182273
  • manutdzoli
    Kár hogy jövőre se lesz San Marinoban verseny!A szingapúrira kíváncsi vagyok!Go FERRARI!!!
  • Zóanagyvarázsló
    Ezzel csak arra céloztam, hogy Palik játssza el minden szezonnál, hogy milyen tyű, de szoros, had menjenek az emberek a Hungaroringre.
    Majd elválik, mennyire lesz izgalmas a szezon vége, szerintem jelenleg - túl - nagy az előnye a stabil McLarennek, ha szegény Hamilton (akinek érkezése tényleg jót tett a spotágnak) most is dobogóra állt volna, a Ferrari az eddigiek alapján le is húzhatta volna a rolót erre a szezonra.
  • gordon 24
    Jövőre nem mennek magny coursba nem? Állandóan erről van szó.
  • lampard99
    és tényleg lesz esti(ottani idő szerint) verseny?
  • a.carkey
    Nem úgy volt, hogy Bahreinnel kezdődik?
  • Punker
    A Forma-1 2008-as versenynaptára

1. Ausztrál Nagydíj, Melbourne - március 16.
    2. Malajziai Nagydíj, Sepang- március 23.
    3. Bahreini Nagydíj, Sakhir - április 6.
    4. Spanyol Nagydíj, Barcelona - április 27.
    5. Török Nagydíj, Isztambul - május 11.
    6. Monacói Nagydíj, Monte Carlo - május 25.
    7. Kanadai Nagydíj, Montreal - június 8.*
    8. Francia Nagydíj, Magny-Cours - június 22.
    9. Brit Nagydíj, Silverstone - július 6.
    10. Német Nagydíj, Hockenheim - július 20.
    11. Magyar Nagydíj, Hungaroring - augusztus 3.
    12. Európa Nagydíj, Valencia - augusztus 24.**
    13. Olasz Nagydíj, Monza - szeptember 7.
    14. Belga Nagydíj, Spa - szeptember 14.
    15. Szingapúri Nagydíj, Szingapúr - szeptember 28.**
    16. Kínai Nagydíj, Sanghaj - október 12.
    17. Japán Nagydíj, Fuji - október 19.
    18. Brazil Nagydíj, Interlagos - november 2.

* Véglegesítésre vár
    ** Pálya homologizáció függvénye
  • passatgt
    a közvetítés mindenhol ugyan az:)
  • lampard99
    hát az te vagy+nem nézem a a plikot inkáb a németet nézem mert többet mutatnak
  • Mr Manson
    erre nem vennék mérget
  • BaliBoy
    Köszi, hogy ezt megosztottad velünk.
  • JAMES FRENCIS G
    én alonsos vagyok
    ő nyeri a vb
  • [Jakuza]
    Hello, ha apad betor a bankba es te latod otthon a sok penzt az asztalon, de nem jelented a rendorsegen, akkor bunreszesseg miatt ugyanugy lecsuknak.
  • Zóanagyvarázsló
    "És mindnki tudja hogy kémkedés van minden csapatnál."

A hétvégéken készített fotók enyhén más kategóriát képviselnek. Különben ha a szomszéd adót csal, de én bukok le, hivatkozhatok erre?

"És az is, hogy soha nem volt ilyen izgalamas idény mint most+(ekkora tehetségekel pl:hamilton)."

Egyéni megítélés kérdése (persze Palik sokat ismételgeti), már nagyrészt lefutottnak tűnik számomra, tehát a körmömet sem tudom rajta lerágni.
  • Count Adyn
    Hello, "Az FIA Motorsport Világtanácsa egyelőre nem büntette meg a bizalmas Ferrari-dokumentumok birtoklásában bűnösnek talált McLarent, de amint bizonyítékot talál az adatok felhasználására"

Az, hogy kevés bizonyíték volt, hogy megbüntessék, nem azt jelenti, hogy bebizonyították, hogy ártatlan.)
  • lampard99
    Hello a merciröl bebizonyititták, hogy NEM használták fel a "lopot tech anyagokat" hiszen aki meg szereszte az a hondához akkart átmenni jövöre. És az is, hogy soha nem volt ilyen izgalamas idény mint most+(ekkora tehetségekel pl:hamilton). És mindnki tudja hogy kémkedés van minden csapatnál.
  • WNW
    Hat ez a mosolyka kicsit elcsuszott...
  • WNW
    Ami ugyan ugy mukodik, mint az ossze motorsport, es tobbi profi sport..
  • mflex #53278
    Na még az faxa lenne, ha kötelező volna nézni ezek után...
  • a.carkey
    Kémbotrány: a Ferrari nem nyugszik bele a döntésbe
  • [Jakuza]
    Es mennyivel igalmasabb is a MotoGP mostanaban. :D
  • desigo
    Nem kötelező nézni.
    Van jópár más motorsport...
  • mflex #53274
    "egy szavad nem lehet...."

nincs is ,lexarom a F1-et, semmi értelme nincs, hogy valakinek is drukkoljak, holott a "háttérben" már lehet minden rég eldőlt..

Gazdasági vállalkozásnak meg egyenesen ocsmány..

Kapják be :DDD
  • BaliBoy
    Talán életében először mondot értelmeset Briatore. :DD
  • G_ArchAngel #53272
    A Renault vezetője, Flavio Briatore megdöbbentőnek találja a
    felemás döntést, pilátusinak tartja a FIA viselkedését.

"Nem értem a történteket! Először is, a Motorsport Világtanácsot
    csak akkor hívják össze, ha van valami bizonyíték. Ha nincs, az
    ember inkább elkerüli az ilyen ülést. Szóval nem értem: ha a FIA
    elismeri, hogy a McLaren birtokában voltak a bizalmas
    Ferrari-dokumentumok, akkor miért nincs büntetés? Ez a döntés
    Poncius Pilátuséra emlékeztet."
  • DJ BP
    jön a válasz, hogy ,,mocskos Ferrari így akart volna nyerni, szánalmas banda" stb.
  • G_ArchAngel #53270
    A Ferrari nem tudja elfogadni, a WMSC csütörtöki döntését. "Az ítélettel csorba esett a sport hitelességén."

Az olasz sajtó pedig egyenesen botrányosnak tartja az ítéletet.

Corriere della Sera: "Nyilvánvaló, hogy valami nem működik a Formula-1-ben. A párizsi döntés legalizálja az elfogadhatatlan és tisztességtelen magatartást. A sport értékekről, etikáról és tisztességről szól. A bírák ignorálják ezeket az értékeket. Nehéz elfogadni egy ilyen döntést."

Gazzetta dello Sport: "Szégyen. A McLarent bűnösnek találják, de nem kapnak büntetést. Haragos reakciók Maranellóból. Újabb botrány a Formula-1-ben. A sport ismét veszített a hitelességéből. A sport etikai válságba került. Gondoljunk csak a kerékpárosokra."

Tuttosport: "Szégyen: a McLarent felmentették. A döntés után már nem az a kérdés, hogy a McLaren birtokolta-e a Ferrari dokumentumait, hanem az, hogy mekkora hasznot húzott ebből."

Il Messaggero: "A McLarent felmentik, a 'Tour de France' a doppingbotrányoktól hangos. A sport mélypontra került. Gazdasági érdekek, televíziós nézettségi adatok, dopping: ilyen sportot akarunk mutatni a fiatal nemzedéknek? A sportban tisztelni kellene a szabályokat, az ellenfeleket és elsősorban önmagunknak kellene bizonyítani."
  • b-type
    konstruktöri pontok huss, autó felét lefújni Ferrari színekre és felmatricázni Ferka szponzorokkal.
    Semmilyen egyéb büntetés.
    A pénzbüntetés ha kevés, lófütyi, ha sok akkor meg akár két évre is visszaveti a csapatot, és nem tudnak fejleszteni..ezért megint iratok/tervek után kell nézniük :)
    Kizárni ne zárják ki, mert akkor beszptam ezt az évet F1 szinten..meg velem együtt kismillió néző.

Szal egy jó kis szégyenfolt fényezés, ami az év hátralévő versenyein mindig képernyőn lenne. :)
  • [Jakuza]
    Akkor nem is jar buntetes , ha valami penz alapokon nyugszik ? LOL.

Art az F1 jo hirenek, ha megbuntetik a vetkest ?
    Igen art, de kozel sem akkorat, ha latszik, hogy a csalok sportaga semmi egyeb.

Kerdem en miert tudta Rasmussent a sajat csapata kizarni a Tourrol ?
    Elmondom nagyobb viszhangja van az ugynek, tobb nezo, olvaso, stb hiszen ez a szenzacio a media szamara, nem az ha megnyeri a versenyt valaki.

Amit a FIA muvelt az a jovobeli csalasokat segitti elo csak, gyakorlatilag szemet hunyt a dolgok felett, ami azt jelzi a csapatok szamara, hogy igenis folytathatjak a csalas,lopast szamonkeres nelkul.
  • WNW
    Gyerekek errol az egyforma kocsit minden pilotanak, meg mit csinalna egy jo pilota egy szar kocsiban, meg egy szar pilota is nyerni tudna a jo kocsiban remalmodozast be kene fejezni.. Itt a rendszer ugy mukodik, hogy a jo pilotak elobb-utobb jo kocsiba kerulnek.. Azok akik irdatlan penzmennyisegeket feccolnek egy-egy auto kifejlesztesebe, megnezik kiket szerzodtetnek a piacrol.. Vagyis elob utobb minden kiemelkedo pilota kap egy-egy lehetoseget egy jobb kocsiban is.. Aztan vagy el vele, vagy nem.. Maga az uzleti rendszer biztositja azt, hogy a jo pilota elobb-utobb jo helyre kerul.. Persze vannak olyanok, hogy egy-egy pilotat a szerenyebb kepessegei ellenere is felkarolnak, de ezek aztan ugyis kikopnak a nagy harcban, senki nem engedheti meg maganak, hogy ne hozzak az eredmemnyeket...
  • a.carkey
    A Mercinek idén két versenyenként ki kéne esni, mint tavaly, és akkor talán "elhiszik" neki, hogy semmit sem használtak fel az adatok közül ...
  • jefferson83
    Ez az utolsó passzus amivel a FIA valahogy meg akarta mosni a kezét. Figyelünk és ha látunk valamit ami egyébként láthatatlan akkor jujj :)Nagyon meglepődnék, ha ...
  • guardian hero
    A merci simán belepumpálná azt a pénzt, hogy már csak presztízsből is megnyerjék az idei VB-t (szerintem nyilvánvalóan felhasználva a százmilláért "vásárolt" adatokat), aztán az egyéni és konstruktőri VB cím birtokában olyan reklámszerződéseket lehet majd kötni, amik simán behozzák a büntetés összegét.
  • passatgt
    Slágeren azt mondta hírekbe, hogy ha bebizonyosodik hogy felhasználták, kizárják a Mclaren-t az egyéni és a konstruktőri vb-ből is.
  • jefferson83
    Persze ezt már kifejtettük sokan, csak egy kis sportszemléletet is bele próbáltam csempészni :P
  • jefferson83
    Én gondolkoztam, hogy ennél nagyobb pofon egy ilyen kifinomult technikai sportban mi lehetne, eddig nem nagyon találtam "jobb" megoldást (max, ha sorra robbantanák fel az ellenfelet a futamokon ) . Sztem ha valami, akkor ez főbenjáró bűn.
  • guardian hero
    Igen, csakhogy az F1, mint az összes profi sportág, sokkal inkább üzlet, mint sport. Vagyis az üzeleti érdekek mindig elsődlegesek.
  • jefferson83
    Én is ezzel értek egyet. Személy szerint bánt a dolog, a "büntetés" mivolta, azonban anyagi szempontból megérthető. Mondjuk nem hiszem, hogy bárkinek is felkopna az álla, ha születne egy ilyen döntés, szóval megérthető, de számomra el nem fogadható(nem mintah valakit érdekelne :D). Kifejezhetnénk úgy is, hogy üzleti szempontból helyes döntés, de a sportban az ilyen megengedhetetlen.
  • Punker
    nem érezne meg pár száz millió dolláros büntetést? kb fél éves fejlesztést bukna, jövőre!
  • guardian hero
    Dehogy éreznék meg. Viszont az F1 elvesztené a hitelét. Ez egyenlő lenne azzal, hogy a FIA eladta a Ferrari adatait a mekinek 100 milláért. Szerintem simán fizettek is volna annyit érte, ha így legálisan megszerezhetik.
  • bazo9
    Ez több mint hülyeség :)

/hirek/Orszagos/cikk/visszavonhatjak-a-menekulo-tevesek-birsagat/cn/news-20070727-09511580