8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • BBird
    Nálam a lényeg az animált ablakokon volt... Norton és Volkov szinte ugyanúgy nézett ki, de Volkov -nak volt animációja. Meg jobb volt talán a screensaver -e. Későbbi NC (talán már 5.0) viszont már megint jobb volt képernyőkímélőkben. :-)
  • Zozo76
    Kicsi volt a merete a Volcov-nak. Szoval jo kis tomor kod volt... :)
  • Zero 7th
    Ja, a koaxolást azt kb Quake2 környékén kezdtük, (emlékszem, az első, még nem saját szervezésű LANpartyn Quake1ezés volt, de már tátottuk a szánkat a Voodoo1-es Q2-re). Aztán egy időben teljesen rendszeres lett, minden szombaton az volt a program, hogy haver körbejár autóval, összeszed minket, hálóépítés, éjszakáig multi.

Volt már betárcsázós internet is, fél éjszaka alatt leszenvedett Quake1 Team Fortress, mapok, Q2 modok, később HL modok mint TFC, aztán CS-nél letáborozás...
  • Zozo76
    Larry 1 (nagyon ugy nez ki hogy 160x200-16color a felbontas, amiatt hogy PCjr-en is menjen:

Majd a kesobbi kiadas, a VGA verzio (320x200-256color):

• Zero 7th
    Voltak ismerőseim, akik a Volkovot használták, de én nem láttam lényeges különbséget...

Soros kábelen Doomozás nekem is az első "igazi" multis élményem.
  • Zozo76
    Ezt a progit viszont ne felejtsetek el kik DOS-on nevelodtetek:

Bar en kozben valtottam a Volcov Commander-re:

• Zozo76
    Viszont en meg jobban visszamegyek az idoben, mert a kezdeti halozatunk nem az volt. A DOOM-ot nyomtuk soros kabellel 2 gep kozott, majd meg jott ra a DUKE NUKEM... :)
  • Zozo76
    Gyuloltem azt a koax-os kurvaanyjat! :)
  • Zero 7th
    Azt nem értem, miért. Mi is koaxoltunk pártucatszor, de a gép beállításakori széthúzást kivéve nem dögledezett a háló az emberek kiesésekor. Csak azok a rohadt lezárók... Elhasználtunk egy félmarékkal. Tudnám, mi a jóisten tud azokban tönkremenni?
    Amikor szombat 8kor elkezdjük építeni a kis hálót a váci művházban, elvileg tíz perc lenne a rutin miatt, aztán még tízkor is azon tanakodunk, mi a picsa lehet a baj. Aztán elautózni haverhoz, lejmolni tőle kábelt, T-dugót, lezárót, hogy legyen mivel próbálgatni, és végül kiderül, hogy az egyik kurva lezáró volt...

Mikor harmadszor jött elő ez a hiba, már volt tartalékunk mindenből... :P
  • BBird
    Quest játékok, bestof!
    King's Quest kivételével megvan mind, original, bár nem a régi kiadások, hanem már ilyen complete.
    Kedvenc a Police Quest 1 és a Space Quest 2-3.
  • Aquir
    úgy, hogy az nem vágólap :)
  • BBird
    Érdekes, hogy ezt a pofát, ezt a borítot én is mindig látom valahol... egyszer nem indítottam el, de youtube -n is mindig láttam ajánlatok között. Azt sem tudom miaz, most sem indítom el... lehet vírus! :-D
  • Zozo76
    Itt meg a Spectrum verzio, erdekessege hogy a C64-el ellentetben ez is 3D-s.

• Zozo76
    :(

Nem tudom hogy sikerult azt a szar videot linkelnem de nem is lattam soha azt ami ott van szoval honnan kerult a vagolapra..???

Ezt akartam:

• Zozo76
    Na itt a Carrier Command, Amiga verzio de a PC tok ugyanez:

• Zozo76
    Ja, hozzatartozik meg hogy akkor a halozatot a gepekbe tett halokartya jelentette, BNC vagy milyen csatolassal. Szoval a gepek sorban voltak felfuzve, nem volt SWITCH hozza. Ha egy gep lefagyott vagy kiesett a jatekbol az egesz halozat borult :)...
  • Zozo76
    Carmageddon... elso resz!

A baratomeknak a garazsban csinaltunk egy lan partit, 4 geppel. Hulyere jatszottuk vele magunkat! Az en gepem volt a meno mert nekem valahogy sikerult meguszni hogy a kb 24 ora alatt amit a folyamatos jatek jelentett, ujra kelljen inditani a Windows 98-at. Mindenki mas mar tobbszor is REBOOT-olt, nekem valahogy akkor birta... :)
  • Zozo76
    En is annol olvasgattam a leirasokat a COMMODORE VILAGban (az osszes megvan). Emlekszem mikor apam hazaallitott egy uj ujsaggal, nezem a boritot: Commodore Vilag 1. :)

C64-em volt, igy olyan jatekokrol mint a Monkey Island, Police Quest, Larry, Carrier Command, Battle Command, Damocles (csak amiga) almodtam. Mire meg gepem is lett (PC) meg VGA kartya+monitor es ezen programokhoz is hozzajutottam mar joval komolyabb vagy legalabbis ujabb jatekok voltak a menok. :(

A Monkey Island elso reszet a mai napig az egyik legjobb kalandjateknak tartom annak ellenere hogy SOHA nem jatszottam meg a negyedeig sem, de a COV leirast tobbszor is vegigolvastam. :)
  • BBird
    X-Wing -t megláttam a 93-as 576-ban, és nem akartam elhinni, hogy ennyire valódi. Aztán iskolában láttam futás közben, akkor sem akartam elhinni, hogy ez nem egy film.

Aztán amikor végre nekem is figyelt már a 486DX-33 -n, mono SVGA -n 800x600, csalódtam. Nekem nagyon lomhának tűnt az irányítás.
    Bezzeg a Tie-Fighter... egérrel, isten volt. (Pedig a jó fiúkkal szeretek lenni ilyesmikben, de itt szemet hunytam)
  • Zero 7th
    Carrier Command nekem kimaradt teljesen, most a napokban töltöttem le a remakejét, és az nem fogott meg különösebben. Akciónak hervatag, stratégiának kevés. De ahogy nézem az eredetit, az régen biztos tetszett volna, ha eljut hozzám...

Indy500-zal már 386-on toltam a fekete-fehér VGA-n. Viszont előtte ami nekem nyálcsorgatós volt, az az X-Wing, amit egy darabig csak havernál láttam, aztán amikor lett PC, nem tudtam megszerezni egy darabig. Na de aztán szénné játszottam. :)
  • Zozo76
    "CGA-tól én is hánytam, amikor megláttam, de lenyeltem volna a békát, ha lett volna olyanom + indy500 mellé. ;-)"

Na ezt mondom en is, le szartam volna en is csak menjen a jatek. Akkoriban a nagy kedvenvem a Carrier Command volt es C64-en nagyon le volt butitva.
  • Zozo76
    "CGA-nak volt amúgy a másik verziója is, nem? A barna-zöld-fekete-fehér, vagy keverek vmit?"

Az volt a masik paletta. Hogy tiszta legyen. 2db szinpaletta volt, csak egyiket lehetett egyszerre hasznalni. Mindketto rettenetes szinosszeallitast hasznalt. Szoval nem volt masik valtozat a CGA-bol hanem vagy ezzel a 4 szinnel rajzoltattad ki a kepet vagy azzal. Ezt persze nem a felhasznalo valtoztatta hanem a programirok.
  • BBird
    Az az FS4 amúgy nektek is FS4.0a volt valójában? Nekem legalábbis ez volt a verziószám. :-)

CGA-tól én is hánytam, amikor megláttam, de lenyeltem volna a békát, ha lett volna olyanom + indy500 mellé. ;-)
    CGA-nak volt amúgy a másik verziója is, nem? A barna-zöld-fekete-fehér, vagy keverek vmit?

EGA szerintem már teljesen jó volt, vállalható. Végre a fű zöld volt, a Golden Axe nagy kardos barbárja kék bugyogót kapott, és a ferrari is piros lett hirtelen az Outrun -ban.
  • Zozo76
    Tokeletesen igazad van. A CGA valami rettenet volt amiatt hogy 320x200-as felbontasban is csak 4 szin lehetett egyszerre a kepernyon, de azt sem egy 16 szinbol allo palettabol valasztottad ki hanem volt ket paletta es ezek egyiket tudtad hasznalni. Na ha megnezed ezek ormotlan osszeallitasok, a cian valami borzalmas. Viszont azert igy tenyleg lehetett olyan jatekokkal jatszani ami C64-en vagy butitva letezett van nem is leztezett egyatalan, elobbire jo pelda pl a CARRIER COMMAND, az utobbira ott van a Monkey Island.

A Carrier Command C64-es verzioja valami hihetettlen szar 2D-s valami lett. Meg a 128k-s Spectrum verzio is 3D-s! Igaz grafikailag az is borzalmas lett a spectrum sajatos grafikai adotsagai miatt.
  • Zero 7th
    Nem tudom, én C64-en nőttem fel, egész egyszerűen hánytam a monokróm grafikától, de még a CGA és EGA "színek"től is. Valahogy, nem tudom miért, de a CGA megalkotóinak a legirritálóbb, EGÁéknak meg a legrandább színpalettát sikerült összeállítaniuk.

Komolyan sajnálom azokat a fejlesztőket, akiknek ezekkel kellett dolgozniuk.
    Csak ha már Test Drive volt, mutassatok ennél rondább verziót!
  • Zozo76
    Ha jobban megnezitek a videot es osszehasonlitjatok a lentebb levo hozzaszolasomban belinkelt FS4-el (ami EGA verzio) lathato hogy itt HERCULES-en a nagyobb viszintes felbontasnak koszonhetoen nem tolti ki a muszerfal teljes szelessegeben a kepernyot elletnetben az EGA verzioval.

Felbontasok (nem az osszes):

HERCULES: 720x348 monochrome
    EGA: 640x350 16 color
    CGA: 320x200 4 color
    MCGA: 320x200 256 color
    VGA: 320x200 256 color

Illetve meg a PCjr tudott egy C64-hez hasonlo felbontast:

PCjr: 160x200 16 color

A lenyeg hogy a HERCULES-re keves NATIV felbontasu jatek szuletett (en talan az FS4-el talalkoztam egyedul), szinte kivetel nelkul CGA volt rajta emulalva oly modon hogy a CGA 4 szinet mintakkal helyetesitettek. Ez ugy sikerult hogy a HERCULESnek joval nagyobb volt a felbontasa.
  • Zozo76
    Talaltam videot a HERCULES valtozatrol is (FS4.0):

• Zozo76
    Hamar most ugyis ilyen "monochrome" napokat tartunk itt a topicban:

Anno igy kezdtem a 3.1-el. Ja es eger nelkul!!! Kb 1 evig a Windows-t billentyuzettel hasznaltam... :)
  • BBird

Hát nem gyönyörű? Azok a gazdag színek, pompás zenék/hangok, az a képfrissítés... :-)
  • BBird
    Naa.. Ne rontsd el a gyerekkorom szép emlékeit. :-)
    Mindenki tudja, hogy Amiga, C64 jobb volt az első PC-nél, de valakinek mégis ez jutott.
    Én kezdetben Atari2600, majd barátnál minden nap iskola után C64, meg volt alattunk egy bár, amiben mindig volt 1-2 játékgép, de aztán szülők szereztek egy XT masinát, és onnantól az volt és kész. És szerettem na, mai napig megvannak a lemezek a klasszikus játékokkal, s fejben minden emlék. Aztán lett 286, 486dx33, p200mmx és így tovább.
    És én is imádnám, ha lenne a sarokban egy klasszik működő XT -m, ilyen Amber hecules monitorral, csak a nosztalgia miatt.
    (mégha van is ilyen funkció már dosboxban, hogy sárga-fekete heculesben futtat dolgokat)
  • tutituti
    Az ám a baj hogy családi okok miatt anno eladták a c64-emet,mert minek is az.
    A lemezeket persze már kimentettem mert tudtam hogy költözés lesz emiatt azok megmaradtak.sok eredeti,még több kalóz.Meg az összes újság és könyv is megvan.
    De gép ugye nincs.Jelenleg a következő beruházásom az lesz.
    haveroknak sajna csak kazis van.

A monitor meg persze tényleg nem ér semmit.De a képről bevillant.
  • Zero 7th
    Szerencsére nekem ez az übergáz PC időszak, mint XT, 286 kimaradt, azoknál jobb volt még a C64. Első PCm egy 386DX volt, fekete-fehér VGA monitorral.
  • Zero 7th
    Csak neked ér valamit, és csak az emlékek miatt. Egyébként veszélyeshulladék-lerakókon van esély találni ilyesmit, egy üveg sört talán elkérnek érte.
  • tutituti
    javítom!
    sárga-fekete természetesen
  • tutituti
    commodore monitorja volt haveromnak.emlékszem annak volt sárga-fehér színe.
    kár hogy költözéskor nem szóltak és még kiskölök voltam.
    most kezem összetenném egy ilyen régiségért.
  • BBird
    Fekete-fehérnek számított a sárga-fekete és zöld-fekete is... mégha ez így hülyén is hangzik. Nekem sárga-fekete volt, jobban imádtam, mint azokat, amik sima fekete-fehérek voltak.

• Zozo76
    Rendben
  • Zero 7th
    Nem Doom, hanem Build engine, fél generációval újabb. Duke3D, Blood, Shadow Warrior.
  • Zozo76
    Es akkor mar vetek lenne kihagyni a C64-es verziot. Na ezzel sokat csapattam 1988 korul:

• Zozo76
    Itt osszehasonlitasnak az AMIGA verzio is. Hat kicsit szebb azert!