182273
  • DJ BP
    ez bennem is felötlött. Ha az új szponzor miatt ilyen színű, miért ugyanazok a feliratok? :). Minden ugyanaz, kivéve a kék színt...
  • dav1d
    sztem ez nem hivatalos sehol sincs fent ... fake
  • Kit--Kat
    Az jó, mert Mika nagy arc.
  • G_ArchAngel #42918
    Mondjuk MS nagyon jó kapcsolatban volt (azaz van is a mai napig) Mika-val, valamiért a finnek szimpatikusak neki...
  • Kit--Kat
    Istencsászár írta a cáfolós kifejtéseit mindíg, amikor felröppent 1-1 új pletyka Kimi Ferrariba igazolásáról
    Amúgy Boldog Születésnapot Kimi! ÉS üdv az új csapatban:D
  • G_ArchAngel #42916
    megjegyzem, ez a kép a bahrain-i sajtótájékoztatón készült - már akkor ilyen nyilvánosan pacsiztak, aki figyelt tavaly az elejtett bulvármorzsákra, az tudhatta, hogy nem most kezdődött a két pilóta kapcsolata, és nem véletlenül vett Kimi birtokot Svájcban...:)
  • G_ArchAngel #42915
    <span style="color:red"><span class="bb-style-large">Boldog Születésnapot, Kimi!</span></span>

Michael: "Boldog 27. születésnapot, Kimi"
    Kimi: "Köszi, Michael..., de ki ez a gyerek köztünk?"
    Michael: "Nem tudom, szerintem egy 2007-es statiszta..."

• edeleny
    Anno,a Minardi hasonló színű kocsija,valamint a narancs Mc. volt ennyire ronda.
  • Istencsászár
  • edeleny
    Most csak én látok békát,vagy más is.
    Mert így azt is jelentheti akár,hogy hol lesz a Renault Alonso távozása után.
  • desigo
    Furcsa színek:(
  • Snecie Smicie
    végülis ez még nem a végleges festés - természetesen - de több mint valószínű hogy ilyen lesz, az ING alapvetően inen narancsos-barnás...
    Furcsa lesz megszokni 5 év után kék-sárgáról.
  • Count Adyn
    GYULA tanulhatja majd a szineket.DDD
  • passatgt
    nekem tetszik:9
  • Kit--Kat
    elég hányás:/
  • Kit--Kat
    ez hülyeség, Ralf nem rossz pilóta....
  • Istencsászár
    Jó ronda, de legalább most a "Midland" már nem a Mekivel lesz keverhető, hanem a Skyper a Renaultal :) persze nem nekünk gond ez, hanem két kommentátorunknak :)
  • b-type
    hmm...vidám futamok lesznek
  • Istencsászár
    Érdekes béka motívum :))
  • Snecie Smicie
    Ilyen lesz a 2007-es Renault az új szponzori színekkel:

• Istencsászár
    Ralf csak törődjön Trullival, ne lökje ki, ne sírjon hogy nem tudja megelőzni stb... örüljön hogy a Toyota igényt tart rá még pár évig, onnan feljebb nemfog jutni és szerintem ott is fogja az F1-et befejzni amint lejár a szerződése.
  • Count Adyn
    cipész = Schuhmacher németül, jó hasonlat volt:DD
    szal már igyis az:D
  • DJ BP
    jól van értem :)
  • edeleny
    Lehet,hogy bonyolult a táblázat,de valami ilyesmi lett volna az én irásom értelme is.

Hogy mi köze Sumi-hoz az 1981-85 eredményeknek,semmi,pusztán érdekességképp irtam be.
    Miért,ha nincs köze be se lehet irni?
    Mondjuk egyértelműen külön van irva,szal látszik,hogy csak plusz adat.
  • DJ BP
    , erről ennyi jut eszembe...
  • M@TriX
    hihihíííí

A fiatalabb Schumacher szeretne bátyja örökébe lépni...

hát azt szerethetné, csakhát azért versenyezni is kellene... ;)

persze lehet jó versenyző, de sajna az én véleményem már régóta az, hogyha nem Schumacher lenne a lenne már rég cipőfelsőrészkészítő lenne. Na jó ez azért durván hangzik, de az biztos, hogy nagyon ritkán látok tőle kiemelkedő szereplést.
  • DJ BP
    1981-82 elsö a ferrari a konstruktörök között,1983 4.,19842. 2. hely.

és mi köze ennek MS 96-os érkezésének, és az azt megelőző gyengékedéshez? :)
  • b-type
    :))
    akkor mindegy.
    én a http://www.formula1.com/archive/driver/2002.html-t néztem.
    Nem mintha kardoskodnék Nicky mellett, mert elverte pl Frentzen és Webber is, de pont Massa viszont nem se időmérőn (sőt ott asszem 5 alkalommal vezet Nicky Massa előtt), és versenyen sem...persze a tabellán Heidfeld verte Massa-t év végén, de ez nem feltétlen reális hiszen Massa 8 alkalommal esett ki..és már ki tudja hol hibázott ő és hol volt vétlen.
  • edeleny
    Nem tudom.
    Van egy olyan progim,hogy F1History,amiben benne vannak az eredmények 1950-töl a mostani Olasz GP-ig.
    Beirtam,hogy Massa,majd csapat társak,és ezt dobta ki.
  • Istencsászár
    Ezen nincs mit magyarázni, magukért beszélnek amit előtte fejtegettünk.
  • fb2
    Ehhez annyit akarok hozza tenni, hogy 1991 ben, a Ferrari ki-rugta Alain Prost ot, mert az oreg Alain azt mondta, hogy a gepenek olyan volta az uttartasa, mint egy teherautonak. Ezert alliotlag meg a Hivatalos Ferrari site on sem hivjak ki a nevet, mert ez olyan verig sertes volt a Ferrarinak. Ezt olvastam valahol....
  • Kit--Kat
    há mondom, már el is kezdted:DDD
  • b-type
    ezt hogy kell nézni? :))
    Heidfeld vs. Massa
    megnéztem nekem időmérőn Heidfeld, versenyen meg egálra jöttek ki.
    versenyen csak azokat néztem ahol mindketten befutottak (mivel Massa 8 alkalommal esett ki (ebből 5 alkalommal baleset következtében), míg Nick 3, (két alkalommal baleset következtében)).
  • edeleny
    Én is hibáztam,mert a 90'-es évek elejét irtam,holott nem arra gondoltam,hanem inkább a 80'-as végére.
    A minap erre kutakodtam (az FW11 kapcsán),és onnan maradt meg bennem az eredmény.
  • b-type
    Hát eddig én nem láttam értelmét visszamenni mivel a probléma kiindulását nem érinti..MS akkor még sehol nem volt az F1-hez, nemhogy az esetleges odaszerződését fontolgatta volna.

..és vmint ahogy írtad, a "..A 90' évek elején sem volt rossz csapat a Ferrari."
    ezért nézegettem utána, és próbáltam állandóságot keresni, igazából egyet találtam, az amikor elkezdtek az eredmények és a megbízhatóság terén is látványosan és főleg egy stabil pályán feljavulni az MS érkezésével történt.
    Ezt nem tartottam szükségesnek leírni és most sem állítanám,..mert éppen lehet hogy pont akkora kezdett beérni az, ahogy írtad, '92-ben odaigazolt J. Todt munkája.

• edeleny
    Még egy érdekes adat.
    Massa,és az ö csapattársai.
    Edzés Verseny
    Massa vs Heidfeild 4:9 5:11 Sauber
    Massa vs Fisico 4:14 7:11
    Massa vs Villeneuve 13:5 12:7
    Massa vs Sumi 3:11 3:12 Ferrari.
  • edeleny
    Igen,miért is?
  • edeleny
    Folytatom a sort csapatban:
    1985 1. McL 90 ,2. Ferrari 85 pont.
    1986 4. a Ferrari
    1987 4.
    1988 2.
    1989 3.
    1990 2.
    1991 3.

Mondjuk az is igaz,hogy abban az idöben a McLaren,és a Williams iszonyat erös volt,csapat,és pilota téren egyaránt,szal a 3. hely egész szép eredmény.
    (akár az idén 3.-nak lenni)
    1993-ban a Ferrari 4. csapatban 28 pontal,az elsö a Williams 168-al.
    A 4. hely nem rosz,de a külömbség megalázo.ez volt J.T. elsö éve.

ha még visszább megyünk:
    1981-82 elsö a ferrari a konstruktörök között,1983 4.,19842. 2. hely.
  • Kit--Kat
    "- 2005 egy halál volt nekik. :)":DDDDDDDD
    Most majd gondolom erre is jönnek a 8oldalas esszék az Edelényi&Istencsászár kiadótól, hogy de miért nem
  • b-type
    Hát az a helyzet hogy én akkoriban nem néztem az F1-t, de érdekelt ezért utánanézegettem (ráérek a félelem béréig :))) ):
    (semmit nem akarok alátámasztani csak megnéztem)

- 1991-ben Prost a jobbik Ferrari-s év végén, ő az 5. lett, de csak 12 versenyen indult a 16ból, igaz ebből a 12-ből 6 alkalommal feladni kényszerűlt a futamot, ebből 4 technikai probléma.
    - 1992-ben elég übergáznak néz ki a Ferka, év végén Alesi áll a legjobban ő a 7. kerek 18 ponttal, ....a 6. helyezettnek 38 pontja van szal nem túl szoros.
    Alesi 10(!) kieséséből 7 technikai probléma miatt történt(a többi:kicsúszás,defekt ,és egy karambol)
    - 1993: év végén megint Alesi áll jobban, a 6. helyen végez 16 megszerzett ponttal, az 5. csak 4pontra van, viszont a 4. MS már 36pontra.
    Alesi 9 be nem fejezett versenyéből 1 darab van vezetői hibának írva, a többi technikai probléma.
    - 1994-ben Berger áll jobban év végén, és csak 7 versenyt kényszerűlt feladni, ebből viszont az összes technikai meghibásodás.
    - 1995-ben 14 feladás történt, év végén Alesi áll jobban ő az 5. és a 8 feladásából 6 technikai probléma (a többi egy kicsúszás és egy ütközés).
    - 1996-ban MS a 3. az év végén 6 feladással ebből 5 technikai jellegű.
    - 1997-ben min. 2. lett volna ha nem törlik ezt az évet, 4 meghibásodás volt, ebből 2 technikai jellegű.
    - 1998-ban MS a 2. lett az év végén 2 darab versenyfeladással, amiből az egyik ütközés a másik gumiprobléma.
    - 1999-ben Irvine áll jobban év végén ő a 2. a versenyfeladások száma 1, az viszont technikai probléma.
    - 2000-ban Ms VB, viszont 3 feladás volt, ebből 2 technikai jellegű (itt volt az utolsó motorprobléma egészen mostanáig).
    - 2001-ben MS VB, 2 darab versenyfeladással, ebből az egyik technikai jellegű a műsik gumiprobléma.
    - 2002-ben MS VB, nincs versenyfeladás.
    - 2003-ban MS VB, egy versenyfeladás volt, nem technikai jellegű (baleset)
    - 2004-ben MS VB. egy versenyfeladás volt, ez sem technikai jellegű (baleset)
    - 2005 egy halál volt nekik. :)