Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xblades
De azért már Yamival is volt ilyen nemrég 😊

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Hát amit Mea-val csinál most a 27 oldalon Yami az is eléggé ez a szint (többet takar de több történik)
De ennél pont ez a jó, feszegeti a határokat de nem lépi át 😊

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Lelouch
Már nagyon feszül az a bizonyos határ a To Love-Ru Darkness-ben... 😄 (NSFW, 18+, etc...) Ezt már szinte nem is lehet cenzúrának nevezni. 😄
IMYke2.0.0.0
Van itt kavarás rendesen 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
a 2. kitétel már sorozatokról szól.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Nem sorozatot és nem manga-folytatást/feldolgozást kért.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

xblades
Igazi mazochista aki ilyeneket néz (mint én) de egyértelmûen Key mûvei ezek közé tartoznak és Elfen Lied, Shuffle!
Persze amit írtak a többiek azt hiszem az a top (hisz itt kétes a happy end inkább csak bele lehet magyarázni):
Angel Beats!
SaishuuHeiki Kanojo
Clannad ennél a 2. évad After Story lesz az
Kowarekake no Orgel

IMYke2.0.0.0

Lelouch
Azt nem is vitatom.
Köszi szépen az ajánlásokat 😊
LasDen
viszont szép 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Egyszer meg lehet nézni, de egyébként tényleg nem a legjobb... 😄
BEAST
Most, hogy a Chiyarafuru segítségével megismerkedtem a keleti játékok világával, azt hiszem a következõ állomás a go vagy a shogi lesz. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0
Akkor amiket én írtam, megfelelõek lesznek neked. Szerintem.

LasDen
így már teljesen tiszta. 😄
mondjuk sokat nem tudok ajánlani.
Film: Night on the galactic railroad
Sorozat: Saishuu Heiki Kanojo

Úgy néz ki kicsit rosszul fogalmaztam.
1: Szeretnék olyan movie-t (ami nem élõszereplõs, hanem animés rajzolású) ami nem kapcsolódik külön animéhez (sorozathoz), és a hozzákapcsolódó mangát sem kell ismerni hozzá. Tehát egy különálló movie-t amit érdemes megnézni (mint például amit tegnap találtam: Sakasama no Patema)

2: Külön szeretném ha ajánlanátok ezen felül még olyan animét (sorozat) ami dráma kategóriába sorolható.

(Ha így sem tiszta akkor bocsánat.)
armageddon666
Olyan anime filmet keres, ami nem egy sorozat folytatása, mellékszála, hanem original. Pl. Miyazaki filmek.

@

LasDen
én azért nem mondtam még semmit mert nem értem a kérést. most rendes (live action) filmet keres vagy anime filmet, ami nem kapcsolódik anime sorozathoz....

IMYke2.0.0.0
Aztán még:
"Sennen Joyuu" (Millenium Actress); "Tenshi_no_Tamago"; "Vexille: 2077 Nihon Sakoku";

IMYke2.0.0.0
Ja, ezek szerint én is félreértettem.

Akkor movie <-sorozat>, dramatikus: "Jin-Roh: The Wolf Brigade"; "[b]Kara no Kyoukai 1-7 + Remix[b]"; "Kyoukasho ni Nai!"; "[b]Mardock Scramble[/b" filmek; "Mimi wo Sumaseba"; "Spriggan"

LasDen
de moviet keres, nem? ezek meg sorozatok...

IMYke2.0.0.0
Banner is rábólintott:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

LasDen
tehát NEM animét keresel? mert nekem ez kicsit zavaros....

IMYke2.0.0.0
Dráma: "Clannad"; "Nana"; "Angel Beats"; "Gosick";

Sziasztok,

Tudnátok ajánlani pár movie-t ami nem kapcsolódik animéhez, és nem is szükséges hozzá a manga ismerete?
Valamint néhány drámát is ha tudnátok ajánlani annak örülnék.

A válaszokat elõre is köszönöm.
IMYke2.0.0.0
A "Broken Blade" katasztrófa, szerintem.

In medias res az egész - nyilván, van manga (?), de engem az nem érint - és a vége is WTF...
Ráadásul, a tökös-jóképû-fõcsávó-akibe-szerelmes-a-sorozat-legjobb-nõje-de-közben-meg-házas és a Robot találkozása itt megvan ...
...de persze, hõsünk nem akar gyilkolni... fasz-ki-van...

BEAST
A Broken Blade szerintem nem volt rossz. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

armageddon666
Nemá'! Én azt meg akartam nézni, de ha tényleg ilyen...

@

BEAST
Én csak kiskoromban teniszeztem, de ettõl függetlenül is tetszene a Baby Steps. Gyengém a "kemény munkával bármit el lehet érni" sablon fõszereplõ. 😄

IMYke2.0.0.0
Leírásod alapján kísértetiesen hasonlít a "Broken Blade"-re... <#wilting>

Count Adyn
Nah beütött a sport-anime nálunk is😄 Asszony Haikyuu!-t néz én meg Baby Steps-et😊 Utóbbi meglepõen értelmesre sikerült, én sokat teniszezek már vagy 10 éve, lehet ezért de nagyon átjött😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

LasDen
nekem is a Gundam jött le. A tipikus Boy meets Robot téma. Amit lehet jól is csinálni, de ez eléggé gyér volt.
A mechák nekem annyiban bejöttek, hogy a mozgásuk olyan természetes volt. Lassú dögök, mint (so-so) a valóságban.

BEAST
Nekem a mechák nagyon nem tetszettek. :/ Original anime, de már az elsõ rész alapján látni, hogy aki kitalálta gundam mintát próbált követni, csak elég gagyi kivitelben.

Háborúzó felek, az egyik oldal karizmatikus vezetõje kamu propagandával tüzeli fel a világot a másik oldal ellen, a szuperfiatal csapatban van egy szuperfiatal pilóta, aki természetesen megtalálja a világ legjobb harci gépezetét. Mintha csak a Gundam SEED-et látnám egy béna másolat képében, legalább ott jól kidolgozott körítéssel ment ez az egész.

Lehet gyorsan ítélkezem az elsõ rész után, de eddig kb ez jött le.

LasDen
Argevollen

Két fél mecháborúzik és a vesztésre álló fél lúzer osztagának (nem csodálom, hogy lúzerek tele huszonéves idiótákkal) legújabb tagja talál magának egy ultra kúl robotot és lezúzza a gonoszt.
Az elsõ 5 perc jó volt, aztán átment fasságba az egész. Mikor a szerelmi szál csaj része a harc hevében legnagyobb lazasággal leszarta, hogy lelõhetik és csak a munkája érdekelte, én ott lõttem volna fejbe...
Talán még 1 rész.

Lelouch
Na igen, Tokuchi nagyon állat. 😄
Nagy kár, hogy nem folytatták az animét. A folytatás se lett volna kevésbé jó, sõt... 😊
BEAST
Igen, tegnap este nekiálltam. 😊 Tényleg nem volt rossz, bár egy halom baseball blablát még mindig nem értek, a fõszereplõ elemezgetõs stílusa elvitte a sorozatot a hátán. 😊

Lelouch
Látom már végigtoltad a One Outs-t is... 😄
BEAST
Köszönöm Malakai! 😊

Más, úgy tûnik elrajtoltak az elsõ nyári animek is. 😊 A Tokyo Ghoul elég érdekes az elsõ rész alapján, viszont az Argevollen eddig eléggé meh mecha sorozatnak tûnik.

Malakai
Boldogat! Kép nincs, max éjjel talán. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

BEAST
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! 😊

armageddon666
Boldog születésnapot, BEAST!

@

LasDen
Bulldogat!!

IMYke2.0.0.0
Boldogat, tényleg!

Lelouch
Boldog születésnapot, BEAST!<#smile>
Lelouch
Szerintem zseniális. 😄 Pedig én még csak nem is szeretem a baseball-t.
BEAST
Ha van ideje az embernek elég hamar lepörögnek a részek OP/ED nélkül. Már aznap este belekezdtem, szóval idõm volt bõven. 😊

A One Outs jó dolog? Ptw listára pakoltam pár dolgot, de szerintem a Giant Killing az elsõ most. Késõbb pedig kiderül, hogy a nyári szezonból mi lesz nézhetõ. 😊

Lelouch
Már végig is nézted az egészet? Ezt nevezem én darálásnak... 😄

És látom felvetted a MAL listádra a One Outs-t.<#eljen><#hawaii>
BEAST
Mivel a héten itthon vagyok, jól le is daráltam a sorozatot. Nem rossz és tényleg elég repetitív, viszont kiderült, hogy mit lehet ezen ennyit nyújtani.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A sorozatnak nem csak egy (fõ)szereplõje van és más sorozatokkal ellentétben a szereplõk nem egyszerre/együtt küzdenek, hanem szépen sorban váltják egymást. Így bár tényleg mindig (csak) boxolnak, nekem tetszett, hogy nem csak Ippot és a közvetlen környezetét dolgozták ki, de az ellenfeleket is elég jól meg lehetett ismerni. Volt olyan ellenfél akit a meccs végére jobban bírtam, mint az aktuális fõszereplõt. 😊

Ennek ellenére itt is vannak tipikus idegesítõ dolgok, mint a töketlen fõszereplõ, aki nála háromszor nagyobb ellenfeleket pofoz hülyére, de egy lánnyal már a köszönésig sem jut el pirulás/ájulás nélkül.
Vagy az, hogy Ippo minden meccse ugyan arra a sablonra épül:

1. Úristendejó Ippo, biztos nyerni fog.
2. Jaj mégsem, az ellenfél mégjobb.
3. Ippot addig verik, amíg még felismerhetõ.
4. Hirtelen Ippo ráeszmél, hogy mégis õ az erõsebb és kiüti az ellenfelét.

Összességében tetszett, bár tuti nem 9/10 pontos, mint ahogy azt gondolják, de egy 7/8 pontot simán megérdemel nálam a poénok, a hangulat és a hihetetlen pofák miatt. 😊

BEAST
Nem magyarul néz(t)em. :/

armageddon666
Quality hunsub.

@