72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Renjike
    Én is undorodom a sok embertől de most évente 3x nem halok bele :D
  • LasDen #66624
    costume play, ergó bármilyen egyenruha cosplaynek minősülhet....
  • armageddon666
    Igen. Ilyen esetben egy japán iskolásfiút cosplayel az egyén. A cosplay nincs animéhez kötve.
  • LeWyTy
    Utánanézés után én valószínűleg a seifuku-ra gondoltam (bár feltételeztem érthető a leírás #ezegyegyenruhasulitáskával)
  • armageddon666
    Még csak nem is kell antiszociálisnak lenni ahhoz, hogy valaki ne legyen "tömeg kompatibilis". Sokan nem bírják a tömeget, bezártságérzettel, pánikkal járhat. Vagy csak simán undorral a sok embertől. :D
  • armageddon666
    Hát a seifuku meg a gothloli is cosplaynek minősül, szóval gondolom igen. :)
  • LasDen #66619
    az internet és a való világ nagyon más. Bár tudatában vagyok, hogy nincs bennük igazság, de a tévképzeteim megakadályoznak abban, hogy egy idegennel csak úgy leálljak beszélgetni. Feszült, ideges leszek tőle....
  • LeWyTy
    Tényleg! Kérdés:
    Az cosplaynek minősül: Ing, fekete nadrág, fekete cipő, egy ilyen táska?
    Vagy van megnevezése annak ha nem konkrétan egy szereplőnek öltözik be valaki, hanem csak egy téma szerint??
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.02.15. 19:11:17
  • Renjike
    Megéri kimenni. Egy kiss crossdressing esetleg Kore wa zombie desu ka cosplay néven és máris jobb minden.
    Utoljára szerkesztette: Renjike, 2015.02.15. 19:06:51
  • LeWyTy
    "Na akkor legalább az antiszocialitásommal nem vagyok egyedül."
    Én még sosem voltam. Elmennék, de kivel, és igazából... minek?

#6615: Inkább csak úgy érezted hogy kicsit normálisabb a hobbid... a többi rajongó között
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.02.15. 18:43:11
  • Count Adyn
    Viszont nagy előnye hogy amikor kijösz egy ilyen rendezvényről megnyugtatóan normálisnak érzed magad és az anime iránti rajongásod:DD
  • IMYke2.0.0.0
    "antiszociális vagyok"

Ezt azért elég nehezen hiszem el rólad :)
  • LasDen #66613
    1. Nincs kivel kimennem
    2. Kimehetek, de antiszociális vagyok, ígymegnézegetnék mindent, aztán haza mennék.

Ez meg nem ér annyit,hogy felbuszozzak meg belépő meg haza.
  • Renjike
    Szerintem ez hülyeség hogy valaki nem tömeg kompatibilis. Egyszer igazán meg lehet nézni főleg ha van akivel együtt kimenjen az ember .
  • LasDen #66611
    én is akartam menni egyre sok éve, de nincs igazán értelme. Nem vagyok tömeg kompatibilis....
  • Renjike
    Néztem 1-1 videót, vannak elég furcsa arcok . De tavasszal majd meglátom hátha kedvem lesz elmenni .
  • LasDen #66609
    A kiadók kipakolják portékájukat, sorozatokat, figurákat, mangákat és minden egyebet. Anime tematikájú versenyek, kártyajátékok, Naruto és más videójátékok és ilyenek. Hogy mit lehet csinálni? Sok mindent. Vegyülni a hasonló érdeklődésű em,berekkel.
    Télen, tavasszal és nyáron is szokott lenni MondoCon, Holdfénycon ...
  • Renjike
    Ezek a Conok hogy működnek meg milyen időközönként vannak? És ott mit csinálnak az emberek? :D Voltam még kb 6 éve 12 évesen de semmire sem emlékszem csak hogy vettem egy menő Bleach kulcstartót :D
  • armageddon666
    Első conon amin voltam volt egy csaj Seras cosplayben. Nagyon jól meg volt csinálva. Piros kontaktlencse, és tök hiteles vámpírfogak. :)
  • LasDen #66606
    ezt most csak úgy, mert úgyis nem sokára újra nézem
  • LasDen #66605
    da dan dan da dann
  • LeWyTy
    Én is
  • Renjike
    Seto no Hanayome ->Myanimelist->Plan to watch
  • IMYke2.0.0.0
    Bakemonogatari is ilyen...
    Értem én. De még magyarul sem foglalkozik az ember ezekkel a zagyvaságokkal.
  • LeWyTy
    Meg épp elég magyarul olvasni. Így is lemaradok a szövegről meg a képről is, nem hogy még fordítgassam/értelmezzem az angolt.
  • DasIsFuck
    Én a masszív baromságra értettem ezt.
    példának okáért a Seto no Hanayome
    Na az tipikusan ilyen volt, iszoynat mennyiségű szöveg,iszonyat gyorsan ráadásul és mindez kb nem szólt semmiről.
    Ha láttad akkor biztos érted mikre gondolok én a zagyva-blabla alatt:D

Magyarul felületesen át tudom futni ezeket a szövegetket, de angolul egy rémálom volt értelmezni ilyen tempóba.
  • LeWyTy
    Erőltetem én... csak még nem elég.. és szeretném érteni is amiről beszélnek, attól meg messze állok hogy elég legyen.
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.02.15. 13:48:02
  • IMYke2.0.0.0
    Röviden: nyugodtan nézhetnéd angolul is, mert felét magyarul sem értenéd/akarnád érteni, vagy eleve zagyva.
    Szóval, akkor mi tart vissza?
  • DasIsFuck
    Ezen már én is elgondolkodtam, hogy angolul nézek animét amihet nincs felirat vagy nem találok megfelelő verziót, csak elég téma függő.
    pl aminek nehéz a nyelvezete vagy sok az idióta zagyva-blabla azokat elég fárasztó értelmezni.
    Néztem már 1 ilyen ecchi-vígjáték,slice-life baromságot angolul és tele olyan sok zagyva-blablával ami nem éri meg a fáradságot értelmezni annyira jelentéktelen az egész, mégis ilyen mondatokkal záporozza a nézőt.
    Magyarul az ilyeneket elég nagyon felületesen átfutni és nem kell külön energiát abba fércelni, hogy értelmezzem a jelentését a mondatnak.

egyébként nem beszélek angolul(nyelvtani része probléma elsősorban), de azért elég jól megértem meg rengeteg angol nyelvezetű videót is nézek, pl elgutóbb a legfrissebb justice league filmet angolul néztem és teljesen megértettem az egészet.
    Csak a tudásom pont nem elég arra, hogy ne legyen igen fárasztó nehezebb szövegű dolgokat nézni.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.02.15. 13:48:02
  • IMYke2.0.0.0
    Értem.
    Viszont, ha nem is erőlteted, akkor nem is ragad rád semmi :)
  • IMYke2.0.0.0
    Optimális esetben: japán > angol.

Rosszabb esetben: japán > orosz/német/kínai-mittomén > angol > magyar
  • LeWyTy
    Nem tudok annyira angolul hogy értelme legyen.
  • LasDen #66593
    a félrefordítás félrefordításának a félrefordítása...nem látom a problémát...
  • IMYke2.0.0.0
    Tudom, könnyen beszélek, de miért nem nézed angolul... kicsit sem kellene várnod, és talán még autentikusabb is lenne [kevesebb félrefordítás]...
  • LasDen #66591
    Nekik reklamálj, ne nekem :D Vagy miért mindig olyat nézel, ami nincs lefordítva? Miért nem tájékozódsz előtte? Miért magyar felirattal nézed? Miért nem arabbal? Edward Elric hogy nőtt olyan magasra pár hónap alatt? Vajon DB Cooper túl élte az ugrást?
  • LeWyTy
    Legyen már kész Miért mindig az nincs lefordítva végig ami érdekelne?
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.02.15. 13:29:41
  • LasDen #66589
    igen, de AA csinálja, zóval el fog készülni valamikor a végéig
  • LeWyTy
    A Yamato 2199-nek csak a 6. részig van felirata? Vagy csak én nem találtam?
  • DasIsFuck
    Szerintem az a legnagyobb baj, hogy a mesét és a rajz/animációs filmeket az emberek minden esetben összemossák.

pl a Pokemon/digimon kifejezetten gyerekeknek szóló mese, eleve nem szerencsés olyan animékkel összevetni amik meg mondjuk nem feltétlen gyerekeknek szóló mesék.
  • DasIsFuck
    Jaja, én még annó az A+-on néztem először mikor, iszonyat régen Inuyasha-val karöltve:D
    Általában én ezeket az animéket néztem újra Slayers,inuyasha részek,yuyu hakusho.

Mivel ezek ezekkel ismertem,szerettem meg a műfajt így mindig elég különleges helyet fognak elfoglalni a listámon ezen animék:)