182273
  • mflex #53215
    Mindegy...

ez egy meddő vita:)
  • mflex #53214
    Épp az , hogy nem becsülöm le ,pont a pilotáknak kellene bizonyítaniuk, nem a kocsiknak...

A majmot mindenkire értettem, de ha igy jobban tetszik ,akkor ülj bele kedves pilöta bácsi és mutasd meg mit tudsz "azonos" körülmények között prezentálni :D
  • Zóanagyvarázsló
    Én pedig arról "zagyváltam", hogy ez a sportág mindig is a fejlesztésekről szólt, ehhez hozzáadva a mai piacorientált világot nyílván nem az '50-es évek miliőjét kapjuk. Ugyanez igaz más sportágakra is. Mellesleg Senna idejében sem lehetett Trabanttal nyerni, sosem így működött a F-1.
  • INeedspeed
    EZ az ülj bele majom kinek szólt? te lebecsülöd a mai pilóták képességeit szerintem a szabályváltozások miatt, ámbár vannak tehetséges pilóták a mezőnyben csak megkell látni őket, és aki tud az mindig is ott lesz az élen, bonyolitsák akárhogy a szabályzatot szvsz ez igy van....
  • jefferson83
    A pénz az mindig oda megy, ahol többet fial. Sajnos ez így van. Üzletben nincs barátság, szokták volt mondani. Vannak olyan szériák ahol csakis a vezetői tudás számít, na ez pont nem az. Nagy valószínűséggel az nyer akinek jobb a kocsija, de a kocsihoz egy-egy pilóta hozzá tud adni egy kis pluszt, de le is tud vonni belőle, szóval a pilóták sem elhanyagolhatóak. Azért elsősorban üzletről van szó és másodsorban sport. A sportból már rég kinőtte magát (és nem csak az F1).

Ami elvárható lenne az az egyenlő bánásmód a csapatok között és a különböző döntésekben a következetesség. No meg a szabályok fixálása legalább egy szezon idejére mindenképp.

• mflex #53210
    Az a baj, hogy ez inkább 90%-ban üzlet...
  • mflex #53209
    hát ja ...igy van:)
  • mflex #53208
    Nem kértem a véleményedet, hogy melyik autósportot nézhessem,ergo egyáltalán nem érted miről zagyváltam...

Sajnos ez már nem az a F1 ,ami régen volt mondjuk Senna idejében.
    Még Baumgartner is betudná hozni pontszerző helyre a mostani Ferrarikat és Mclareneket.

Bár sosem tartottam jó versenyzőnek!
  • INeedspeed
    Sztem ez a mai nap a nagy semmiről szólt a tárgyalásra értve.
  • WNW
    Ember az F1 mindig is ez volt.. Minden profi sport ilyen.. Egy resze uzlet, egy resze sport.. Viszont az uzleti resz nelkul csak amator szarakodas van, amit senki se nez...
  • G_ArchAngel #53205
    1., Vodefone előfizető legyen akinek 2 anyja van - 97%-os lefedettség? Amerre járok, mindig felettem van a maradék 3%...

2., Sokat nyert a Ferrari és Renault önerőből, most jön a McLaren kis segítséggel (Coughlan/Stepney)

3., Igen, jelenleg a Vodafone-nak köszönhetően a McLaren, több, mint 500millát költhet, a következő Ferrari/Toyota már egy 100-assal levan maradva...

a legdurvább, hogy +400milla körönként csak 3-4 másodpercet jelent:)

(nem a Toyotának)
  • Zóanagyvarázsló
    Itt pont az a lényeg, hogy az autógyártók is beszállnak a - fejlesztési - csatába, a F-1 erről szól. Ha ez nem tetszik, akkor ajánlom a GP2-t.
  • mflex #53203
    "F1 pont a fejlesztésekről szól"

A nagy csalásokkal és átb@szásokkal?

Ez F1 szerinted?

Ez egy nevetséges politika az erősebb kutya b..szik példája alapján megy minden, ugye Te sem gondolod komolyan, ha nyer Massa,Kimi,Alonso vagy bárki más ,azt legfőképpen a vezetői tudásának köszönheti...legalábbis én már ezt nem hiszem. annak köszönheti, hogy jobb autó van a pics@ja alatt , mert több pénzt tudnak a szponzoroktól beszedni...ez a lényeg a szponzorok..nem a vezetói tudás.

Csak példaként a nagy kedvencem Sumi amig a Ferrarinál volt a Voda volt a fő szponzor, amint lelépett máris segget nyalt Mclarennek, mert nem hittek abban, hogy a két lofaxjóska (kimi massa), ugyanannyi qrva telefont elbír majd adni a nevével, éppen ezért Mclarene lett belőle,mert ők is tudták, hogy jobban szuperál az autó ,mint a ferka, mármint az év elejére értem...

Ez nem F1!!!!

átvagyunk cseszve , de nagyon!
  • jefferson83
    Off
    Már megértettem mire mondtad :) Persze nem akartam túldicsérni, mert kirúgták. Elsősorban a nézők nyomása miatt tették valószínű, de ha pofátlanabbak akkor nyugodtan végigmehettek volna (mert a touron végülis nem bukott le és tiszta volt).
    ON

UI: többet nem offolok :)
  • jefferson83
    Persze egyetértek, hogy ott sáros mindenki. Én az analógiát még ha nem is volt egyértelmű a büntetés mértékére, mivoltára értettem. Ezzel azt aki a büntetést kiosztotta szerettem volna elmarasztalni, függetlenül a versenyzőtől és a csapattól is. Ugyan így nem értettem volna egyet, ha a FIA most kiosztott volna egy pénzbüntetést, vagy 1-2 pontot levontak volna...stb.
  • Zóanagyvarázsló
    OFF:

Persze, joggal lehet szidni a csapatokat és a csapatorvosokat, én is így vagyok vele.
    Sajnálni mégsem tudom (nem is akarom) a versenyzőket, a szerencsésebbje nem kevés pénzt tehet zsebre. A saját felelősségükre vállalják ezt, azt kapják, amit megérdemelnek. Én kerékpárt már elvből nem isnézek, némi túlzással kevesebb múlik a "pilótán", mint az F-1-ben.
  • WNW
    Nem jo analogia, pont hogy a csapat egy szemet nepseg.. Ugyanis ok is tudtak, hogy nem erik el dopingellenorok, stb. es akkor ezen nem problemaztak, hanem siman inditottak.. Most hogy jopofizni kell, hirtelen kirugtak.. Magyarul mindegy volt nekik milyen modon, de erje el az altaluk megkivant szintet, de mihelyst ez kinossa valt szamukra, gyorsan megszabadultak tole.... Az egyik nemet szakerto szerint a fejetol buzlik a hal, a versenyzok csak aldozatok.. Ha nem dopingolnak nincs szerzodes, ha igen, akkor meg lebukas eseten odadobjak oket a sajtonak...
  • jefferson83
    Csak az már nem F1, az F1 pont a fejlesztésekről szól, hogy ki tud jobb kocsit építeni. Nyilván való, hogy aki több pénzt tud rászánni annak valószínű jobban is mehet a szekér (azért van ellenpélda is), ha a megfelelő szakemberek is megvannak. Ennek köze sincs az esélyegyenlőséghez, de ezt el kell fogadni :)
  • Istencsászár
    Najó puszi a személyeskedés nemhiányzik nekem.
  • mflex #53196
    A Pénz győzőtt ismét, meg az , hogy nézők kib@szottul átvannak verve a futamokon.

Egy ilyen ügy elsimítása után, itt már bármi lehet, csak éppen nem fogom elhinni, hogy a győztes tényleg megérdemelten nyert-e...

Ez egy mocskos világ és már mocskosabb nem is lehet.

Én azt csinálnám, hogy minden autó egyforma teljesítménnyel és azonos paraméterekkel, manuális váltóval (mert az automata az nem való versenyautóba, amióta behozták nem értek vele egyet) kipörgésgátló stb humbuk lófaxok nélkül..

És akkor ülj bele majom és mutasd meg mit tudsz.
  • Zóanagyvarázsló
    Én McLaren-szurkolóként (ha az lennék) nem tudnék ennek a hírnek örülni. Az igazság nem derült ki (várható volt), ugyan felmentés született, de a folt ott maradt. Ezen persze az sem változtatott volna, ha pédát statuálás gyanánt megbüntetik őket, bár legalább - egy jelképes és komoly közötti - pénzbüntetést kiszabhattak volna bűnpártolás okán - persze csak, ha Coughlin igazat mondott.
  • Bucser
    Jah persze és aztán véletlen valaki kikotyogta hogy némá itt van nálunk 4 hónapja a ferrari összes anyaga... Cinkos aki hallgat.
  • Bucser
    Sokszor nem kell tökéletesen lemásolni valamit, hogy az elvet átvegye vagy lemásolja valaki. ezért olyan nehéz a technológiai kémkedést nyomonkövetni.

Én nem hiszek nekik Viszont egy dologban biztos vagyok:

Ha 2 évvel ezelőtt történt volna ez mondjuk renault vs Ferrari esetben (ugy hogy a renault a szenvedő fél meg Alonso) te nyomtad volna elsőre teli szájjal, hogy szedjék el a ferrari összes pontját... és hogy kivételeznek a Ferrarival.
  • Jacek
    Meg mert is nem setalt be a rendorsegre meg a FIA-hoz amikor megkapta oket???? Ha annyira becsuletes csapat:)) vegul is csak 2-3 honapig orizgette masolgatta cd-re irta:D
  • Jacek
    Aham te meg hiszel a mesekben? Ott dolgozik innentol fogva a ceg felellosege mit csinal az alkalmazott egyen! meg ez hogy nem hasznaltak fol??? Jah csak ott volt a csavo fejeben a teljes anyag tehat ha valami jo otlet eszebe jutott innentol kezdve honnan is van? Biztos ugy gondolkozott hogy jaj ezt most kitalaltam de nem hasznalom fel mert a ferka is kitalalta:D
  • jefferson83
    Ez így van, ilyenkor azonnal fel kellett volna jelenteni azt az egy embert aki lóbálta az iratokat, hogy kivizsgálják valóban a Ferraritól származik-e. Ezután autómatikusan bűnrészesek, ezentúl kollektív felelősségük van -> azoknak persze akik látták. Ha két nagyobb cégnél történne ilyen a világban ott kemény börtönéveket eredményezne a sitten. Itt nem vétségről és szabálysértésről van szó.

Véleményem szerint.
  • BaliBoy
    Ez lemaradt:

Különben azt lenne a helyzet mint ami már fejtegetve volt. Nehéz lenne olyan büntetést találni ami mindenkinek megfelelő....
  • BaliBoy
    Az a baj, hogy megint a poitika győzőtt (kellett győznie), meg a pénz...
  • b-type
    Az hogy lehet egyéni, ha egyeseknek mutogatták csapaton belül?
    Akkor mi a különbség?
    A McLaren sem egy emberből áll.
  • Istencsászár
    Nade ne felejtsük már el hogy nem a McLaren szerezte az anyagot nem ők kémkedtek, hanem egyéni akció volt aztán 1eseknek mutogatták csapaton belül... a lényeget ne hagyjuk már ki.
  • BaliBoy
    Bakker... Pont ezt akartam írni én is. :DD
    Nagyon nem fair így ez a döntés.
    "Az FIA Motorsport Világtanácsa bűnösnek találta a McLaren-Mercedes istállót a Ferraris dokumentumok illegális birtoklásában, de mivel nem bizonyítható, hogy ezeket felhasználták, a bizottság nem szabott ki büntetést."

Ha jól emlékszem azt nyilátkozta vki, hogy a dokumentumok között versenystratégiák, beállítások stb. részletek is voltak? Ezeket a "továbbiakban" sem lehet akkor bizonyítani? Ez FAIR???
  • b-type
    az a csapat aki egyébként végigaszisztált Rasmussen felkészüléséhez.
    kb. mint Vino' egyszemélyes vérátömlesztése (bár ez nem nyert még bizonyítást..de az 'a' teszten megbukott és otthagyta a körversenyt ő is).

Szal a Merga ügy nincs még lezárva, nekem saras ez a téma továbbra is a Merga-nál,..szereztem már meg én is más cégek árajánlatát, naná hogy nem néztem bele, és nem annak alapján áraztam az enyémet :))
    Bebizonyítani bajos lenne, egy az egyben semmit nem használtam fel, csak az enyém mindenhol jobb volt egy kicsit.
    De nekem is megfelel ez így, ...egyedül a konstruktöri pontokat érezném frankónak megnyírbálni. Okosat én sem tudnék.
  • jefferson83
    Tegyük fel, hogy azért van minden a kezükben, mert ismerték a másik csapatot :/ Így akkor is mérhetetlen nagy forban voltak, ha nem koppintották le a ferkát, teszem hozzá azért van egy két agy a csapatnál, hogy ilyen hülyeséget ne kövessenek el.
  • jefferson83
    Ez volt a helyes döntés, mert itt nem lehet mérlegelni. Ha bizonyíthatóan bűnösök akkor kizárás, egyéb esetben meg semmi szankció nem kell. Ha eltiltották volna őket egy versenyről, akkor azon jobban felháborodtam volna, mert mérhetetlenül aránytalan dolognak tartanám.

Analógia: Tour de France, Rasmussen esete, felháborító volt a 10 ezer dolcsis büntetés amikor nyilvánvaló volt a csalás ténye. Itt szintén vagy semmi büntetés vagy kizárás. Azért a csapatnak tisztelet, mert megtette amit kellett és kirúgták.
  • Istencsászár
    Nyilvánvaló, temészetes, ebbe senki sem kételkedik, de ha mégse használták fel akkor mivan? mert azt állították mindvégig hogy NEM, persze nemkell nekik hinni, de azért gondoljunk bele ilyet nem kockéztatna meg egy csapat, főleg hogy ebben az évben minden a kezükben van év eleje óta.
  • a.carkey
    Nincs vége ...

"The council has decided to review the situation should there seem to be a case where such information has been used, the team will be invited back to another extraordinary meeting to face a new charge of breaching the regulations."

"But if it is found in the future that the Ferrari information has been used to the detriment of the championship, we reserve the right to invite Vodafone McLaren Mercedes back in front of the WMSC where it will face the possibility of exclusion from not only the 2007 championship but also the 2008 championship."
  • Count Adyn
    Szerintem tök nyilvánvaló volt, hogy bűnösök, ugye ez imaradt az idézetedből, de az is nyilvánvaló hogy lehetetlen bizonyítani az ez általi előnyszerzést, úgyhogy kár volt bármi mást várni bárkinek is:)
  • WNW
    En elobb lattam a felmentest a nemet hir TV-k gyorshireiben.. Errol a harom majon jut az eszembe.. Az egyik a fulet, a masik a szemet, a harmadik a szajat fogja be.. V'ala, ez a FIA...
  • a.carkey
    A Ferrari fellebbez? :)
  • Istencsászár
    Csak épp az oldalra frisstettem... szerintem sokan mást vártak vagyis akartak, de már mind1 azért kiváncsi vagyok arra a 30 kérdésre és válaszra, nomeg hogy a tényleges bűnösökre mi vár.