8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
Zero 7th #8604 Tényleg, csak nem vagyok benne biztos, hogy az a 3 volt. Abban volt valami pályagenerátor? -
#8603 És érdekes, hogy Lotus 3 még szóba sem jött, ha már haver/tesó/unókatesó harcok mentek 4 keréken. :-) -
Zero 7th #8602 Peeersze, 15-20 perc, mi? Hát nem C64-en, ahol még a bárnál két autó begurulása közt is töltöget... :P
De tény, hogy tudni kell, mit kell csinálni. Én pl első végigjátszásom alkalmával kifutottam a nyárból. Kényelmetlenül érintett rájönni, hogy van időlimit a játékban. -
Zóanagyvarázsló #8601 Mondjuk ha sikerült volna egyből végigjátszani a Test Drive-ot, akkor egyből kiderült volna, hogy három vagy négy szerpentines pálya az egész, tartalom nincs is ok benne. De hát akkor az volt, és élmény volt, a büntetőcetlit hozó rendőrrel és a bepókhálózódó szélvédővel együtt. Na meg egymás ellen is nyomtuk felváltva, hogy ki a gyorsabb, kinek sikerült előbb az X. pálya, melyik kocsi a jobb, úgy egy élmény volt két legózás vagy Golden Axe menet között.
A Street Rod is vagy 15-20 perc, ha érti az ember a csíziót, de legalább lehetett délutánonként még tanulás előtt/helyett 4-5 speedrunt nyomni. -
Zero 7th #8600 Nekem is kellemes emlékeim vannak TDről, de nem szerettem őket. :)
A Grand Prix Circuit volt olyan, hogy örültem magamnak, hogy milyen kurvajó vagyok, hogy megnyertem a bajnokságot, egészen addig, míg rá nem jöttem, hogy a nehézségbeállító csúszka az elején veryeasyn maradt... :P
Ja, igen, C64.
Vette tényleg érdekes volt, csak nagyon, NAGYON bugos volt szegény. Stunts mellett elég vérszegénynek hatott. -
#8599 Na szép mondhatom... tönkretetted a gyerekkorom. Imádtam a TD1 és 2 -t. Nálam alig volt töltögetés. c64-nél volt ez esetleg?
Na és Vette! figyelt valakinek a gépén? Az is micsoda újdonságnak számított. Előtte olyamit csak Killing Cloud -ban láttam, de az ugye égben játszódott. -
Zero 7th #8598 Egyébként nekem valószínűleg a Test Drive-ok árthattak meg igazán, azok miatt unom máig az autós játékokat. Töltögetsz negyed órát, aztán nyomnád a gázt, ami miatt elszállsz a kanyarban, úgyhogy megint töltögethetsz.
Ha meg óvatosan autózik az ember, akkor meg kiderül, hogy nincs is hová odaérni.
Szép játékok voltak, mutogattuk is mindenkinek, aztán alkalmanként kb 10 perc játékra volt jó. -
#8597 Gunship, LHX, M1 Tank Platoon, Commanche, Gunboat, Gato, Armored Fist, Terminal Velocity.
Ezek is vegyes játékok. Szimulátor nézet, de van köztük arcade jellegű is. Én sosem kategorizáltam szét ennyire őket. Ezeket meg, amiket írtam, imádtam, de legeslegeslegelső "komolyabbnak" számító szimulátorom a Heli Simulator volt:
Még "multija" is volt. :-)
Ahogy autósoknál is ha 4 kereke volt, akkor az autós játék volt nekem. És mindegy volt onnantól, hogy Cisco Heat, Street Rod, GPC, Stunts, TD, Outrun, Crash Course, Stunt Car Racer, Ignition... -
Zóanagyvarázsló #8596 Abban az értelemben kevertem, hogy az első résszel sokat játszottam, de valamiért azt hittem, hogy az a második volt. Pedig az utóbbit legfeljebb futólag láthattam - talán tetszett a főcím, nem tudom :) -
Zóanagyvarázsló #8595 Már az Outrun és a Need for Speed is két gyökeresen eltérő kategória. Az NFS ugyan nem szimulátor, de próbál autós játék lenni, az Outrun sima reflexjáték autóval, szinte jelképes fizika nélkül. Szórakoztató - és nehéz! - tud lenni mindkettő, de teljesen más igényt elégítenek ki.
Nekem amúgy az autószimulátorok szinte teljesen kimaradtak az életemből, bár a Street Rodban és az NFS4-ben nem igazán volt manuális váltó megkerülhető, még azok álltak hozzá a legközelebb :) Ellenben C64-en játszottam olyanokkal, mint a Gunmship (helikoperszim), de főleg a Steel Thunderrel, az egy frankó kis tankszimulátor volt, a kedvenc szimulátorom maradt, ha a Wing Commandereket és hasonszőrű könnyed űrszimeket nem keverjük ide. (PC-n később az M1 Tank Platoon 2-höz volt kevesebb, a Panzer Commanderhez több szerencsém.) -
#8594 Csúnya rossz dolog keverni a két legjobb Test Drive rész. Há' tudod-e no... elsőőőnél mész mint meszes a hegyoldalba-e... aztat a kettűűben meg a sima terepen, meg a mindenféle változatosabb placcon, asztat ottan volt az enemí is ha úgy akartad-é. ;-) -
Zero 7th #8593 Én meg hasonlóan 15 évig abban a hitben voltam, hogy a szintén Accolade Grand Prix Circuit a Test Drive 3. Mondjuk pontosan ugyanúgy is néz ki, mint a TD1-2, csak ugye mégsem az a címe. -
Zóanagyvarázsló #8592 Tudom, de én akkor csak ezt a részét láttam. És volt benne, most ellenőriztem a Mobygamesen, ott is van arénás screenshot, szóval nem keverem. (A Test Drive 1-2-t kevertem vagy 15 évig :) -
#8591 Igen, általában a repülők nagy csatákban nem az ég felé zuhannak, Newton papa is mondott ezzel kapcsolatban valami ilyesmit, ha jól emlékszem... :-D
Amúgy én sosem értettem ezt az arcade fúj, szimulátor a tuti effektet. Én imádom mindkettőt. Csak ne menjen az élvezet rovására. Szerettem az After Burner -t is, meg az F-15, F-19, FS4.0a dolgokat (ugye akkoriban az számított vérbeli szimulátornak).
És ha már űrhajó és szimulátor és élvezet rovására menő emlékem: Shuttle: The Space Flight Simulator
Kölyökként, angol tudás és leírás nélkül próbáltam. A játék 75% -ban a kijelzők bambulásával zajlott, néha max. külső kamera nézet.
Szóval jó dolog a hardcore szimulátor, de akkor is csak egy játék, a jó fejlesztő meg valahol meghúzza a határt. Egy vérbeli autóversenyző/pilóta úgyis beletudna kötni a legeslegjobb szimulátorokba is, hogy nem elég valósághű.
Játék, élvezet, kikapcsolódás. -
zsgaby #8590 Egyetértek. Más a szimulátor és más az arcade. Az LFS nél éreztem először hogy végre akor kell fékezni mint a valóságban is fékeznék, és úgy is lassul a kocsi. Pedig csak egy rumblepad2-m van.. Az arcade-ok meg jó látványosak pár percig aztán megunom őket. -
Zero 7th #8589 De szimulátorokkal is úgy vagyok, hogy nagyon szeretem az összes überrealisztikus repülőszimulátort, amikkel nem játszom. :D A többi meg szar. :P
Általában akkor tekintek "megnyertnek" egy repülőszimulátort, ha le tudok szállni. :P Ez kb egy hét tanulással sikerülni is szokott, addigra viszont megunom az egészet a francba.
Egyébként meg klausztrofóbiám van a bolygófelszíntől. Igazából űrben szeretek repkedni, repszimekkel légicsatában mindig attól rettegek, hogy beleállok a földbe, ami rendszerint meg is történik. :P -
zsgaby #8588 Jah engem az szokott kiábrándítani amikor "lebeg" a kocsi az aszfalt felett pl. nfs 3 hot pursuit. Pedig ahhoz már volt 3Dfx kártyám is :) -
Zero 7th #8587 Ugyan, nekem semmi bajom nincs azzal, ha valaki szarral játszik, csak ismerje be, hogy az. :P -
#8586 És akkor el is érkeztünk a klasszikus gamer vitához, aminek persze sosem lesz vége, és trollkodás és fenyegetőzés és Quake VS. Unreal és Arcade VS. Szimulátor, casual VS hardcore, RPG VS. EzNemisRPG... :-)
Ha az ember kőkemény fizikát akar, perfekt törést, az keressen a hardcore szimulátorok között dolgokat. Ha jól emlékszem, ilyesmi az R-Factor!?
A másik fele meg azt mondja, hogy csak száguldani akar és kikapcsolódni és ilyenek, annak marad a BurnOut, Need for Speed, SpyHunter, Outrun... -
#8585 Pedig voltak rendes körös futamok is. Az csak egy mód volt benne asszem, az Arénás. És mintha az is csak a 2. részben lett volna!? :-S -
Zero 7th #8584 Azért nem volt szokás a fizikával kötekedni, mert nem volt fizika.
Aztán a terep és a terep2 megmutatta, hogy kéne működnie egy autós játéknak, a Carmageddon meg azt, hogy hogyan kell törniük az autóknak (de már ott is feltűnt a holdi gravitáció), aztán utána bármi, ami nem ütötte meg a szintet, az szúrta a szemem, illetve szúrja, mind a mai napig. -
Zero 7th #8583 Viszont ami nagyon tetszett, pedig sima versenyzős, az a magyar fejlesztésű Screamer 4x4. -
#8582 Bezzeg a Wacky Wheels ott figyel a polcodon!! >:-)
Érdekes, régen nem volt divat a "belekötök a fizikába" effekt. Akkor még azt sem tudtuk, hogy mi az... leszámítva a fizika órákat. Egy játéknál magasról leszartuk. Ahogy Star Wars -nál sem kötöttünk bele abba, hogy űrben miért van hangja a hajóknak, lézernek, stb.
Viszont akkor is hatalmas ugrás volt a DDerby, törtek a kocsik, egy roncs lett a futam végére, texturák az autón (Bár talán korábbi volt az Indycar!?). El sem hitte az ember... pár évvel korábban meg ugye egy másik autó 2D volt. Hátulnézet, és a visszapillantóból meg elejét láttad csak. :-) -
Zero 7th #8581 Dettó ugyanez történt velem is, saját gépen nem ment, havernál megnéztem egy-két kört, de nagyon nem voltam tőle elájulva. -
Zero 7th #8580 Ja, meg a Hi-Octane, de az is csak azért volt érdekes, mert a Bullfrog volt abban az időben a kedvenc fejlesztőm. Syndicate és Wars, Magic Carpet, Dungeon Keeper 1-2, Theme Park és Hospital, Genewars... Mind olyan játék volt, ami tele volt nagyon jó ötletekkel. -
Zóanagyvarázsló #8579 Volt alkalmam kipróbálni egy havernál, de akkor annyira nem nyűgözött el, mert nem a körversenyes, hanem csak az arénás-zúzós játékmódhoz volt szerencsém. Így végül is komolyabb esélyadás nélkül elsikkadt nálam, sajnos. -
Zero 7th #8578 Azt is megnéztem, ott is borzalmas volt a fizika, a versenyautó igen ridegen ütközött a padkával, plusz a gravitáció forgatónyomatékkal is hatott az autókra, hogy mindig az alváz legyen lefelé. Lehetett az orrán álló kocsival csúszni száz métert. Lendület borította volna előre, forgatógravitáció hátra, úgyhogy a kocsi szépen az orrán állva egyensúlyban csúszott előre.
Jaj.
Egy darabig nézegettem az autós cuccokat is, főleg a haverok miatt, de aztán úgy 2000től kezdődően rájöttem, hogy felesleges az időmet pazarolni olyasmire, ami igazán lekötni úgysem fog soha.
Na meg a "szimpla" autóversenyekről beszélek, ahol mész előre az aszfaltcsíkon, azt' örülsz neki. Ami elvileg az autózás meg a száguldozás élményét kéne hogy adja, de a nevetséges fizikának köszönhetően (meg hogy az ember nem autóban ül, csak egy képernyőt bámul) szánalmasat bukik minden egyes próbálkozással. Komolyan nem értem az autósjáték fanokat...
Deathtrack, Death Rally, Carmageddon, de még a Mario Kart is több azért ennél (nem mintha valaha mariokartoztam volna, csak gondoltam megemlítem). -
Zóanagyvarázsló #8577 Én éppen a FlatOut 2-t szerettem sokkal jobban, sokkal élvezetesebb volt karrier. Nem csupán az első háromban kellett végezni a futamokon, míg a többi extra teljesítmény alig hozott pénzt, hanem tényleg díjazta az agressziót is, a pontrendszer és a némi egyéniséget felmutató AI versenyzők ellen pedig sokkal személyesebb, Carmageddont jobban idéző harc folyt. Persze a multi az nyilván személyesebb az első részben is :)
A vezetési modell viszont szerintem is hátrányára változott (de ha könnyedebb is lett, élvezetes maradt, szóval ez ízlés kérdése is, az elődnél gyakrabban éreztem, hogy a billentyű nem optimális beviteli eszköz hozzá), de minden másban a folytatás jobb. Mondjuk én előbb második résszel játszottam, mert akkor hallottam a szériáról először, amikor az kapásból EVM kiadásban, 2000 Ft-ért jelent meg nálunk. Utólag nézve szinte látatlanban vettem, ha szerencsére nem is kellett megbánnom. -
#8576 Előbb már szóba jött a törés, meg most a FlatOut... Destruction Derby -t meg kihagyjátok? Szép mondhatom... -
zsgaby #8575 FlatOutot azt imádtam rengeteget lanoztunk vele.. és amilyen jó volt az első anyira kiábrándító volt a 2. Én nem tudom mit csináltak de az irányítással valami nagyon nem stimmelt. Igen C64-en a pit-stop volt említésre méltó F1 game főleg az osztottképernyő és a gumimelegedés miatt :) -
Zóanagyvarázsló #8574 Nekem a FlatOutok jöttek be az utóbbi időben, majdnem hozták azt az élményt - ha máshogy is -, mint hajdanán a Carmageddon. Ezeken kívül nekem csak a legelső Test Drive, a Street Rod és néhány jobbféle NFS maradt komolyabb emlék, ha C64-en és NES-en is volt szerencsém egy-egy bénácska F1-es játékhoz. -
-
#8572 akkor a későbbi Midtown Madness is kimaradt? Na ott aztán lehetett "kamikázézni".
És a (személyes kedvencem) Death Track. (Sajnos oroszok ezt is rimékelték pár éve...)
És ha már verseny, sci-fi: Power Drome? Slipstream 5000? Hi-Octane, MegaRace...? -
zsgaby #8571 Kinek a pap kinek a papné.. nekem utoljára a GTR 1-2 jött be, a Dirt3 is unalmas. De leginkább a világháborús fps-ek és rts-ek jönnek ki a könyökömön.. megcsömörlöttem annyi van belőlük és mind egykaptafa -
Zero 7th #8570 Mindet láttam egyszer (Lombard, béna Network Q, újabb Network Q), de pont annyit is érdekelt a dolog. Dirt-öt megkaptam a videokártyámhoz, egyszer egy fél órát el is voltam vele.
Kuuuurvára unom a szimpla autóversenyes játékokat. Az utolsó, amivel tényleg sokat elszórakoztam, az az Indy500 volt, de ott is azt tekintettem a küldetésemnek, hogy a 10körös versenyt úgy nyerjem meg, hogy mindenkit kiütök. Egyszer sikerült a célegyenesben három autó érintésével a (asszem) 32-es mezőny 28 autóját tönkrevágnom. :P -
#8569 Sejtettem, az első része még annyira nem durrant nagyot. A folytatás idehaza még magyarul is megjelent, szinkronnal, minden. Iskolában mi is pörgettük rendesen. -
zsgaby #8568 '96-osra rengeteget játszottam vele :)
Húú ezt mintha láttam volna haver gépén de sohase volt meg -
Zóanagyvarázsló #8567 Én azzal még szoftveres módban játszottam, de úgy maradt meg, mint az abszolút fotoreál játék. Aztán pár éve elővettem a High Stakes-et - a gyakorlatilag harmadikat is tartalmazó negyedik részt -, és az alapján tudatosult bennem, hogy azért a valóság egy fokkal csak szebb volt már akkor is :) -
#8566 az 1996 -os Network Q RAC Rally Championship -re gondolsz, vagy az 1993 -as Network Q RAC Rally -ra? :-)
Nekem első rally -s a Lombard RAC Rally volt:
-
Zero 7th #8565 Ja, ja, a 3 az faja volt, lehetett egymás ellen rendőrködni, szép volt, tükröződött... meg az AIra továbbra sem hatott a lejtő/emelkedő. :)
De tényleg sokkal jobban összerakott rész volt az már.