Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fresh Duke
Hülye kérdés, de Te merre nézed? Indavideon kezdtem el nézni, de nagyon gáz a felirat. Rakat helyesírási hiba, nincs szóköz az írásjelek után, jobb esetben gáz fordítás, rosszabb esetben egyáltalán nincs...
Például, mikor Takamura odaadta a kesztyûket Ipponak, azt, hogy "Here.", nem fordította le az illetõ. Elõször azt hittem, hogy valami beszólás akart lenni, hogy "itt van, te here", vagy hasonló, aztán leesett, hogy mégsem... 😄

A heavy cost. I pay it gladly.

DasIsFuck
Ryuugajou Nanana no Maizoukin

Ilyen animével még eddig nem sikerült összefutnom, hogy 4 rész után már nem tiszta, hogy mirõl is akar ez szólni.
Fõleg ez a 4.rész, az eésõ 3 után mintha 3-4 részt kihagytam volna😄

Kár érte, mert az alap felállás tetszik, csak a tartalom az nem igazán:S

Eleve a hangulat egy jó részét ez a varázstárgyas/szuper gyûjtemény annyira megölte nálam, aztán az sem kecsegtetett sok izgalommal, hogy ezeket fogják gyûjtögetni, de jött a 4.rész és valahogy ez után már nem annyira van kedvem folytatni😄

Valahogy az összes újonnan elkezdett animémet kénytelen vagyok dobni mostanság😞

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

RelakS
én meg tépem a hajam...
múlt héten a DBZ 203. része helyett a 11x. részt adták le 😄 Még jó, hogy másnap rendesen ment. Tegnap az utolsó részt (208) nem tudtam felvenni, mert nem tûnt fel, hogy a Yu Gi Oh-nak vége, és késõbbre tolták a DBZ-t. Ma az idióták meg nem a 207-210-et adták le, hanem a 208-211-et 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Lelouch
Lement a Yugioh GX a 104. részig a Viasat6-on, hiányozni fog a hétköznap esténként megszokott programomból. 😄
LasDen
én is csak a hatalmas kaszáikról ismertem meg õket 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

chhaya
Volt amúgy Misa és Kira, bár a füzet nélkül nem ismertem volna fel õket

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

LasDen
valakit esetleg? 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Fresh Duke
Úgy döntöttem én is belevágok lassacskán, talán este el is kezdem. ^/_\^

Feltételezem az anime/manga végcélja a világbajnoki cím megszerzése lesz, az meg egy elég hosszú út... 😄

Lelouch
Nem sûrûn produkál jobb eladást a Madhouse a sorozataival, elvileg elégnek kell lennie. Az LN eladásokon is dobott az anime, az se elhanyagolható szempont.
IMYke2.0.0.0
Csak szólok - erre talán oda is figyeltek - "Ghost in the Shell Arise: Border 3 - Ghost Tears"...
Forrást találtok.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
fordítás/elérhetõség terén sehol sem tartanak....

#64885 : nah, ez azért tényleg nem rossz. láttunk már ilyenért folytatást. remélem madhousenak elég lesz. én nem bánom ha egy sorozat egy évados, de a legtöbbször csak egy fél sztorit kapunk azzal az egyévaddal....

Lelouch
A Kenichi is jó egy nagy kalap szar lett amúgy...
IMYke2.0.0.0
Nem ismerem, de gondolom emo-csávós-hárem-moe...
Instant leves-szintûek az ilyenek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

BEAST
Azért szomorú, hogy az ilyen "love live" szintû dolgok mennyire mennek. :/

Más. Belekezdtem a Hajime no Ippo-ba és eddig tetszik. Egy kicsit Kenichi-re emlékeztet a fõszereplõ, az anime pedig hasonlóan épül fel, mint a többi sport/hero anime. Sorra jönnek az ellenfelek, akik eleinte egy-egy technikát képviselnek. Gondolom késõbb majd annyi újdonság lesz a dologban, hogy elkezdik keverni a stílusokat. Hogy ezen mit lehet ennyit nyújtani nem tudom, de majd kiderül. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0
Az AniDB is csak "Other"-ként hivatkozik rá, a "Directly Related Anime" alatt.
Ezért érdekel.

IMYke2.0.0.0
A "Puchimas"-ok azok az Idolmaster-szereplõkrõl szólnak, csak web style-ban?

//Idolmaster megvan már, csak nézésre vár, Puchimas 1 megvan szintúgy, a Puchimas 2 meg folyamatban - és az érdekel, hogy összefüggnek-é?

Lelouch
97,587 *2 Love Live! 2nd Season : 2014/06/20
*9,053 *1 Mekaku City Actors: 2014/06/25
*8,437 *1 No Game no Life : 2014/06/25
*8,310 *2 Gochuuumon wa Usagi Desu ka? : 2014/06/20
*7,995 *4 Knights of Sidonia : 2014/05/28
*5,563 *1 Date A Live II : 2014/06/27
*4,705 *1 Isshuukan Friends : 2014/06/18
*4,493 *1 Kamigami no Asobi : 2014/06/25
Lelouch
Weekly Blu-ray & CD rankings for June 23rd - 29th

Blu-ray
*1. 30,261 30,261 Monogatari Series: Second Season Koimonogatari Vol.1 Hitagi End Part 1 Limited Edition
*2. 15,072 97,191 Love Live! School Idol Project 2nd Season Vol.1 Limited Edition
*3. *8,227 54,562 Kaze Tachinu
*4. *6,776 *6,776 No Game No Life Vol.1
*5. *6,594 *6,594 Little Busters!: Refrain Vol.6 Limited Edition
*6. *6,469 *6,469 Sidonia no Kishi Vol.2 Limited Edition
*7. *4,838 *4,838 Mekakucity Actors Vol.1 Limited Edition
*8. *4,601 *4,601 Date A Live II Vol.1
*9. *4,380 *4,380 Strike the Blood Vol.6 Limited Edition
10. *3,923 *3,923 Nisekoi Vol.4 Limited Edition
11. *2,935 *2,935 Log Horizon Vol.6
12. *2,889 *2,889 Puchimas!!: Petit Petit iDOLM@STER Vol.2
13. *2,839 *2,839 Nagi no Asukara Vol.7 Limited Edition

Ehhez jön még 1661 DVD, ez azért nem olyan rossz...
Lelouch
25-én jött ki belõle a BD/DVD, nemsokára okosabbak leszünk.

"Manga nulla, novel nulla" Milyen értelemben? 😄
LasDen
No game No life

Meglepõen jó volt. Nem új, de a Sora-Shiro páros elvitte a showt. A többiek szokásost hozták. Jól balanszírozott a fun-dráma között. De tipikusan az a sorozat, ami folytatásért kiállt, de tippre 0 eladás miatt nem lesz belõle sem. Manga nulla, novel nulla, szóval ennyit errõl....😞
10/7

Jó volt végre valami jót látni Madhousetól. Oly rég találkoztam velük 😄

BEAST
Most, hogy ilyen jól elvitatkoztatok a témában, lehet adok neki egy esélyt. Ha a Cross Game, az Over Drive és a Kurokosdi is tetszett, most pedig a Baby Steps teniszkedést is nézem, ez sem lehet sokkal rosszabb. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

armageddon666
Valóban. Ennek ellenére én merem ajánlani. 😊 Bár ez csak ilyen másodkézbõl vett infók alapján.

@

Lelouch
Mégse kezdtél bele te se, úgyhogy mindegy ha ezzel lezárjuk ezt a témát... 😄
armageddon666
Fura olyantól hallani, hogy mi olyan érdekes X animében, mikor bírja Y ugyanolyan stílusú animét. Pláne, hogy eléggé elõítéletesnek tûntél vele. Vagy láttál belõle bármit is?

Én nem láttam. Egy jóbarátom nézte, egyik kedvence. MAL-on is igen nagyra tartják. Engem nem érdekel a box, szóval felejtõs, ahogy a Kuroko is, mert nem érdekel a kosárlabda (bár utóbbin gondolkozom, jó az opening, pörgõsnek tûnik, akár jó is lehet). De annak ellenére, hogy nem érdekel a box, még azt mondták nekem, hogy így is megéri elkezdeni, mert majd beszippant, mert a box csak egy setting, a karaktereken van a hangsúly.

@

armageddon666
De már fened a fogad, pedig még csak rossz szóra való utalásra tett utalást sem gondoltam, nemhogy írtam volna valami hasonlót...

@

Lelouch
Én csak arra voltam kiváncsi, hogy mi olyan érdekes az Ippo-ban, te meg írtad hogy fura ezt hallani olyantól, aki Kurokót néz. Akkor most mivan?
armageddon666
Annyira, mint te a Hajime no Ippoval?

@

Lelouch
Ennyi? A Kuroko-val kapcsolatosan mennyire vagy képben?
armageddon666
Mindkettõ sport tematikájú anime.

@

IMYke2.0.0.0
Tokyo Godfathers <2003> - 8/10

Jól szórakoztam. Hamisíthatatlan Satoshi Kon (rest in peace, 47-esen ment el) karakter-dizájn
A credits alatt meg: Moonriders...No. 9 - zseniális!

Lelouch
Ha nem vagy egy nagy box rajongó, akkor nem biztos hogy érdemes belekezdened. Nálam ez a végszó.
Lelouch
A nyomozás, mint téma azért jóval érdekesebb...
Fresh Duke
Mondjuk, engem csak az anime része érdekelne, az talán nincs meg 1000 rész... 😄

LasDen
ez olyan, mint a nyomozós sorozatok álá NCIS vagy Law & Order. Van egy szint, amit tartanak, vannak jól eltalált karakterek, és egy idõ után nem kell más csak a megszokás. Az emberek olvassák, mert mindig is olvasták. A napi/heti/havi rutin része lett.

Lelouch
De egy idõ után mi újat tud mutatni?
LasDen
sok embert kell megverni 😄

Lelouch
Eleve, hogy lehet ennyire nyújtani a témát? Már több mint 1000 fejezet jött ki belõle.
LasDen
a zóna mindenhova elér 😄

Lelouch
Hogy jön ide a Kuroko?
armageddon666
Én is. 😄 Bár fura ezt olyantól hallani, aki Kurokot néz...

@

LasDen
egyszer elkezdtem, de annyira nem fogott meg. ez a box téma nem túl érdekes nekem.

Lelouch
Kiváncsi lennék rá, hogy mi olyan érdekes benne.
armageddon666
Egyik haverom kedvence, és elég jó értékelései voltak. Vágj bele.

@

Lelouch
Nem.
Fresh Duke
Hajime no Ippo-t meri ajánlani valaki?

BEAST
Persze, ezt tudom, de itt a Tenchi Muyou univerzumra gondoltam, ahol a nagyobbak galaxisokkal dobálóznak, hozzájuk képest mindkét sorozat fõszereplõje legjobb esetben is csak hétköznapi, mégis minden összejön nekik. 😄

xblades
Igen de ezzel a kritériummal elég hosszú listát írhatnánk hogy még melyik anime világához kapcsolódik <#eplus2>

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

BEAST
Sztoriban pedig nagyon közel áll a GXP-hez. Egy egyszerû srác, aki csak önmagát adva eléri azt, hogy a fél világ a háreméhez szeretne tartozni. <#idiota>

IMYke2.0.0.0
Ezért van ott a "Same setting" - mint az Index-ek esetében például...

xblades
Hát szereplõkben és történetben sem láttam hasonlóságot, az már igaz😊

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...