Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
Szerintem ezzel se nagyon fognak kaszálni...
LasDen
szerintem olyasmit akartak csinálni, amiben van pénz ,mert mostanában nem túlságosan veti fel a siker őket 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Azért tettem fel a kérdést, mert ennyi erővel nyugodtan nekikezdhettek volna egy újabb Fukumoto mangának, vagy a Liar Game-nek is... 😄
LasDen
senkivel sincs baj

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Tuti velem van a baj, de én nem lelkesedtem be ettől.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
Death Billiards, which was part of the Anime Mirai Project in 2013, will get a TV anime to air on Nihon TV in 2015 as Death Parade. The key visual and PV were also revealed. More information will be announced later.

Lelouch
Milyen apropóból jön ebből sorozat?
LasDen
Az az egy rész az jó volt, de hogy sorozatként is megállja-e a helyét... Minden esetre jó kis előzetes 😄

[NST]Cifu
Elkezdtem utánanézni, egész pontosan több Uppote!! Ep9 fordítást is megnéztem. A következőre jutottam:

-A Chusuri-t "középső hármasnak" (Middle-3) fordították a verzióban. Ezt vette sértésnek (vagyis HK33E ezt úgy veszi, hogy a "középső" ez esetben arra utal, hogy gyengébb G3-nál).
-Később ugye a fürdős jelenetnél is kikel amiatt, mert "Mimi"-nek nevezik, azt meg is említi, hogy a 33-ast lehet Mimi-nek ejteni, de ez akkor sem lelkendezik ezért a becenévéért.
-A Mangákban állítólag HK33E eléggé forrófejű, hirtelen haragú, akár csak Aug hosszú hajjal, szóval valójában inkább az van a háttérben, hogy a személyisége ilyen, minden apróságon megsértődik, felhúzza magát (ugyanakkor viszont nagyon tiszteli a feljebbvalóit, ezt jelezte, hogy sűrűn elnézést kér a tette után).
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.10.31. 10:53:07

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

LasDen
Szerintem évek óta nem fogyott róla egyetlen cím sem. Csak nőttön nőtt. Korábban minden szutykot beledobáltam, hogy "majd megnézem", de aztán soha többé eszembe nem jutott, hogy létezik 😄

efti
Ezt nekem se artana megtenni..

WWFSMD?

LasDen
egyik booru oldalról sem lehet linkelni képet. 404ezik meg minden szar...

RelakS
már az is zavart, hogy URL-ként nem tudtam berakni ...

És vajon melyik oldal lehetett a ludas? SG, vagy Gelbooru? 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LasDen
Kicsit ki takarítottam a Plan to Watch listámat. 290 sorozat/film/egyéb volt rajta. Szépen egyesével kidobáltam, amit tuti, hogy soha nem fogok már megnézni, meg voltak olyanok is, amiket elkezdtem, de dobtam vagy befejeztem. Szóval a végére 37 maradt a listán. Még hozzá dobtam 10-t a jövő évi várhatókból, amik ténylegesen érdekelhetnek.
Talán újabb 5 év múlva nem lesz megint ennyi szutyok rajta 😄

IMYke2.0.0.0
Klikk ilyenkor a nem látszó területre, "Elements", lenyitod a kis háromszögeket, míg meg nem találod a képet:

Így:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

S íme, a kép:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Nekem egy 1x1-es png van a hozzászólásban. Nem működik a kimásolós trükk. + rákattintani alig tudok.

@

LasDen
kimásolod és megnyitod új lapon. Amúgy Haruhiék hófehérkés, alízos, piroskák kosztümökben...

armageddon666
MELYIKET??? NEM LÁTOK SEMMIT!!! ÁÁÁ, MEGÖL A KÍVÁNCSISÁG!!! 😮

De tényleg. 😄 Képet linkeltél? Nem látom. 😞

@

RelakS
Ezt a Haruhi epizódot azért megnézném <#idiota>

Utoljára szerkesztette: RelakS, 2014.10.29. 19:55:19

LasDen
Tamako Love Story

A sorozat sem volt nagy szám, de sok szerethető karakter volt. Meg az egész olyan KyoAni-s volt. A film sem volt sokkal rosszabb, de a sztori egy kicsit kevés volt erre 80 percre. Meg hát Dera és Choi nem szerepltek csak 1-2 percet.

5/10

armageddon666
Engem is. 😊

@

LasDen
engem is mindig megnevettet 😄

RelakS
lehet, hogy már volt, de megint tetszett 😄

[NST]Cifu
Oh, maxima mea culpa, azt hittem a CGI mozira gondolsz. Eh, igen, a 2199 is kimaradt. 1x majd bepótlom azt is, ígérem. 😄

Lelouch
Számottevő különbség szerintem így se nagyon lesz majd.
Úgy hallom az Akamét az Esdeath fanservice, valamint a tengerparti rész óta szintén nagyobb számban kezdték el előrendelni...
Én egyébként a Yamato 2012-es sorozatára gondoltam amit ajánlani szerettem volna neked. Space Battleship Yamato 2199

LasDen
ez csak DVD, de akkoris...
25. *,362 ***,362 Zankyou no Terror Vol.2

Watanabe sikerre vitte újfent sorozatát 😄

LasDen

[NST]Cifu
A Yamato "új" (2010-es) feldolgozása még kimaradt, de ilyen téren idén volt a Space Pirate Captain Harlock, ami CGI terén nagyon ott van, aminek nagyon örülök, mert ha nem is futószallagon, de azért jönnek a roppant igényes CGI munkák (Starship Troopers: Invasion, Appleseed Alpha), csak valahogy a történetek végét "túl japán" nekem (hiába volt ott a Harlock-ban a WTF, ha a vége olyan, amilyen; az Invasion-ban még WTF se volt; az Appleseed Alpha meg kurtán-furta). Ilyen téren csodálkoznék, ha a Space Battleship Yamato: 2199 meglepetést okozna. 😊

Most nincs sajna időm kifejteni a Yamato-t (mert ugye a régi sorozatot láttam), de ott meg a túlzott szimbolikákat untam már a végén. Érdekes, és jó sorozat a maga módján, csak másképpen "japán" mint a japanimation katonai vonulatának többi ága. Itt tényleg nem a gyerekekről szól a történet, de a masszív japánság benne van (hosszú lamentálások, moralizálások), kezdve ott, hogy a személyzet "fordítva" viseli a pisztolytáskákat, hogy úgy rántsák elő a fegyvert, mint ahogy a szamurájok a katanájukat... 😄

Most megnéztem a Cross Ange első négy részét, és ha a kissé túlerőltetett fan service-től eltekintünk, akkor egészen tetszik a története, nem annyira egy kaptafa, és tetszik, hogy "számkivetettekről" szól, viszont ismét - minden Norma nő lenne...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.10.28. 07:33:27

BEAST
Olyan kicsinyes és valamilyen szinten irritál nagyjából minden szó ami elhagyja a száját, de ettől függetlenül a sorozat eddig tetszik. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Jah lehet 😄

Akkor gondolom maga a karaktere nem jön be neki. Sztem tök jópofa, én jókat mosolygok rajta, meg nem egy "kétdimenziós" szereplő, már ebben a három részben is csinált olyat ami meglepett meg nem számítottam rá. Először azt hittem, hogy ilyen gyagyás gyenge comic relief sablonhős lesz, de szerencsére nem úgy lett. Ha ez egy rpg lenne akkor ő lenne a zsivány kaszt 😊

LasDen
nem hiszem, hogy a hajára gondolt 😄

Egyáltalán nem zavar a főhős haja, bármelyik animében elférne bőven ellenben Gon förtelmesen igénytelenül megrajzolt hajával a HunterXHunter-ből.

BEAST
Na azért a bahamut afro hősénél kicsit rezeg a léc, nem? 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Látom a te ízlésed az animékben sokban megegyezik az enyémmel. Ha szeretnél egy olyan sorozatot megnézni aminek gyönyörű a megrajzolása és szuperigényes a CG is benne akkor nagyon ajánlom neked a Space Battleship Yamato 2199-et. Ráadásul ez nincs is tele visongó 8-10 évesekkel és "pokémonlényekkel" és orbavágó fanservice-el. Mechák nincsenek benne de maga a Yamato nevű űrhajó egy II. vh-s tengeralattjáróra hasonlít.

Nem is értem, hogy ez a sorozat anno miért nem lett itt megemlítve/kitárgyalva.

Más: Megnéztem a Shingeki no Bahamut és a Parasyte 3. részét. Mindkettő nagyon erős alkotás ebben a szezonban. A Bahamut egy igen jó fantasy anime remekül megrajzolt és szerethető karakterekkel (eddig nem is találtam benne idegesítő szereplőt). Ezenkívül a humora is nagyon jól el van találva amellett, hogy tényleg jól átjön a fantasy hangulat (harcok, helyszínek).

A Parasyte már a trailer-je után érdekelt és eddig mind a három rész nagyon tetszett. Szép animáció, jól megrajzolt karakterek és jó maga az alapszituáció. Emellett többször is egész érdekes témákat feszegetnek benne.

LasDen

Lelouch
Én annyira nagyon nem vagyok oda érte... 😄
BEAST
Ez az Akame ga Kill eddig nagyon tetszik, van benne pár dolog amit nehéz megemészteni, de ritkán tud meglepni egy sorozat. 😄

[NST]Cifu
Persze, minden további nélkül, ha esetleg valamiben tudok segíteni, nyugodtan írj itt egy üzit vagy privátot (nem ígérem, hogy naponta ránézek, de időnként... 😄).

Egyébként az Upotte!! Wikia-ban ezek egy jó része megtalálható, nem én találtam fel a spanyol viaszt, csak nekem is feltűnt. 😄
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.10.26. 12:16:11

[NST]Cifu
Nyilván szélesebb közönségnek készült az Anime, és abba nem fér bele a vér megjelenítése. Hogy jobb, vagy rosszabb, az meg egyéni izlés kérdése, ha belerakják azt, hogy véreznek, megsérülnek a karakterek (ami egyáltalán nem lenne meglepő, lévén teljesen általános, hogy tripla leszúrt Rittbergert csinál egyik-másik harckocsi, amikor kilövik), akkor utána jöhetne az, hogy a miniszoknya aligha ideális viselet egy harckocsiban (mellesleg pár iskola elég normális öltözetet visel, pl. Pravda), vagy hogy egy harckocsi belsejében harc közben még ordibálva se nagyon lehet kommunikálni intercom nélkül (márpedig a főhős csapat harckocsijai közül csak a Pz.IV. és a Stug III. volt intercomos), és csak az elején ment a "vállonrugdosós" irányítás, később "valamiért" leszoktak erről (lehet Mako az első ilyen után ismét a kilépés mellett döntene 😄 Nem elég, hogy korán kell kellni, meg nem aludhatja ki magát, de még rugdossák is... 😄). Ez egy végtelen spirál, és a vége mégis az, hogy a nézők nem azt akarják látni, hogy a karakterek meghallnak, vagy súlyosan megsérülnek a 'játék' alatt, mert ez akkor is csak egy játék, és nem vérre menő küzdelem.

De egyébként biztos érdekes lenne... Majd 10-20 év múlva, amikor csinálnak egy reboot-ot. 😄
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.10.26. 13:59:34

xblades
Néhány adatott felhasználnák a írásodból ha lehet és engeded, egy leíráshoz.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

LasDen
igen. Az akart lenni az eredeti, hogyha ilyen véres lett volna, akkor kicsit más lett volna 😄

[NST]Cifu
Így már megvan. Ez miből van? Girls und Panzer?

xblades
Pedig rendes képfeltöltőn volt az első pedig direkt képről vettem.
Remélem a 3. már jó:

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

LasDen
megnyitás új laponnal má működik

IMYke2.0.0.0
Ugyanúgy semmi - nálam.

xblades
Hopp remélem ez jó lesz:

[NST]Cifu
Asszondja hogy 403
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.10.26. 00:51:32

xblades
Hum így azt hiszem egy kicsit más anime lett volna...

Utoljára szerkesztette: xblades, 2014.10.25. 23:05:35