182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Kik használnak B-t? Ferrari, Toyota, Williams, Spyker, Aguri.
A Ferrari utóbbi időben nagyon jó lett, valszeg a gumi javulása miatt is.
A Toyota is sokkal jobb az utóbbi időben főleg időmérőn valszeg a gumi jobb teljesítménye miatt, de versenyen még vannak gondajik.
A Williams marad ott ahol van a kudracban és a szétesésben.
A Spyker vagyis ex Midland sosem ment jól ők az utolsók.
És az Aguti igen látványos javulása az utóbbi időben valszeg a gumik miatt.
Leggyorsabb köröket megnézve is lehet látni Ferrari és Aguri remekül ment.
"Mivel MS mögött a legjobb Bridge'-s pilóta a futamon Takuma Sato lett" igen, mivel a többi B-s kiesett ^^ ( TOY, WIL )
Nade én semmit sem akartam levonni Sumi teljesítményéből, csak megjegyeztem hogy a kocsi plusz az ő teljesítményéhez kellettek a kivláló gumik. ( miért is vonnák le, tavaly Kimi japán versenyére gondolva ott is e három komponens, tehát Kocsi+Pilóta+Gumi hármas segítségével nyert az utolsó helyről )
Massánál jó hogy gyorsabb volt, mivel jobb pilóta... és hát a többiek sem mentek olyan tempót, hogy a brazilnak nyomnia kellett volna még jobban, igyis macska egér harcot vívtak vele a többiek ( Kimi, Button stb ). -
Nekem ezzel semmi bajom, csak az ember olvas vad dolgokat is.
Pedig el kell tudni ismerni a teljesítményt, sőt hát Istencsászár el is ismeri, de mindig faragja azért kicsit :))))))
Húzza a MS drukkereket :)), de ez spec engem nem őszít. :)
Az hogy MS a 9 körben kényszerült kijönni és 11másodpercig tankolták, azaz kapott lét bőven és így is milyen gyors volt, az nem számít.
hogy tankolás után közel körrekordott futott detto, de még csak nem is a Bridge' varázsos tapadófelületében kell keresni a megoldást, mivel a leggyorsabbat meg az utolsó körökben futotta..
Egyszerűen odarakta magát a pali, na de bitangúl...sokszor néztem a célrafordító ívtöréseit..hogy mennyire kirakta a fű mellé a minnél jobb ív miatt, centire..és ez bitang király volt, annál a sebességnél ez brutál.
vagy ahogy jött ki a tankolás után, már ott mit össze korrigált :))
elküldte az öreg példamutatóan.
és akkor még nem volt szó az előzésekről...:)
-
Ráadásul Schumi 1,5-2 mp-vel is gyorsabb volt a saját csapattársánál, de hát neki aztán lehet magyarázni, mindenre ki tud valamit találni. -
Hát de ezek nem tények, nem tudod alátámasztani. :)
Mivel MS mögött a legjobb Bridge'-s pilóta a futamon Takuma Sato lett.
Qual-n az első tízből 6 autó Michelin-s.
Megnézhetem hogy míg ki nem estek milyen időket mentek a Bridge'-s csapatok, pl. Trulli, de sztem nem fog változtatni semmin.
-
WHÁÁÁ ez kész.... Nehezedre esnek 1x belátni a tényeket?!
-
Hát tévedsz kedves Ferrari fan... A gumi a kocsi része ha tetszik ha nem... no mind1, érdemi beszélgetést itt nem lehet folytatni.
Azér idézném: "ugye főleg a gumi kellett ( Sumi mellett )" de lehet ígyis Sumi mellett a gumi, vagy Sumi és a gumi. -
Te mindennel próbálod csorbítani a Ferrarit meg Schumachert, ezt most fogjuk akkor a gumira... -
Legalább cáfold, mi rosszat írtam? szerintem tények... ha nem igy volt akkor mond. De ha nem szeretsz, nem akarsz kommunikálni akkor más megnyilvánulsában sem reagálj. Kösz. -
pauly #43391 :) -
Jajj hagyjad már abba könyörgöm!!! -
És a legjobb gumival... ugye főleg a gumi kellett ( Sumi mellett ) hogy ilyen tempót tudott menni. Ez az M és B párharc igy év végére teljesen egyértelmű hogy a B sikerét hozta. Szeinrtem a B mindentt megtett 200%on dolgoztak, hogy bizonyítsanak a jövőt illetően, hogy nem a roszabb gyártó lesz a beszállító az M pedig már annyira nem erőltett a dolgot mivel ugyis befejezik az F1 projectet. -
De a Ferrari búcsúzott a legjobb autóval és a legjobb motorral, ami nagyon fontos lesz az elkövetkező években. -
edeleny #43387 Az ide szezon még csak most ért véget,de nem biztos,hogy Kimi jol tette,hogy a Ferrarihoz megy!Cumival,sok meghatározo ember is elmegy. -
Szerintem lesz@rj@
-
és mi lesz Kimivel? ki fogja segíteni így? :S -
NÉMETORSZÁG
BILD: "Gratulálunk, Alonso úr! Gratulálunk Schumi! Ez volt pályafutásod egyik legjobb versenye. Köszönjük Neked Schumi, szép volt Veled!"
Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Michael Schumacher nem lett bajnok, de búcsúfutamán megmutatta, miért kilencvenegyszeres győztes és hétszeres bajnok. Alonsonak elegendő volt a második hely is Felipe Massa mögött."
Süddeutsche Zeitung: "Habár Michael Schumacher nem tudott bajnoki címet szerezni, jó évet zárt."
Münchner Tageszeitung: "Schumacher a hatalmas hajrá ellenére sem tudott fordítani a kockán. Fernando Alonso a régi és az új bajnok."
AUSZTRIA
Kronen Zeitung: "A Schumacher éra a világ nyolcadik csodája nélkül ér véget. Massa nyert, Fernando Alonso a bajnok."
Kurier: "Alonso megvédte bajnoki címét. Schumacher a defekt ellenére is negyedik lett. Elmaradt a Sấo Paulo-i csoda."
SVÁJC
NZZ: "Massa brazil színeikben nyerte meg a futamot. Michael Schumacher bajnoki esélyei hamar szertefoszlottak. Alonsonak elegendő lett volna a nyolcadik hely, de másodikként végzett."
SPANYOLORSZÁG:
Telecinco: "Aki látta a versenyt, az felteheti a kérdést, hogy valóban elérkezett-e a visszavonulás időpontja, vagy így kellett tennie."
Marca: "Alonso minden idők legnagyobb versenyzőjét küldtenyugdíjba.".
OLASZORSZÁG:
Gazzetta dello Sport: "Alonso a bajnok, Schumi a legenda."
La Repubblica: "Schumacher királyként búcsúzott."
Correre della Sera: "A vörös császár legszebb veresége."
ANGLIA:
Il Giornale: "Schumi emelt fővel vonul vissza, Alonso a bajnok." -
Ross Brawn is visszavonul!
Az autosport.com információi szerint tegnap este, a Brazil Nagydíj utáni megbeszélésen Ross Brawn technikai igazgató bejelentette a Ferrari csapat tagjainak visszavonulását. A technikai igazgató 1991 óta kísérte végig Michael Schumachert szinte teljes pályafutásán (az 1996-os szezont kivéve) a Benettontól kezdve a Ferrariig.
A szezon során korábban már voltak pletykák arról, hogy Brawn visszavonul, illetve „szabadságot vesz ki”, ám a hivatalos megerősítésre egyelőre várni kell.
A Ferrari erre a hétre ígérte, hogy felfedi milyen személyi változások várhatóak a csapatnál 2007-től. Brawn mellett feltételezhető Nigel Stepney technikai menedzser visszavonulása, nagy kérdés azonban, hogy Jean Todt csapatfőnök miként döntött.
-
Djemba #43382 nekem olyan kimis videók kellenek amiket letudok tölteni -
Djemba #43381 onnan lelehet tölteni a videókat? -
meg a sport idióta vezérkar át -
kérdezd az új generációt -
amiért a focimeccsen sárgát adnak a túlzott gólörömért:( -
edeleny #43377 Miért elképzelhetetlen ez mostanság?
Ez valahogy sokkal emberibb volt! -
:D ha leesik?:D -
-
Volt, hogy Schumi vitte Mikát az autóján. -
edeleny #43373 Igen,én is kötelezövé tenném az ilyen ünneplést,emlékszik valaki mekkora volt,mikor szerintem Prost az F1-es autoján vitte vissza a box-ba az utolso körökben kiesett Mansellt? -
gyuri12 #43372 alonsó egy kalap lókaki! Schumi a király!!!!! -
Rossi és csapata milyen idétlen dolgoz fog kitalálni, HA megnyeri:D -
G_ArchAngel #43370 én inkább azt tenném kötelezővé, amit Massa csinált...
mekkora buli lesz a MotoGP után, azt már nagyon várom - minden futam után percekig vigyorgok, mint egy tök:D -
wow odavág ez a banner:) -
Elkerülte a büntetés Felipe Massát
Az utolsó brazil versenyző, aki győzni tudott Sao Pauloban Ayrton Senna volt, 13 esztendővel ezelőtt. Felipe Massa tegnap rajt-cél győzelmet aratott Interlagosban, majd az öröm mámorában vétett a szabályok ellen.
Az FIA szabályzata nem engedélyezi, hogy a futam leintését követően egy versenyző ok nélkül megálljon a pályán, vagy tárgyat vigyen magával. A Ferrari versenyzője az első kanyarban egy brazil zászlót kapott az egyik pályaőrtől, majd kicsatolta biztonsági övét, és úgy hajtott a parc fermébe.
A versenybíróság úgy határozott, hogy ezúttal eltekintenek a büntetéstől.
Kérem szépen ez F1 és nem Motogp itt nem lehet megállni, nem lehet ünnepelni... szégyen akik ezeket az idétlen szabályokat egyátalán kitalálták... -
G_ArchAngel #43367 minden futam előtt csinálnak... -
? Év elején és év végén. -
az iylen kepeket futam előtt szoktak csinalni? .o -
G_ArchAngel #43364 amúgy láttátok Buttonnak mekkora homeless feje volt az interjún?:) -
-
G_ArchAngel #43362 a két exvilágbajnok...
az egyik visszavonul, a másik visszaesik... -
-
G_ArchAngel #43360 lol:)
szerintem Kimi megvadul majd a Ferrarinál, mint DC a RedBull-nál...
Ron Dennis elég komoly mentális teher lehet a pilótáknak, hogy szellemileg az összes leépült...
Mika is olyan, mint egy Mercedes-reklámrobot...