Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
jah a hocus-ra emlékszem, talán csak a demó volt 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

kemszi2
ugyan nem játék 😄 de... 😄
kemszi2
kedvenc platform játékaim :

kemszi2
mivel van aki az ilyet nem szereti nézni 😄 ezért spoilerezem:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://thepiratebay.org/search.php?q=carmageddon
Hellósztok! Nem tudom jó helyen járok-e,de nem tudjátok hogy a Carmageddon 1-2-t honnan tudnám megszerezni?Egyáltalán le lehet õket tölteni ingyen valahonnan? Se megvenni,se letölteni nem birtam torrentrõl pl.

Aquir
bazz, risky woods! sok ismerõs, catacomb apocalypse most fenn van a gépen, de nem tudtam milyen erdõ volt a neve ennek a játéknak, aminek csak a demóját láttam régen 😊)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

kemszi2
azt hiszem ebben mindenki talál ismerõs momentumokat 😄

gandrus
Ha érdekel valakit: 50%-os leárazás a Tex Murphy játékokra.

Én most vettem meg a Pandora Directive meg az Overseer epizódokat. Az Under a Killing Moon már megvolt GoG-os kiadásban, meg régrõl, négy cd-s kiadásban is. 😊

Aki nem ismeri, annak egy kis infó:

A Tex Murphy játékok harmadik világháború utáni, posztapokaliptikus világban játszódó magánnyomozós, kalandjátékok (first person). Legalábbis az Under a Killing Moon és az azt követõk. Híres színészek is szerepeltek bennük, mint pl. James Earl Jones (csak a hangja). Amúgy az UaKM és a Pandora Directive meglehetõsen film noir hangulatúak. A többivel még nem játszottam.

UI: A Portal elsõ része ingyenesen letölthetõ huszadikáig a Steamrõl. A teljes verzió, korlátozásoktól mentes. 😊

LSL
Most tolom a X-Com TFTD-et DosBox alatt. Felesleges ezért összerakni egy másik gépet, de te tudod. Ha meg régi gép feeling miatt csináltad, akkor egy virtuális gépet is telepíthettél volna.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Aquir
ez de régen volt 😊
és a legtöbb ilyen kisebb játékra biztos nem is emlékszem, mondhattok ilyen régieket😊

Wanted
Azért feelingesebb egy teljes gépen játszani. Az xcom csak egy a régi kedvencek között. Ott van az I76, a Birthright, a Beholderek, az Incubation.
Az xcomot azért megnézem a steamen.

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

gandrus
Az Xcomok miatt nem is kéne, Steamen megvásárolható az Xcom csomag, amiben az összes (5) Xcom játék benne van. Vagy külön-külön is az egyes részek. Nem is drágák, bár én még akciósan vettem a complete packet kemény 2 fontért (most kb. 600 Ft).

precision
egyszerûbb lett volna egy dosbox, nem? nem kell ehhez régi gép

Bazinga!

Wanted
Sziasztok!
Beruháztam egy P1-es konfigra a régi dos-os játékok miatt.
(Egy Gravis és egy AWE64 hangkártyával, voodoo 1-el 😊)
Az Ufo: Enemy Unknown (xcom1) simán elindul, de a Terror from the deep-et a másik nagy kedvencemet nem tudom mûködésre bírni. A geo képernyõn megy minden, de a küldetések elõtt csak fekete képernyõt kapok, ahol ha nyomok egy billentyût, mission failed-el visszatesz a földgömbhöz. Már legalább 3 verziót kipróbáltam.
Win95-öt vagy win98-at nem szeretnék még egyelõre telepíteni a gépre.
Sikerült valakinek elindítania az UFO2-t DOS alatt?

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Hamarosan megjelenik:

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Montanosz
igaz ez nem old game de aki kedvelte a another world meg flashback játékokat annak kihagyhatatlan)))

ROCKETBIRDS REVOLUTION flash game

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Aquir
Mondjuk a videó leírásában is megtalálható ez 😊

"The better way to say it, I-Robot was the world's first commercial video game in history to use 3-D Polygon Graphics (or true 3D graphics) with no hidden objects, lines, or surfaces as opposed to prior 3D Arcades that used wireframe(vectors) graphics such as Battlezone, Tailgunner, and others."

magyarul a legelsõ látható felületek😊

BBird
Sejtettem, hogy az "ilyen" jelzõ takarhat valamit.

(F*szom, beszéljetek már érthetõen, kifejtett mondatokkal... Fél szavakból az ember nem érti mirõl szól a hablaty) :-D
dronkZero
Az nem solid, csak wireframe.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

BBird
A legelsõ? És a BattleZone? 😉
BBird
Na én hülye meg csak a lakáson belüli mókákra gondoltam... nem is tudom, hogy lehettem ilyen hülye. Köszi az okítást! :-)
Aquir
aham, igazi, és kész csoda 😄 a legelsõ ilyen 3D-s tudtommal

Aramir
Ez egy árkád játékgép, nem házi konzolokra készült, hol voltak azok akkor még a játéktermi szinvonaltól 😄
http://www.arcade-museum.com/game_detail.php?game_id=8172

BBird
Szkeptikus vagyok... vagy csak tudatlan, de ezt a cuccot még nem igazán láttam.
Viszont a '80-as években, az Atari játékokban nemigen volt divat a HINT, meg buborékfelhõ, amiben leírta a játék, hogy mit kell tegyél. Meg aztán melyik konzolra jött volna ki? 2600? 5200? Az ilyen grafikai megjelenítésre képtelen volt.

Szóval én így elsõ ránézésre "fakét" kiáltanék.

(Persze tévedhetek!)
Aquir

1983   o__O

(és igen, ez csak az ötödrésze a teljes játékidõnek)

Aquir
nem játszottam vele, de milyen jónak tûnik... 😊

Desiderata
LSL
Meglett C-Dogs

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

LSL
Hali

Van emlékszik arra a játékra, ami Dogfight/D-fight, vagy hasonló címe volt? Grafikailag nagyon hasonlított az Ufora, lehetett osztott képernyõn multizni, kulcsokat kellett összeszedni, meg cd korongokat. Zombik ellen harcoltunk, meg ufók ellen, volt mindenféle robbanós hordó. És nem körökre osztott játék.

micsoda gamek!és még oldalakon keresztül lehetne sorolni, bezzeg manapság, örülök,ha egy jó játék megjelenik évente...

amúgy a severance:blade of darkness-t próbáltam pár hete és nagyon tetszik,de valami bug miatt mindig játszhatatan lesz egy kis idõ után 😞
bárcsak kiadná a gog

How much can you take,before you snap?

Húúú 1nsannel mennyit lanoztunk áltiban!😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Aquir
jóak😊 Insane és Undying amikkel játszottam 😊

Ha már volt az elsõ rész, a második se maradjon le:

Pc-s játéktörténelem 2001 2. rész

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

DarkHorSe
Tudnatok a lords of the realmhez hasonlo jatekokat mondani?
Akkoriban jelent meg de nem emlekszem a nevere, de a jatekmenet nagyon hasonlitott ehhez😊

Koszi

Swedish people are albino monkeys

JetiRulez
Helló!
Win98 + SB Live! beállításában tudna valaki segíteni?
Nem minden játéknál szolgál 100%-osan. Van olyan játék, ahol torz a hang, van amelyik el se indul hanggal, és ritka esetben van amelyiknél jó a hang.
Próbálgattam az IRQ-t állítgatni eszközkezelõben, de csak elcsesztem valamit. Azóta a még elinduló játékokból való kilépés után kékhalált ad a rendszer, vagy egyszerûen lefagy sötét képernyõvel. Pedig mindent visszaállítottam gyári beállításokra az eszközkezelõben.

JetiRulez

dronkZero
Eheh. Az nálam elvitte a "minden idõk legortopédabb animációjú játéka" díjat, holtversenyben a Trespasserrel. Haverokkal arénáztunk multiban, és visítottunk a röhögéstõl, ahogy egy "csata" kinézett azzal hadonászással... 😄

na, nekem az is kimaradt sajnos,úgyhogy nem tudom mennyire hasonlít a kettõ

Gondolom hasonlít a Die by the Sword-ra. Nemrég újra elõvettem, tényleg nagyon jó fõleg Arena módban. Pluszban van még hozzá mod is(Xtended), amiben van néhány új karakter+pálya.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Aquir
nem tûnik rossznak

szóval ez az amazonnal volt.
azóta elkezdtem a knight-tal és mióta felvettem a páncélt bebugolt és nem sebzõdik a karakter 😞
kár, pedig nagyon tetszik a játék

áá, ezt nem hiszem el...
az elsõ pályán,ha felszedem a templom kulcsot, lefagy a játék :/

BBird
A bannert en keszitettem par eve, regi oldalamon van, amit mar sajna nem erek el. Viszont ha osszedobtok 7 linket, akkor a bannert feljavitom, s ha vki egy BIZTOS helyre fel tudna tolteni, amit nem torol majd 3honap mulva, stb... Akkor atpasszolnam neki. Onnan mar csak moderatornak kell szolni, hogy jol belojje ide. En spec ajanlanek egy gog.com-t bele, meg talan egy mobygames -t. Vagy esetleg lehetne egy folyamatosan frissulo linkgyujtemeny is, ahova a banner is menne, mert biztos vannak remek oldalak, amik nem fernek ki ide banner ala. (hasonloan, mint a mostani utolso link, csak ugye mar azt nem tudom frissiteni. :-( )
dronkZero
Igen, köszi, csak éppen arra sem jövök rá, hogy hogy az istenbe kommunikálok a virtuális és az igazi gép közt. VMWare-rel ment a drag&drop, itt nem. Ha meg akarok osztani virtuális mappát az emulátorral, akkor rinyálni kezd, hogy nincsenek integrációs szolgáltatások teleptve. Csak éppen az a menüpont az égvilágon semmit nem csinál.

Sejtettem, hogy ez a vindóz emulálás egy határnagy fasszopás, de hogy ennyire, azt nem gondoltam...

hosszú kínlódás után végre sikerült elindítanom a Severance: Blade of darkness-t és azt kell mondjam megérte. nem sokat játszottam,összesen 1,5 órát eddig, de zseniális.
akinek kimaradt pótolja mindenképpen!

Most nem azért, de VirtualBoxhoz direkt linkeltem a megoldást a #8211-ben, ha tudom, hogy ennyire elbújt a link (ráadásul végig ez volt a téma), akkor megtettem volna még egyszer.

Egyébként ha már a DOSBox FAQ helyett kapott a bannerben, bekerülhetne oda egy virtuális masinás is, az ottani linkek egy része úgyis halott. Nem mintha lenne házigazda.
Jakuza001
Telepiteni kell a quest addont a menubol, akkor nem 16 szin lesz.

http://www.dedoimedo.com/computers/virtualbox-guest-addons.html

dronkZero
VMWare-rel nem megy. Feltelepítettem, megpeccseltem, krekkeltem a játékot, visszarak asztalra indításnál.

Virtualboxhoz nincsenek videokártyadrivereim, a default meg 16 színt tud. Arra meg sem próbáltam a játékot telepíteni.

A VirtualPC-t félbehagytam telepítésnél, annak majd adok még egy esélyt.

MerlinW
Használj VMWare player-t vagy VirtualBox-ot.

[merlinw.org]