4228
-
Warth0g #3505 -
homeless #3504 sudo apt-get install build-essential
Ez felrak mindent ami fordításhoz kell. -
Warth0g #3503 Értem kösz szépen. Akkor fölfegyverkezek velük. -
KoS #3502 Alapbol az Ubuntu nem rak fel semmit ahhoz, hogy forditani tudjal, szoval termeszetesen nem fogod tudni leforditani.
A fejleszteshez jopar csomagot fel kell tenned (gcc, libc6-dev, kernel forras, stb.) -
#3501 tedd fel a cheese nevű programot, azzal talán le lehet tesztelni. -
Warth0g #3500 2.6.24-19 kernelem van és Ubuntu 8.04 disztribúcióm. A driverek amiket a kamerámhoz csináltak meg már jóval régebbi kernelekhez is írják. egyszerűen csak nem tudom a drivert fordítani:S -
KoS #3499 Milyen disztribuciot hasznalsz? Erdemes lenne valamelyik friss kiadast hasznalni vagy upgradelni, mert a frissebb kernelek egyre tobb eszkozt tamogatnak.
A legutobbi kernelbe pl. eleg sok webcam tamogatas kerult bele, viszont azt nem hiszem hogy egyelore barmelyik disztribucio is tartalmazna'. -
Warth0g #3498 :) azé kösz;) -
#3497 Nekem a qc ( és vele a logitech quickam messenger ) csak Suse-vel működött. Hogy miért ne kérdezd, mert annyira nem értek hozzá. -
Warth0g #3496 üdv. Webcam problémám lenne..Tudom telivan vele az egész világháló főleg a logitech qc-kel, de nemtaláltam normális leírást hogy mivan akkor, ha bedugom a webcamomat egy logitech quickam messengert és nemjön létre a dev/video0 hanem csak az audio.. qc-usb drivert ha telepitem a forditásnál hibát jelez. találkozott valaki már ilyennel? a qc támogatja ezt a webcamerát meg a kerneremet is. előre is kösz -
KoS #3495 Koszi a tippet!! -
homeless #3494 Ha valaki mas is ugy jarna mint en, hogy ext3-as fajlrendszerrol kene adatokat visszaalitani, az hasznalja ezt a programot:
Easus Data Recovery Wizard Profesional
Meghalt most egy szerverunk(alaplap+vinyók) es csak egy particiorol volt mentes ami a legfontosabb, de a tobbin is voltak fontos adatok es azok mind elszalltak. Meg particiok se voltak a lemezen, es ez a program visszaalitotta az adatok 99%-at!!! -
KoS #3493 Hat, a hibauzenet nem tunik nagyon jonak. Fel van egyaltalan telepitve a wpa_supplicant (gondolom igen)?
Esetleg nyitva volt a halozati beallitasok, es az miatt volt "resource temporarily unavailable"? -
#3492 kiadtam a restart parancsot, de azt írja, hogy:
wpa_supplicant leállítása: [ OK ]
Starting wpa_supplicant: /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf, , dbus_bus_request_name[dbus]: Resuorce temporarily unavailable
Failed to initialized wpa_supplicant [SIKERTELEN]
És a jelszó biztosan jó, amit beírok. -
KoS #3491 Ha latod a tobbi halozatot, akkor nem hinnem hogy rossz lenne a driver.
En Ubuntun probaltam a WEP titkositast, es szepen ment.
Itt viszont azt irja valaki egy masik aspire notebookkal kapcsolatban, hogy elso alkalommal szukseg lehet a wpa_supplicant kezi ujrainditasara igy (root-kent):
/etc/init.d/wpa_supplicant restart
Egyebkent network manager-rel allitotta be.
Egyebkent bitosan jol irod be a jelszot? Kis-nagy betuk is fontosak lehetnek. -
#3490 Jó lenne, jönne valaki aki jobban ért hozzá, mert kéne az a wlan, nem olyan jó hurcikálni a vezetéket mindenhova a laptoppal
Lehet a jelszót is azért nem veszi, mert rossz az előbb említett driver??? -
#3489 A wifi driver probléma megoldódott itt,
már csak annyi a probléma, hogy a hálózat le van titkosítva, amikor csatlakozni akar, fel is ismeri, hogy WPA titkosítás, de amikor beírom a jelszót nem fogadja el, hogy ez mitől van -
#3488 rendben, addig próbálkozom, köszi a helpet -
#3487 hmm nekem atheros chipes kártyám van neked más, valakinek itt segítettek:
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=183349
még nem jön olyan aki jobban ért hozzá próbáld a következő kulcs szóval googleban
BCM94311MCG fedora 9
a BCM94311MCG a wifi kártyád chip je -
#3486 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02)
04:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express (rev 02)
05:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM94311MCG wlan mini-PCI (rev 01)
06:00.0 FLASH memory: ENE Technology Inc ENE PCI Memory Stick Card Reader Controller
06:00.1 SD Host controller: ENE Technology Inc ENE PCI SmartMedia / xD Card Reader Controller
06:00.2 FLASH memory: ENE Technology Inc Unknown device 0720
06:00.3 FLASH memory: ENE Technology Inc ENE PCI Secure Digital / MMC Card Reader Controller -
#3485 bocs van, csak először nem rootként adtam ki -
#3484 azt írja nincs ilyen parancs -
#3483 lspci
ezt írd be a parancs sorba, és másold be a kimenetét kérlek! -
#3482 Hali, az lenne a problémám, hogy van egy acer aspire 5710Z típusú laptopom, és telepítettem rá fedora9-et(nagyon alap linux tudással), és fel is ismert minden fontos eszközt a laptopban, kivéve a wifi-t, és teljesen tanácstalan vagyok, hogy hogy kellene életrekelteni. Broadcom 902.11g controller van benne, de a hálózati hardvereknél a wirelesshez valami b43at ír, ha meg újat akarok hozzáadni, ott meg csak Broadcom Trygon3-om van ami meg nem jó. -
CyrSyS #3481 Szép napot!
Köszönöm az ajánlásokat! Kubuntut én is nézegettem ami ua mint az ubuntu csak KDE felülettel. Ami nálam a Kubuntu felé húz az pediglen a rendszer alapvető felszereltsége. Szeretem ha felteszek egy alaprendszert és én magam manuálisan finomítgatom, konfigurálgathatom. Distrowatch-on néztem hogy 1 cd-s maga a OS és tényleg nekem a fontosabb cuccokat teszi fel még ha a full installt is akarom! Fedora meg képes akár 6gb-ot is feltenni amiből lehet 4 gb nekem teljesen felesleges. Kubuntu debian alapú tehát stabil is akkor gondolom. A debiántól picit félek. Még anno 6-7 éve akartam feltenni Debiánt de szörnyű kérdései voltak az amúgy is karakteres felületű telepítőrendszerben. Nagyon hálózatorientált lehet ez a Debián..........sztem a Kubuntu lehet otthoni desktopra a legjobb választás akkor.
Ami a SUSE-t illeti nekem nem jött be. Kezdőnek vallom magam de valahogy a Suse olyan Windows-os nekem! Én azért szeretek szenvedni, próbálkozni, a rendszerbe jó mélyen nyúkálni hogy minél jobban testreszabhassam! A suse nem olyan manuális már (a régiek talán igen)
Nekem őszinte leszek a Redhat 9 jött be a legjobban. Az vérbeli linux. Remélem ilyen lesz a Kubuntu is! -
#3480 Kubuntu Debian alapú, Fodora pedig Redhat. KDE-t nem szeretem, inkább Ubuntu Gnome felülettel, de ez már ízlés dolga. Feodora most hirtelen nem tudom melyikkel van éppen ellátva, de Redhatot csak szerverként szeretek használni, munkaállomásként nem. De ez szintén szubjektív:) Mindkettő használható, tényleg ízlés és szimpátia kérdése.
Stabil és univerzális, testre szabható disztrót kértél ami nem csak kezdőknek való, ez pedig a sima Debian-ra illik a legjobban. A 4-es már tartalmaz grafikus felületet, de az is opcionális, teljesen testre szabható és gazdag csomagellátottsága van.
Talán csomagok terén az Ubuntu még jobb választás és arról is le lehet sikálni az amúgy nem sok felesleget. Így ezek alapján merem neked ajánlani a Debian 4-et és az Ubuntut 8.04-et. Mindkettőt napi rendszerességgelé ahsználom, és lehet velük varázsolni, ugyanakkor kényelmesek, naprakészek (Ubuntu legalábbis, Debian esetében testing vagy unstable állapotra kell upgrade-elni azt) és jól dokumentáltak. -
#3479 Fedora valahogy nekem sosem jött be, és a többi rpm-es disztró sem, bár az új opensuse kivétel.
Amiket javaslok:
OpenSuse 11
Ubuntu 8.04
Linux Mint 5
Sabayon 3.5
Sok más jó rendszer van, érdemes körülnézni a Distrowatch-on. Álltalában a debian alapú rendszerek a leghasználhatóbbak az egyszerű user szemszögéből. -
CyrSyS #3478 Mi a véleményed a Fedoráról?
Én a Kubuntut és a Fedora-t szemeltem ki elsősorba.....de tény és való hogy régóta közismert a Debian jóhíre! -
#3477 Debian 4 -
CyrSyS #3476 Sziasztok!
Stabilitás, univerzalitás, sokrétűség, gazdag csomagválaszték, nem abszolút kezdők részére ajánlottság, magasszintű univerzalitás.
A fenti jegyek mely linux distribúcióra illik?
-
#3475 köszi utánna olvasok.
Amúgy nekem sem fűlik a fogam ehez a dologhoz -
#3474 Még mindig nem tiszta, hiszen ftp-n is lehet szerkeszteni a fájlokat, jogokat adni nekik, stb. De oké, ti tudjátok:)
Próbálkozz "chroot jail" megoldással, vagy google. -
#3473 normálisan ftp t használok.
A gond az hogy van pár fejleztő srác akiknek kényelmesebb shh val a szerveren alakítani a php fileokat mint lokálban a gépükön majd minden eggyes változást fel ftp zni. így kicsit hosszadalmas a portál fejlesztés.
Könyörögnek nekem ssh jogért mert úgy nekik egyszerűbb.
Azt mondják hogy valahol volt nekik ilyen cucc és akkor működött a dolog.
jah és nem piszkáltam el a rendszert de az ssh felhasználó ki tud jönni tud mászkálni az etc ben mindenhol . igaz belepiszkálni nem tud semmibe de akkor sem jó az. -
#3472 Használj FTP-t. Az SSH shell protokol. Egyébként felveszel új usert, és ha nem piszkáltad el a rendszer jogait, akkor nem fog semmi olyat látni amit nem szabadna neki. De nem illik ismeretlent SSH joggal illetni. -
#3471 sziasztok
hogyan lehet beállítani , hogy adok egy usernek ssh hozzáférést de csak a home könyvtárára legyen korlátozva a böngészése?
A futtatás egy dolog. de nem szeretném hogy kilépve a könyvtárából meg tudja nézni a szerveren lévő tartalmakat.
Tehát SSH korlátozása $HOME könyvtárra lenne a megoldandó feladat -
Thanatos #3470 ha megnézed desket akár win-be akár linuxban, akkor hiába van szarul beállitva a monitor a fekete csik nem befolyásolja a kép szélén hogy meddig huzhatod a deksen az egeret, szóval az csak látvány (mellesleg jol van belőve), de ez konkért funkcio
amugy opera sidebar is hasonlo mint aios ha valaki azt jobban ismerné (igaz linux alatt operát még nem probáltam) -
#3469 nem használom a side bart és lehet ultra baromságot írok, és azt sem garantálom hogy pontosan értettem. de nekem úgy jön le, hogy a monitor beállításon csiszold azt a pár milit. -
Thanatos #3468 Hi all.
lenne egy kis problémám ff3-al (frissen áttérve win-ről, szal ha nagyon triviális lenne ne harapjátok le a fejem :) ) :
adott egy ff3 all-in-one-sidebar ext-el
win-ben megy is tökéletesen, ha full a képernyő baloldalára viszem ütközésig az egeret katt-ra előjön illetve eltünik, igy jól használhato a thin sidebar switch is...
igen ám de ugyanigy ff3, aios-al linux alatt (ubuntu 8.04, gnome..) nem igy viselkedik
full képernyő oldalára vive az egeret nem müxik pár mm-el beljebb kell hozni ami kurva idegesitő
teljesen a képernyő szélén mintha átméretezni akarná az ablakot, de azt meg ugye nem lehet, mert fejlécre duplakatt miatt ki van nagyitva desk méretre... -
nikiherceg #3467 Itt is felteszem a kérdésemet :-)
Hogyan tudnám működésre bírni az Avermedia Super 007 TV kártyámhoz a távirányítót (RM-JX), valaki aki ért ehhez,szánjon már meg-két leírással :-D
A válaszokat előre is köszönöm! -
#3466 megoldva!
megoldás, valamelyik szöveg szerkesztővel megnyitni a xorg.conf filet
sudo emacs /etc/X11/xorg.conf
és a driver sectionnál nv re kell átírni ami benne van "" között.