182273
  • DJ BP
    Ezek szerint péntekenként is csak két autót lehet indítani, de a két, kilencven percesre hosszabbított szabadedzés alatt ezeket hárman is igénybe vehetik, azaz elvileg a csapatok tesztpilótái továbbra is részt vehetnek a pénteki napon.

Ennek mi értelme? minden autó személyre van szabva, mindenki másképp vezet, tehát más beállításokat használnak. Meg kétlem hogy pilótákat azért kéne cserélni, mert a 90 perces szabadedzésen elfáradnának... Meg honnan tudná GYULA, hogy épp melyik pilóta ül a kocsiban, amikor enélkül is mindig keveri :DDDD
  • Kit--Kat
    nem ismerem
  • b-type
    Hű :))
    Itt mondjuk szvsz van igaza Istencsászár-nak, Nordschleife-n nem hiszem hogy versenyt látnánk,...balesetet azt valószínű (most eltekintve attól hogy a mai verdák nem bírnák ki sem az alugrásokat, sem a két teknőt. :)
    Én is imádom a régi pályákat, de manapság már olyan feltételek kellenek az előzéshez amit egy ilyen pálya nem tud megadni :(
    Régebben még a vezetői tudás (és ezzel a hiba is) jobban adott lehetőséget.
    nekem pl. a kedvenc pályáim (amiket ki is tudtam próbálni)
  • G_ArchAngel #42958
    A Motorsport Világtanács mai ülése után kiadta a 2007-es és 2008-as évre szóló új szabályokat.

Ezek szerint péntekenként is csak két autót lehet indítani, de a két, kilencven percesre hosszabbított szabadedzés alatt ezeket hárman is igénybe vehetik, azaz elvileg a csapatok tesztpilótái továbbra is részt vehetnek a pénteki napon.

A motorok két versenyhétvégés élettartamába azonban nem számít bele a meghosszabbított pénteki nap, csak a szombat és a vasárnap, az ekkor végrehajtott erőforráscseréért továbbra is tíz rajthelyes büntetés jár. Az idei évben homologizált motorokat kell használni egészen 2010-ig.

A Michelin kiszállásával a Bridgestone marad az egyetlen gumiszállító, amelyik kétféle száraz gumit szállít a versenyekre, de az idei hét szett helyett a versenyzők tizennégy szettet használhatnak fel, négyet pénteken, tízet pedig a hétvége további részében.

Elkerülendő, hogy egyes versenyzők a biztonsági autó beküldésekor tankolva tegyenek szert előnyre, ezentúl addig, amíg minden autó nem sorakozott fel a Safety Car mögé nem lehet kimenni a boxutcába.

A Safety Car kihívása előtt pedig a lekörözött pilótáknak meg kell előzniük a biztonsági autót, hogy a tényleges erőviszonyok alapján folytatódjon a verseny, a lekörözöttek ekkor ne zavarják az élen haladókat az egymással folytatott küzdelemben.

2008-ban bevezetik az egységes motorelektronikát, a váltócsere pedig öt helyes rajtbüntetéssel jár, kivéve, ha egyértelműen nem szándékosan okozott fizikai károsodás miatt van rá szükség. A váltó áttétele felügyelet mellett hétvégenként egyszer kicserélhető.
  • Amse
    te inkább régi f1-et szeretnél...
  • Kit--Kat
    Kár, szerintem itt kéne leállni. Semmi keresni valója Bahreinben vagy Kínában. A én pl. 1 régi Nürburgringet szeretnék, meg 1 régi Hockenheimet, meg sok régi pályát, pl Estorilt, meg ilyenket.
  • Istencsászár
    Nemtudom, nekem tetszenek az ujak, jó szélesek, lehet előzni, biztonságosak, gyorsak és technikásak... minden megvan ami kell egy jó versenyhez. 1-1 régi pálya kihull az nem tragédia, de mondom egy Spa-t nem lehet kivenni ( max 1 évre, de ezis bűnvolt ), de egy Imola ami nem túl tartalmas versenyeket ad, le lehet venni pár évre ( és ha átépítik akkor hamarosan visszakerülhet ). A másik ok hogy az F1 terjeszkedik olyan országokba ahol eddig nem volt, és ez a nagy pénz Börni most ezen ügyködik.
  • Kit--Kat
    Sokkal jobbak a tradicionális pályák mint ezek az újak.. Túl sok új pálya van.
  • Istencsászár
    Ha tuti üzletileg jönnének ki, akkor azokat raknák be de, mivel a pénz ezekben van azért ezek lesznek... Jó pályák, csak az a F1 nem elég jó hozzájuk. SPA visszakerült, ami az év egyik legjobb futamának a helyszíne, és hát Imola nem valami izgalmas azon kívül hogy fél versnyen át kergették egymást tavaly s idén is, de hozzá teszem szimulátorokban az egyik kedvencem mer a vonalvezetése, ritmusa nagyon jó.
  • desigo
    A Bahreini pályától nem hiszem,hogy sok pálya jobb üzletileg...
  • Kit--Kat
    Én azt nem értem, hogy miért kell a régi pályákat lecserélni sok hülye új mondvacsináltra pl. mint a Török, vagy Bahreini... Ha már kivesznek 1 imolát, visszavihetnék helyette akkor mondjuk Zolderba, vagy ilyesmi, tuti üzletileg is jobban jönnének ki, és végre normális pályákon versenyeznének.
  • a.carkey
    Ezt mondtuk anno Spa után is ...
  • bardocz
    baaazeeeeg imola az kell így olyan lesz mint nascar daytona nélkül vagy indy 500?:D ááá nem hiszem el remélem változtatnak rajta...
  • a.carkey
    Na ja! Ha kiesik mindenki 1x a kis Schumi is nyerhet vébét ... :D
  • a.carkey
    Volt ez már?

A 2007-es naptár:

március 18.: Ausztrál Nagydíj
    április 8.: Malajziai Nagydíj
    április 15.: Bahreini Nagydíj
    május 13.: Spanyol Nagydíj
    május 27.: Monacói Nagydíj
    június 10.: Kanadai Nagydíj
    június 17.: Egyesült Államok Nagydíja
    július 1.: Francia Nagydíj
    július 8.: Brit Nagydíj
    július 22.: Német Nagydíj
    augusztus 5.: MAGYAR NAGYDÍJ
    augusztus 26.: Török Nagydíj
    szeptember 9.: Olasz Nagydíj
    szeptember 16.: Belga Nagydíj
    szeptember 30.: Japán Nagydíj
    október 7.: Kínai Nagydíj
    október 21.: Brazil Nagydíj

Nincs benne Imola ...
  • G_ArchAngel #42946
    "valószínűleg"
  • Istencsászár
    Mint minden pilóta, csak 1-2-3 évre ír alá szerződést, ha megy a szekér hosszabít, ha nem akkor más után néz. "A Ferrari valószínűleg az utolsó csapatom lesz" mondta Kimi, tehét ha VBt nyer akkor megvan az álma, ha dupláz tripláz akkor hab a tortán, és ezzel el is érte amit akart, akár vissza is vonulhat, de még fiatal jópár évig a Ferrárinál lesz.
  • fb2
    Kivancsi vagyok hogy Ferrari mennyi munkat akar befektetni Raiki ba. Schue versenyzett veluk 10 evig, es Raiki most alairt 3 evet. Viszont: Raiki kijelentette egy par nappal ezelott (az ITV'n olvastam) hogy nem tervezi azt hogy 30 on felul a F1 be legyen. Azt mondta, hogy a 3 eves Ferrari contract utan ott hagyja a Forma 1 et. Erdekes modon, ugyanezt mondta Alonso is, hogy meg egy-par ev, es kesz. Csak Ralphy-boy mondja azt hogy o nem fogja abba hagyni olyan hamar mint a batya. O akar 40 ig versenyezni.
  • Istencsászár
    "A motorfejlesztések a 2007-es idénytől ugyan befagyasztásra kerülnek, a nagyvállalatok az eredeti tervekkel ellentétben egészen a következő szezon kezdetéig módosíthatnak egységeiken, miután sikeresen megegyeztek a FIA illetékeseivel.

Az új egyezség értelmében tehát a csapatok a következő két futam valamelyikén leadnak egy - még nem végleges - motort a szövetségnek, majd december 15-ig egy olyan listát bocsátanak a FIA rendelkezésére, melyben tételesen szerepel, milyen módosításokat szeretnének még eszközölni hajtóműveiken a következő szezon kezdetéig, pontosabban 2007. március elsejéig.

Ha a szövetség elfogadja a változtatásokat, akkor a beszállítók megkezdhetik a munkát, és a "készterméket" jövő év márciusáig le kell adniuk az irányító testületnek. A csapatok ezekkel a motorokkal fogják majd teljesíteni a 2007-es, illetve a 2008-as évet. Módosítást pedig csak abban az esetben végezhetnek el a motoron, ha az a megbízhatóság javítását szolgálja."

Semmi értelme jósolni, meg jósnak képzelni magunkat, addig még sok idő van, ki tudja milyen konstrukciókat tesztelnek a próbapadokon... a 2007es motrokat majd a téli szünetben tesztelik egészen márciusig és majd az első 5 futam után eldől kinek hogy sikerült.
  • a.carkey
    Jövőre még több futamot kell kibírnia a motoroknak, vagy rosszul tudom? Ha igen, szerintem a Mercinek esélye sem lesz ...
  • bardocz
    olyn vicceskés :D
  • Snecie Smicie
    nyilván hogy ezek még csak ilyen grafikai próbálkozások, mindenesetre itt van mégegy:

• edeleny
    Mindenesetre kiváncsi leszek mire negy majd a Spanyol a McLarennel.
    A mocival nem nagyon lehet gond,illetvemost is van,nevezetesen,hiába a legtöbbet forgo motor a Cossival együtt,de a nyomatékgörbéjük eléggé elönytelen.
  • b-type
    Hát azért hozzátartozik a dologhoz, hogy
    Berger 1994-ben egyszer, Alesi 1995-ben egyszer tudott győzni, amikor Berger győzött akkor 8 autó ért célba, és a sorrend elég sokmindent elárul, mögötte a 2. és 3. a két Ligier Renault volt (messze az volt a legnagyobb eredményük), igazából mindenki kiesett, egyedül Damon Hill volt a veszélyesek közül ő volt az utolsó 1kör hátránnyal..szal nem lehetett egy egysezrű futam :)))
    Alesi győzelme 1996-ban egy fokkal erősebb volt, akkor 9 autó ért célba, és mögötte a két Jordan Peugeot, itt is kiesett minden veszélyes név kivéve MS-t aki 44mp hátrányban volt, ...szal ott is történhetett valami.
    De alapvetően azért tényleg inkább a megbízhatatlansága volt az ami keresztbetett nekik, igazad van a hasonlattal, bár én a McLaren-t most jóval erősebbnek érzem mint az akkori Ferrari-t.
    A McLaren ha hagyják futni akkor versenyt nyer erőből, de elromlik, ha pedig visszatekerik akkor van ott szvsz mint anno 1995-ben a Ferrari hogy 3.-nak nagy eséllyel bejön.
  • a.carkey
    Szerintem simán elege lett. Ha idén világbajnok, akkor ott a slusszpoén és úgy vonul vissza, mint Fangio tette: a kutyafasza sem fog évtizedekig a nyomába érni annyi Vb címet gyűjtött.
    Ha nem lesz idén világbajnok? Akkor is van neki elég címe és győzelme.

Alonso - szerintem -, mivel a motorokat egy idő után nem lehet majd fejleszteni, vsz a legnagyobb baromságot csinálta a Mekivel. Ez az auto nem olyan eset, mint amikor 96-ban MS a Ferrarihoz ment: előtte győzött vele Berger és Alesi is, jól ment a gép, csak megbízható volt, hanem egyszerűen pont az idén esett vissza erősen, nem fejlődött az előző évhez képest. És mindig ott az a bizonyos buktató: a megbízhatóság, ami miatt ált. a Meki el szokta veszíteni a VBket. De ha neki ez kell, Schumachert játszik, hát tegye ...
  • edeleny
    Én kivételesen hiszek Suminak,hogy Indi után döntötte el mi is lesz.
    Azt viszont kizártnak tartom,hogy Massa kedvéért tette volna.
    Kimi szinte biztos volt,hogy annyi kudarc után elmegy,és kell is neki a váltás,az év elsö felében,még a Renault sorsa is bizonytalan volt,és csak a motorbefagyasztás véglegesitése után derült ki,hogy marad annyi pénzük,hogy akár Kimit is megfizethetnék,de akkor már késö lett.
    Szerintem,akkor tettek le a Finn-röl,mikor Fisico aláirt a jövö évre.
    Sumival meg egyszerüen közölték,hogy jön a Jégember,döntsd el maradsz vele,magy befejezed.
    Ha tényleg annyira kellett Kimi a Ferrarinak,és hosszu távon öt szemelték ki utodnak,akkor mindenképpen most kellett dönteniük,hiszen,ha megint aláir valahova 3-4 évre,akko addig várhatnak rá.
  • edeleny
    Szerintem is elég gáz,hogy szinte szoba se állnak egymással a pilóták.
    Nézzünk meg egy díj átadást,két aszott,savanyú szőlő között egy mosolygó alma.
    Teljesen olyan,mintha semmi értéke nem lenne a 2. 3. helynek.
  • Kit--Kat
    Látod itt tévedsz, ugyanis nem bizonyított, hogy Schumi maradása és Kimi odaszerződése az két kizáró ok lenne.
  • Istencsászár
    Év elejétől mondta hogy majd dönt, és mindig elmondta hogy majd dönt, még nemtudja, sok minden függvénye... és igen-igen későn döntött, amikor a Ferrari is tudta hogy Sumi nem marad, akkor Kimit megkeresték vagy fordítva... és ez Monza előtt pár versennyel történthetett, addig nyitott volt. Áruld már el mi más alternatíva lett volna arra hogy Kimi másik cspatba megy? Rönó? ez hamar kilett zárva, maradt a Ferka és Meki, ebből Ferka lett... de hogy most azér mer Ferka az nem jelenti azt hogy mér ezer éve aláirt oda :DD
  • Kit--Kat
    Figy tekapartál annó, nyugodtan nézzük csak vissza, mint a pitbull önjelölt McLaren védőügyvédként, hogy Kimi minden csak pletyka, hogy a Ferrarihoz megy, hát 1általán nem voltak azok még félévvel ezelőtt sem...
    Ennyi... Ezt cáfold meg...
  • Istencsászár
    Räikkönen: nem volt előszerződésem
    Kimi Räikkönen Formula-1-es pályafutása során kétszer is közel állt ahhoz, hogy bajnoki címet szerezzen, ám 2003-ban és 2005-ben is meg kellett elégednie a második helyezéssel. A finn pilóta abban bízik, hogy a Ferrarinál sikerül valóra váltania álmát.

"Azért megyek a Ferrarihoz, mert ők tudják biztosítani a legjobb lehetőséget arra, hogy világbajnok legyek." – nyilatkozta Räikkönen.

"A teszteket csak jövő év elején kezdhetem meg, mivel a McLarennel kötött kontraktus csak az év végén jár le."

Ha már szóba kerültek a szerződések, Räikkönen elárulta: "Nem volt előszerződésünk. Részleteket nem árulhatok el arról, hogy pontosan mikor írtuk alá. A menedzserem és családom természetesen mindenről értesült."

Javaslom feleslegesen ne kaparj, mer semmi értelme, meg most is böszmeséget írtál, és nemárt ha olvasd a híreket :DDDDD. Senki sem írta hogy Monza előtt döntött, előszerződés sosem volt, csak a tisztelt ujságírók találták ki azt mindenki ezt fújta... na de mind1, minek magyarázni ami sosem volt?
  • Kit--Kat
    szerintem te eltévesztetted ki írja a "böszmeségeket" és lehet meg volt az előszerződés is. Schumi pár futammal Monza előtt döntött. Szerintem 1hónap alatt nem hoz meg 1 másik pilóta 1 döntést, és nem ütik nyélbe így hasra ütve Kimi-McLaren->Ferrari szinten...
  • M@TriX
    lesz egy izgalmas futam az már biztos, kíváncsi leszek rá...
  • M@TriX
    jesszusom milyen nyilatkozatok.

egyébként ha Michael nekem adna 10 millió eurót én elengedném... ;)

anmúgy pont Nick Heidfeld-en ne tudna átmenni ;) amúgy ő elfogja engedni az tuti... lekörözéskor ;)
  • bardocz
    akkor majd létszi linkelj egy képet aholAlonso fog kezet vkivel aki nem a csapattársa és télleg elég baj hogy csodaszámba megy már ez is..
  • G_ArchAngel #42926
    Tehát, ami itt a sorok közé van rejtve:

Ralf elengedi, Nico elengedi, Nick elengedi, Mario és Norbert szól a fiúknak, hogy engedjék el...:)
  • Istencsászár
    A Renault csapatvezetője elmondta, hogy – szemben a kritikusokkal – ő nem hiszi, hogy Schumacher ilyen módon szeretne bajnoki címet szerezni.

Ha a tisztességtelen játszma kizárva, és Alonso autója nem hibásodik meg, Schumacher csak a vetélytársakban bízhat, hogy kiszorítják a címvédőt a legjobb nyolc közül, őt pedig elengedik. Ők azonban nem fognak segíteni neki.

Ralf Schumacher: "Elsősorban a Toyotára kell gondolnom. Bármennyire is szeretném, hogy Michael legyen a bajnok, a Toyota biztosan nem lenne megértő, ha a pályán fejezném ki testvéri szeretetemet."

Nico Rosberg: "Soha és semmikor nem engedném el."

Nick Heidfeld: "Ha Michael tízmillió eurót ajánlana fel, a sofőröm lenne, és mindenhol azt mondaná, hogy én vagyok a legjobb, akkor sem segítenék neki."

Mario Theissen: "Biztos vagyok abban, hogy Michael megnyeri a brazil futamot."

Norbert Haug: "Számomra egy McLaren győzelem fontosabb, mint Michael bajnoki címe. De Michael nem is várja el a segítséget."
  • Istencsászár
    Nemhát, de ilyen is lehet, narancs lesz benne feltehetőleg a szponzor miatt, nomeg a festés a kocsi formához lesz igazítva, kitdja milyen elmebeteg kasznikkal állnak majd elő:)
  • M@TriX
    még szép, hogy nem hivatalos ilyenkor szoktak már jövő évi festést mutatni? nem

ez egy - gondolom - rajongó grafikai szüleménye (ColorChange), hogy milyen lehet majd a verda, persze valszeg nem lesz ilyen ronda, remélem ;)
  • Istencsászár
    De nem év elején döntötte el, akkor foggalma sem volt hogy Sumi marad vagy nem!! Akkor még hezitált, és ahogy mondta 1000szer "még nem döntöttem". De sose volt titok, hogy a Ferrarihoz szeretne menni 1szer, és ebből következik hogy Sumival nem rossz a kapcsolata, miért lenne? sose tett egyikük sem ez ellen... azt meg hogy valaki kezet fog, egymásra mosolyog nem jelent semmit, de ha már ez is csoda számba megy az F1ben elég baj... Láttad a MotoGp-t 7évégn? első 3rom egymás nyakába ugrált és üröltek pacsiztak nevettek... szvsz nem kell jönni hogy ő ezt mondta, mer semmi hazugás nem volt benne, és örülnék ha nem tennéd ezt minden alkalmadtán, mivel amit irsz böszmeség:) és semmi értelme.