DJ BP#43901
,,Fény derült a régóta tervezett energiatároló rendszerre vonatkozó előírásokra, miszerint a Kinetic Energy Recovery System (KERS), azaz a mozgási energia visszanyerésére szolgáló berendezés teljesítménye nem haladhatja meg a 60kW-ot, és az egy körben leadott energia mennyisége legfeljebb 400 kJ lehet. A rendszert egyébként a fékezésekkor keletkezett energiát tárolja egy kondenzátorban, melyet a versenyzők bármikor (előzéskor, védekezéskor) felszabadíthatnak a futam alatt."
Ez nagyon jó ötlet, talán több előzést hozhat
,,Többek között megváltozik az autók mérete: 1800-ról 2000mm-re nő az autók maximális szélessége, ám nem lehet keskenyebb 1980mm-nél, mely az autók standardizálása felé mutat. A kerekek szélessége is megváltozik: elöl a maximális szélesség 355-ről 365mm-re, míg hátul 380-ról 460mm-re nő, aminek köszönhetően több gumi kerülhet az aszfaltra, és nőhet az autók tapadása, különösen a kanyarokban."
Ezt nem értem. Nem lassítani akarják évek óta az F1-et? Lemaradtam valamiről? + a nagyobb kanyarsebesség miatt tovább csökken a hely az előzésekre