182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #52167 időmérőt, futamot meg Räikkönen:) -
jefferson83 #52166 Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy a Ferka második számú pilótája Schumi mögött hányszor végzett a VB pontversenyben a második helyen? Tényleg érdekel, mert nem tudom. Ugye a sok "trabantot" neki is magasan vernie kellett volna a legjobb kocsival :) -
aki vasárnap nyerni fog:) -
A "Hakkinennek relatíve jó kocsival évek kellettek az első futamgyőzelemhez" mondaton azért nagyot röhögtem ... :)
A Lotus-Judd (1991), Lotus-Ford (1992), McLaren-Ford (1993), McLaren-Peugeot (1994), majd a nagyon gagyi, "szinte szar" - a Lotus-Honda 1988-hoz (Lotus 100T) - hasonló McLaren-Mercedesek (1995-1996) közül vajon melyik volt az a csúcskocsi, mellyel a Benetton és a Williams fölényében neki tényleg diadalmaskodnia kellett volna? Különösen - mint írod -, még Villeneuve is csődött mondott a bajnok Willamossal 1998-ban? Minden esetre Kimi Merciszopását is egyszerűen szinte "természetesnek" állítod be, holott Mika sem önhibák sorozatából esett ki ...
Amúgy - szvsz - nincs olyan, hogy "csúcsforma". Ha egy pilóta alá baszott jó kocsit tesznek, még rakat év kihagyás után is képes VB-t nyerni (Lauda 1984). -
G_ArchAngel #52163 alonso who? -
G_ArchAngel #52162 szerintem olvasd el mégegyszer amit írtam... -
pl szidjuk alonsot?:) -
Na ha befejeztétek Schumacher egekig magasztalását, akkor elkezdhetünk valami lényegiről is beszélni 

-
Érdekes, szerinted csak a visszajelzésben volt jobb, Todt szerint pedig Schumi a Ferrarinál = +0,5 mp körönként. De Te biztosan jobban meg tudod ítélni a tehetségét, mint Todt. Ő biztosan elfogult. :) -
Rengeteg Crash ?
95ben mindossze 3 volt, a tobbi mind muszaki hiba, jelen esetben 15.
-
G_ArchAngel #52157 szép lista, ha kivesszük a rengeteg CRASH-t és a célbaéréseket, akkor köszi, de miben is tudott MS javítani?
ja, igen, a beállításokban - elmondta, hogy mit kellene jobban és mennyire, no meg mikor, na és persze megmondta a digóknak, hogy innentől németes precizítás, mert irgum-burgum, de az 1000%, hogy ahhoz semmi köze nem volt, hogy a sasszé, váltó, motor, felfüggesztés jobb és megbízhatóbb lett - ez a mérnökök és technikusok érdeme és nem Michaelé...
kiválóan értelmezte a telemetriát, tudta, hogy melyik alkatrész mire jó és hogy működik, de nem Ő tervezte a váltórendszert, nem Ő öntötte a motorblokkot, nem Ő éjszakázott a szélcsatornában...
Michael egyben volt jobb, mint mások: a visszajelzésekben...
tudta, hogy mit mikor csinál az autója és miért, de nem Ő javított az elektronikán, hanem a Ferrari igencsak kemény sztárszakemberekből álló gárdája...
Ebben nagy volt, kitünő pilóta és teszter, de nem Ő építette az autót... -
Visszaolvasol??? Stabil csapat a Ferrari ?
Mindenidok leggyengebb autojaval rendelkeztek, amikor odakerult a cipesz.
Akkor ideznek egy 2003-as hozzaszolasombol.
E.Irvine
Team: Scuderia Ferrari
Results from: 1995
European Retired on Lap 7 Reason: CRASH
Monaco Classified 7th Retired on Lap 69 Reason: CRASH
Spanish Retired on Lap 2 Reason: SPUN OFF
Canadian Retired on Lap 2 Reason: Suspension
French Retired on Lap 6 Reason: Gearbox
British Retired on Lap 6 Reason: Engine
German Retired on Lap 35 Reason: Gearbox
Hungarian Retired on Lap 32 Reason: Gearbox
Belgium Retired on Lap 30 Reason: Gearbox
Italian Retired on Lap 24 Reason: Spun off
Japanese Retired on Lap 40 Reason: Crash
M.Schumacher
Results from: 1995
Australian Retired on Lap 33 Reason: BRAKES
Argentinian Retired on Lap 47 Reason: BODY WORK
Monaco Retired on Lap 1 Reason: SPUN OFF
Canadian Retired on Lap 42 Reason: Transmission
French Retired on Lap 0 Reason: Engine
British Retired on Lap 4 Reason: Gearbox
Hungarian Classified 9th Retired on Lap 71 Reason: Accelerator
1996.
Australian 96: The Result
3 E.Irvine Ferrari Gap 1m 2.571s
Ret.
M.Schumacher Ferrari Lap: 32 Reason: BRAKES
Brazilian Grand Prix - 96
3 M.Schumacher Ferrari Laps behind: 1
7 E.Irvine Ferrari Laps behind: 1
Argentinian Grand Prix - 96
5 E.Irvine Ferrari Gap 1m 4.991s
Ret.
M.Schumacher Ferrari Lap: 46 Reason: BODY WORK
European Grand Prix - 96
2 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 0.762s
Ret.
E.Irvine Ferrari Lap: 6 Reason: CRASH
San Marino Grand Prix - 96
2 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 16.460s
4 E.Irvine Ferrari Gap 1m 1.583s
Monaco Grand Prix - 96
Ret.
7 E.Irvine Ferrari Laps behind: 7
(Retired: CRASH)
Ret.
M.Schumacher Ferrari On Lap: 1 Reason: SPUN OFF
Spanish Grand Prix - 96
1 M.Schumacher Ferrari 1hr 59m 49.307s (65 Laps)
(Fastest Race Lap: 1m 45.517s)
Ret.
E.Irvine Ferrari On Lap: 2 Reason: SPUN OFF
Canadian Grand Prix - 96
Ret.
M.Schumacher Ferrari On Lap: 42 Reason: Transmission
E.Irvine Ferrari On Lap: 2 Reason: Suspension
French Grand Prix - 96
Ret.
E.Irvine Ferrari On Lap: 6 Reason: Gearbox
M.Schumacher Ferrari On Lap: 0 Reason: Engine
British Grand Prix - 96
Ret.
E.Irvine Ferrari On Lap: 6 Reason: Engine
M.Schumacher Ferrari On Lap: 4 Reason: Gearbox
German Grand Prix - 96
4 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 41.517s
Ret.
E.Irvine Ferrari On Lap: 35 Reason: Gearbox
Hungarian Grand Prix - 96
Ret.
9 M.Schumacher Ferrari Laps behind: 7
(Pole Position)
(Retired: Accelerator)
E.Irvine Ferrari On Lap: 32 Reason: Gearbox
Belgian Grand Prix - 96
1 M.Schumacher Ferrari 1hr 28m 15.125s (44 Laps)
Ret.
E.Irvine Ferrari On Lap: 30 Reason: Gearbox
Italian Grand Prix - 96
1 M.Schumacher Ferrari 1hr 17m 43.632s (53 Laps)
Ret.
E.Irvine Ferrari On Lap: 24 Reason: Spun off
Grand Prix of Portugal - 96
3 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 53.765s
5 E.Irvine Ferrari Gap 1m 27.389s
Grand Prix of Japan - 96
2 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 1.883s
Ret.
E.Irvine Ferrari On Lap: 40 Reason: Crash
-
mikkas #52155 klikk ide -
Zóanagyvarázsló #52154 Na de éppen Schumacher bizonyított gyengébb kocsival is. Ugyanez igaz Alonsóra is, nem sokan nyertek volna Reault-val anno a Hungaroringen, hiába feküdt egyébként a kocsinak a pálya.
Én sajnáltam, hogy Schumacher mellé nem válogattak igazi sztárpilótát, d etényleg kevés volt a mezőnyben. Mellesleg Irvine bizonyított azért később azzal, hogy Monacóban és Monzában is állt Jaguarral a pódiumon, tehát a mezőnyben egyértelműen a jobbak közé tartozott. Barrichello képességeit szintén nem kell ecsetelni, de ő is csak akkor tudta hozni a második helyeket Schumacher mögött, amikor ment a szekér, 2005-ben még Scumacherhez képest sem volt versenyben, de 2003-ban sem tűnt úgy, hogy világbajnok lehetne, míg a csapattársának ez sikerült. Természetesen a Ferrari sem igazol direkt gyenge pilótákat, hiszen ők is tudják, hogy a kettős győzelmekkel lehet a legjobban elhúzni, illetve faragni a hátrányból, pont ez hiányzott legutóbb a Ferrarinál. Illetve tavaly is, hiszen Massa nem tudott a Ferrari pályáin elégszer Alonso előtt végezni, persze a spanyol csapttársa sem tudott felnőni a hátvéd feladatához.
Schumacher és Alonso példája is mutatja, mennyivel tudhat többet egy zseni, egy szimplán csak "jó" - tehát lévén F1-ről van szó, gyakorlatilag világklasszis - pilótánál, Scumacher 16 évig bizonyított, Alonso - vagy éppen Hamilton - előtt pedig még hosszú út áll, hogy ilyen szinten bizonyítson. -
2005ben sokon múlt mert Kiminek nemsok esélye volt a potyogásokkal. 2006ban meg 1-1 futam döntött arról, legyen ilyen az idei év is. -
Ja, nem sok kellett volna hozzá, hogy 2005-ben Kimi, 2006-ban Schumi nyerjen... Akkor most Alonso itt állna VB-cím nélkül. Szerintem ezt Hamilton is kimatekozta, nincs is beijedve tőle. :) -
Zóanagyvarázsló #52151 Bonyolult dolog ez. Sok esetben valóban úgy alakult a verseny menete, hogy Alonsónak jó legyen, gondolok itt a többiek egymásthoz képesti helyezéseire, egymás kilökésére, Safety Carra. Persze a Kimi alatt "felrobbanó" gyors, de megbízhatatlan Mercedes motor technikai kérdés volt, d eannál bosszantóbb, talán nem kell ecsetelnem. Zseniális képességei nélkül nem nyerhetett volna vb-t, ez vitathatatlan, de néha túl kedvezően alakultak neki a dolgok. Ezek miatt és a Renault ereje miatt, majdnem olyan fix győztes volt, mint korábban Schumacher. Tehát, ha az utóbbi érdemeit lehet csökkenteni a kocsoja miatt, akkor az előzőét is a szerencséje miatt. -
Attól hogy nyerő autó van alatta, vagyis hogy a Meki a tavalyi év után ilyen erős lett, a többi rajta múlik, de jó kocsi kell. -
G_ArchAngel #52149 Miért szerencsés az a Hamilton, akinek tudatosan kiscserkész korától Ron Dennis volt a mentora - mit vártál, hogy Spykerbe ültetik?
-
Ahogy ezekkel a pilótákkal álltalában a csapattársak sincsenek versenyben, idei év kivétel mert sikerült 2-2 pár ugy összeválogatni hogy abban hiba nincs, de az ilyen ritka, de ebből is látszik hogy esélyük sem lenne egy nem élcsapatban igy mindeki oda megy ahol a legjobb kocsi... Button évek óta elvegetál pedig azért ős tudott jól menni, szar a Honda. -
Zóanagyvarázsló #52147 Részben igaz, Minardival senki sem nyert volna, de egy zseni nélkül nem jutott volna el a Ferrari sem arra a szintre, és nem is amradt volna ott olyan sokáig. Ráadásul 16 éven keresztül csúcsformában vezetni...
A Bennetonnal kétszer legyőzte a "nagy" Williamset.
Villeneuve egy rosszabb szezon Williams McAchrome-os szezon után csődöt mondott. Hakkinennek relatíve jó kocsival évek kellettek az első futamgyőzelemhez, és az egyértelműen gyengébb Ferrari megszorongatta '98-ban. Hakkinen 2-3 évig volt csúcsformában, Schumacher - mint feljebb említettem - 16-ig.
Olyan tehetséges és jó pilóták, igaz nem zsenik, mint Irvine és Barrichello, nagyon elmaradt tőle, ez pedig nem írható a csapat politikájának számlájára, de Verstappen vagy Herbert sem volt versenyben vele. -
Ezen a fórumon más pilótát sem szabad megdícsérni, vagy csak a Schumit? Vagy a Schumi névre van nálad egy script, hogy "igen, de"? -
Ilyet senki sem írt, mind a kettő fontos, de egyik sem zárja ki a másikat, de forgasd a szavakat mint a centrifuga csak jutsz valamire:)))) -
Nyilván minden csapatnál akkor érhetnek el sikert, ha az autót a pilóta köré építik. Ez elsődleges szempont, nyilvánvaló tény. Onnantól pedig a pilótán múlik, mennyire hozza a csomagot.
Nyilvánvaló, hogy Alonso zseniális pilóta. Hamilton is, Raikkonen is, Massa is. Rosberg és Kubica is, ha már itt tartunk, és pár éve még azt hittem, Button is a csúcsra ér majd, olyan gyors volt.
A Schumacher-éra azt jelentette, hogy a pilóta köré épített autó/csapat a legjobb csomag volt.
Amikor a Benettontól lelépett Schumi, nyilván nem véletlenül tartott vele néhány szakember. Tudták, hogy ez a pilóta a siker kulcsa. Ilyen egyszerű. -
Mert az nem szerencse hanem tudás, az miért szerencse ha valaki vbt nyer? az miért szerencse ha valaki futamot nyer? ne forgasd ki a kidorgathatatlant, a szerencse az amikor valaki olyan autót kap mint Hamilton azt a többi már rajta múlik, ha a vb pedig szoros akkor lehet 1 hibára fogni amiből a másik hasznot húz, ez lehet szerencse, de mint mondták a pilóták szerencse nélkül nincs végső győzelem, mert valaki mindig hasznot húz a másik hibájából, de az hogy valaki csak a szerencse maitt nyer az nemigaz, szerencsével nem lehet nyerni max a lottóban. -
DJ BP #52142 de vegyük Alonsot példának. Szerencsés, de mellette tud is, sosem tagadtam. Ugye a Renault az ő agresszívebb vezetési stílusához volt felépítve. Gondolok itt a hirtelen kormánymozdulatokra a kanyarokban. Szóval résztvett az autó fejlesztéseiben, tevékenyen részt kellett vennie ehhez. Ilyenformán valószínűleg ő is jól csinálta, amit csinált, az autó eredményes volt, és ez neki is köszönhető. Tkp. magára szabta az autót, és hagytták neki, mert első számú pilóta volt. Ugyanígy tett Sumi is, balgaság azt hinni, hogy pl. egy Barichello-Irvinn párossal is ilyen ütőképes autó jött volna ki -
G_ArchAngel #52141 Mert RÉSZBEN kicsit igaza van, mikor engedték akkor a brazíl hátvédek is simán nyertek a vörös szekerekkel...
Voltak olyan Ferrarik, amelyeket még Zsóti is dobogóra hozott volna - az más kérdés, hogy a fejlesztésben MS-nek megkérdőjelezhetetlen szerepe volt... -
Zóanagyvarázsló #52140 Mint teoretikus véleméynt írtam, sajnálom, ha ennyire zavar...
Úgy érzem, hogy az ő beállításai, tesztelése, sokat jelenthetett volna a csapatnak, emellett nem kellett volna beileszkednie, mint Kiminek. Massát pedig nagyon jó pilótának tartom, de a tavalyi szezonben még nem tudott felnőni Schumacherhez. Lehet, hogy előrébb tartanánk Sennával vagy Alonsóval is. Remélem innentől kezdve Raikkönen-éra következik.
"Soha nemvolt ilyen Stabil csapat mint a Ferrari, vagy mivel is nyert?:)"
2003-ban azért elég szoros volt a verseny a három élcsapat között, Barrichello nem is nagyon volt játékban, Schumacher viszont nyert.
1999 megint a 'ha' kategória, hiszen a két egyenrangú élcsapat pilótáinak versenyét a balesete nélkül valószínűleg megnyerhette volna Schumacher, hiszen még Irvine-nak is majdnem sikerült. Az más kérdés, hogy az utolsó futamon a rajtnál éppen Schumacher beragadása hozta meg Hakkinen sikerét. Én Ferrari drukkerként nem bántam, Irvine - bár nem volt rossz pilóta - nem érdemelte volna meg. -
DJ BP #52139 Jah, de ha Alonsot szerencsésnek nevezik, már fel vagy háborodva, és ecseteled milyen jó versenyző. Sumit sose ecsetelted így érdekesmód -
Igen, látom. Nagy erőkkel próbálja a csomagot szétbontani, eltávolítani belőle Schumit és a "maradékra" mondani, hogy: nézzétek, itt a Ferka, ezzel mindenki tud nyerni!
CSOMAG. Ez a kulcsszó. A csomag pilóta + technika. A 80-as, 90-es években egyetlen nagy pilóta sem tudott a ferrarival jó csomagot csinálni (Manselltől Prostig). Akkor meg miről is beszélünk? Ez a csomag 1996-tól kezdve formálódik. Schumi beleült az autóba és azonnal versenyképes volt. Hol is volt a Ferka 1995-ben? -
Tök mind1 hány jó pilóta van a mezőnybe, ha van 2 jó autó a többi nyerésre esélytelen, ilyen volt és ilyen is marad az F1, ezvan, jó helyen jókor azokban a csapatokba kell lennie azoknak a pilótáknak akik képesek pluszt adni. -
Ne vitatkozz vele, nem érdemes. Ő itt a pereces. :) -
Zóanagyvarázsló #52135 "Persze hogy nemjutott volna el, egy Vb pilóta tud csak Vbt nyerni, mondjuk Barichello is lehetett volna Vb ha nem Sumi a csapattársa mert olyan jó autó volt alatta, persze őis stabil és gyors versenyző."
Persze, de csapattársként lehetett látni a köztük lévő különbséget, amit nem lehet azzal magyarázni, hogy ő volt az első számú pilóta.
Én sajnáltam, hogy hozzá hasonló kaliberű pilóta nem nagyon bukkant fel riválisként, talán a korai Villeneuve, majd Alonso volt/van az, akit zseninek lehetne nevezni. Hakkinen jó és szimpatikus pilóta volt, de nem egy korszakos egyéniség, az utóbbi évek Coulthardja megverhette volna. Jeleneleg viszont sok jó piklóta vana mezőnyben - gondolok itt Hamiltonra, Alonsóra, Raikkönenre, Massára, Rosbergre, és talán Kubica is sokra vihetné egy jó szerződéssel. Talán Kovalainen is összeszedi magát egyszer, esetleg a kis Piquet vagy Vettel robbanhat még be. Heidfeld balszerencséje, hogy fiatal éveiben lemaradt erről, így valószínűleg évek múlva ő lesza mezőny Coulthardja. -
Soha nemvolt ilyen Stabil csapat mint a Ferrari, vagy mivel is nyert?:) -
Ez egy komolytalan vita. 7 világbajnoki címmel minden idők legeredményesebb F1-es autóversenyzőjéről beszélünk. Egyszerűen nincsen szüksége rá, hogy bárki kiálljon mellette (vagy ellene).
Soha rajta kívül nem volt példa rá, hogy egy pilóta BÁRMILYEN csomaggal zsinórban öt világbajnoki címet nyerjen. -
akkor küldjük el a 4 jómadarat gokartozni, minek versengenek mostis a semmiért:D -
Aztán lefújta a taxisorfőrt és jött Schumi. -
Azért azt ne felejtsük el, hogy Gachot 1991-ben a Ringen a verseny leggyorsabb körét futotta meg ... -

el is felejtettem:D
mondjuk 3 éves voltam akkor, de 7 évesen már szorítottam neki :D(főleg család miatt) -
G_ArchAngel #52128 ja, Senna meg eddigre már meg is nyerte volna...
Ha...
Ha...
Ha...