LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Latom van itt aki ilyennel is foglalkozik :)
Kis kitérõ:
Így az extrát át lehet vágni egy kommentbe tett +1 body-val, így az extra által beszúrt kód is kommentbe kerül. Szóval a saját body tag-ünk elé beszúrjuk ezt:
<!-- <body>
-->
Szobatársam jött rá erre, asszem úgy illik, hogy linkelek forrást is: http://dizzygodlike.extra.hu
De szerintem az nem ír bele a forráskódba. Extrán biztos beleír? Az pl nem is biztos, hogy jogszerû. Ha tényleg beleír, akkor valami scripttel oldották meg.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Hogyan lehet apacheot úgy belõni, mint pl az extrán van ? hogy a megjelenített weblapok html kódjába beilleszt egy két plussz sort.
Extrán megoldották, jhogy megejelnjen benne 3 gomb. már a html -ben. valami hasonlót szeretnék én is.
googlét végig túrtam már de azt sem tudom igazán hogy hogyan keressek rá. ha valaki tud segíteni megköszönném.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Unable to boot - please kernel appropriate for your CPU.
Hibaüzenetre lenne szükségünk ahhoz, hogy segíteni tudjunk.
[merlinw.org]
Letöltöttem az ubuntu linux live CDjét, elvileg 64bites verzióban, de amikor el akarom indítani CDrõl nem mûködik... telepíteni nem akarom csak CDrõl futtatni... De kiír valami hibaüzit, hogy nem támogatja a gép... Core2Duo val próbálom.... valami ötlet?
/dev/sda1 /mnt/sda1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sda2 /mnt/sda2 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sdb1 /mnt/sda1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
stb...
A /mnt/<könyvtárat> létre kell hozni, ha automatikusan nem jönne létre. Természetesen nem kell sda, sdb-nek hívni õket, lehet "Geza_Rendszer" is a könyvtár neve.
A "ha automatikusan nem jött létre" szövegeket azért írtam, mert minden disztrónak más az automount scriptje, valamelyik automata, valamelyik csak félautomata:)
Lényeg, hogy ntfs-3g, fstab írás, könyvtárak létrehozása után minden a helyén lesz.
Ha van a gyökérben "mnt" mellett "media" könyvtár is, akkor használjuk azt, mert általában az abban levõ dolgokat automatikusan csatolja a rendszer. (pl Ubuntu)
[merlinw.org]
Nehogy már Te legyél felháborodva, aterembúráját:)
[merlinw.org]
Mielõtt oktatsz:próbáld meg!
NTFS-t minden gond nélkül írja, olvassa a linux, Windows viszont ne írjon linuxos partícióra. Linux alá FAT-ot tenni meg egyszerûen baromság. Ha van bármi fogalmad a két fájlrendszer közti különbségrõl akkor ezt te is tudhatod. Ha nincs, akkor olvass mielõtt oktatsz.
[merlinw.org]
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
a linux látja a windows particiokat, de nem tudja megnyitni. Rákattintottam a fájlrendszerben a windows os particiókra legelõször, akkor kérte a rendszergazda jelszavam. Megadtam neki, de onnantól semmi, nem akarja , nem tudja megnyitni. Mi lehet?
vagy inkább "/home" kellett volna?
THX.
A media test pedig a CD/DVD-t teszteli. Ha nem sikerul a telepites, vagy biztosra akarsz menni, akkor kell futtatni, hogy nem a CD/DVD a hibas-e.
A telepítõ elején volt egy olyan menupont, hogy MEMORY TEST, az mire való?
Érdemes lefuttatni a telepítés elõtt?
Volt egy media test is, arra is azt kérdezném, hogy mi, és mire hasznos? :)
Köszi.
[merlinw.org]
TElepítettetek már fedora 9-est?
Mire érdemes figyelni a telepítés során, mi legyen beállítva, vagy mi ne?
THX.
A kiterjesztett partíció, az egy darab partíció a merevlemez szerint, ám ügyesen "felosztja saját magát", így akárhány partíciód lehet valójában. Ennyi a történet. :)
Örülök, hogy jónak találod.
De nem tudom, hogy miért van a világoskék extended partición belül az összes többi. Illetve nem tudom, hogy egyáltalán mi az a világoskék extended particio.
SZerinted?
Üdv.,
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Linux alá is van Nero, de vannak direkt linuxos íróprogik is. Pl: K3b - többet tud mint a linuxos nero.
Le lehet tölteni a nero-t linux alá is?
THX,
Üdv.,
Linux-ban is kell töredezettségmentesítõt, azaz defragot használni, futtatni néha? VAgy a linux fájlrendszer nem igényel ilyet, és nincs is ilyen program?
A lenyeg az, hogy csak 4 primary particio lehet. Ha tobb particiot akarsz, akkor kell csinalni egy nagy extended particiot, es ezen belul tudsz sok logikai particiot csinalni.
Itt egy kép róla:
http://images.netbag.hu/20080918/16244889109.JPG
Mi a véleményed?
Két kérdésem lenne:
-A harmadik oszlopban azt mutatja, hogy logikai és primary particiok vannak. Mit jelent ez a kettõ?
-A System nevû partició(ezen van az xp) mellett van egy extended partició(világoskék szín), és ezen van a két linux particio, meg a harmadik sima adat NTFS. Mi ez a világoskék extended partició, és baj-e, hogy a linux is egy ezen belül van, meg az ntfs is.
Köszi
Ha igy van, akkor még most nagy particiot hasitok le a linuxnak, hogy mindig elég legyen neki a késõbbiekben. Hátha a közeljövõben olyan linuxaot adnakki, aminek nagy particio kell
Egyébként partition magic 8-asom van
Ha most leformázom a vinyót, és átparticionálom, hogy létrehozzam az ext3, és linux swap particiot, akkor miután ez kész a windows látni fogja ezt a két particiót?
Mert azt olvastam, hogy a linux látja a windows-os fájlokat, de a windows nem a linuxosokat. Ezek után merült fel bennem a kérdés, hogy, ha késõbb nem akarom, hogy legyen linuxom, csak windows, akkor a windows látni fogja-e ezt a két linuxos particiot, hogy visszaformázhassam a windows számára NTFS-re?
Köszi
Akkor linuxnak ext 3 partico kell, meg egy linux swap, és kész?
Nem kell másik particiió?
Köszi
A kulonfele disztribuciokkal kapcsolatos informaciokat legjobban talan a distrowatch foglalja ossze, szerinte a fedora 2008. majusa ota a 9-es verzional jar.
A fedora 8-as, az egy uj linux?
Meg mi a különbség mondjuk egy ubuntu linux, és más linux tiusok között
Minek több linux tipus? windows ból is csak egy fajta van, csak annak több verziója, 95, 98, xp, stb...
ÜDv.,