8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
zsgaby #8564 Megemlíteném még a Network Q RAC Rally -t is mert abban meg nagyonjó volt a sebességérzet. -
#8563 Igen, a kettőt nagyon-nagyon lehúzták, viszont az SE már javított kicsit.
Na de a 3... a Hot Pursuit... na az, na az... Bár én továbbra is az NFS 1-t imádtam, az még olyan Test Drive feeling volt inkább, meg az NFS 1 előtti játék. :-) -
Zero 7th #8562 Uh, na de az NFS2 miket csinált úristen... Megyek 230-cal, haver állva hagy egy egyenesben. Ránézek a kilométerórájára: 200.
Vezetőkorláttal 30fokban ütközés nullára lassít.
Az AIra nem hat a lejtő/emelkedő.
Eh, szörnyű volt.
Aztán az osztott képernyő miatt mégis rommá játszottuk... -
zsgaby #8561 Nem smafu de azzal sohase játszottam :)
Nekem újdonság volt a törésmodell a csikorgások a leeső alkatrészek, szóval a kocsik fizikája volt az egyik amibe beleszerettem. Zene nélkül meg csak 50% volt az élmény, mármint a carma1 nél. -
#8560 NFS 1 gumicsíkozás már smafu? :-)
Na és ki mondja meg, hogy NFS nem hivatalos elődje mi volt? :-) -
zsgaby #8559 A carmageddont én 2 dolog miatt vettem meg:
A gumik csíkot hagytak az aszfalton, és FearFactory volt a zene. Nagyon illett a játékhoz.. -
zsgaby #8558 Háát nemis tudom..
Amikor C64-em volt már akkor primitívnek és idegesítőnek tartottam ezt a játékot. Húgom és apukám imádta, én inkább test drive-oztam meg paperboy, defender of the crown, vendetta, blue max.. ezek grafikailag is sokkal jobbak voltak -
Zozo76 #8557 Oke, csak 88-ban lett C64-em. :) -
Zero 7th #8556 '88-ban már a Last Ninja-tól voltunk a padlón. :) Na meg Elite. -
Zozo76 #8555 Azert a Wizard of Wor C64-en ket Joy-al utott '88 korul... :)
-
#8554 Ha FMV, akkor Tex Murphy kalandjai. Az első részek még klasszikusak voltak, (ahogy írtam a legelső a kedvencem), de aztán jött az FMV korszak ott is. Under a Killing Moon nagyon jó értékeléseket kapott azért a sajtóban. :-) -
Zero 7th #8553 Mondjuk onnantól kezdve, hogy mostanában(idén végig, kb?) DoW2 van multiban, meg Space Station 13 orrbaszájba, az meg ingyenes, igazából mindegy... :)
Le van töltve egy rakat mostani játék, de igazából egyik sem mozgat. Meg néha előkaparok egy-egy régi játékot, ami anno kimaradt. Dig ilyen volt, Grim Fandangon gondolkozom mostanában... Chaos Gate-et sikerült 7év keresgélés + 3 év szarakodás után végre működésre bírnom, azt kéne még befejezni... -
Zero 7th #8552 Úristen, soha nem láttam még Cristopher Walkent ennyire túljátszani egy szerepet... :D -
Zóanagyvarázsló #8551 Én szerintem a Dawn of War 1-2 óta csak bétával, demóval vagy ingyen hétvégés játékkal multiztam (akkor is, ha részben a multi miatt adtam ki pénzt), szóval nálam ez a hivatkozási alap nemigen működne :) -
Zero 7th #8550 http://spoonyexperiment.com/2007/11/30/fmv-hell-johnny-mnemonic/
Ezt nézem most, jó hosszú. De közben beugrott, hogy nem csak a Johnny Mnemonic volt meg. Csak úgy tűnik az hagyott maradandó nyomot. :P
Volt a Cyberia, az nem volt rossz. Főleg, mert CGI volt, nem élőszereplős. -
Zero 7th #8549 Isohunt, carmageddon gog. :P
Az a rész, hogy telibeszarom, hogy mennyire erkölcstelen a warez, az C64 óta megvan, és megmaradt. :D
Vásárolok is néha persze, de csak és kizárólag a saját érdekeimet szem előtt tartva. Ha multizni akarok, vásárlós, egyébként warez. Ha túl genyó a DRM, akkor skip. -
Zóanagyvarázsló #8548 A Carmageddon esetében a zene hiánya nekem eléggé fájt, bár a játékot ettől még nyilván élveztem, és betettem saját CD-t. Sajnos azóta hiába van meg eredetiben, modern rendszereken bajos működésre bírni a zenét. (Tudom, felkerült nemrég GoG-ra, de most nem rohanok megvenni még egyszer.) -
Zóanagyvarázsló #8547 Nem is tudtam, hogy a Johnny Mnemonicból volt játék. Viszont a Phantasmagoria szerintem nem volt reménytelen (semmi időzített gombnyomás vagy ilyesmi nincs benne, inkább a párbeszédek automata mivolta zavaró - bemész egy helyszínre, és lezavarják nélküled - a puzzle-öket nyilván nem), ha a legtöbb rajzolt kalandjáték mellett el is bújhat.
Viszont ha már Sierra, akkor Gabriel Knight nagyon is korrekt volt maga idejében audiovizuálisan, és a sztori is rendben volt. A második rész sem rossz - bár azt nem játszottam végig, de majd nekifutok újra -, hiába FMV, attól még teljesen normális kalandjáték. És az másokra is igaz, nem minden élőszereplős darab volt játékmenetileg is egyértelműen lebutítva.
A színészi játék szerintem a későbbi Wing Commanderekben volt meglepően jó a megszokotthoz képest, és ott a kalandjátékos feelinget adó átvezetők inkább pluszt adtak hozzá.
A Fahrenheitet speciel nagyon szeretem, de más stílusként tekintek rá, mert gondolkodást szinte alig igényel - nem csupán a point'n'cklick klasszikusokhoz képest, de Nomad Soulhoz mérten sem. De egy-két kivételtől eltekintve nem nagyon másolják. Egyébként pedig már a - szintén nem FMV - Dragon's Lair is az interaktív filmes vonulatot erőltette, ahhoz képest a Fahrenheit hardcore kalandjáték. -
Zero 7th #8546 Eheh, idén januárban játszottam végig. Először.
De erről jut eszembe másik téma: hogy hogy utáltam a rippeket... Amíg még alig használták a fejlesztők a CD kapacitását, addig nem volt gond, hiányzott az intró meg az endvideó, vagy még az sem, csak a CD zene. Az még így elment. Syndicate Wars és Carmageddon ugrik be, amik szinte teljes élményt nyújtottak ripben is.
De amikor ez már odáig terjedt, hogy egy játék összes játék közbeni átvezető videója hiányzott, és azt sem tudta az ember, hogy mifasz van, na az már botrányos volt. Jedi Knight rip, ha mond valamit... -
Zero 7th #8545 Egyébként ez nem valami márkahűség vagy fanboyság volt, csak így jött ki a lépés. Egyrészt nem volt meg haveroknak szinte semmi Sierra kaland, másrészt elég korán indultak a sorozatok, az első részek technikailag eléggé elmaradottak voltak, másrészt meg a sztori sem fogott meg.
King's Quest generic fantasy világa tíz évesen kevésbé érdekelt, mint Indy. :) -
Zero 7th #8544 Na ne, FMV "játékokat" ne nosztalgiázzunk. Egyhez volt szerencsém személyesen (Maddog McCree és egyéb lődözős szarokat leszámítva), a Johnny Mnemonichoz, az valami bődületesen rossz volt. Nem a játék, hanem a megvalósítás. Az ismétlődgető videodarabok, amiken jókor kellett space-t nyomni, a teljesen random harc (állítólag jól kell időzíteni a space megnyomását, csak az nem tiszta, mihez időzítse az ember), meg az ótvar színészi teljesítmény (persze nem Keanu Reeves volt a játékban, bár ő sem emelte volna sokkal a színvonalat)
Komolyan nem értem, hogy lehetett ez az FMV borzalom egy időben trend...
Mondjuk féltették is tőle a kalandjátékokat, és a legborzasztóbb, hogy igazuk is lett. Pnc kalandjáték alig, az ilyen Fahrenheit meg Heavy Rain szennyhulladék interaktív moziktól meg el van ájulva a pórnép. -
#8543 The Dig kimaradt... a csudába. ;-) -
#8542 én pár évvel ezelőtt pont ezt kapartam elő valahonnan, megláttam valahol valamiért és felraktam, jó fejjáték volt, enyhén logikázgatni kell benne :) -
#8541 Nálam sem volt befogva, hogy Sierra vagy Lucas vagy Más. Ahogy írtam, így is a Mean Streets volt a kedvencem, aztán a Future Wars, Police Quest, Sam&Max, modernebbek közül Syberia, Still Life. -
Zero 7th #8539 Loom anno nem volt meg, viszont pár éve előkaparva nekem kifejezetten tetszett ez a rendszer, hogy a játékos kell, hogy emlékezzen a varázslatokra, meg lehet velük picit variálni. Magicka gyakorlatilag ugyanaz az alapötlet, más stílusban előadva. Arctalan varázsló is eléggé homage jellegű. -
Zóanagyvarázsló #8538 Na,a Loom nekem kimaradt, ezek szerint ez nem is akkora baj :) A Maniac Mansion szabadságát szerettem, de mivel a dumák félmondatok szintjén merültek ki - mondjuk a folytatáshoz képest - számomra nem is az a tipikus LA kalandjáték. -
Zóanagyvarázsló #8537 Tulajdonképpen a LucasArts kalandjai jobban játszható lineáris csőjátékok voltak, a Sierrái pedig sandbox KJK könyvek, melyekben jól el lehet tévedni, és gyakran beüthetett egy "Kalandod véget ért!". (Ugyanakkor a Phantasmagoria szinte interaktív film, mondhatni a két különböző megközelítés hátrányait "élvezi". Bár az sem volt rossz játék.)
Ízlés kérdése, egy kalandjáték esetében nem biztos, hogy az utóbbi mindig fair kihívást jelent. Nekem mindkét kiadótól vannak kedvenceim, sőt örülök, hogy más stílust képviseltek. -
#8536 Azért Lucasfilm Games -t sem kell félteni, Loom nekem a halálom volt a furulyás kódjaival. Maniac Mansion végigjátszás nélkül nem is ment.
Mondjuk én vagyok a hibás: Kölyök fejjel, semmi angol tudással mit pattog az ilyen gyerkőc!? :-) -
Zero 7th #8535 Nekem kábé az összes Sierra kaland kimaradt. Lucasarts cuccai jobban bejöttek, szebbek, jobbak, irányíthatóbbak voltak, nyilván mert újabbak is.
Főleg amiket mostanában olvasok némelyikről, nem is baj, hogy kimaradtak. "Találd ki a gnóm nevét", anyád... :P -
#8534 Azt nézem, hogy a 4. részben is volt már napszak, pihenhettél. Sajna a teljes sorozat kimaradt, pedig az első rész ahogy néztem, még herculesen is futott.
-
#8533 regi időkben játszódik és nem a king's quest.
Hanem ha jól emlékszem a quest for Glory volt.
Tökéletesen emlékszem hogy este lett ha ide oda sétáltam.
De rápillantok gyorsan.
szerk:Az 5. rész volt. -
#8532 Nekem így hirtelen egyik Sierra Quest-ben sem rémlik, de attól még lehet, hogy valamelyikben volt. Amik eszembe jutnak mint címek: Hero's Quest, Quest for Glory, King's Quest, Space Quest, Police Quest, Hugo esetleg? -
#8531 volt egy click and play kalandjáték is.
nem ugrik be most a neve. valami quest volt de nem biztos.Emlékszem oldalra lehetett menni.És napszak változás volt benne.Mennyit istenítettük. -
Zozo76 #8530 "felük mögött nincs is már program"
:)
Nekem is agyonra volt "optimalizalva" a config.sys/autoexec.bat.
Mondjuk a jelenlegi gepem rendben tartom tenyleg, de egy alma ezt meg is erdemli. :) -
#8529 És ha már én is belezuhantam így hirtelen a retrózásba: Future Wars, Mean Streets, Killing Cloud, Transarctica, Space Rogue... főfőkedvencek így hirtelen a tömegből. -
Zero 7th #8528 De hogy mi minden hülyeséggel el tudtunk szarakodni DOSos időkben... Szerkesztgettem ezeket a dirinfókat. Írtam menüt config.sysben, hogy a létező összes kombinációban el tudjam indítani a gépet. CDrom kell-e vagy nem, XMS vagy EMS, minden változatban atomra optimalizálva, 620k memória szabadon hagyva a 640kból... :P
Tökömnek nincs kedve ilyesmivel szarakodni mostanában, jellemzően a windows háttérképem lusta vagyok beállítani, az ikonjaim meg úgy néznek ki, mint a hányás, felük mögött nincs is már program, úgy vannak elrendezve, ahogy a szél fújta össze őket (mármint az időnként 800x600-ra lehúzott képernyőfelbontás)...
Mondjuk az sem mindegy, hogy régen 120 megás vinyón tartottam rendet, ma meg 750 gigán kéne, és ekkora mennyiségnél már pont szarok bele. -
#8527 Ha Sierra, akkor tessék játszani:
Sarien.net -
#8526 VGA -s nagyfej Larry már nem jött be, túl bugyután nézett ki, mégha ez is vált később "híresebbé".
A régi változat screenshot itt... furák a színek, mintha nem a sima DOS -ból jött volna.
"KEN SENT ME" -
Zero 7th #8525 Dosnavigator viszont tudott a fájlok belsejében is keresni, meg volt beépített hexeditor benne. Az volt az ultimate. :P -
Zero 7th #8524 Nekem jobban tetszett az X-Wing. Igaz, hogy nem volt goraud shadinges még a grafika, meg sokkal kevesebb objektumot tudott csak kezelni a Tie Fighterhez képest, de a TF kampánya egyáltalán nem fogott meg, meg nem tetszettek a birodalmi gépek. Jó kis X-szárnyúnál nincs is jobb gép. :)
Harmadik végigjátszásra már úgy ment a dolog, hogy azzal szórakoztam, hogy minden csillagrombolót kinyírtam, amivel találkoztam (meg amit a játék engedett). :P