8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • galocza
    ok, mcprobalom, thx
  • bulis
    Igen azt már én is megtaláltam. Többi???
  • galocza
    a betrayal at krondor megvan az underdogson - ez biztos 8), www.theunderdogs.org
  • bulis
    Betrayal at Krondor, Return to Krondor, Betrayal at Antara progikról nem tudtok valamit? NAgyon kéne mind a 3.
  • MuERTe
    a drilling billy nincs meg valakinek?
  • mainruler
    Ha emléxel, említettem ICQ-n, hogy találhatsz a bárban egy lóheretartót, tehát igen.
    Ami Temple of Bú-s titkos panelt illeti, nos, én is arra gondoltam.
    A harmadik rész témához hadd idézzek magamtól (ezt special Zolee-nak írtam): "Nem tudom, hallottad-e, de Frederick Raynal 2002-ben hozzákezd a harmadik rész elkészítéséhez, ha addig sikerül összekaparnia az Adeline-t, mert per pillanat No Cliché néven befuccsoltak a Sega jóvoltából. (#342)" Amit mondok, az a Magic Ball Network-ön is le van írva, ott is megnézheted: A harmadik rész ismét Twinsunon játszódik (Tehát nincs semmiféle párh. dimenzió, visszatérnek az eredeti témához -No Aliens!- hál' Istennek, én mindig is nagyon hiányoltam a 2-ből a jó öreg Principal Iland-et, meg a többieket, hiába volt ott Zeelich), és az első rész végén -ez valószínűleg friss emlék lesz... :))- lévő Sendell-Twinsen párbeszédre fog épülni (olvasd csak végig még 1x!), ahol is szó esik egy titokzatos "Stellar Entity"-ről, aki -hála Twinsen közbenjárására, aki eltávolította FunFrock-ot - békésen vár néhány évszázad múlva esedékes megszületésére, rá vigyáznak a Sendell-ek. Az új részben állítólag (ha jól emléxem) ismét FunFrock-al gyűlik meg a bajunk (ejnye, hát sosem fogy ki a klónokból, pedig mindíg úgy látszik, őt győztük le az egyes részek végén, pedig dehogy!), és játszható karakter lesz Twinsen mellett Zoé, és fiuk, Arthur is! A grafikáról meg annyit, hogy Raynal bátyóék mindíg is élen jártak az új és gyönyörű graf. motorok készítésében (lásd: LBA1 - 1994 !!!), gondolom, ez most sem lesz másképp, de ha engem kérdezel, remélem, nem tűnnek el teljesen az izometrikus, "LBA-s" részek sem, hisz ezek tették a játékot hangulatossá, sz volt az összekötő kapocs az 1 és 2 között.
    Ja, és a több játszjató karakter miatt állítólag lesz Multiplayer is, bár az nekem nem igazán fog tetszeni, semmi köze az LBA-hoz.
    És még mondd, hogy nem vagy egy kiválsztott, mázlista egyén az LBA szempontjából!!! Csak leírod az elvárásaidat, és azokat már rég tervbe is vették!! :)))))))
  • Lacc
    Próbáld meg itt .
  • Lacc
    Hát, azokat nem... Viszont találtam egyet, a Temple of Bú-ban! Még az elején, mikor az első szobrot kell tologatni, annál a liftnél, ami csak víszintesen mozog, az északi állomása alatt, ha bemész, az egy titkos átjáró, és kapásból a pengékhez jutsz. Tualjdonképpen nincs sok jelentősége, csak egy kics kockázatot úszol meg, de ott van. =) A másik meg, hogy mikor másodszor mész Citadel Island-re, és bemész a bárban, be akarják zárni. Ha kinyírod a klónokat, kapsz egy kulcsot, amivel le tudsz menni a pincébe, ahol van 1 lóhere-doboz (de szerintem ezt te is tudtad). Mind a 2 LBA nagyon cool, jó lenne, ha lenne 3. rész is! Mondjuk arra már semmi történetet nem tudok elképzelni, max. párhuzamos dimenziók, vagy ilyen hülyeségek. Vagy az is jó lenne, ha grafikailag kicsit felturbóznák, multiplayerrel megfejelve, meg ilyesmik!
  • mainruler
    Megtaláltad a titkos ajtókat, amiket lejjebb említettem?
  • mainruler
    Örülök, hogy tetszett!!! DE TÉLLEG!
    Szerintem meg azért tűnt rövidebbnek, mint a 2.rész, mert sokkal jobban élvezted a vele való játékot, mint az LBA2-ben! :)))))
    Mentési szisztéma: :)))))))))))))))))))))
    Ugyanakkor már hozzátettem ICQ-n is, hogy valamit nagyon elkutyult a prog., mert az "elbújás" mint olyan, abban a formában, ahogy megcsináltad, kivitelezhetetlen, úgy egyszerűen lehetetlen megcsinálni!! :DD Tee, kis sors kegyeltje te... :))) Úgy látszik, a kiválsztottaknak más programot írtak az Adeline- nál! :))
    A Nagy, pirosasnarancs színű "izét" meg csak karddal, vagy 4. szintű mágikus lapdaccsal lehet csak az örök vadászmezőkre küldeni, talán azért ment oly nehezen... :D
  • Lacc
    Nnna, újabb bejelenteni valóm van, végignyomtam! =)Nagyon király game, egy csomó jó ötlet van beene! Pl. hogy vehetsz saját hajót, vagy hogy van benne egy rakat jármű, amibe benzin kell, nagyon hangulatos! Tényleg sokkal nehezebb, mint a 2. rész, de szerintem egy kicsit rövidebb is, de ez mind1. Egy rész azért volt, ahol azt hittem, kihajítom a monitort az ablakon, mikor a teleportation centernél (vagy a másik erődnél, már nem tudom), a rabibunny ás egy lyukat, amibe bele kell esni. Na ott előbújt nekem egy idióta nagyszemű torz izé egy gödörből, és folyton nekemszaltózott! Na ott azt hittem, agyvérzést kapok! Aztán nagy nehezen megcsináltam... De a mentési rendszer több mint érdekes =). Mentek egyet a templom elején. Megcsinálom a tempolomot, ott is mentek egyet, és kilépek. Eztán visszalépek, akarom folytatni a templom végétől, erre berak az elejére! Azt hittem dobok egy hátast, de azért megnéztem azt a mentést, amit még a temlom elején csináltam! Hát mit látok?? Ott vagyok a végén? És innentől kezdve, mindíg, mikor mentettem egy újat, az a mentés mindíg a templom elejére rakott vissza, akárhol is mentettem! Viszont a templom elején készült mentés mindíg automatikusan lementette az állásomat, úgyhogy egy idő után fel is hagytam a mentegetéssel. Ráadásul úgy mentett, hogyha teszem azt, bementem 2 lóherével egy erődbe, ott meghaltam, visszarakott a mentés a képernyő elejére, újra 2 lóherével de minden ajtó nyitva volt, amit előzőleg kinyitottam, minden ellenfél halott volt, akiket kinyírtam! Ez olyan, mint egy cheat! =)
  • mainruler
    Chainsaw P: Múltkor a bőség zavara miatt nem jutottak eszembe kedvenc DOS-os játékaim, azóta azonban tudatosodott bennem, mennyire szerem például az Interplay/Blizzard (akkoriban csak Silicon & Synaps :D, épp akkor alapította Mike Morhaim a céget!) termékét, a Lost Vikings-et, vagy a szintén Blizzardos Black Thorne-t!! Mindegyik nagyon hangulatos, jó zenéjű volt (pl. a B.T. zenéjét még Bill Roper írta, azóta se csinált ilyet, mostmár "csak" Exclusive Producerként tevékenykedik.), nagyon szerettem őket.
    Apropó Lost Vikings! Megvan valakinek a második része? Azt is kb. annyira keresem már, mint az LBA-t, azzal a különbséggel, hogy a Vikings-folytatást még soha nem láttam! Esetleg valami infót róla emberek! Milyen, hogy néz ki, érdemes-e egyáltalán kutatni utána, s effélék érdekelnének.
    Még egy kérés: Van egy játék, az LBA-hoz teljesen hasonló izometrikus grafikával, de nem tudom, mi a neve, csak azt, hogy valaminek a második része, és az alcíme "NO REMORSE" volt. Ha valaki esetleg tudna ebben is segíteni, hálás lennék.
  • mainruler
    Ugye milyen hangulatos?! Te lettél a "Boss", a "The Master of the RabbiBunny Skeletons"-cím birtokosa! :)))
    Valószínűleg azért nem tűnt túl nehéznek, mert te '94 óta számtalan ügyességi/mászkálós játékban csiszoltad tudásod, tapasztalatod, míg pl. én, amikor először végigvittem '95-ben, elötte nemigen gyakoroltam (de nem is igazán láttam) olyan játékot, amiben effajta feladatokat kellett volna megoldani, tehát nekem marha nehéznek tűnt! Ma már én is rutinszerűen megyek végig rajta, de ehhez kellett némi tapasztalat.
    Ja, a Temple of Bú-ról jutott eszembe, miszerint megdöbbentő, hogy még ma is tud meglepetéssel szolgálni a játék: Most olvastam a Well of Sendell-en, hogy van egy titkos panel a múzeumban, amin keresztül fel lehet jutni a tetőre és helyből 4 Clover birtokosává válhatok! Ugyanilyen titkos panel van a Temple of Bú-ban (Pont ott, ahol a második részben a hullámvasút kijárata van, és még a panel kijárata is megvan, pont ott, ahol az 1-ben, csak az most a hullámvasút bejárata!! Szerintem ez hihetetlenül hangulatos, miden apró részletre figyeltek és olyan jó látni, mi lett kínzatásaink helyszínével, lelkendezve ismered fel a régi részeket, csak most új formában! Ehhez hozzá kell tegyem azonban, hogy én 3 év kihagyással játszottam a két részt, tehát tényleg nosztalgiával néztem a templomot (és általában az egész szigetet), míg ha valaki egymás után játssza őket, lehet, hogy neki nem ilyen melengető emlék: Ó, hogy mennyit kínlódtam itt, jé, emlékszel, ott az a rámpa, amivel annyit szaroltam annal idején, hogy megváltozott... :DDD), arról jutott eszembe ez a másik is.
    Lacc: Jótanács: Ha megvan a Horn of Gavly, fújd meg őket a Principal Iland-i és a Citadel Iland-i szobrok elött, és lám, titkos járat fog elédtárulni...
    Amúgy csatlakozom az elöttem szólóhoz: Gratula!
  • Lacc
    Örömmel jelentem, hogy végignyomtam a Temple of Bú-t. Háááát, ahogy ti leírtátok, valahogy többre számítottam... Na, nem azt mondom, hogy könnyű volt, mert voltak benne szívatós részek, de meg lehet csinálni (főleg az ugra-bugra részek mentek az agyamra, de rájöttem, hogy ha előbb eldobok egy labdták az ugrás célja felé, és figyelem az árnyékát, pontosan tudom, hogy merre ugranék, szóval így könnyű). Na megyek is, nyomom tovább (egyébként tök poén, hogy miután megszereztem a könyvet, térdre borulnak előttem a csontvázak =)))
  • Lacc
    Nnna, már tudok játszani az LBA-val! Egész jónak néz ki, de ha lehet, keress már meg ICQ-n Mainruler!
  • mainruler
    Azért érdekes felvetés volt, és még mennyi, de mennyi ilyen szó van, amiről el lehetne így tűnődni...
    Szerintem azért nevezte át az Adeline az európai verziót LBA-ra, mert tesztképpen kiadták az USA-ban, és mindenki a cím jelentéséről filozofált, nem pedig a játékkal játszott, így az anyakontinensen kiköszörülték eme csorbát... :)))))) !!!
  • mainruler
    Egyébként nem ez lenne az első eset, amikor az Országh szótár téved... :((
    De azért még utolsó vergődésként hadd idézzek egy dalszöveget, ebbe meg a hajthatatlanság nem illik bele szerintem (persze, ez nem kekeckedés, szerintem igazad van, csak hát az a fránya Magyar mentalitás...:D)
    Szal:
    "I can't cope with
    The Madness abounding
    Blasts in my Head
    Of Gunfire Resounding

Firing Relentless
    Killing the Senses

I've got no more goddamn regrets
    I've got no more goddamn respect..."
  • mainruler
    Ok, elfodadom, kérem a következő bizonyítékot, tisztelt Bíróság... :)))
  • Sputnik
    Ki szereti a Diablo 1-et
  • mainruler
    Bár maga a szó RelentNess, nem RelentLess, a jelentése inkább passzol, mint a kegyetlenség, bár a másik alternalíva, a könyörtelenség ("pursuing, attacking, or opposing somebody or something persistently and WITHOUT MERCY") még elfogadható rá szerintem.
    Jó, hogy megnézted, érdekes.
  • mainruler
    Megjegyzem, nekem is bűzlött valami ezzel a jelentéssel kapcsolatban, nem igazán passzolt bele a játékba, dehát Istenem, biztos ők tudják jobban! -mondtam rá, hisz a szótárban ez a jelentés szerepelt (nem tudom, melyik szótár)
    Nna, így már mindjárt más, ez így inkább beleillik a miliőbe, mint a "kegytetlenség" (Végül is, nem Quake és nem is horror az LBA...)
    Köszi a felvilágosítást, nem is hiszed, mennyire bökte a csőrömet már ez, mert máshol, más kontextusban is hallottam már, de ott se igazán stimmelt bele az "egészbe".
  • mainruler
    Gary: Hát ez nem igazán akar sikerülni! Rányomok a fájl feltöltése fülre, majd kiválsztom a fájlt, rányomok, hogy mehet és utána kiírja, hogy a lap nem jeleníthatő meg! Ez most micsoda? Lehet ez ellen tenni valamit?
  • mainruler
    Gyakorlatilag semmi, azaz inkább a nevek terén van némi kavarás: Az első részt Amerikában Relentness (kegyetlenség, könyörtelenség) néven adták ki, míg a Brit és Francia verziók Little Big Adventure néven futottak. Ugyanez a helyzet a második résszel is, az Amcsi verzió Twinsen's Odyssey néven jelentkezik be (a logó az introban) míg az európai verzió intrója szimplán LBA2 felirattal indít. Ezen kívül az Odyssey-ben egyes átvezető animoknál olyan hangok is hallhatóak, ami az európai verzióban nincs (a játék zárásakor például) és az én változatomban (eu) van némi eltérés a kiírt és a ténylegesen elmondott szövegek között. Az én LBA1 verzióm annyival "táposabb" a többinél (ezt eddig nem is tudtam, azt hittem mindegyik DOS verzió egyforma)hogy teljesen kiküszöbölték belőle a CD-s verzió setup beállításait (nemrégiben szereztem egy olyat, amiben még benne volt a CD volume és Keep voices on HD -opció is, mintha az eredeti példányáról rippelték volna) átírták a CD-s zenéket MIDI-be (ezt írták az okosok, de szerintem a MIDI mindegyikben benne kell, hogy legyen, na mindegy...) és ami a legfontosabb, hogy valami jótét lelkek belepakoltak a játékba néhány "hqr" fájlt, ami összeválogatott screenshotokat tartalmaz a videókból, így nem kell tök sötétben tapogatózni, mi is történt hirtelenjében (tehát látsz valami "butított" videofélét, nem kell nélkülöznöd a DOS verzióban az átvezetőket), és ezek a válogatások -megint csak az "okosok" szerint- olyan elemeket is tartalmaznak állítólag, amik nincsenek is benne az eredeti videókban. Ha érdekelnek ezek a válogatások, meg lehet tekinteni őket a Magic Ball Network-ön is (http://el-muerte.student.utwente.nl/lba/)
    FELHÍVÁS: Gary ötlete alapján felteszem az LBA1-et a tár.hu-ra lba1/lba1 néven/jelszóval, itt mindenki elérheti -ha minden jól megy- pár óra múlva.
  • Fabesz
    Legend of Kyrandia segitség kell!!!!!!!!!!!!!!!
  • mainruler
    Gary: Az LBA-nak számtalan DOS-os verziója létezik, amit én Lacc-nak elküldtem, a "legtáposabb" változat, a hivatalos LBA-fan honlap vezetőjének is a minap akadt a kezébe az a verzió és teljesen le volt tőle döbbenve, hogy ilyen is létezik, azt írta: na ez is mehet a gyűjteménybe... :)))
    Nem tudom, az underdogs-os melyik változat, de gyanítom, hogy a Relentness DOS átirata és nem LBA verzió. Javíts ki, ha tévedek, ez mindössze feltételezés.
  • Lacc
    Most letöltöttem onnan is, de az se megy! Mindíg kilép a windows-ba, mikor el akarom indítani a gamét. Pedig a menü, meg minden bejön. Próbáltam már mentésből is indítani, az kb 5 mp.-ig bírja, aztán kilép windows-ba. Az a baj, hogy én most nem igazán tudok kilépni normális DOS-ba, mert Windows Me-mom van, és abba nincs ilyen, hogy kilépés dos-parancssorba >:((((.
  • Lacc
    Nos, hát izé, biztosan tetszene, de van egy kis gond... Minden frankón elindul, bejön az intro, hogy elmondja a dolgokat, aztán meg hogy álmodik twinsen, abból pár képet, majd végül kilép a windows-ba. Gyanítom, hogy a videókártyát nem szereti, de hát hol is lenne GeForce a setup-ban??? A Don't know-ra állítottam, akkor csinálta ezeket, de ha bármi másra raktam, akkor már a képek se jöttek be normálisan az elején. Te milyen vid. kártyát válaszottál ott?
  • mainruler
    Köszi, már megoldódott, Lacc végülis megbütykölte ICQ-ját, úgyhogy a transzfer sikeresen lezajlott.
    Lacc: Hogy tetszik??
  • CSOCSO
    az old gamezok akkor voltak jok amikor..emlékeztek arra a buborékos kis kölökre..játéktermebken volt..egy rozsaszinmeg egy kék sárkány és buborékokat eregettek..istenem menyit gameztam vele:)))))))
  • mainruler
    Lacc: Az lenne a legegyszerűbb, ha elárulnád a freedrive mibenlétét, és már küldeném is.
  • mainruler
    Szupi! Feltételezem, most be van kapcsolva a géped(:D), tehát online vagy, meg is talált az a nyomorék ICQ, de még mindíg offline-nak jelez ki! Hhhhhh...fenébe!
  • Lacc
    Itt van az ICQ számom: 121376423. De először próbálj meg szerintem egy 1 megás file-t, mert még soha nem küldtek nekem ICQ-n fileokat, úgyhogy nem akarom, hogy kárbavesszen az a 10 mega.
  • mainruler
    Lacc: E-mail címed alapján kerestelek ICQ-n, meg is talált kétszer, de mindegyiken offline vagy, legalábbis a progi szerint. Mit kéne csinálni, hogy lásson végre, mert a freedrive-ot nem ismerem, vagy mondd meg, mit kell csinálni freedrivehoz.
    Gary: Mond egy helyet, s szíves örömest felrakom!
  • Lacc
    Hát nekem kábelnetem van, szóval én mindíg online vagyok, ha be van kapcsolva a gép. És ez általában este 7-tól a legjellemzőbb, szóval akkor küldd már majd, légyszi! De ha ez nem megy, akkor a freedrive is ott van.
  • mainruler
    Lacc: Az is egy lehetőség, amit Chainsaw P ajánlott, de én szívesen elküldöm neked akár ICQ-n keresztül is, (közben asszem megtaláltalak) csak akkor "make yourself Online"!
  • mainruler
    Meglehetősen sokat!
    "Viszont juli vege, aug elejen pesten leszek. Ha gondolog kuldj emilt...":
    Édes ecsém, (:D) aki már ennyit várt egy játékra, mióta én az LBA megszerzésén munkálkodom, nos akkor annak mi az a pár hónap már?!
    Hálás köszönetem, természetesen megkereslek majd mailben!
  • mainruler
    Azóta már kétszer is próbáltam a freemil-re átküldeni, ugyanavval az erdménnyel. Biztos, hogy a kis kapacitás miatt van.
    ICQ? Hmm....Nem is rossz ötlet! Mi a számod? (Ha nem akarod public, írd meg mail-ben)
  • Lacc
    ICQ-n nem lehetne átküldeni? Mert amire te küldted, az freemail cím, ami nem egy nagy tárolókapacitású... Vagy FTP?
  • mainruler
    Affene! Persze, hogy nem sikerült átküldeni, pedig már 6 mega átment a tízből!
    Gyanítom, limitálva van a postafiókok kapacitása, úgyhogy 5-6 megánál nem tudnak többet fogadni.
    Mindegy, azért majd megpróbálom még egyszer később, de addig is, nem tud valaki jobb megoldást, hogy mondjuk közvetlenül hogyan tudom átküldeni a gépére a fájlt?
  • mainruler
    Lacc: Tömörítés kész, ha gondolod, küldöm az anyagot.
    Leírást sajna már nem találtam hozzá, de bármikor megdobhatsz egy mail-lel, ha valami gondod támad, mindig szívesen fogok válaszolni.
    Na, akkor megpróbálom átküldeni, de nem biztos, hogy sikerül, mert a kiwwi kapcsolat plusz egy jó kis vírus a Winshock32.dll-ben (Gyanítom, szándékos volt, és azt is sejtem, ki tette), amitől folyton összeomlik a gép (erről írtam tegnap, hát be is jött rendesen!), nem igazán biztosítja a zavartalan adatáramlást, szal nem biztos, hogy ma még át tudom küldeni, de elöbb-utóbb megkapod.
    Na, viszlát!