58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Az se nyitná meg...
Amivel eddig megnyitottam, azokra mindre azt írta ki, hogy hibás a fájl... De nem tudom miért. -
Az oké, is. Téged érdekel. De a játékosok 75%-át egyáltalán nem... -
Rusy #25238 Hát igen, bár nekem a hangsúly inkább azon volt, hogy "onnan is" tölthető, persze attól a régi oldal ugyanúgy megmarad, igaz akkor megoszlana a ti esetetekben a dolog, biztos kevesebb lenne a látogató, de mindegy majdcsak egszer ti is eljuttok ide..
Hát igen ez egy elgondolkodtató dolog, én ezt már feszegettem régebben is ebben teljesen igazad van, az emberek nagy százalékát kurvára nem érdekli ki csinálta a fordítást, de ezek a lopkodók meg az igénytelenek, most nem azért hogy megint nyaljak, de azért aki értékeli ezt a rengeteg munkát, mint pl én, az azért megnézi, ki csinálta, és nekem pl bocs a by i2k mindenképpen a minőséget jelzi, és akkor már tudom, hogy jó lesz játszani az adott játékkal... -
Hát igen. Mi a következő okokból tartunk ki a csak tőlünk letölthető elv mellett:
A támogatók (főleg majd az új oldalon), azért adják a segítségüket/támogatásukat/ingyen tárhelyet/domaint, mert a hirdetésük/bannerük megjelenik az oldalunkon. Ha ugye a látogatók nem jönnek el az oldalunkra (mert a legtöbb ugye xarik arra, hogy ki vagy kik csinálták a fordítást), akkor támogatás sem nagyon lesz... -

---------------------------------------
Fordításhoz: UltraEdit;Restorator;Notepad++
Videóeditáláshoz: Sony VEGAS 5.0;VirtualDub
Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView
----------------------------------------- -
Az *.xml editálásához használj... na mit? Hát persze, hogy UltraEdit-et! 
Valaki nézte már a Gotcha! játékot? Sima .xml-ekbe vannak a szövegeket mint a Vészhelyzet 3-nál (ugyan az a cég csinálta), de ha megakarom nézni az .xml-t akkor valami hibát ír ki rá. -
Rusy #25233 i2k ez egy nagyon szimpatikus lépés volt szerintem, itt van a bizonyítéka annak hogy nem az a lényeg mennyi egy oldal látogatottsága, hanem hogy egy helyen legyen minden, bár az ő hírneve ezt má megengedi, de akkor is ez már egy lépés a régi elgondolosás felé, egy helyen minden, ami gondolom az MP alapító célja is volt... -
Jó, értjük ezt.
-
TommoT #25231 mármint az imyke2000 elé ma nem megy ez :D -
TommoT #25230 Az Imyke2000 a nem véletlen került :) -
TommoT #25229 Hali!
Nem Imyke2000 nincs kedved egy SWAT4 magyarosítást csinálni? Mert ami kijött béta magyarosítás az olyan katasztrófális, hogy nem is várom, hogy készen legyen.
-
Panyi #25228
Olvassátok!
Köszike .:i2k:: mégegyszer! -
NiGhTM4R3 #25227 Ha a GT csinálja abból sem lesz semmi - vagyha mégis az olyan munka is lesz. Szerencse h nemtetszik a játék
-
Eh... 
GameTranslators2?
Vagy GameTranslators Reloaded?
-
mike369 #25225 -
Azért a srácok jól nyomják...
Kicsit előrébb járnak a fejlesztőknél:
Astrum InstallWizard 2.7 Magyarosítás
Vagy tudnak valamit, amit mi nem? :DDD -
Ööö ezt jobb oldalt azon az oldalon találtam:
Jelenleg : [itt a számláló van] vagy a látogatónk
Segítenétek megfejteni? -
Egyébként a The Punisher magyarítás... -

-
Asztatat én aztat nemtom... csakúgy hallottam, hogy valaki készíti.

===============================
.:i2k:. melóból
-
Ehh... már megint kezditek... -
mike369 #25218 Neeeeem...... az nem lehet.......
-
gameTranslators?
-
Igen, és kitaláljátok melyik TEAM...? :D -
Akkor a Portál ismét le van maradva.... -
Tovább megyek: állitólag készítik...
.:i2k:. melóból -
A Portál szerint nincs. -
mike369 #25212 Így van!
Apropó, Punisher-hez létezik magyarítás?
-
Csak kulturáltan, szépen, ahogy a csillag megy az égen... 
Áááhhh, köszike. Én eddig Taxival kerestem, de az szart sem ért.... -
Ugyanitt a New York-i Yellow Cab-os taxik képei:
http://www.newyorktaxi.nl/images/E_index1.htm -
http://www.newyorktaxi.nl/E_index.htm
...de szerintem, ha te is rákeresel a "yellow cab" kifejezésre, akkor találni fogsz jobbakat is... -
Egy kis off.
Valakinek nincs taxis képe? Olyan ami egy egyszerű sárga, fehér, fekete kockából áll? VAgy nem tud mondani oldalt hozzá? Már kerestem, de nem találtam. sürgős -
titike #25206 IMYke ! kérdezni szeretném, hogy lesz e kedved a Delta Force: Xtreme játék magyarosítására mivel a Delta F.-kat te magyarítottad?
A választ köszönöm előre is. -
Amennyiben kicserélem az eredetileg ékezetlen karakterkiosztásban a nem hasznos (%, ~, X stb.) karaktereket, azok megjelennek.
Ám, ha a 38 karakterkészlet helyett csak egy meghatározott mennyiséget - a kisbetüknél, a menünél és a többinél egy-egyet - akarok használni, a szövegek nagy része meg sem jelenik...
Tehát, maradt a betűtípusilag cifra kép, és elkészítettem az összes karakterkészlet "magyarítását".
.:i2k:. melóból -
De ha csak siman ekezetesited a nem hasznalt karaktereket, ugy megjelenik? Csak akkor nem, ha mas tipust hasznalnal valamihez? -
Igazából sokat a karakterkészlet esetében azon kellett agyalni, hogy milyen nem-használatos karaktereket cseréljek ki a magyar megfelelőkre (az ékezeteket meg ugye gyártani kellett)... szempont volt a betűszélesség.
A 38 karakterkészletben voltak átfedések, de volt, hogy szidtam a készítők felmenőit...
... miért kellett nekik ennyi betűtípust beletenniük?!
Arra gondoltam, hogy egyet kiszemelek és azt használom a 3 fajhoz, de nagyon rafinált a játék: nem engedi - a módosított készletek egyszerűen nem jelennek meg!
.:i2k:. melóból:
Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® Graphics Media Accelerator 900 (integrált) .:|:. Intel Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP (integrált) .:|:. 340W-os táp - Aktív PFC .:|:. Windows XP HUN SP2 .:|:. HP 1730 LCD (17", 25ms, 1280*1024/75Hz, analóg/DVI, Pivot-képes).
-
Durvan sok benne a karakterkeszlet, ugyhogy mar azt atirni is emberes melo lehetett. Egyebkent ezzel en is probalkoztam anno - Neked szerintem gyorsan fog haladni. (en persze csomot szotarazgattam, szinten a HJ fele verzioval.) -
Természetesen, csak tudod, a meló...
HJ elküldte az általuk fordított projekt fennmaradó részét, tulajdonképpen annak lektorálása (saját számíze szerinti összegyúrása) és a kihagyott (lefordítatatlan) szövegek, valamint a Primal Hunt küldetéslemez dialógusai vannak hátra.
Az ékezetek problémája megoldva. Immáron félig ékezetes a játék! Amint megvagyok vele jelezni fogom: ITT és természetesen ebben a topikban is.
A neheze azonban még hátra van, s a fordítás után teszterekre is szükségem lesz...
.:i2k:. melóból:
Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® Graphics Media Accelerator 900 (integrált) .:|:. Intel Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP (integrált) .:|:. 340W-os táp - Aktív PFC .:|:. Windows XP HUN SP2 .:|:. HP 1730 LCD (17", 25ms, 1280*1024/75Hz, analóg/DVI, Pivot-képes).