182273
  • Istencsászár
    A Cosworth kiesett az F1-ből

Nagyon úgy tűnik, hogy a Forma-1 utolsó független motorszállítóját, a Cosworth-t kiszavazták a játékból, mert azok után, hogy a Spyker-Midland is inkább a Ferrarit választotta, a kis brit cég számára nem maradt szabad istálló. "A tények szerintem magukért beszélnek. Nem hiszem, hogy jövőre bennmaradunk az F1-ben" - ismerte el az autosport.com kérdésére a Cosworth programját irányító Bernard Ferguson, elismerve, hogy csalódásként érte a Spyker döntése. - "Azt hittük, nagyon versenyképes termékünk van, amely elég megbízható és elég erős, de (a Spyker) sajnos inkább egy autógyártóval akart kiépíteni egy kapcsolatot, amit aztán a közúti motorokhoz is fel tud használni." Ferguson szerint a Cosworth motorja "továbbra is a legjobb a mezőnyben", de "ennek nem sok haszna van, ha nem vásárolja meg senki." Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a motorok befagyasztása miatt jövőre a többiek sem fognak aktívan fejleszteni, ezért a Cosworth 2008-ban elvileg fennakadás nélkül visszatérhet az F1-be az idei specifikációjával. Annál is inkább, hogy az új szabályok szerint attól az évtől kezdve minden autógyár legfeljebb egy másik csapatnak szállíthat majd motort a sajátján kívül, vagyis a Red Bull/Toro Rosso és a Spyker közül a Ferrarinak csupán egy partnere maradhat, és a Renault sem tudja kiterjeszteni a befolyását a Red Bull mindkét alakulatára. Ferguson szerint azonban komoly problémát jelent, hogy a Cosworth ilyen bizonytalan feltételek mellett nem tudja megtartani az alkalmazottait.

:))
  • Istencsászár
    Túlságosan utálod őket és ez beszél belőled... az a csapat aki eljut a csúcsra és vb címet nyer tehát 1 darabot minimum az már sikeres...
  • desigo
    Ha netán a VW bevonul az F1-be és egymás után nyer 3 VBt akkor ő is szar lesz mi?

Mert nincsenek itt 50 éve?
  • Kit--Kat
    Sikerről majd akkor beszéljünk, ha túl vannak a 10. csapat és pilót VB címen...
    Addig max, csak jók...
  • G_ArchAngel #42156
    ez úgy tetszik - és ezt honnan vetted?
    tavaly is a szívem szakad meg, mikor a SportBild-ből valaki bemásolta, hogy a Renaultnál szinte ingyen dolgoznak az évvégi hivatalos FIA költségvetési listán meg a 2. legtöbbet költő csapat volt...

hasonlóképp: húúú, de erős a Honda, BMW és Toyota - aztán kiderült, hogy a Mercedes a legerősebb...
  • G_ArchAngel #42155
    az F1 történelméhez mérve: pillanatnyi...
  • desigo
    Világbajnok csapat nagyságrendel kisebb költségvetéssel mint a Ferrari...
  • Istencsászár
    Tudatosan felépítették a csapatot, évről évre jobbak és jobbak voltak, majd a csúcsra jutottak és ott is maradtak... ha ez nem siker akkor mi?
  • G_ArchAngel #42152
    ööö, miért is?

Azért a McLaren, Ferrari, Williams sikeresnek nevezhető, a Renault, mint motorszállító tényleg elismerésre méltó, de mert tavaly a McLaren elbénázta amit ellehetett, azért nem hívnám sikeresnek őket...

(Renault tulaj vagyok, de az F1 csapatot utálom)
  • Istencsászár
    Miért nem lehet felfogni shownak? mer szerintem az... persze mindeki álljon mint a katonaságban és aki kilóg az a rossz...
  • desigo
    meg az egyik legsikeresebb is!
  • Kit--Kat
    Amúgy is pojáca, mellesleg megint csak minősítette magát ez a hányadik francia gárda amikor Schumacherre tett jelzőt kárörvenőden.... Esküszöm a Forma1 legundorítóbb csapata....
  • Punker
    valahol azt volt a renault már nem tesztelhet.
  • desigo
    de hülyén néz ki Alonso bajusszal
  • Frentzen
    F-1 1950- Napjainkig.
    Itt

F-1 Challange Kiegészítők Itt
  • Totya000
    Itt van Montoya pénteki ARCA-tesztjének eredménye az Iowa Speedway-en.

ARCA hangulat (Milwaukee 2006.)
    ARCA-baleset.
  • Istencsászár
    Ezerrel teszteltek mindenki máshol...
  • G_ArchAngel #42143
    hát nem
  • Punker
    ki fejlődött? nem teszt szünet volt?
  • Istencsászár
    Volt 3 hét szünet fejlődtek. A szabadedzéseken nagyon közel voltak mondhatni egy szinten... tehát én nem lennék ebben olyan biztos.
  • G_ArchAngel #42140
    holnap száraz idő lesz, és simán nyerni fog...
  • G_ArchAngel #42139
    én abban bízok, hogy elszakad Nyalóka és bejön egy SC, a Renaultnak rossz ütemben, az utolsó 10 körben, úgy, hogy legalább 8-an megelőzzék...

és közben Briós arcán legyen egy kamera:)))
  • Istencsászár
    Schumacher esélytelennek érzi a Ferrarit
  • Istencsászár
    Ha utolérik... mert ha ilyen körülmények lesznek akkor bottal üthetik ahogy a mondóka szól... és ha igylesz, akkor csak azt sajnálom, hogy nem a darálóból indul mint a ringen és unalmas lesz ahogy elszakad:)
  • G_ArchAngel #42136
    Ha eső:

Button
    Bari
    MS

Ha nem:

MS
    Button
    Bari

Kimi vagy Massa összetöri Alonso-t...
  • Punker
    ő még versenyzik?:)
  • Istencsászár
    De még baricsello is lehet dobogón, annak nagyon örülnék:)
  • Istencsászár
    Ha eső akkor:

Alo
    Button
    Kimi

Ha nem:

Alo-Sumi
    Sumi-Alo
    Kimi
  • nirdo
    Én holnap Schumit minimum a dobogóra várom.....
  • Istencsászár
    Részidők és csúcssebességek, időmérő - Kínai GP
  • DJ Bee18
    na ez kemény volt, a Bridge NO COMMENT...
  • Istencsászár
    Nemkell drámázni, ilyen bákivel előfordulhat:) ( a mclarannél )
  • Csabesz6
    vót 1 tükör...szal tiszta szarú vótam , mert láttam itt kiírva a fórumon hogy 2kor lesz mindkettö.namármost én a nagy eszemmel:) elkezdtem filózni , hogy KÍNÁBAN vagyunk ám...jeeeee szal reggel van és megtudom nézni, mivel nekem vasárnap fél 12 töl meccs.szal:D:D:D
    go schumi!!
  • Punker
    szögeket nem szórhat maga után :)
  • G_ArchAngel #42126
    hullik szét a McLaren...
  • 0ppika
    vizes 3. edzés:
  • Istencsászár
    Mindenki tudja hogy a leggyorsabb:D, mindenki őt akarta :D
  • Count Adyn
    cikk:)
  • Istencsászár
    Bajban a Ferrari?

Látszólag jól kezdte a Ferrari az idei Kínai Nagydíjat, hiszen Felipe Massa volt a leggyorsabb nem-tesztpilóta, míg Michael Schumacher közvetlenül mögötte, de nagy riválisa, Fernando Alonso előtt végzett.

Szakértők szerint azonban ez a kép csalóka, könnyen elképzelhető, hogy ezen a hétvégén a Renault-nál lesz az előny. A megfigyelők ugyanis rámutatnak, hogy a Ferrarik csak az első gyorskörükben voltak gyorsak, utána minden körben drasztikusan (kb. fél másodpercet!) veszítettek teljesítményükből a Bridgestone-gumik.

A Bridgestone mai hivatalos nyilatkozatában el is ismerte, hogy vannak még gondjaik az abroncsok szemcsésedése terén: különösen a lágy gumikat sújtja a probléma, de a keményebb változatnál is megfigyelhető volt a jelenség.

A hétvégére várható sok eső sem biztos, hogy a Bridgestone-nak kedvez – még akkor sem, ha az időmérő edzést és a versenyt megkíméli -, ugyanis a japán gumiknál a szemcsésedés akkor szokott alábbhagyni, amikor már sok gumi van a pályán. Márpedig az eső a felrakódott gumit lemossa.

Amiben a Ferrari reménykedhet, hogy mégis olyan irányba változik az időjárás, amely gumijaik számára kedvező körülményeket teremt. Feladni egészen biztosan nem fogják.
  • kulabácsi
    ujjuj:(