182279
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor még más szabályok voltak életben.
    Közben elolvastam a hivatalos honlapon angolul is a szabályozást, és tényleg így szól a szöveg.

"most már mindenkit pakolhatnak vissza ezekszerint."

Daruval semmiképp, itt a szabályok világosak: amíg a versenyző fel nem adja a versenyt, addig nem is avatkozhatna be. Ettől függetlenül még a visszatolás is határeset, de azt legalább le lehet vezetni belőle. (Az MNASZ magyar fordítása például eleve másként értelmezi a "re-start" szót.)
  • [Jakuza]
    Lenyegtelen miert csuszott ki, abban a kanyarban csuszott ki es ez a lenyeg, lenyegtelen, hogy volt SC vagy sem, ettol az a kanyar meg veszelyes volt.
  • [Jakuza]
    Azota mar uj szabaly van.
    1. Ha lefullad az auto ilyen helyzetben, idegen segitseget nem lehet igenybe venni.

2.
    Ami itt a lenyeges.
    Abban az esetben ha a tobbi autot veszelyezteti a kicsuszott auto, akkor a palyabirak az autot visszatolhatjak a palyara, de csak akkor ha az a biztonsagosabb megoldas es az auto motorja jar.

Persze ezt a palyabirok donthetik el, es eleg szubjektiv, de ebben az esetben a palyara emelese az autonak daruval lenyegesen veszelyesebb volt, mint ha kiemeltek volna a palyarol.
  • Istencsászár
    Nem a Safety Car mögül csúszott ki hanem még a lejtő előtt a felfüggesztés eltört valami ott meghibásodott és azért pörögve csúszott ki, amugy Liuzzi volt ( de ha nem hiszed olvasd el a nyilatkozatokat :)) )
  • Istencsászár
    Ezvan Sumit is visszatolták, Kimi vesztett egy Vbt, Hamit is nem nyert semmit, csak tapasztalatot.

1-1

nem is érdemes ezzel már foglalkozni, most már mindenkit pakolhatnak vissza ezekszerint.
  • [Jakuza]
    En mintha ugy emlekeznek meg a darunak is neki ment egy auto mikor kicsuszott vagy rosszul emlekszem ?
    Most akkor mi a veszelyesebb, kiemelni azonnal a palyan kivulra az autot, vagy visszaflangalni ugy 20-30 metert egy olyan szakaszon ahol meg a Safety Car mogul is kicsuszik pont abban a kanyarban egy auto a tobbi koze ?
  • Mersant
    nem tudom hogy az idegen segitsegre most milyen szabalyok vonatkoznak, de anno Senna e miatt vesztett el 1 bajnoki cimet, mert visszatoltak, megnyerte a futamot, es a vegen kizartak idegen segitseg hasznalata miatt...ugyhogy nem tartom jogosnak a visszaemelest, ha szerzett pontot ha nem...
  • Zóanagyvarázsló
    Én csak a kérdésre reagáltam, nem feltétel a SC, elég, ha potenciálisan veszélyes helyen áll meg. Átlag esetben nyílván kevésbé veszélyes "daruzni" (így már nem mehetne vissza), talán nem is lenne egyszerű kiszabadítani kézzel a kavicságyból. Schumachernek azonban némi túlzással csak a kezdőlökés kellett, ott valószínűleg az tűnt a gyorsabb és - és feltételezem - a biztonságosabb megoldásnak. Én ezt a futamot pont nem láttam, majd rákeresek az ominózus felvételre YouTube-on.
  • Istencsászár
    A gumifalon belüli rész mindenhol sárga zászl, tök mind1 hol áll meg.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem kell hozzá SC, elég, ha veszélyes helyen áll (sárga zászló). Legalábbis a citált szabályrészlet szerint.
  • Istencsászár
    MSnél volt Safety car?
  • Zóanagyvarázsló
    "Főleg azért, mert anno MS-nél meg közútálat tárgya volt..."

Szerintem elég baj lenne, ha az alapján ítélnénk meg valaminek a jogosságát, hogy a másik szurkolótábor mikor, mitől hördült fel. "Néhány" ember elfogultsága miatt nem kell viszont annak lenni.Én csak az idézett szabályrészletből indultam ki, eddig azért nem szóltam hozzá ehhez a témához, mert nem ismertem a vonatkozó szabályt, feltételezem a az A5-ön korrektül idéztek.

Persze az már tényleg egy érdekes dolog, hogy Schumacher csípőből le lett csalózva olyanok által, akik szerint Hamilton visszaemelése teljesen jogos volt. Aki így váltogatja a véleményét, az csak magát minősíti.
  • [Jakuza]
    Valaha is visszaemletek MS-t a versenybe daruval, ami kozben veszelyeztette a tobbi autoversenyzo epseget ?
  • DJ BP
    A szabályrészlet alapján viszont csak jogtalannak tudom tartani Hamilton visszaemelését a versenybe

Főleg azért, mert anno MS-nél meg közútálat tárgya volt...
  • Zóanagyvarázsló
    Sok igazság van benne. Ugyanakkor, ha Alonso nem csinálná a paranoiáját és a harcát "az egész világ ellen" két verseny között is, kevésbé szisszentem volna fel, de már megint az ő egója volt az, amely kiborította a bilit. Emiatt lehet kedvelni vagy nem szeretni Alonsót, indulatok lehetnek (kellenek is), csak ne mindig ugyanaz az a versenyző kóstolgassa az összes többit, mert nem szolgálják ki őt a pályán. Mindegy, bocsánatot kért, Massával együtt én is elfogadtam, remélem a jövőt tekintve némileg sikerül lefogynia egóból.

A szabályrészlet alapján viszont csak jogtalannak tudom tartani Hamilton visszaemelését a versenybe, a SC mögötti kör visszavétel lehetőségét pedig egyszerűen rossz szabálynak, hiszen ha veszélyesek a körülmények, akkor ne kerülgesse a fél mezőnyt, és ne száguldozzon jóval gyorsabban, mint a SC. Én bírom Hamiltont, mint magánembert nem zavart különösebben az eset, de ez a hivatalos álláspontom a jelen esetben alkalmazott szabályokról és szabályértelmezésekről.
  • INeedspeed
    Jó kis cikk.......
  • WNW
    Aki meg nem olvasta..: Gorbetukor
  • M@TriX
    hogyhogy milyen kép? hát dögös vagy mi, gondoltam a magyar futamra exkluzív csaj kell ;)
  • Zóanagyvarázsló
    Nagyrészt én is így vélem (lásd zárójel), csak, mint érdekességet említettem meg.
  • WNW
    Az nem forog, a kerekcsavarral egyutt pakoljak fel.. A hatso meg integralva van a felnibe.. Gondolom az elson azert van res, hogy a feket huto levegot kivezessek...
  • nearo
    Azt már én is figyeltem, és ahogy láttam az bizony nem forog a kerékkel együtt, és hiányzik belőle egy darab.
  • a_n_d_r_e_w
    nekem még az előző futamról rémlik (mikor Palik elsütött egy "akár a McLaren-é is lehetne" vagy valami ilyesmi viccet), asszem ott se volt teljes. Nem figyeltem különösebbképpen, de mintha az nem forogna menet közben (tudom, hülyeséget mondok, de tényleg nem néztem :D) akkor viszont lehet aerodinamikai oka
  • passatgt
    de hátul nem volt kiszedve, és ha jól emlékszem rajtnl is rajt volt még

lehet az eső miatt szedték le, de hogy minek azt nem értem
  • G_ArchAngel #53118
    gondolom, ha nem jön le, oda benyúlva letudja rántani...
  • passatgt
    a ferrariknak miért hiányzott egy darab az első kerékfedőből?
    először azthittem hogy letörött, de mindkét kocsin, ugyanúgy letörött az egy kicsit lehetetlen:)
    persze amikor mutatta a kamera palikék még véletlen se vették volna észre
  • a.carkey
    Azért leírhatták volna, hogy hol vár mindenkit ...
  • a.carkey
    És akkor ott van Winkelhock, aki élete első együléses versenyét mente, és pár kör után 33 mp-el vezette a versenyt. Több körig, mint a későbbi győztes Alonso ... :)
  • jefferson83
    Ez nekem is egyértelmű (nomeg az is, hogy felhasználták az adatokat bizonyíthatóságtól függetlenül), de én már annyira nem hiszek az igazságszolgáltatásban.
  • Jacek
    Talan az hogy kemkedesnek minosul az is!:))Illegalis dolgot lepleztek le illegalisan:DD
  • G_ArchAngel #53112
    majd meglátod:)
  • Istencsászár
    A padló ügybe a Ferrari bukott bele, Ron lehet kapott fülest ebben mi a baj?
  • G_ArchAngel #53110
    Holnap lesz a nagy nap:)

Az okosok szerint a McLaren nem a Ferrari dokumentumokba fog belebukni, hanem az alvázügybe - azt máshogy nem lehetett észrevenni, csak ha tudnak róla, s ez kollektíven a csapatot érinti, mert nem Coghlan, hanem Dennis tette meg a feljelentést a FIA-nál...

Sajnálom Lewist, de Ron Dennis megérdemli, és ez Todtnak és Biatorenak is komoly figyelmeztetés lesz, hogy jobb, ha mindenki saját háza táján seper...:)
  • kirol
    Szerintem kellene oda egy ellenkampány is.

A következő szlogennel:
    Kimi Raikkonen: Ne vezess! Igyál!

Amúgy a bannerben a csaj nagyon komoly!
    Milyen kép ez?
  • DjDano
    Mika Hakkinen Budapestre jön és az alkohol ellen kampányol!

• M@TriX
    nem.... ;) Youtube-ról prelodingolva van,
    lenntebb Istencsászár barátunk csinált egy videót, az .wmv-ben van, azt már kitehetd fullba is és még szép is lesz.
  • passatgt
    Na, kaptatok már piceey-től kedves privátüzeneteket?:D
  • desigo
    A visszatekintőt ki lehet rakni valahogy full screenbe?
  • b-type
    Hamilton-n az elejétől fogva jól megy, Silverstone-ban is jól ment az elején, a kiállása után ment nagyon rosszul...5-8tizedeket kapott Alonso-tól, aztán ez felkúszott 1.5tizedre, a kiállása előtti 3 körben pedig már 2mp fölé ment.
    Ez gumi.
    amennyiben megnézed kettejük köridejét, Alonso Silverstone-ban az első kiállása után folyamatosan gyorsult ahogy közeledett a második kiállás.
    Hamilton folyamatosan lassult.
    Pedig neki is fogyott az üzanyagmennyiség,...csak egyszerűen nem müködtek a gumijai, és ahogy koptak egyre inkább nem müködtek.
    Lehet hogy izgult is a hazai futásán, de ott Hamilton-nak nagyon elkeffentették a taktikáját.
  • INeedspeed
    Én is lezárom a témát, és nyitnák is egy újat, mit szóltok a Vettel esetleges debütálásához?(Már ha beleegyezne a bmw) szerintem a toro rossoval nem tudna nagy csodát művelni meg kell még ismernie az autót és sokat kell még tanulni is, ha jövőre kapna egy jó licenszet és 1 jó autót akkor ő lehetne a másik szupersztár hamilton után? mit gondoltok?
  • Istencsászár
    Speed meg a főnöke azóta is ugatnak, sőt ők még dulakodtak is, nabumm:) emberek, valahol ki kell jönni a gőznek, attól függetlenül hogy ott a csapat altári stílusban beszél a pilótákról, itt meg Alonso bocsánatot kért, és ezzel le is van zárva az ügy.