Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
az nem számít, hogy sablonos-e vagy sem. lehet nem eredetibb egy IS-nél, de a tálalása sokkalta jobb annál, így máris nézhetõbb sorozatot kapunk.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

efti
Vigyorgos rosszfiu, iskolas mecha pilota, abszolut folenyben levo ellefelek, totalis moralis jok vs rosszak oldal. Legalabb egy ici-picit megeroltethettek volna magukat a sztorival. Ezzel szemben meg a jofiuk mechajanak kozelharci fegyvere is majd tokeles kopintas.

Jo lehet igazsagtalan igy lehuzni, nem sablonosabb az IS fele copypaste sztoriknal, de akkor sem epp egy eredeti tortenet, hiaba "original"..

WWFSMD?

LasDen
minden volt, csak nem pocsék. de evvan...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ez egy Idol esetében ég csak-csak de egy Rajzolt szereplõnél már elég beteges...

Hogy a Roger Nyúl a Pácban c. film eggyik örökbecsû mondatát idézzem...

"Mártogatnád a pemzlit Eddie?" 😊
Az egy dolog, mert az fogyasztási cikk. De sokkal szerencsétlenebb a helyzet ha azt nézzük a mai japán fiatalok NEM találkoznak egymással élõben vagy alig, nem randiznak, nincs kapcsolatuk, nem nõsülnek, nem szexelnek és elõbb vesznek el egy játékszereplõt, mint húsvér embert.
És nem, ez nem sztereotípia, elég durva tanulmányok vannak errõl, meg arról mennyire gyorsítja az ország elöregedését, ami eddig is elég rosszul állt.
Abból amit leírtál az ideális érintetlen szereplõrõl, tisztára olyan érzése támad az embernek, hogy azért kell ilyennek maradnia a szereplõnek, hogy az élõ rajongók reménykedhessenek benne õk is lehetnek a szerelme, ami valljuk be elég beteges.

efti
Aldnoah zero ep.2

Hat ez kifejezetten pocsek volt. A fantaziatlan sablonsag minden eleme a helyen, meg a karakterek is a helyukon vannak hozza. Meg egy epizod eselyt kap, hatha mutat valamifele eredetiseget, ha nem hat hello.

WWFSMD?

xblades
Nos valószínû ennek köszönhetjük a sok teszetosza háremkirályt és szerencsétlenkedõ férfi szereplõt.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

"Nem csak majdnem hanem meg is tették(író beleírta) csak az anyaországban a nagy felháborodás miatt kivették a félreérthetõ jeleneteket."

Jaja a híres 16.5 -ös fejezet. 😊

Benne volt az eredetiben de japánban éppen hogy a SAO FANOK! voltak piszkosul felháborodva, hogy az író bemocskolta Asunát (not pure)ezért kelett kivenni ezt jelenetet. Valamiért az otaku közönség teljesen megõrül, ha egy karakter így jár. Azt hiszem ez a szexuális érintetlenség(tisztaság) hozzátartozik valahogy az ilyen karakterekhez.

Mint amikor valami idoltól elfordultak, mert hogy barátja volt.

Vagy mint a Sacred Blacksmith mangában ahol a fekete lovag miután szarráveri még meg is erõszakolja Cecilt de nagy fanrage meg aláírásgyûjtés miatt vagy 3 fejezettel késõbb "érdekes" módon egyszer csak kiderül, hogy jé mégsem erõszakolta meg csak Cecile azt hitte.
LasDen
az OP sokkal jobb 😄 de amolyan alfa hím szerû ha nem is kemény gyerek, de nem vinnyog minden miatt, hanem tenni is próbál valamit 😄

DasIsFuck
off:

Én viszont sosem értettem, miért akarnak az emberek ilyen interaktív,reális faszságot...

az már nem játék amibe "olyan mintha ott lennék".

egy játék szórakoztasson és legyen JÁTÉK, ne pedig egy interaktív,filmszerû,reális blablabla!

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

BEAST
Majd kiderül végül milyen fõszereplõ lesz, de egy biztos, imádom az Aldnoah Zero endingjét. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lelouch
Na sikerült elolvasnom az aktuális fejezetig a Claymore mangát. Eléggé so-so... 😄
xblades
Szeretem volna vacsorázni... de már nem fog menni <#hehe>

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

LasDen

LasDen
Elég indifferens, igaz, de azért mikor a haverja kizúgott azért egy kicsit látszott rajta...valami...😄D

BEAST
Inahoról sem tudom mit gondoljak, bírom meg minden, de kicsit fura, hogy minden helyzetben olyan nyugodt tud maradni. Teljesen mindegy, hogy õ vagy szerettei vannak veszélyben.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
Lassúra vették a tempót, de a 3. résszel már lesz valami. Ez az Inaho gyerek egész jó. Bár nem tudom elképzelni, hogy egyetlen übermecha milyen különbséget tudna tenni ebben a háborúban, hisz túlon túl egy oldalú ahhoz a dolog....

Na igen, valami gyanúm azért van egy olyan ország szokásairól, ahol a szerelmi vallomást egymásnak háttal állva szokás elõadni. 😄

Persze azért az a jelenet illetve a hiánya gyanús volt, mivel ...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A keltegetési jelent annyira személyesnek tûnt, pláne japán mércével, másrészt kis csaj pont úgy aludt és ébredt, mint aki egy jót alszik egy jól sikerült este után. 😉
Más kérdés, hogy felvetne pár problémát azzal kapcsolatban mit, mennyire és miért építettek (volna) bele egy MMO-ba, még akkor is ha a csúcs-szuper Full-Dive technológiával készült.

Azért sajnálom picit mint kocka, hogy elég messze van ettõl a technológiánk, persze figyeli az ember fél füllel, hogy kísérleteznek direkt látóidegben létrehozott mesterséges képpel, meg annak kiolvasásával, meg figyeltem a kísérleteket a Brainmachine-el (naná, hogy japán cucc), de hát kb. ott vannak ezek szintben, mint Pistike papírrepülõje egy csúcstechnológiás vadászgéphez képest. Persze van pár neuroheadset, de ott neked kell a programot megtanítani mire mit kell reagálnia, a BM viszont konkrétan kitalálja. Oké cserébe akkora mint kisebb autó. 😄
Még.

xblades
Az elsõ száraz kenyér félének nincs íze ezért tesznek rá krémet.
Nem csak majdnem hanem meg is tették(író beleírta) csak az anyaországban a nagy felháborodás miatt kivették a félreérthetõ jeleneteket.
A való világban lévõ viszonyukra pedig a japán kultúrában találod a választ amíg azt nem ismered, érted nehéz megmagyarázni. Másképp látnak õk dolgokat mint mi europaiak és amerikában.
Az MMO azért más mert oda már náluk is kevesebb problémát okoz az ilyen viselkedés mert közvetlen viselkedési stílus.
Utolsóra a választ megkaptad.

Lelouch
Nem manga, hanem LN adaptáció. És amennyire én tudom, a kapcsolatuk túl nagy hangsúlyt nem fog kapni... 😄
Én sok év után csak most néztem meg a SAO1-et a SAO2 eljövetele miatt, pedig sokan ajánlották, még az ex-feleségem is. Na most tetszett is nagyon sok okból kifolyólag, de nem olvastam mangát, annyi életem nincs szerintem, hogy minden jó anime alapanyagát elolvassam és eléggé fura pár dolog nekem.
Ha valaki eligazítana ilyesmikben, hogy ...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A sorozat elején azt mondják a kajának nincs íze, de az éhséget elmulasztja. Ehhez képest nem sokra rá kiderül, hogy de van íze, majd még késõbb Asuna mesterszakács lesz. Most én értettem félre vagy mi?
Ami a legjobban felidegesített a sorozatban ... megy a romantikázás a fõhõssel, gyakorlatig hónapok együtt járnak, évek óta ismerik egymást, a csaj állandóan kaját fõz "Kiritónak", amit késõbb igazából is megtesz, összeházasodnak, "gyereket nevelnek" együtt, tévedésbõl majdnem(?) lefekszenek egymással, a történetben állandóan saját életüket kockáztatják a másikért, sõt kölcsönösen meghalnak egymásért ...
Könyörgöm, miért kell utána ilyen hülyeségeket beletenni a történetben, hogy attól félnek ki látja meg ah megfogják egymás kezét vagy smárolnak? Itt az elég kevés magyarázat, hogy de az valódi világ, azok után amin átmentek. Tisztára olyan, mint ha csak azért lenne így, hogy fenntartsák a hárem látszatát.
Azért is idegesít, mert beleraktak egy csomó olyan részt a romantikázásba, amik olyan kis szösszenetek amik a való életben is olyanok amire életed végéig jó szívvel gondolsz vissza és újra vállalnád érte az odavezetõ rögös utat.
Ja, meg annak fényében érdekes, hogy a kórházas jelentbõl kiderül, hogy kb. mindenki aki bent volt a SAO-ban vagy érintett Asuna közelében az tudta, hogy együtt éltek a fiatalok.
Remélem inkább elmélyítik ezt a kapcsolatot a mostani szezonban és nem hagyják levegõben lógni az egészet, mert az erkölcsi kérdések, sci-fi rész mellett ez adta a sava borsát.

Lelouch
A Chitogés ütõs. 😄
RelakS
ez nagyon beteg XD

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LasDen
azért Commienál elég rendesen ráérnek 😄

meg és a legdurvább 😄DD

DasIsFuck
Megszeretném kérdezni, hogy a Kenzen Robo Daimidaler van-e cenzúrázatlan verzió amihez a magyar felirat illeszkedik?

BEAST
Kicsit csalódott vagyok. A két számomra legérdekesebb sorozat elég lassan akar beindulni. A Gun Art Online-ban és az Aldnoah Zero-ban is két rész alatt nem történt semmi lenyûgözõ.

Az Aldnoah Zero-ban pedig még azt sem tudom, hova mehet ez tovább. Már a második rész megy amiben nem látni mást, csak azt, ahogy az emberiséget alázzák a "marslakók". Ennyi idõ alatt már rég meg kellett volna jelennie valakinek, aki a gyengébb technikával is "jól megmutatja". Talán majd a harmadik részekben beindulnak a dolgok. -.-

Lelouch
Szerintem ne nagyon várj folytatást hozzá.
qtab986
Igen, azt akartam kérdezni, hogy folytatódik-e a Guin Saga anime. Valamint Kar Mar a varázsló neve.
Ennek az animének is akkor lett vége, amikor igazából elkezdõdött.

LasDen
Date A Live II

Nem értem. Nem értem a sorozatot, és nem értem a magamat se. Egyszerre szar ez a sorozat és egyszerre jó. Fa ék sztori, fa ék karakterek. Annyira frusztráló baromságok történnek, meg mondanak, hogy az kiborító. De én mégis végig nézem. Miért? Nem értem. Senki nem csinál v mond semmi jót, de mégis. Teljes homály 😄
10/6

IMYke2.0.0.0
Hú, ez elég szarul hangzik.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

BEAST
Ez a Tokyo ESP is érdekesnek tûnik. Esperek mindenféle erõkkel át akarják venni a világ felett az uralmat, mert épp nincs jobb dolguk. Velük szemben pedig egy halom csetlõ botló civil és katona, meg egy marék esper akik jófiúskodnak.

Lelouch
Oké... 😄 Nálam ez csak akkor válik szarrá, ha nem fog befejezõdni a meccs után a manga. De azért az az 1 pont így is nagyon erõs lehúzás lenne szvsz. 😄
LasDen
DE

Lelouch
LOL, annyira azért nem rossz. 😄
LasDen
ezzel a fejezettel beverte nálam az utolsó szöget. Innen már teljesen tiszta mi a menet. Soha semmire nem adtam még 1-s értékelést, de ez kiérdemelte. Talán a legnagyobb csalódás a sorozat pályafutása, amivel eddig találkoztam....😞

Lelouch
Mostmár ezeket az új fejezeteket én is olvasom. 😄 Jó sokminden történt az aktuálisban. 😄
LasDen
Kuroko 269.
Nem nem nem nem. áááááááááááááááá. Kurva szar. Béna fos szarkupac. Még 2 kurva perc....

Lelouch
Folytatódik???
qtab986
A Guin Saga folytatódik. Most csinált valami Mar Mar Rémusszal, mikor Rémuszt megkoronázták. Semmit se értek.

armageddon666
Játékmenet is mindig ugyanaz. Bugyután néz ki igazából, és ez zavar. Nem az hogy csúnya.

@

DasIsFuck
Végre egy "normális" fantasy anime?😊

Bár így látatlanba vannak félelmeim tõle, de ez betudható annak, hogy olyan animét amiben nem csalódtam elég rég néztem😄

minap unalmamba megnéztem az elsõ 2 részét a No game, no life-nak, magam sem értem miért tettem ezt😄

Kifejezetten zavar, hogy majdnem minden animébe amibe újonan belekezdek 2-3 rész után már a dobás kategóriában van, sosem szerettem ezt csinálni olyan animékkel amiket már elkezdtem, de mostanában az a kuriózum nálam ha végig nézek egy anime sorozatot😄

de most legalább van "igazi" fantasy anime a talonba ami jónak néz ki😊

LasDen
eggyel nem játszottam még szóval passz...

IMYke2.0.0.0
Én nem vagyok grafómókus. Csúnya játékkal is elvagyok, ha jó a sztori és a játékmenet.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Nagyon gagyin néz ki. Mint az összes Dynasty Warriors. 10 éve csináltak egy játékot, aztán szerintem még most is azt az enginet használják, csak mindig átskinezik...

@

LasDen
ilyenkor sajnálom, hogy nincs PS-em 😞

Lelouch
Az Akame ga Kill elsõ része nekem se okozott csalódást. 😊
BEAST
Engem kellemesen sokkolt az elsõ rész vége. Én valami olyasmi sablon jelenetet vártam a végére amiben iszonyat mázlival megmenekül a srác meg a úrilányka. Bár igaz, rosszfiúknak túl kidolgozottak voltak az ellenfelek.

IMYke2.0.0.0
Hát, ha nem változik vele kapcsolatban a véleményem 10-20 rész múlva, akkor megy a 40+ GB a Shift + Delete pokolba... és meglesz életem elsõ dobott anime-sorozata 😊

Vélhetõen hangulat kell ehhez amúgy. Az egész olyan katyvasz , amiben látszik a szándék és a potenciál, de olyan, mintha a mangakának lett volna egyetlen ötlet-felvillanása, és utána csak körbetapogatna a levegõben további ötletekért <és persze gegekért>...
...meglátjuk, mennyire tud megfogni még.

Lelouch
Akkor hosszú kínlódás elé nézel, mert nagy változás nem nagyon fog beállni benne. 😄
IMYke2.0.0.0
Bulldog vagyok. Eddig még egyetlen sorozatot sem dobtam, ha már belekezdtem.

Élõszereplõsben viszont volt már rá példa.