edeleny#43850
Nagyon sajnálom,ha valaki unja az egyenlösdi dumat,de én viszont azt unom mondani,hogy megmondtam.
Mikor ezt irtam nyáron,mindenki a nevetett,most igy van,noha nem tudjuk ki milyen feltételekkel kötötte a szerzödést,ki a kedvezményezett.
Két dolog.
Egyrészt az elmult években megszokott gumiteszt nem létezik már,ugyanis a csapatoknak nem az az érdekük,hogy a Bridgestone gumit fejlesszék,hanem,a Bridgestone által gyártott gumihoz fejlesszék a saját futomüvüket.Tehát,ha egy csapat sokat tesztel,az nem a Bridgestonnenak jo,hanem sját magának.
Másodszor,mivel mindenki ugyan azt a gumit használja,elvárás lenne,hogy mindenki ugyan annyit fizessen érte,még ha ez a kis csapatokra nézve hátrányos is,és elvárhato lenne a Bridgestone részéröl is,hogy az évközi fejlesztésekben egyik csapat külön véleményét se vegye figyelembe.
Elözetes tervek szerint,jövöre mindenki ingyenesen kapná a versenyre a gumikat,mig a tesztekre fizetni kellene,igy a sokat tesztelö csapatoknak drágább lenne,igaz ez ismét a kiscsapatoknak lenne hátrányos.
Szerintem,hosszutávon nem Olasz-Japán tengejtöl kell tartani,hanem szerintem a Japán nemzeti érzelmektöl.