Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BEAST
Köszönöm Malakai! 😊

Más, úgy tûnik elrajtoltak az elsõ nyári animek is. 😊 A Tokyo Ghoul elég érdekes az elsõ rész alapján, viszont az Argevollen eddig eléggé meh mecha sorozatnak tûnik.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Malakai
Boldogat! Kép nincs, max éjjel talán. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

BEAST
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

armageddon666
Boldog születésnapot, BEAST!

@

LasDen
Bulldogat!!

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Boldogat, tényleg!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Boldog születésnapot, BEAST!<#smile>
Lelouch
Szerintem zseniális. 😄 Pedig én még csak nem is szeretem a baseball-t.
BEAST
Ha van ideje az embernek elég hamar lepörögnek a részek OP/ED nélkül. Már aznap este belekezdtem, szóval idõm volt bõven. 😊

A One Outs jó dolog? Ptw listára pakoltam pár dolgot, de szerintem a Giant Killing az elsõ most. Késõbb pedig kiderül, hogy a nyári szezonból mi lesz nézhetõ. 😊

Lelouch
Már végig is nézted az egészet? Ezt nevezem én darálásnak... 😄

És látom felvetted a MAL listádra a One Outs-t.<#eljen><#hawaii>
BEAST
Mivel a héten itthon vagyok, jól le is daráltam a sorozatot. Nem rossz és tényleg elég repetitív, viszont kiderült, hogy mit lehet ezen ennyit nyújtani.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A sorozatnak nem csak egy (fõ)szereplõje van és más sorozatokkal ellentétben a szereplõk nem egyszerre/együtt küzdenek, hanem szépen sorban váltják egymást. Így bár tényleg mindig (csak) boxolnak, nekem tetszett, hogy nem csak Ippot és a közvetlen környezetét dolgozták ki, de az ellenfeleket is elég jól meg lehetett ismerni. Volt olyan ellenfél akit a meccs végére jobban bírtam, mint az aktuális fõszereplõt. 😊

Ennek ellenére itt is vannak tipikus idegesítõ dolgok, mint a töketlen fõszereplõ, aki nála háromszor nagyobb ellenfeleket pofoz hülyére, de egy lánnyal már a köszönésig sem jut el pirulás/ájulás nélkül.
Vagy az, hogy Ippo minden meccse ugyan arra a sablonra épül:

1. Úristendejó Ippo, biztos nyerni fog.
2. Jaj mégsem, az ellenfél mégjobb.
3. Ippot addig verik, amíg még felismerhetõ.
4. Hirtelen Ippo ráeszmél, hogy mégis õ az erõsebb és kiüti az ellenfelét.

Összességében tetszett, bár tuti nem 9/10 pontos, mint ahogy azt gondolják, de egy 7/8 pontot simán megérdemel nálam a poénok, a hangulat és a hihetetlen pofák miatt. 😊

BEAST
Nem magyarul néz(t)em. :/

armageddon666
Quality hunsub.

@

Fresh Duke
Hülye kérdés, de Te merre nézed? Indavideon kezdtem el nézni, de nagyon gáz a felirat. Rakat helyesírási hiba, nincs szóköz az írásjelek után, jobb esetben gáz fordítás, rosszabb esetben egyáltalán nincs...
Például, mikor Takamura odaadta a kesztyûket Ipponak, azt, hogy "Here.", nem fordította le az illetõ. Elõször azt hittem, hogy valami beszólás akart lenni, hogy "itt van, te here", vagy hasonló, aztán leesett, hogy mégsem... 😄

A heavy cost. I pay it gladly.

DasIsFuck
Ryuugajou Nanana no Maizoukin

Ilyen animével még eddig nem sikerült összefutnom, hogy 4 rész után már nem tiszta, hogy mirõl is akar ez szólni.
Fõleg ez a 4.rész, az eésõ 3 után mintha 3-4 részt kihagytam volna😄

Kár érte, mert az alap felállás tetszik, csak a tartalom az nem igazán:S

Eleve a hangulat egy jó részét ez a varázstárgyas/szuper gyûjtemény annyira megölte nálam, aztán az sem kecsegtetett sok izgalommal, hogy ezeket fogják gyûjtögetni, de jött a 4.rész és valahogy ez után már nem annyira van kedvem folytatni😄

Valahogy az összes újonnan elkezdett animémet kénytelen vagyok dobni mostanság😞

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

RelakS
én meg tépem a hajam...
múlt héten a DBZ 203. része helyett a 11x. részt adták le 😄 Még jó, hogy másnap rendesen ment. Tegnap az utolsó részt (208) nem tudtam felvenni, mert nem tûnt fel, hogy a Yu Gi Oh-nak vége, és késõbbre tolták a DBZ-t. Ma az idióták meg nem a 207-210-et adták le, hanem a 208-211-et 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Lelouch
Lement a Yugioh GX a 104. részig a Viasat6-on, hiányozni fog a hétköznap esténként megszokott programomból. 😄
LasDen
én is csak a hatalmas kaszáikról ismertem meg õket 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

chhaya
Volt amúgy Misa és Kira, bár a füzet nélkül nem ismertem volna fel õket

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

LasDen
valakit esetleg? 😄

Fresh Duke
Úgy döntöttem én is belevágok lassacskán, talán este el is kezdem. ^/_\^

Feltételezem az anime/manga végcélja a világbajnoki cím megszerzése lesz, az meg egy elég hosszú út... 😄

Lelouch
Nem sûrûn produkál jobb eladást a Madhouse a sorozataival, elvileg elégnek kell lennie. Az LN eladásokon is dobott az anime, az se elhanyagolható szempont.
IMYke2.0.0.0
Csak szólok - erre talán oda is figyeltek - "Ghost in the Shell Arise: Border 3 - Ghost Tears"...
Forrást találtok.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
fordítás/elérhetõség terén sehol sem tartanak....

#64885 : nah, ez azért tényleg nem rossz. láttunk már ilyenért folytatást. remélem madhousenak elég lesz. én nem bánom ha egy sorozat egy évados, de a legtöbbször csak egy fél sztorit kapunk azzal az egyévaddal....

Lelouch
A Kenichi is jó egy nagy kalap szar lett amúgy...
IMYke2.0.0.0
Nem ismerem, de gondolom emo-csávós-hárem-moe...
Instant leves-szintûek az ilyenek.

BEAST
Azért szomorú, hogy az ilyen "love live" szintû dolgok mennyire mennek. :/

Más. Belekezdtem a Hajime no Ippo-ba és eddig tetszik. Egy kicsit Kenichi-re emlékeztet a fõszereplõ, az anime pedig hasonlóan épül fel, mint a többi sport/hero anime. Sorra jönnek az ellenfelek, akik eleinte egy-egy technikát képviselnek. Gondolom késõbb majd annyi újdonság lesz a dologban, hogy elkezdik keverni a stílusokat. Hogy ezen mit lehet ennyit nyújtani nem tudom, de majd kiderül. 😊

IMYke2.0.0.0
Az AniDB is csak "Other"-ként hivatkozik rá, a "Directly Related Anime" alatt.
Ezért érdekel.

IMYke2.0.0.0
A "Puchimas"-ok azok az Idolmaster-szereplõkrõl szólnak, csak web style-ban?

//Idolmaster megvan már, csak nézésre vár, Puchimas 1 megvan szintúgy, a Puchimas 2 meg folyamatban - és az érdekel, hogy összefüggnek-é?

Lelouch
97,587 *2 Love Live! 2nd Season : 2014/06/20
*9,053 *1 Mekaku City Actors: 2014/06/25
*8,437 *1 No Game no Life : 2014/06/25
*8,310 *2 Gochuuumon wa Usagi Desu ka? : 2014/06/20
*7,995 *4 Knights of Sidonia : 2014/05/28
*5,563 *1 Date A Live II : 2014/06/27
*4,705 *1 Isshuukan Friends : 2014/06/18
*4,493 *1 Kamigami no Asobi : 2014/06/25
Lelouch
Weekly Blu-ray & CD rankings for June 23rd - 29th

Blu-ray
*1. 30,261 30,261 Monogatari Series: Second Season Koimonogatari Vol.1 Hitagi End Part 1 Limited Edition
*2. 15,072 97,191 Love Live! School Idol Project 2nd Season Vol.1 Limited Edition
*3. *8,227 54,562 Kaze Tachinu
*4. *6,776 *6,776 No Game No Life Vol.1
*5. *6,594 *6,594 Little Busters!: Refrain Vol.6 Limited Edition
*6. *6,469 *6,469 Sidonia no Kishi Vol.2 Limited Edition
*7. *4,838 *4,838 Mekakucity Actors Vol.1 Limited Edition
*8. *4,601 *4,601 Date A Live II Vol.1
*9. *4,380 *4,380 Strike the Blood Vol.6 Limited Edition
10. *3,923 *3,923 Nisekoi Vol.4 Limited Edition
11. *2,935 *2,935 Log Horizon Vol.6
12. *2,889 *2,889 Puchimas!!: Petit Petit iDOLM@STER Vol.2
13. *2,839 *2,839 Nagi no Asukara Vol.7 Limited Edition

Ehhez jön még 1661 DVD, ez azért nem olyan rossz...
Lelouch
25-én jött ki belõle a BD/DVD, nemsokára okosabbak leszünk.

"Manga nulla, novel nulla" Milyen értelemben? 😄
LasDen
No game No life

Meglepõen jó volt. Nem új, de a Sora-Shiro páros elvitte a showt. A többiek szokásost hozták. Jól balanszírozott a fun-dráma között. De tipikusan az a sorozat, ami folytatásért kiállt, de tippre 0 eladás miatt nem lesz belõle sem. Manga nulla, novel nulla, szóval ennyit errõl....😞
10/7

Jó volt végre valami jót látni Madhousetól. Oly rég találkoztam velük 😄

BEAST
Most, hogy ilyen jól elvitatkoztatok a témában, lehet adok neki egy esélyt. Ha a Cross Game, az Over Drive és a Kurokosdi is tetszett, most pedig a Baby Steps teniszkedést is nézem, ez sem lehet sokkal rosszabb. 😄

armageddon666
Valóban. Ennek ellenére én merem ajánlani. 😊 Bár ez csak ilyen másodkézbõl vett infók alapján.

@

Lelouch
Mégse kezdtél bele te se, úgyhogy mindegy ha ezzel lezárjuk ezt a témát... 😄
armageddon666
Fura olyantól hallani, hogy mi olyan érdekes X animében, mikor bírja Y ugyanolyan stílusú animét. Pláne, hogy eléggé elõítéletesnek tûntél vele. Vagy láttál belõle bármit is?

Én nem láttam. Egy jóbarátom nézte, egyik kedvence. MAL-on is igen nagyra tartják. Engem nem érdekel a box, szóval felejtõs, ahogy a Kuroko is, mert nem érdekel a kosárlabda (bár utóbbin gondolkozom, jó az opening, pörgõsnek tûnik, akár jó is lehet). De annak ellenére, hogy nem érdekel a box, még azt mondták nekem, hogy így is megéri elkezdeni, mert majd beszippant, mert a box csak egy setting, a karaktereken van a hangsúly.

@

armageddon666
De már fened a fogad, pedig még csak rossz szóra való utalásra tett utalást sem gondoltam, nemhogy írtam volna valami hasonlót...

@

Lelouch
Én csak arra voltam kiváncsi, hogy mi olyan érdekes az Ippo-ban, te meg írtad hogy fura ezt hallani olyantól, aki Kurokót néz. Akkor most mivan?
armageddon666
Annyira, mint te a Hajime no Ippoval?

@

Lelouch
Ennyi? A Kuroko-val kapcsolatosan mennyire vagy képben?
armageddon666
Mindkettõ sport tematikájú anime.

@

IMYke2.0.0.0
Tokyo Godfathers - 8/10

Jól szórakoztam. Hamisíthatatlan Satoshi Kon (rest in peace, 47-esen ment el) karakter-dizájn
A credits alatt meg: Moonriders...No. 9 - zseniális!

Lelouch
Ha nem vagy egy nagy box rajongó, akkor nem biztos hogy érdemes belekezdened. Nálam ez a végszó.
Lelouch
A nyomozás, mint téma azért jóval érdekesebb...
Fresh Duke
Mondjuk, engem csak az anime része érdekelne, az talán nincs meg 1000 rész... 😄

LasDen
ez olyan, mint a nyomozós sorozatok álá NCIS vagy Law & Order. Van egy szint, amit tartanak, vannak jól eltalált karakterek, és egy idõ után nem kell más csak a megszokás. Az emberek olvassák, mert mindig is olvasták. A napi/heti/havi rutin része lett.

Lelouch
De egy idõ után mi újat tud mutatni?
LasDen
sok embert kell megverni 😄

Lelouch
Eleve, hogy lehet ennyire nyújtani a témát? Már több mint 1000 fejezet jött ki belõle.