182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nagyon egyszerre dolgoztok:D Ki várt mást, őszintén?:) -
Eccerre láttuk meg xD LOL -
A F.I.A nem szabott ki büntetést a McLaren csapatra bizonyitékok hiányában....... -
Elkerülte a büntetés a McLaren istállót
Az FIA Motorsport Világtanácsa -bizonyítékok hiányában - nem szabott ki büntetést a McLaren-Mercedes istálló a csütörtöki meghallgatás után.
Na jöhetnek az ugyis felhasználta stb írások:), de ha felhasználták volna akkor az FIA az autón megtalálta volna vagy mittudomén, no mind1, az egyik fél szerint ugyis csaló szar szemét maradt ezek után is, de végre vége.
Hajrá Meki irány a VB! -
Ha a Spykerre valaha is emlékezni fognak, az vagy Winkelhock lesz, vagy egy nagy baleset ...
Mellesleg, Hamiltont ki kellett volna venni, amikor kicsúszott, mert saját maga árán esélye sem volt, hogy visszamenjen. Az összes többi meg világnézet kérdése, hogy ki miként vélekedik a dologról. Az, hogy egy szabály alkalmaznak, még nem feltétlenül helyes. Lásd SC, és Hamilton esete az esővel ill. a száraz gumikkal. Így akit leköröznek, még jól is járhat. -
Zóanagyvarázsló #53170 Valószínűleg pénzkérdés volt, hogy ki lesz a pilóta, Winckelhockot csak a hazai futam miatt dobták be. -
Fene se érti őket:D Köszi^^ -
Mért nem jó nekik Winkelhock? Hiszen még vezette is a versenyt... :)
Egyébként boldog szülinapot! -
Zóanagyvarázsló #53167 Igen, de a probléma továbbra is fennáll: a daru a jelenlegi szabályozás alapján nem fér bele. Persze jelen esetben mindegy a dolog, de egy vállvonásnál többre érdemes a dolog. Azok riposztja is érthető, akik azóta is azt hallgatják, hogy Schumacher mekkora csaló (sokan leradtak ennél a Schumacher-utálós érvnél), ez legalább némi "rehabilitációt" jelent a számukra is. -

-
G_ArchAngel #53165 ácsi, az az első ilyen eset volt, mivel akkor megmagyarázták, hogy ez u.n. kiskapu, a Hamilton-féle emelésnél jó, hogy csak a vállunkat vontuk meg...
amúgy meg az Kimi VB-jébe, ez meg némi üzemeanyagba került az erőgép részéről... -
WNW #53164 Deeeee, az SC mogul csuszot ki, szegeny ott totyogott a celegyenes vegen a vizben, egyszer csak jobbrol elcsuszot mellete Liuzzi... Szerintem Magnussennek (ha jol emlekszem ez a neve a volt DTM-es sracnak) elvitte a serojat Liuzzi menetszele..
-
"Spyker announced on Thursday that Japanese driver Sakon Yamamoto will replace Christijan Albers as Adrian Sutil’s team mate for the remaining seven races of the 2007 season."
Na a japán visszatér:D -
Az engem nem igazán érdekelt, csak annyiban hogy Kimi nem nyerte meg a Vbt, mondjuk Kimi is hibás volt benne, de olyan kis különségnél minden szösszenet számított...
Ha valakivel csinálnak olyat ami nem megszokott akkor azzal lehet foglalkozni, de ha már 2.ra teszik akkor szvsz nemkell vele törődni. -
DJ BP #53161 Akkor már vissza is lehet emelni, akkor má meg miről beszélünk???
Arról, hogy MS-nél mindenki fűt fát mondott rá, nem intézték el annyival, mint most te, hogy ,,ezvan" -
G_ArchAngel #53160 Szerintem Hamilton pontjait duplázzák meg, Alonsot lőjjék agyon, Norbert Haug 1 évig Norbi Update-n éljen, Ron Dennisnek pedig ültessenek hajhagymát a fejbőre alá... -
Jah igazad van! Szemét, rohadt Ferrari... miért fejlesztenek egyáltalán autót? HOgy utána legyen mit ellopni? Mekkora szemetek ezek. Szerintem is a Ferrarit büntessék meg...
-
ez elég egyszerű és átlátható lenne szerintem is. ha tovább tud menni menjen, ha nem akkor meg szálljon kifele és kész. ez sokkal tisztább lenne. -
én is pont ezt mondtam... ha emlékeztek.
"Képzeljük magunkat az ő helyzetébe: csupán néhány perce csúszott ki a markából a biztosnak látszó győzelem, ezt még meg sem tudta emészteni, mégis erőt vesz magán, nyel egy nagyot, és sportszerűen odamegy gratulálni Alonsóhoz - mire megkapja, hogy "szándékosan jöttél nekem." Az vesse rá az első követ, akinek ettől nem borult volna el az agya. Kívülről persze könnyű azt mondani, hogy uralkodnia kellett volna magán, de az önelégült és" -
"..de ez a hivatalos álláspontom a jelen esetben alkalmazott szabályokról és szabályértelmezésekről"
:))))
egyébként én is hasonlóképpen érzek, azaz ha önerőből nem tud továbbmenni, akkor a versenyző szálljon ki, kormányt tegye vissza, és csináljon amit akar.
De az F' szabályalkotók igyekeznek lefedni minden lehetséges előfordulást, ezért az ő dolguk és felelőségük sokkal bonyolultabb. -
Zóanagyvarázsló #53155 Félreértés ne essék, lényegtelen a dolog, kár ezen lovagolni, viszont jó lenne végképp letisztázni (nem nekünk, az illetékeseknek), mit lehet és milyen módon. -
Zóanagyvarázsló #53154 A szabályzat alapján nem feltétlen.
-
G_ArchAngel #53153 van is dokumentum, amiből tudnak:DDDD -
téynleg, kicsit elszámoltam magam, arról nem is beszélve hogy lenne 4 hét szabadidejük mclarennek, anynit fejleszthetne amennyit akar:) -
Miert is ?
A McLaren elonye a konstruktori VB allasaban jelenleg 27 pont.
Tegyek fel a Ferrari 18 pontot kap a hetvegen, ami azt jelentene hogy a McLaren megorizne 9 pontot.
A versenyzoknel Hamilton vezet a Ferrarisok elott 11 ill 18 ponttal.
Tehat tovabbra is vezetni fogja a pontversenyt. -
Akkor már vissza is lehet emelni, akkor má meg miről beszélünk??? -
De akkor már vissza lehetett tolni, ha nem tudnád. -
de így eldőlne a vb gyakorlatilag, mindkettő -
Majd kiderul a vegleges dontesbol.
De ha meg is ez a verzio lenne a vegso dontes, az azt jelentene, hogy ismet a FIA-nal nem csinaltak semmit.
Hiszen egy futamrol valo eltiltas kozel sem akkora buntetes, ami ilyen esetben elvarhato lenne, hiszen nem egy futam idejeig tudtak a dokumentumokrol. -
Zóanagyvarázsló #53146 Persze, nyílván nem is kellene a gonosz Ferrarinak az ellopott iratokkal foglalkoznia...
Pont a McLaren a legnagyobb feljelentőbajnok, igaz, ők a szabályellenes alaktrészek ügyében. Teljesen érthető, hogy mindkét csapat a megfelelő jogi úton a saját érdekeit próbálja képviselni.
-
Zóanagyvarázsló #53145 Annyiban korrigálnék, hogy a daruk tiltása konkrétan arra az esetre vonatkozik, hogy a pályáról kitegyék a versenyző kocsiját a feladás előtt. Ebből mondjuk az is következik, hogy a szabályalkotó nem számolt a igénybevételére a versenyzők visszahelyezéséhez, más funciót szánt nekik, másrészt egy másik szabálypont szerint a versenyzőn kívül csak a hivatalos személyzet érhet hozzá a kocsihoz, meglátásom szerint ebből nagyon nehéz lenne lenne levezetni a darut, a szabályalkotó szándéka pedig láthatóan nem az volt. Talán majd pontosítanak ezen is. -
A Ferrari meg a konstruktőri pénzét félti, és már támadja a médián keresztül a McLarent, valahogy sejtettem hogy ez lesz, erre a napra vártak:))
Amugy felesleges már ezeket a híreket irogatni mert, hamarosan minden ki fog derülni a többi találgatás és maszlag. -
Eltilthatják a McLarent egy nagydíjról -
A kockázat mindig megvan, még sc mgögött is bármi lehet, akármeilyen baleset történik... peche volt ezvan. -
Zóanagyvarázsló #53141 Akkor még más szabályok voltak életben.
Közben elolvastam a hivatalos honlapon angolul is a szabályozást, és tényleg így szól a szöveg.
"most már mindenkit pakolhatnak vissza ezekszerint."
Daruval semmiképp, itt a szabályok világosak: amíg a versenyző fel nem adja a versenyt, addig nem is avatkozhatna be. Ettől függetlenül még a visszatolás is határeset, de azt legalább le lehet vezetni belőle. (Az MNASZ magyar fordítása például eleve másként értelmezi a "re-start" szót.) -
Lenyegtelen miert csuszott ki, abban a kanyarban csuszott ki es ez a lenyeg, lenyegtelen, hogy volt SC vagy sem, ettol az a kanyar meg veszelyes volt. -
Azota mar uj szabaly van.
1. Ha lefullad az auto ilyen helyzetben, idegen segitseget nem lehet igenybe venni.
2.
Ami itt a lenyeges.
Abban az esetben ha a tobbi autot veszelyezteti a kicsuszott auto, akkor a palyabirak az autot visszatolhatjak a palyara, de csak akkor ha az a biztonsagosabb megoldas es az auto motorja jar.
Persze ezt a palyabirok donthetik el, es eleg szubjektiv, de ebben az esetben a palyara emelese az autonak daruval lenyegesen veszelyesebb volt, mint ha kiemeltek volna a palyarol. -
Nem a Safety Car mögül csúszott ki hanem még a lejtő előtt a felfüggesztés eltört valami ott meghibásodott és azért pörögve csúszott ki, amugy Liuzzi volt ( de ha nem hiszed olvasd el a nyilatkozatokat :)) ) -
Ezvan Sumit is visszatolták, Kimi vesztett egy Vbt, Hamit is nem nyert semmit, csak tapasztalatot.
1-1
nem is érdemes ezzel már foglalkozni, most már mindenkit pakolhatnak vissza ezekszerint. -
En mintha ugy emlekeznek meg a darunak is neki ment egy auto mikor kicsuszott vagy rosszul emlekszem ?
Most akkor mi a veszelyesebb, kiemelni azonnal a palyan kivulra az autot, vagy visszaflangalni ugy 20-30 metert egy olyan szakaszon ahol meg a Safety Car mogul is kicsuszik pont abban a kanyarban egy auto a tobbi koze ?