182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Igen arra is, csak a "rossz" kocsi és pilóta ott más értelmezést kap. -
edeleny #42880 De általlánosságban is igaz amit irtál. -
Igen ki, most a Vb esélyes csapatokra és pilótáira gondoltam : Rönó, Ferka, Meki. -
edeleny #42878 Ez igy igaz.
Jelenleg:
Jo kocsi-jó pilóta=VB cim
Rossz kocsi-rossz pilóta=Iuri Ide
Jo kocsi -rossz pilóta=dobogó
Rossz kocsi-jó pilóta=Iuri Ide előtt egyel.
Akkor lesz az F1 ismét izgalmas,és igazi,ha a két utolsó állitás közé egyenlöség jelet lehet tenni.
Ja két dolgot ki hagytál a felsorolásból.
Minardi=lassú,és megbízhatatlan
Zsooti=lassú,és hibázik. -
Nem az F1be az biztos:), a roncs derby-ben sikeres is lehetne :D -
Csak tudnám Sato hova tartozik
-
Jó kocsi + pilóta = VB
Jó kocsi + "rossz" pilóta, nem = VB
"Rossz" kocsi + jó pilóta, nem = VB
"Rossz" kocsi + "rossz" pilóta, nem = VB
Jó kocsi = gyors és megbízható
Rossz kocsi = gyors és megbízhataltan
Jó pilóta = egyenletes teljesítmény nyujtó, nem hibázó és a kocsihoz ad valami plusszt ( a vezetésében ), ők az első számú pilóták VB esélyesek
"Rossz" pilóta = ingadozó de gyors, hibázik és nem tud 110%on menni minden verseny, ők a másodpilóták. -
edeleny #42874 Nos,Sumi mindenképp a Williamshoz akart szerzödni,95'végén.
Két dolog miatt választotta a Ferrarit.
1. a pénz. (Frank soha nem fog ennyi pénzt fizetni)
2, Egyes számu pilota szerzödés.
Gondolom ugyan igy tiltakozna mindenki,ha azt mondanám,Fernando csinált bajnokot a Renaultbol (Sicc!),vagy Hill bajnokot a Williamsbol,esetleg Mika a Mc-böl. -
G_ArchAngel #42873 Matrix csinálta nem én... -
fb2 #42872 Igazad van, persze Jean Todt rakta ossze a 'vazat' az egesz csapatra. De en ugy ertettem, hogy Michael nagyon nagy 'Team-Player', es o azt elerte hogy az egesz csapat Michael mogott alljon, es tamogassak ot kerdesek nelkul. Ezt JT nem tudna elerni sajat magatol, mert ez olyan dolog hogy az emberek vagy szeretik vagy nem a versenyzot. Remelem a Kimi jol fogja ezeket a kartyakat rakosgatni.... -
fb2 #42871 tetszik a banner amit csinaltal.(te csinaltad?) szoval azt kerdeztem hogy milyen programot hasznaltal ehez. Ugy nez ki hogy Adobe Photoshop ot.....vagy valami mast?
-
G_ArchAngel #42870 ????
nem, inkább linkeket:) -
Schumival kapcsolatban...Sosem szerettem, mindig ő volt a nagy ellenség!
Volt egy két húzása, de kinek nincs?
Mindezek ellenére tisztelem és becsülöm, szép sport karriert csinállt!
Amúgy én Senna, Hakkinen,Kimi drukker voltam/vagyok! -
edeleny #42868 Sajna nem Michael épitette a csapatot.
Valóságosan Montezemolo.
Képletesen J.T.
A 90' évek elején sem volt rossz csapat a Ferrari. Rendszeresen a 2.-3.-4. helyen végesztek,de igaz inkább hasonlitottak egy csapat vidám iskolásra,mint egy profi F1 Team-re.
92'-ben igazolta a nagy Öreg J.Todtot,aki igyekezett gatyába rázni a csapatot.A Francia hozta a csapathoz Sumit,és Brown,valamint minden sikerek kovácsát Rory B.,akinek az autói legyőzhetetlenek lettek.
(a tavalyit nem ö,hanem Aldo Costa tervezte,de az idei már az ö munkája.)
Egyesek szerint az is J.T.ötlete volt,hogy füzzék a lehető legszorosabbra a kapcsolat a Bridgestone-val.
Valo igaz Sumi a boldog békeidökben rengeteget tesztelt,de például tavaly.és tavaly elött csak január végén kapcsolodott be a munkába,a tesztek nagy részét Badoer,Burti,és Rubens végezte.
Ettöl függetlenul az6 autot még el kell jutta5tni a célig,
-
-
fb2 #42866 tetszik nagyon. Mit hasznalsz? Adobe Photoshop 7.0? -
G_ArchAngel #42865 -
fb2 #42864 Na igen....talan ezert nem lett champion az elmult 5 evben.... Ferrari nal ezt nem fogja csinalni, mert Ferrari hozza van szokva ahoz, hogy mindenki kemenyen dolgozzon.
Michael epitett egy olyan csapatot, ahol mindenki ertekeli a team-work ot, es el lehet hinni, mikor van ott 50 emberek akik probaljak a legtobbet kihozni magukbol, es van ott egy ember aki eppen 'sh*t-faced' a VODKA tol a versenyek utan.....ez nem fog menni. Tokmindegy milyen gyors a palyan.....(ha nem fustoli a motort)
En nagyon remelem hogy Raiki jol fog menni es komolyan fogja venni ezt, mert szeretnem ha jovore o dominalna a szezont a Ferrari'val... -
Ebben minden benne van. Látszik, hogy olyan valaki írása ez aki nem csukott szemmel néz egy sportot! Grat! -
Egyikőtök 19 a másik 1 híjján 20:DDD -
Pont it, na most döntsd el hogy ki, én nem akkor szekáld a másikat, mivel én másról beszélek/tem, de az elsuhan melletted szal mind1. -
Dede...Pont ti mondtátook, vagy te vagy edelényi, hogy ajándék VB címek...
Szóval gondolkozzatok már el magatokban, vagy inkább nyissatok 1 anti Schumi topicot és oda ömlesszétek az okosságaitokat... Mert iott már rohattul unja mindenki szvsz... -
Minden VB cím elismerése méltó, ilyet senki sem állított. -
DJ BP #42858 Meg nem azért, te elvárod, hogy Alonsot elismerjük 1-2 VB cím miatt, te meg 7 után folyamatosan kifogásokat keresel, sztem ez a borzasztó... -
DJ BP #42857 ,, A képességüket a pályán mutassák meg"
Attól nem hátrány, ha másban is jó... -
DJ BP #42856 de attól el lehet ismerni, hogy ki, hogy viszonyul a csapatához, és nem egy kézlegyintéssel elintézni...
A Ferrarinál mit zavar téged, hogy csak ő, a szarban voltak amikor odament, most meg már milyen nimbuszuk lett. Szted nem jogos ezért Sumit tisztelni? attól hogy téged nem érdekel -
Ami minden pilótának megvan, kinek jobb kinek rosszabb. A képességüket a pályán mutassák meg, mint pl Alnso az esős futamokon ahogy Hungaroringen leelőzte a fél mezőnyt pár kör alatt, vagy a Japán versenyen bemutatt rajtját ahogy a Toyota mellé bement mint anno Montoya, de mondhatnám hogy a tavalyi illetve idei San Marino Nagydíjon mutatott két remek teljesítményt, Sumitól és Alonsotol, vagy Kimi tavalyi szereplését a Suzukai pályán... Ettől F1 az F1, és ezért nézem azért élvezem. A csajok Kimi miatt vannak oda, a Ferrarisok Sumi maitt, ilyen olyan jóképő ilyen olyan jó lélek... WTCC-ben, MotoGp-ben, DTM-ben, WRC-ben és még sorolhatnám a jó versenyek miatt nézzük. De hogy állandóan 1 embert ajnározni és csak ő, mer ő tette azzá a csapatot stb.. meg a mérnökök akik a kocsit alá rakták, amit ő kitünően vezetett és meg is tette vele azokat amiket elvártak, ugyan az amit Kimi csinál a McLarennél nemsok sikerrel a kocsi problémáia miatt, vagy Alonso a rönónál legalább olyan sikeresen mint Sumi. -
de szép volt^^ -
hurrá megint csata van :))))
Hát nem tom...:)) Nekem ha már pilótát kell megnevezni akkor Heidfeld a 'kedvencem' (bár a habitusa nem teljesen fekszik), de MS-l úgy vagyok mint Agassi-val voltam, a vége felé nagyon drukkoltam neki minden tornán, mestere volt a sportnak, rengeteg mindent elért, ...és amikor búcsúzott akkor nagyon elkeseredtem én is. Mert a sport egy nagy alakja búcsúzott.
Szóval azt nem tudom megérteni, hogy más...már legalábbis aki a sportért rajong, miért nem tudja megbecsülni a leköszönő..kétségkivűl nagy alakját.
Mert lehet ítéletnapig ellenérveket hozzni ellene, de én még egy olyant sem olvastam ami ezt akadályozta volna.
..és minden érve van ellenérv.
mittomén teljesség nélkül:
- fiatalkorában talán túlzottan is erőszakos volt.
=
- már régen nem..mint látjuk még akkor sem amikor veszni látszik az ügye..és régebben maga a sport is erőszakosabb volt: erről Biaggi Suzuka-i könyöklése ugrik be, és akik ezen fentakadtak..mikor Max motorozott ez rendszeres volt, Kocinski így rakta ki őt is, sőt Doohan egyszer rányúlt a másik motoros kormányára...
- Unalmas volt az F1.
=
Nem miatta volt unalmas, amikor fel tudott érni oda hozzájuk csapat hogy harcoljanak akkor nem volt unalmas. Egyébként meg hogy lehet ebből a szituból ezt látni nem tudom...egy futó sem futhat lassaban mert akkor nem érik utol a többiek...
- mert hogy csaltak..
=
- Briattore neve megint felmerülhet, vmit a legtöbb embernek fogalma sincs a pontos szabályokról..de a csalás az futótűzként terjed.
Ilyenkor a bulvár médiahír az atomtuti, de ha Győzikéről (bocs) azt írják hogy mittomén Nobel díjjat kapott az kapásból m@rhaság.
..vmint dög sokat tesztelte a különböző biztonsági felszereléseket, és a javaslatai előirányoztak dolgokat, véleményét kikérték és meghallgatták.
..meg dög sok pénzt költ jótékony célokra.
..és így lehetne folytani még sokáíg...mindig van érv és arra ellenérv.
Pedig ez a csávó elmegy, és sok évet leversenyzett itt igen nagy legendás arcokkal, több szabályváltoztatást megélt és sikeres maradt...legutóbb tavaly majdhogynem a padlóról kepesztettek fel.
Állítólag neki van a legtöbb bizgentyű a kormányán, de hogy sok van az ziher mert láttam már, ...hogy menet közben minnél több dolgot tudjon kevergetni,..ért az autóhoz, nyer..
szal nem tom, a megbecsülés hajlandósága hol lett elhagyva...de én inkább az átlag emberi természetet hibáztatom érte mint őt, ami fakad legfőképpen abból hogy nézni és kritizálni egyszerűbb mint csinálni és jól csinálni.
:) -
edeleny #42852 Az 5 böl felsorolnál párat,mert már nem emlékszem mindre.
Ha jol emlékszem ott kezdödött,hogy Zsooti,aztán ugy folytatodott,hogy
Álmos
Elöd
Ond
Kond
Yoong
Hapci
Benö
Kuka
hú,ez már nem 5!

Való igaz van bennem némi kötözködö hajlam,és alapból a gyengédebbhez húzok. -
edeleny #42851 Van idöm egy kicsit forumozni,erre elökerülsz te is! -
Hagyjad szegenyt osztja az eszt, aztan kozben a 10 evvel ezelotti szabalyokkal sincs tisztaban.
Ilyen az igazi F1 tudor. Raadasul ugy valtogatja a kedvenceit, mint mas az alsonemujet. Mar az 5. kedvencet fogyasztja a 3. ideny alatt. :PPPP
Es azt se azert, mert megkedvelte a pilotat, hanem mert MS-el kuzdhet a VB cimert.
Tok rohejeseknek tartom en szemely szerint az ilyen onmagukat "szurkolonak" kikialtott egyeneket. -
DJ BP #42849 hát ezaz tessék végiggondolni, 7 VB CÍM, el kell számolni odáig...
Meg nem értem, edelénynek szabad mázlistának nevezni Sumit, akkor ne kezdje már el Alonsot mentegetni a tavalyi év után. Ti elvárjátok, hogy Sumiról elhiggyük, hogy csak jókor volt jó helyen, akkor ne lepődjetek meg, hogy Alonsot nem nevezzük királynak 1 VB cím után, amikor ti 7 után is kidfogásokat kerestek... Gondolkodjatok már... -
Nincs mi lett volna ha! Amúgy futam közben is szívott szép nagyokat. De végülis ez mind mellékes: most Alonso és Michael küzdelméről van szó, nem egy idén totális csődöt felmutató McLarenről ... -
ennnyi.... nagyon elvakult a forma.... -
Remélem, ha már Schumi visszavonult abbahagyod az idióta hittérítésed.... Hogy ő csak 1 a sok közül... Meg a sok hülyer lehúzásod császárbarátoddal 1ütt... -
DJ BP #42845 anem 2.,és szintén nem szerencsés a Német,hogy Monacóban aki kiesett, az mindenki előle esett ki.
Monacot nem nevezném szerencséjének.... -
edeleny #42844 Az elözö hsz.-em eleje félre érthetö.
Szoval en nem csak Sumi-val,hanem Alonso-val,Kimi-val,vagy barki mással szemben sem szeretem,ha Isteni pilótának nevezik. -
edeleny #42843 Egy dologért várom nagyon a jövő évet,az ilyen hozzászolások egyre ritkábbak lesznek.
Az egyesek szerinti "Isten" már csak emlék lesz,az ujjak,meg hála az előbb említett örökkévalónak,még nem érdemelték ki ezt a címet.
Értem én,Alonso szerencsés,szerencsés,mert Pl. kiesett a Hungarogingen,a német meg szerencsétlen,mert ugyan ott csak 1 pontot szerzett.
Szintén szerencsés Alonso,mert kiesett Olaszországban,és szegény szerencsétlen Sumi meg kiesett Japánban.
(nem vicc ezt pár napja így próbálták itt el adni nekem)
Gondolom a Szerencsének semmi köze ahoz,hogy Sumi Kanadában nem 5. lett,hanem 2.,és szintén nem szerencsés a Német,hogy Monacóban aki kiesett, az mindenki előle esett ki.Nem is beszélve mind a két futamon az SC. szerepéröl.
Nem hiszem,hogy bármelyik pilota szerencsésebb lenne a másiknál,egyformán álltak a fényben,és az árnyékben.
Kimi,és tavaly.
Egyrészt tényleg olyan mintha Sato-hoz hasonloan,nem készitettek volna elég jo motort a Finn jobb lábához,vagy Kimi karrierje kisértetiesen hasonlit egy bizonyos Brit uriember nevezetesen N.Mansell karrierjéhez,aki szintén nem állt tulzott barátságben a szerencsemalacokkal.
(érdekes,a Williamsban sok pech miatt csak a VB cim köelébe került,majd a Ferrari következett,és végül 34 futamgyözelem után VB cim a Williamsal 92'-ben)
Mindenesetre jövőre ki derül mennyit is bír majd a Ferrari moci.
Megértem azokat akik azt mondják,hogy a sok motorbütetés miatt nem lett Kimi bajnok tavaly,és e miatt szerencsés a Spanyol.
Ök csak azon gondolkozzanak el,mi lett volna,ha a motorhibák nem a futam elött,hanem a futam közben jönnek elő!
-
DJ BP #42842 Nem a te szórakozásodról volt szó, hanem Schumacher képességeiről...