT... -
Nemkell drámázni, ilyen bákivel előfordulhat:) ( a mclarannél ) -
vót 1 tükör...szal tiszta szarú vótam , mert láttam itt kiírva a fórumon hogy 2kor lesz mindkettö.namármost én a nagy eszemmel:) elkezdtem filózni , hogy KÍNÁBAN vagyunk ám...jeeeee szal reggel van és megtudom nézni, mivel nekem vasárnap fél 12 töl meccs.szal:D:D:D
go schumi!! -
szögeket nem szórhat maga után :) -
G_ArchAngel #42126 hullik szét a McLaren... -
vizes 3. edzés:
-
Mindenki tudja hogy a leggyorsabb:D, mindenki őt akarta :D -
cikk:) -
Bajban a Ferrari?
Látszólag jól kezdte a Ferrari az idei Kínai Nagydíjat, hiszen Felipe Massa volt a leggyorsabb nem-tesztpilóta, míg Michael Schumacher közvetlenül mögötte, de nagy riválisa, Fernando Alonso előtt végzett.
Szakértők szerint azonban ez a kép csalóka, könnyen elképzelhető, hogy ezen a hétvégén a Renault-nál lesz az előny. A megfigyelők ugyanis rámutatnak, hogy a Ferrarik csak az első gyorskörükben voltak gyorsak, utána minden körben drasztikusan (kb. fél másodpercet!) veszítettek teljesítményükből a Bridgestone-gumik.
A Bridgestone mai hivatalos nyilatkozatában el is ismerte, hogy vannak még gondjaik az abroncsok szemcsésedése terén: különösen a lágy gumikat sújtja a probléma, de a keményebb változatnál is megfigyelhető volt a jelenség.
A hétvégére várható sok eső sem biztos, hogy a Bridgestone-nak kedvez – még akkor sem, ha az időmérő edzést és a versenyt megkíméli -, ugyanis a japán gumiknál a szemcsésedés akkor szokott alábbhagyni, amikor már sok gumi van a pályán. Márpedig az eső a felrakódott gumit lemossa.
Amiben a Ferrari reménykedhet, hogy mégis olyan irányba változik az időjárás, amely gumijaik számára kedvező körülményeket teremt. Feladni egészen biztosan nem fogják. -
ujjuj:(