182273
  • Magic Boy
    Alonsonak egyre suljosabb az üldözési mániája, ez a nyilatkozata felvet egy kérdést bennem:
    Ha MiSchu nyer(egyre nagyobb erre az esély)akkor magával viszi egy évre az 1-es rajtszámot vagy, hogy lessz?
    Csak azért kérdem, mert tudtommal úgy van(javítsatok ki, ha nem), hogy a világbajnoké az 1-es rajtszám a csapattársáé a 2-es és utána a kontsrtuktőri sorrendben következnek a csapatok és a rajtszámok!
    Tehát akkor, ha MiSchu nyer akkor ő a világbajnok és akkor neki jár az 1-es egy évig. Most akkor, hogy is van ez?
  • Magic Boy
    "Vannak, akik boldogok lennének, ha nem vinném magammal az 1-est"
    2006.10.02. 17:04
    Fernando Alonso úgy véli, hogy azzal veszítette el a tegnapi Kínai Nagydíjat, hogy csapata rosszul döntött az első kerékcseréjénél. Miközben a legtöbb versenyző autóján egyáltalán nem cseréltek kereket ennél a kiállásnál, addig Alonso első két intermediate-jét lecserélték, s csak a hátsókat hagyták fenn.
    „Úgy gondoltam, hogy csak az első körben fogok veszíteni egy kis időt. Ráadásul akkor 20 másodperces előnyöm volt. Ki gondolta volna, hogy ezt ilyen gyorsan elvesztem?” – mondta a címvédő, aki miután Giancarlo Fisichella és Michael Schumacher is elment mellette, már tudta, hogy nem sok esélye maradt: ”Pillanatok alatt elhúztak tőlem tíz másodpercre és ez eldöntötte a versenyt. Az utolsó boxkiállásnak már nem volt jelentősége.”
    A verseny utolsó szakaszában, száraz gumikon ugyan még faragott a hátrányából Schumacherhez képest, ám tudta, hogy a győzelemre csak akkor van esélye, ha Schumcher hibázik, balesetbe keveredik vagy műszaki hiba sújtja: ”Kíméltem már a motort, de biztos vagyok abban, hogy a Ferrari is ezt tette. Talán ilyen hűvös körülmények között volt egy kis előnyöm a gumijaim miatt abban a pillanatban, tehát megpróbáltam egy kicsit faragni a hátrányomból arra az esetre, ha Michael hibázna.”
    Emlékezetes pillanatok voltak, amikor Fisichella utolérte Alonsót és bár látszott, hogy sokkal gyorsabb és könnyedén el tudna húzni mellette, sokáig mégsem előzte meg. Miután Schumacher is ott volt a nyakukon, sokáig ezt nem játszhatták, így végül a Renault csak engedélyezte Fisichellának, hogy megelőzze Alonsót. A spanyol emiatt egy kicsit méltatlankodott utólag: ”Szerintem hasonló helyzetben Massa nem ment volna el Schumacher mellett.”
    Nem olyan régen Alonso még annak a véleményének adott hangot, hogy a FIA Schumacher világbajnoki címét szeretné és ezért mindent meg is tesznek. A tegnapi verseny után már csapaton belül is ellenségeket lát: ”A morálom rendben van, még ha sok dolog ellen is kell küzdenem. Nincs kétségem afelől, hogy a Renault-nak fontosabb a konstruktőri világbajnoki cím, mint az egyéni. Ma azt akarták, hogy a két pilótájuk szerezzen 14 pontot a második és harmadik hellyel és azon kívül semmi mást.”
    Arra a kérdésre, hogy ez nem szül-e rossz vért a csapaton belül, Alonso csak annyit mondott: ”Vannak olyanok, akik boldogok lennének, ha nem vinném az 1-es számot magammal az új csapatomhoz.”
    Egyébként Alonso véleménye már csak azért is érdekes, mert tavaly, még a Kimi Räikkönennel folytatott harcban Flavio Briatore deklarálta, hogy az egyéni világbajnoki címet tartják fontosabbnak, hiszen mindenki arra emlékszik, míg a konstruktőri cím csak amolyan „bónusz”.
  • pauly
  • Count Adyn
  • Punker
    Bernie Ecclestone hétfőn Szöulban ünnepélyes keretek között aláírta azt a szerződést, melynek értelmében Dél-Korea 2010-től Forma-1-es futamot rendez. A futamra egy új, félig városi pályán rendezik majd, melynek tervezője Hermann Tilke lesz.
  • Count Adyn
    Asszem igy ms nyer azonos első és több második helyezéssel
  • Kit--Kat
    Mert ez már 10éve változatlan:)
  • G_ArchAngel #42353
    Heiki
  • desigo
    Ki megy Alonso helyére?
  • gordon 24
    A merci csinálhatna valamit elég égő ami az f1-be történik velük. Dtm-be elkenik mindenki száját f1-be csak szenvednek.
  • Istencsászár
    Miért is? holvan megírva előre hogy a McLaren nem lesz jobb. De felőlem tépheti, ugyis kell majd valami kifogás, ha Hamilton elkeni a száját :DDD
  • kulabácsi
    sztem ki fogja bírni srácot, de hogy alonsót a meki nem, az kb biztos!!:D
  • Istencsászár
    Kitépi annak is a lelkét, mindenesetre érdekes lesz hogy alatta hányszor fog szétmenni...
  • desigo
    Jövőre majd a Ferrari hullik ki alóla...
  • Picar77
    Nem baj majd jövöre a Ferrarival jó lesz Kimi.
  • Mersant
    hát akár nyerhetne is, de eddig ha gyors volt tönkrement, ha nem ment tönkre lassú volt....szal ja, törvényszerű...sajnos
  • Istencsászár
    "Kiminek ha jol megy a gep, beszarik", ez már törvényszerű? Ha a gép nem romlik el akkor akár nyerhet is.
  • Mersant
    szerintem az 1-2 helybe csak szerencsevel szolhat bele valaki, Kiminek ha jol megy a gep, beszarik, ugyhogy nem varom elso helyre, a tobbiek meg nem kepesek ra, Massa és Fisicella pedig csak akkor lesznek elsok ha nagyon muszáj, mert nem tudnak helyetcserelni a 2 favorital...
  • nearo
    Lol...:D de ha belegondolok, elég nagy az esélye ilyen végeredménynek. És nem is csak Kiminek van esélye egy győzelemre.
  • Mersant
    ilyenkor az van hogy a helyezesek dontenek......ha az is egyforma akkor sör-virsli hehehe
  • nearo
    Én ezt akarom az utolsó két futamra:

Japán
    1. Alonso
    2. Schumi
    3. Kimi

Brazília
    1. Kimi
    2. Schumi
    3. Alonso

Ilyenkor mi van?
  • Count Adyn
    ja ez igy van kb:)
  • DJ Bee18
    ,,Most is tartom amit irtam,ha azt a gumi nyomást,vagy mit nem rontják el,Suminak annyi esélye lett volna nyerni,mit egy sánta lónak az Epson-i derby-n.
    Lol,ezt a Renault vesztette el."

Bazz, akinek ezt címezted, ő is ugyanezt mondta. LOL Attól még jöhetett fel szépen
  • DJ Bee18
    esőgumira nem vonatkozik, mivel azok a barázdák nem előírások miatt vannak rajta. Míg a slick-re elő van írva, hogy kell barázda, és természetesen azért nem kophat le. A kettő különbőző dolog
  • pauly
  • MrTressy
    jó kép de egy resize nem ártott volna
  • desigo
    Legalább megborotválkozott:)
  • bardocz
    naggyon király :D és még a pezsgőt is öszetörték :D
  • BaliBoy
    LOL!
    Hát igen.. elég nagy böszmeséget csináltak.
  • sferrari
    Sry ezt nem tudom kihagyni :D
    Annyi mindent elmond ez a kép :D! Szerintem a szöveg is illik :D!

• Istencsászár
    A motorfejlesztések a 2007-es idénytől ugyan befagyasztásra kerülnek, a nagyvállalatok az eredeti tervekkel ellentétben egészen a következő szezon kezdetéig módosíthatnak egységeiken, miután sikeresen megegyeztek a FIA illetékeseivel.
  • Istencsászár
    Az is igaz.
  • Gabor_(HSF)
    Ráadásúl 1-2 tizedes eltérésnek nincs ekkora kihatása,ha pedig nagyobb a diferencia az már szabad szemmel is tisztán látszik...
  • Istencsászár
    Amugy mikor briós örjöngött és mutatták a kamerák, az összes felső monitor sor ami adatokat meg egyebeket mutatott elszállt... lehet amiatt is akadt ki hogy a rendszer behülyült.
  • Istencsászár
    Vagy fel akartak rakni hátha még jobb lesz, de balul sült el.
  • Gabor_(HSF)
    Attól még igen,de ez akkora blama,hogy én ilyet az elmúlt 25 évben nem hallottam...
  • Istencsászár
    De attól még felrakhattak más nyomású abroncsot, ami teljesen rosszul üzemelt.
  • Gabor_(HSF)
    Tudni persze,hogy nem tudom,hiszen nem voltam ott..De!Azt a kapkodást én inkább arra vélem,hogy nem értették,miért nem tapad be az autó eleje és kinjukban ellenőrizték a guminyomásmérőket..
    Csupán eléggé elképzelehettlen,hogy hirtelen mindegyik müszer meghibásodjon,hiszen a mislenesek töltik és szerelik fel a gumikat,amihez a rönönak nem sok köze van,max annyi,hogy ők kérik mennyi gázt pumpáljanak bele...
  • Istencsászár
    Azér ezt sem tudhatod teljesen... a nyomás kérdése még mindig ott van.
  • Gabor_(HSF)
    A 2ő között annyi a külömbség,hogy Sumi esetében,megpróbálták,hátha kibírja..
    De ha megfigyelted én nem állítottam,hogy akkor a ferrari hibázott,ha Sumi akkor úgy dönt,hogy bemegy,akkor döntött volna jól,itt pedig alfonz döntött rosszúl..
    Tehát a 2 eset nagyából egyforma hiba a pilóták részéről,a külömbség csak annyi,mig Sumi felválalt egy kockázatot,Alonso tévedett....