182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ne sajnáld, így is a legjobb autóból tudják elkezdeni a jövőévi fejlesztéseket, szvsz űberelni fog. Mellesleg annál rosszabbul nem járhat ahonnan jött 
Inkább Alonsot sajnáld, hova megy a Renaultból
-
edeleny #43438 Hivatalos Barna bácsi,és még sokan távoznak a Ferraritol.
Hogy kik?
Mindenki aki számit,R.B,J.T. Stepny,Martinelli.
Egyedül a tervezö guru Rory B. marad.
Nem irigylem kimit! -
Na ez kemény lenne. Kiváncsi lennék mit csinálna ott. -
DJ BP #43436 ,,És vajon felkészült-e rá lélekben, hogy a megszokott sikereket átmenetileg rendszeres gyalogtúrákra cserélje a pálya korlátja mögötti gyepen?" :DDDD -
Totya000 #43435 Pletyka:
"Schumacher to run Cup road courses? Rumors that Michael Schumacher has signed a $10 million deal to drive the two NASCAR road races at Sears Point (Infineon) and Watkins Glen in 2007 could not be substantiated at [autoextremist.com] launch time.(autoextremist.com)(10-26-2006)" -
-
G_ArchAngel #43433 -
Ez most pozitívan gondoltam hihetőnek:) -
Volt róla egy cikk, hogy emiatt, és mivel minden stimmel teljesen hihető... miért ne lenne az? -
nem is mondták meg, hogy miért F248, szóval hihető -
érdekes:) -
honnan tom leszedni a brazil futamot????? -
edeleny #43427 Én ezért remélem.
Sokak szerint a Ferrari már az év elején tudta,hogy Sumi visszavonul,ha levesszuk azt a két futamot,amiröl kizárták,akkor 248 futamon vett részt.
Ferrari F248 volt az idei auto neve. -
Jean Todt lesz a Ferrari ügyvezetője -
remélem sosem döntik meg. na nem azért mintha annyira szeretném schumachert, hanem mert az azt jelentené hogy izgalmas versenyeket látunk és kiegyenlített harcot... -
hát igen.. jó pár év el fog telni míg valaki ezeket megdönti.. -
Schumacher legfontosabb rekordjai
A Forma-1 örökranglistái:
vb-címek:
1. Michael Schumacher (német) 7
2. Juan Manuel Fangio (argentin) 5
3. Alain Prost (francia) 4
futamgyőzelmek:
1. Michael Schumacher 91
2. Alain Prost 51
3. Ayrton Senna (brazil) 41
összpontszám:
1. Michael Schumacher 1369 pont
2. Alain Prost 798,5
3. Ayrton Senna 614
az egy szezonon belül elért legtöbb győzelem:
1. Michael Schumacher 13 (2004)
2. Michael Schumacher 11 (2002)
3. Nigel Mansell (brit) 9 (1992)
és Michael Schumacher 9 (1995, 2000, 2001)
dobogós helyezések:
1. Michael Schumacher 154
2. Alain Prost 106
3. Ayrton Senna 80
első rajtkocka:
1. Michael Schumacher 68
2. Ayrton Senna 65
3. Jim Clark (brit) és Alain Prost 33-33
leggyorsabb kör:
1. Michael Schumacher 74
2. Alain Prost 41
3. Nigel Mansell 30
sorozatban aratott futamgyőzelmek:
1. Alberto Ascari (olasz) 9 (1952/1953)
2. Michael Schumacher 7 (2004)
3. Michael Schumacher 6 (2000/2001)
pontszerző hely megszakítás nélkül:
1. Michael Schumacher 24 (2001, Magyar Nagydíj - 2003, Malajziai
Nagydíj)
2. Carlos Reutemann (argentin) 15 (1980, Belga Nagydíj - 1981, Belga
Nagydíj)
3. Juan Manuel Fangio 14 (1953, Francia Nagydíj - 1955, Argentin
Nagydíj)
"mesterhármas" (első rajtkocka, futamgyőzelem, leggyorsabb kör):
1. Michael Schumacher 22
2. Jim Clark 11
3. Juan Manuel Fangio 9
leghamarabb megszerzett vb-cím:
1. Michael Schumacher 17-ből 11 futam után - 2002
2. Nigel Mansell 16/11 - 1992
3. Jim Clark 10/7 - 1963 és 1965
legtöbb győzelem ugyanazon a helyszínen:
1. Michael Schumacher Franciaországban - 8 (1994, 1995, 1997, 1998,
2001, 2002, 2004, 2006)
2. Michael Schumacher Kanadában (1994, 1997, 1998, 2000, 2002, 2003,
2004) és San Marinóban (1994, 1999, 2000, 2002, 2003, 2004, 2006) - 7
GP-részvétel:
1. Ricardo Patrese (olasz) 256
2. Michael Schumacher 250
3. Gerhard Berger (osztrák) 210 -
Rosberg inkább ne, abból csak roncstelep lesz... sato 2. -
hihetők vagytokXDDD -
edeleny #43420 Ür milyen ür?
Ha majd egymásnak esik Alonso,Kimi,Kubica,Kovalainen,Hamilton,Rosberg,még
szük is lesz ez a tér -
Persze hogy nincs, legalábbis tudtunkal nem klónozták:). Mika után is űr volt, de jött Kimi... Sumi után is űr lesz, de jön Kimi... Az F1 meg száguld tovább. -
Gabor_(HSF) #43418 Mint bizonyára észrevettétek,nem nagyon írogatok már ide( sokak örömére)
DE az tény,hogy mekkora ŰR tátong az F1-ben azt jővőre fogjátok látni,meg azt is,hogy a Ferrari mekkora hanyatlásba kezd...
Nem azt jósólom,hogy sehol sem lesz,de messze a fénykorától...
Persze,majd most jönnek az ellenérvesek és lökik,hát van sok olyan sztár mint SUMI,már pedig nincs!és olyan sincs még1 ,aki olyan finomra tudja hangolni az autót mint Ő,legalább is a mostani pilóták között..
Na de mielőtt bárki is vitázni akarna ezzel a ténnyel jó magam el is teszem ezt az okfejtést a jővő évi szezonra.....
-
A Ferrari a héten jelenti be a változásokat
Az olaszok sportigazgatója, Jean Todt megerősítette, a Ferrari tartja magát eredeti ütemtervéhez, és ahogy azt korábban megígérte, a szezonzárót követő héten nyilvánosságra hozza, milyen szerkezetbeli változások lesznek a csapatban a jövő évben.
Minden idők legsikeresebb Forma-1-es versenyzője, Michael Schumacher a hétvégén megrendezett Brazil Nagydíjon teljesített utolsó versenyét a Forma-1-ben. Bár a Ferrari már jó ideje tisztában volt Michael döntésével, mégis komoly gondba kerülhet a jövő évben, hiszen a hétszeres világbajnok személyében egy olyan versenyzőt veszített el, akire az elmúlt években épített.
Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a gárda technikai igazgatója, Ross Brawn a következő évben nagy valószínűséggel fizetett szabadságra vonul, mely azt is jelenti egyben, hogy Costa - aki jelenleg a tervező- és fejlesztőcsoportot vezeti - illetve a főtervező Nicholas Tombazis több feladatot kap majd a 2007-es idényben. A Ferrari sportigazgatója, Jean Todt pedig minden bizonnyal még legalább egy évre meghosszabbítja decemberben lejáró szerződését. A csapat menedzsere, Stefano Dominicali is nagy valószínűséggel más poszton fog tovább tevékenykedni, és több feladat hárul majd rá a versenyeken a jövő évben.
A Ferrari ugyan nem árulta el, milyen átszervezések lesznek a csapaton belül a jövő évben, a cég elnöke, Luca di Montezemolo már az Olasz Nagydíjnak helyet adó Monzában elhintette, új és régi arcokból tevődik majd össze az "átdolgozott" csapat.
"Új belépőkkel szeretnénk megszilárdítani stabilitásunkat" - mondta. "Ha visszatekintünk az elmúlt tíz évre, akkor láthatjuk, hogy a Ferrari soha nem bolygatta fel komolyan a felépítését, inkább kisebb, de annál fontosabb változtatásokat hajtott végre a struktúrájában. Meg szeretnénk tartani a stabilitást, a lelkesedést, és a jelenleg nálunk dolgozók 80-90 százalékát. Az idei év roppant fontos, mert rengeteg hosszú távú szerződés jár le a szezon végén. Bízom benne, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt az újítás és a stabilitás között."
Jean Todt a szezonzáró Brazil Nagydíj után sem volt közlékenyebb, ám ismét megerősítette, a héten bejelentést tesz a csapat.
"Korábban ígéretet tettünk arra, hogy a szezonzárót követően eláruljuk, milyen változások lesznek a csapaton belül a jövő évben" - mondta a sportigazgató. "A bejelentés napokon belül várható. Több területen is lesznek változások, és ahogy azt megígértük, ezeket hamarosan nyilvánosságra is hozzuk." -
Sajtó: Todt lehet a Ferrari üzletvezetője
Az olasz napilap, a La Repubblica értesülései szerint Jean Todt hamarosan új posztot tölt be a Ferrarinál. A lap úgy tudja, hogy a csapatvezető a jövőben a sportautógyártó vállalat üzletvezetője lesz, és Luca di Montezemolo-val a Ferrari üzleti ügyeit irányítja.
Amennyiben létrejön a megállapodás, a Ferrari istálló menedzselését Mario Almondo és Stefano Domenicali veszi át.
Szép csöndben épül le a dream team, ha igaz... -
2003-ban? ha csak pár pontot szed össze még akkor valszeg VBt megnyeri, persze ez állt volna Sumira is. 2004ben pedig az mp4/18 kuka, mp4/19 pedig egyszerűen lassú volt, a motor pedig megfőtt benne... csak év végére sikerül a kocsit olyan szintre fejleszteni/átszabni amivel futamot tudott nyerni, és ez nemás mint a 19b, de akkor már túl késő volt. -
edeleny #43414 Természetesen igazad van,de én ugy gondolom,hogy Kimi akkor sem lehetett volna ellenfél,ha az összes futamon végig megy,max Rubensnek.
De ez lényegében áll 2001,2002-re. -
Fisch nem lett volna képes ilyen finom műveletre az biztos ;)
szerintem kib. jó verseny volt, azt hittem, hogy uncsi lesz, miután cserélt Schumi (nem Schumi fan vagyok, hanem a jó versenyeket szeretem), de aztán lett élet a versenybe nagyon jó volt.
na meglátjuk mi lesz jövőre, mert sztem akkor is lesznek izgalmak. -
Bebizonyosodott, Giancarlo Fisichella autójának első szárnya lyukasztotta ki Michael Schumacher egyik abroncsát a vasárnapi Brazil Nagydíjon -
LOL! -
G_ArchAngel #43410 McLaren-nel ez is merész:))) -
Most olvastam a CNN-en. Brutál!
[URL=http://edition.cnn.com/2006/SPORT/10/23/motor.alonso.reut/index.html]Alonso target is one more F1 title - "Formula One's double world champion Fernando Alonso said he would be happy to retire with just one more title, the day after securing his second consecutive championship in Brazil."[/URL] -
2004ben szvsz a Ferrari mint kocsi is űber volt, kb mint a tavalyi Meki, csak hát az be is fejezte a futamokat. Szerintem. -
Kicsit filózgatva:
írod hogy:"2004..szintén nagyrészt a guminak köszönhetöen"
igazából ezt is lehetne boncolgatni...mármint ezt a 2004-es évet.
Mert nem annyira biztos hogy a gumik miatt.
Több dolog miatt nem lehet ezt sem tényként kezelni.
A legnagyobb rivális Kimi és a McLaren:
- mivel Kimi 2003-ban igencsak versenyben volt a VB-re, egész évben 3 alkalommal nem fejezett be futamot, ebből 1 alkalommal az autó/motor miatt.
2004-ben ugye:
1. verseny: motorhiba
2. verseny:váltó
3. verseny: motorcsere miatti 10helyes bünti, és versenyen megint meghalt a motor.
4. verseny:motorcsere miatt 10helyes bünti.
6. verseny szimpla kiesés, nem motor hanem más technika
7. verseny:motorhiba
13.verseny:szimpla kiesés, elektronikai hiba miatt
15.verseny:motorhiba
A két év között történt kifejezetten a motor környékén hogy a Mercedes a 2002-es többségi rész után 2003évközben teljesen bekebelezte az Ilmor-t és át is nevezte, így Illien elment, és az Ilmor nevet is magával vitte és az 'üres' 2004-es év után, 2005-ben megalakult az új társasága (Ilmor Engineering Ltd), és a a Penske csapat Honda-jával kezdett foglalkozni (2006-ban megnyerték az Indy500-t és uebben az évben megnyerték az IRL bajnokságát).
-A Renault még felfutó ágban volt.
-A Williams pedig már leszálló ágban (Rozmár orrész is ekkor volt :)) ).
Biztos hogy frankó volt a Bridge' gumi is (erről ugye tettek 2005-re), de szvsz 2004-ben egyszerűen nem nagyon volt versenytárs.
-
sztem le kellett hogy jöjjön ezt a témát nem én hoztam fel, csupán azt jegyeztem meg hogy [b]nemf/b] lehet tényként kezelni mivel nem tudja alátámasztani.
..mivel nincs összehasonlítási alap. -
edeleny #43405 Nem akarok ünnepronto lenni,de ez kicsit emlékeztet 2004-re,mármint amit irtál.
Akkor a Ferrarik 1-1,5 mp-vel voltak a mezöny elött,szintén nagyrészt a guminak köszönhetöen,de az eszes kommentátor megyjegyzi,hogy Michelin fölény van,mert az elsö két Bridgestone-os Ferrari mögött a következö nem Michelint használo pilota a 17. Minardi.
Nem hiszem,hogy tulzott következtetést le lehet vonni ebböl a futambol a jövöre nézve.
Uj autok,uj piloták,uj emberek.
Aki tegnap 150%-ot autozott az Sumi,Massa is szerintem 80%-ot ment,Alonso meg épp annyit,hogy második legyen,és ne érje szo a ház elejét.
Szerintem,ha mogötte Button elkezd 2 perces köröket menni,ö is vissza lassult volna. -
Ross helye megüresedett... -
Csak nehogy elüsse valaki mint ahogy ő tette... -
lehet hogy ő lesz a nyalokás ember -
Kiváncsi vagyok,hogy Schumi mit fog csinálni a Ferrarinál a jövőben... -
Ezért mondtam hogy nem tudod alátámasztani.
Persze egy köridő az autó, a pilóta és a gumi összeségéből áll össze, de nem lehet ezzel magyarázni MS teljesítményét.
Főleg azért nem mert mivel az utána következő tervezett kiállás a 21körben jött, tehát nagyjából az az ideális 2kiállásos taktika, illetve valahol ott van. MS-nél is vhogy úgy tervezhették, erre a 9 körben ki kellett jönnie és hogy tartsák a 2kiállást jól megdöntötték az autót még üzanyaggal....és még így is nagyon-nagyon gyors volt, mikor kijött közel körhátrányba került, és onnan jött fel a többieknél jóval nehezebb autóval(!).
Majd a 2. tankolás után mindenkinél sokkal gyorsabb volt, és aztán végig gyorsabb volt, az utolsó körökig, és hibázott is itt-ott a nagy tempóban.
Fergeteges volt.