72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#67226 A No Game No Life-nak lesz folytatása? -
#67225 Durarara!!x2 Shou: Hát nem tudom... Lehet hogy a folytatást már nem fogom nézni...
7/10 -
#67224 Oké - dühítő, hogy koszos 34 MB híján nem teljes a beszerzés... -
#67223 Na, ha sok kereséssel is, de csak sikerült FLAC-ben megtalálni a Soundtrack-eket.
Kajiura Yuki szerezte amúgy a "Noir" kiváló, 3 CD-nyi zenéjét is. -
#67222 "Madlax" - 6/10
Voltak pillanatok - leginkább a második felében, amikor már csak 3 pontot adtam volna rá. Semmi köze ennek ahhoz, hogy 11(!) éves a cucc.
A zene kiváló. A felütés is remek. Kezdetben a titokzatosság is jó, a karakterek felbukkanásával egyetemben.
Aztán elkezdtem agyfaszt kapni:
- a teljes nevek folyton kimondásától (Margaret Burton, Vanessa Rene és társaik)
- a be nem fejezett mondatoktól (minden epizódban volt vagy 10 belőlük!)
- a "gyilkolni nem szép dolog"-tól
- a félszemű gonosztól, aki meg akarja tisztítani a világot.
S még pár dolog, de az már spoiler lenne.
A legszebb: "Az emberek meghalnak, mert nincs többé erejük, hogy életben maradjanak, amikor elveszted a túlélni akarásodat, csak a halál marad."
S hidd el, ez így sokkal szebb a fordításomban, mint az eredeti angol feliratban :)
Az angol szinkron is szebbé varázsolja. (3:20-tól 3:30-ig)
//Szerk.:
Kiváló opening (2004!)
Madlax Soundtrack 1 - akad pár kiváló darab benne.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.05.24. 09:12:03 -
#67221 Nos ez a nap nekem se szerencsés a fan csapatok mellett:( -
#67220 Egyszer találja ki az ember, hogy kitart egy fansub csoport mellett egy sorozatnál erre azok egyből pont annak a sorozatnak a fordításával maradnak el.... Fuck :( (Oregairu 2 és az FFF)
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.05.23. 15:48:01 -
#67219 Egy hete megnéztem a Seikon no Qwaser első évadát és rájöttem hogy nekem most kell egy kis szünet az animéktől.
De ez visszarántott :
Szerk : Ore Monogatari mangaka készítette az Ao Haru Ride-t is ugye? Az opening pedig megnyerő . :)
Utoljára szerkesztette: Renjike, 2015.05.23. 10:44:12 -
Prof William #67218 Igaz. Az anime/manga karaktereknek jól áll a túljátszás. Mondhatni arra vannak kitalálva... De amikor ezt átültetik emberekre valami nagyon -rossz értelemben- röhejes eredményt kapunk. -
#67217 Jólhangzik. -
#67216 legjobb op eddig szezonban
-
#67215 De vajon miért?
Mert egy játék adaptációnál megértem, hisz ott pl a játék elsősorban játékmeneti szempontokra összpontosít, vagy egy könyv adaptáció ahol meg az olvasó képzelete jelenti a vizuális megjelenést, tehát a készítőknek alkotói terük, de egy manga/anime feldolgozásnál már nem csak a történet és párbeszédek, de a vizuális megjelenítése és elképzelése is adva van.
Ráadásul az anime eleve a mangát ülteti át mozgóképbe.
Szóval én nem igazán értem miért jó a live action, főleg ha ugyan úgy adják elő ahogy az animét ami rajzolt karaktereknél jól áll, de élőszereplőknél nagyon hamis az egész. -
#67214 //Így van, nekem sem tetszik - tudom, hogy a japánok döbbenetesen jó filmek készítésére képesek, ahol fikarcnyi túljátszás sincsen. De, a manga/anime feldolgozások más tészták. Ott kénytelenek. Különben kilőhetik magukat az űrbe. -
#67213 Ezt nem vitatom, de ez van. :) Gondolom IMY sem azért hajtogatja mert tetszene neki, de ez van. -
#67212 Épp azért rizikós, mert az otakuk nem mást várnak, hanem élőszereplős X mangát/animét.
Te sem akarsz erős arcjátékkal és 5-10 perces dialógus párbajokkal operáló Pókembert, vagy Bosszúállókat... mert nem ilyen stílusra akarsz jegyet kapni. Vagy igen? -
#67211 Szerintem pedig csak egy kényelmes lépés. Aztán mondhatják azért lett értékelhetetlen a film, mert hűek voltak a forráshoz. Pedig apróbb változtatásokkal nagyon jó live action filmek lehetnének. Szépen beállhatnának a mangák és az animek mellé, mint teljes értékű megjelenítési forma. Csak ehhez jó filmeket kellene csinálni, ami rizikós. -
#67210 "ha nem akarnák túlzottan majmolni az eredetit."
Ha nem tennék, akkor meg azért kapnák az ívet. Értsd meg te is, hogy egyszerűen nem lehetséges - üzleti és pénzügyi öngyilkosság lenne! -, hogy az élőszereplős anime/manga feldolgozás ne látványosan karakterizáljon. Darabokra szednék a készítőket. -
#67209 Számomra is. Szánalmasnak tartom amikor emberek anime reakciókat próbálnak utánozni. Sok manga/anime sztorija megállná a helyét live actionként is, ha nem akarnák túlzottan majmolni az eredetit. -
#67208 Na mindegy. Lehet megnézem, de ez így elég lelombozó volt számomra :( -
#67207 Ha csak minimálisan lenne más, mint az eredeti mű, már akkor is beleköthetnél... -
#67206 nem kell komolynak lenni. Úgyis lehet könnyed, hogy nincs overreaction -
#67205 Nem lehet komolyabb a Live Action, mint az eredeti mű, mert akkor meg kapja az ívet érte. -
#67204 de egy live actionben ez nem áll jól.... -
#67203 Mert az animék érzését akarják áthozni. Azok is eléggé "túl vannak játszva". -
#67202 tipikusan túl van játszva az egész. Miért nem lehet normálisan játszani?
-
Prof William #67201 Én azt bírom, hogy amikor jön egy új cserediák, valahogy mindig van egy plusz üres pad a teremben, ahova le lehet ültetni. Ez az üres pad pedig az esetek 90%-bana főhős közelében található... -
#67200 MIért ülnek hátul az ablaknál a főszereplők?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#67199 Soredemo Sekai wa Utsukushii befejezve
Kellemes anime volt, megfelelő mennyiségű romantikával és humorral.
A karakterek is jók voltak, bár a történet azért elég átlagos volt még finoman fogalmazva is.
A világ bemutatását sem vitték túlzásba, de fogjuk rá arra, hogy nem erről szólt az anime.
Összességébe nekem tetszett azért.
8/10
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.05.20. 14:56:57 -
#67198 Ezt én is érdekesnek találtam, ott pech ha télen kiküldenek a teremből az ajtóba állni :) -
#67197 Köszi, ez az -
#67196 Fóton , egy épült új iskola még anno és mi is beleszólhattunk hogy milyen csengő legyen. Végül egy darabig ez szólt, de ha jól emlékszem fél éves intervallumok voltak csak.
Utoljára szerkesztette: Renjike, 2015.05.18. 10:10:26 -
#67195 Telóról nem látom a bannert. Nem tudtam itt vane ilyen kiírva. Sorry. -
#67194 Én leszek az, aki közli:
"[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]"
van a bannerben. Google, illetve AniDB, és a Nya segít. -
#67192 hmm... szabadba nyíló osztályterem ... érdekes -
Inquisitor #67191 Grand Prix címen találhatod meg. Persze a hat kerekű versenyautót nem ők találták ki, egy időben volt ilyen. -
#67190 Keresnék egy animét (mondjuk lehet nem is az volt). Kis szarosként kb a dragon ball, sailor moon rtl klub idején mehetett a tévében. Egy autóversenyző srác volt benne. Annyi maradt meg hogy volt valami 6 kerekű kocsija ami remek volt kanyarokban, de egyenesben már nem annyira :D -
#67189 Ez de szar volt... [aláírásom] -
#67188 Nemtom látta e már valaki de én végigszakadtam...
-
#67187 Általános iskolában: sima csengetés volt
Középiskolában: Für Elise
Egyetemen: semmi. -
#67186 Hol?
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.05.17. 18:58:02