4228
  • MerlinW
    sudo iptables -F és minden szabály törölve van. De alapból általában nincs semmi az iptables-ben egyik disztróban sem.
  • KoS
    Ha van net, akkor a halozat mukodik. Csak arra tudok gondolni, hogy a ping alapbol tiltva van. Este megnezem az egyik ubuntus gepen (en nem Ubuntut hasznalok, ezert nem tudom fejbol hogy hogyan allitja be a default install).
    Esetleg egy "sudo iptables -L -nv" parancs kimenete segithet, de ha azt latod, hogy mindenhol policy ACCEPT-et ir, es nincs semmi szabaly hozzaadva, akkor nem tudom mi lehet, de este majd megnezem.
  • zummlencs
    a sajátgépről sem és másik gépről sem lehet pingelni
    egyébként, internet van,és windowsnál nincs gond a pingel

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:19:66:34:72:ED
    inet addr:192.168.2.83 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::219:66ff:fe34:72ed/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:53 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:67 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:27210 (26.5 KB) TX bytes:8440 (8.2 KB)
    Interrupt:17 Base address:0xc000

PING 192.168.2.83 (192.168.2.83) 56(84) bytes of data.

--- 192.168.2.83 ping statistics ---
    43 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 42012ms
  • KoS
    Magarol az ubunturol sem tudod pingelni? Vagy csak mas geprol?
    Mit mutat az ifconfig parancs kimenete? (csak akkor masold ide, ha nem tartalmaz publikus IP-t, ha tartalmaz, torold ki)
  • zummlencs
    igen,
    se a localhostal se a saját ipvel nem megy
  • KOXX
    Biztos jó ip címet adtál meg?
  • zummlencs
    helló
    ismét hozzátok fordulok segítségért

nem tudom pingelni a hálókártyámat

már megnéztem hogy az iptables-ben nincs semmi sem letiltva,
    tüzfalat meg nem telepítettem fel az ubuntura, ha csak alapból nincs rajta...

lényeg nincs ping és valszeg ezért is nem megy az ftp szerverem(nem tudom elérni, pedig fut)
    mi lehet a gond??????
    köszi
  • MerlinW
    Előkotortam neked:

;*******************section global*****************
    [global]
    workgroup = NET
    hosts allow = 127.0.0.1 192.168.0.
    server string = %h server (Samba %v)
    dns proxy = no
    log file = /var/log/samba/log.%m
    max log size = 1000
    syslog = 0
    panic action = /usr/share/samba/panic-action %d
    security = share
    encrypt passwords = true
    passdb backend = tdbsam
    obey pam restrictions = yes
    guest account = nobody
    passwd program = /usr/bin/passwd %u
    passwd chat = *Enter\snew\sUNIX\spassword:* %n\n *Retype\snew\sUNIX\spassword:* %n\n .
    socket options = TCP_NODELAY
    ;*******************section Megosztott mappa*****************
    [shared]
    comment = common
    path = /mnt/K_DATA/container
    browseable = yes
    writable = yes
    create mask = 0700
    directory mask = 0700
    public = True
    ;*******************section printers*****************
    [printers]
    comment = All Printers
    browseable = True
    path = /tmp
    printable = yes
    public = True
    writable = no
    create mode = 0700
    ;*******************section print$*****************
    [print$]
    comment = Printer Drivers
    path = /var/lib/samba/printers
    browseable = yes
    read only = yes
    guest ok = no
  • zummlencs
    köszi szépen megnézem
  • Dj Faustus #3376
    Corel draw helyett (ami egy vektografikus program) Inkspace.

Az Open Office rajzolóprogramja Open Office Draw névre hallgat, és inkább a Microsoft Officeban levő rajzoló eszköztárra hasonlít (mivel ezek programcsomagok, ennyi funkcionalitás kell nekik).
  • nenad
    photoshop class rajzoló program, tényleg jó
    pixel32
    link
  • homeless
    Corel helyett:
    Xara Xtreme
  • nenad
    open office -t corel-hoz hasonlitani kb olyan mint infranviewt (ami nem rossz program) photoshophoz hasonlítani.
  • mumpic
    Photoshop helyett gimp,
    corel draw helyett talán az a valami ami az openofficeban van rajzprogi, de nemtudom igazán...

Vagy ha már megvetted () a wines progikat, akkor talán wine-nal próbálkozhatsz.
  • zummlencs
    sziasztok!
    nem tudjátok hogy ubuntuhoz honnan tudok letölteni photoshoppot? és corel draw-ot?
    létezik egyáltalán linuxos progi? és ha igen mi a neve?
    köszönöm
  • homeless
    És hogy nézett ki az smb.conf-ba a samba share-ed, amire engedte rakni a tároló mappát? Meg mi az, hogy "Samba meghajtó desc-ce"?
  • KoS
    A Linux/Windows idoszinkronizalassal ket gondd van.
    Az egyik hogy a retkes windowsban me'g mindig nem lehet megadni, hogy a rendszerora az GMT idoben van, es ahhoz kepest allitsa o" a valos idot az idozona alapjan. Tehat windoze alatt a rendszerora az local time-ban van.
    A masik gond, hogy Linux alatt viszont akkor mukodik az automatikus ora allitas (nyari/teli), ha a rendszerora GMT-ben van, es akkor a megfelelo idozona meg datum alapjan tudja, hogy mikor kell valtani. Ha viszont a rendszerora local time-ot mutat, akkor nem valt idot. Ami egyebkent rendben is van, mert ha o" is, meg a windoze is atallitna', akkor 2 ora lenne elallitva (ez mondjuk akkor is gondot okozna, ha valakinek 2 windoze lenne a gepen (amit ugye senki nem csinal), mert akkor mindketto allit az oran). Ezert csinaltak meg Linux alatt, hogy a rendszerora legyen mindig fix, hogy tobb oprendszer ne piszkalja parhuzamosan.

Tehat 2 valasztasod van:
    - Ha napi szinten bootolsz windows-ba is, akkor Linux alatt is allitsd be azt, hogy a rendszerora lokalis idot mutat, es amikor bebootolsz windozeba, akkor az majd allitja.
    - Ha ritkan hasznalod a windozet, akkor Linux alatt allitsd GMT-re a rendszeridot, es allitsd be a megfelelo idozonat. Windows alatt pedig tiltsd le az automatikus idoallitast. Ennel a setupnal visoznt windows alatt mindig lesz 1 vagy 2 ora eltolodas...
  • MerlinW
    Anno minden további nélkül működött. Rég nem csináltam ilyet, de akkoiban semmi extra nem volt, csak - ahogy írtad - megmondtam neki melyik hálózati meghajtóra tegye. Samba meghajtó desc-ce, egyéb paramétere nem ékezetes, linux specifikus?
  • MerlinW
    Küld meg az időzónát. Nem baj ha nem valós. Nem szép de müxik:)
  • PíszLávJuniti
    Óra átállításra született megoldás?
    Ha váltok Linux/Windows között, akkor szépen állítja át az órámat, és két óra csúszás van..
  • zummlencs
    de működik
    umount <csatolási pont>
    és lecsatlakozik az ftp-ről
    köszi
  • homeless
    Na most kérdezek én is:) Valaki csinált már olyat, hogy az outlook samba share-re mentse a leveleket? Azthittem, hogy csak annyi, hogy kiválosztom a felcsatolt hálózati meghajtót és outlookba beállítom tárolómappának, de tévedtem. Nem engedi leokézni. Pedig van rá írási jog.
  • KoS
    A sima umount nem mukodik? Elvileg kellene hogy menjen.
    Tehat "umount /felcsatolt/konyvtar" (persze a megfelelo utvonallal :))
  • PíszLávJuniti
    köszi
    végülis HW hiba volt, az első kártyát kivéve, a többit gond nélkül felvette..
    valami össze akadt, pedig megszakítás láthatólag jó volt.
  • zummlencs
    sziasztok
    lenne egy kérdésem curlftpfs-sel kapcsolatban.

sikeresen csatoltam egy ftp könyvtárat a meghajtóim közé.működik minden kafa

de hogyan tudom leválasztani, megszakítani a kapcsolatot

köszi
  • MerlinW
    3Com driverek

Ha lspci látja, az annyit jelent, hogy "hardver van a slotban":)
    Próbálkozhatsz "modprobe" paranccsal belső driver modult betölteni hozzá, vagy talán a fenti oldalon levők közül valamelyikkel, ha találsz neked valót. Ha nem, akkor Google tovább.
  • KoS
    Ha az "ifconfig -a" nem listazza, akkor az szerintem csak driver gond lehet. A sima "ifconfig" csak azokat listazza egyebkent, amik be is vannak konfiguralva.
  • PíszLávJuniti
    ifconfig nem hozta, csak az eth0-át, lspci-ban pedig listázza normálisan.
  • KoS
    Az "ifconfig -a" parancs nem listazza?
    Egyebkent tudtommal a debian alapbol nem konfigural be semmit, viszont ha az ifconfig paranccsal latod az eth0, eth1, eth2 eszkozoket is, akkor nincs semmi gond, csak nincs bekonfiguralva az interfesz.
  • PíszLávJuniti
    Amit nem "ismer fel" az egy hétköznapi 3Com kártya..
  • KoS
    Szerintem ez csak akkor fordul elo, ha az egyik halokartya drivere alapbol benne van, a tobbie' meg nincs. Nem valami ilyen jellegu problemaval allsz szemben?
    Nezd meg az lspci parancs kimenetet, es nezd meg hogy milyen tipusuak a halokartyak.
  • PíszLávJuniti
    Hallottatok már olyat, hogy debian alapból csak egy hálókártyát ismer fel, a többit külön kernel paraméternél kéne jelölni?
  • mumpic
    Hehe,
    tudom hogy nem gémer totyik ez itt, de most fedeztem fel, hogy a gta2 letölthető ingyenesen a készítő honlapjáról, és frankón megy a wine-nal! :o)
  • arankamama
    A laptop amúgy céges, nem én fizetem , otthonra énsem adnák ki ennyit egy laptopért :)
  • KoS
    Mondjuk ha akar vele jatszani jatekokat, akkor jol johet a power. Pl a Savage2-hoz most jott ki Linux kliens. Vagy ha emulalni akar nehany jatekot wine-al akkor szinten jol johet. Esetleg ha renderelni akar Blender-rel, vagy mittomen. Szoval neha jol johet, de altalaban valoban 0 es 10% kozott lesz a CPU load :)
  • MerlinW
    Azt a gépet 20%-on sem fogja hajtani, hacsak nem valami ipari munkára használja:) (konzol, szerver, stb) Viszont ahogy írva vagyon, Vista-nak talán elég:)
  • Max7
    magyarán mondva soha nem fog 100%-on menni gép tehát tök felesleges ilyen nagy teljesítményű gépet venni!
  • ivjoe
    Dehogynem.
  • arankamama
    Hogy érted hogy nem fogja kihasználni? nem ismeri fel a core2-es procit vagy nemértem :)
  • arankamama
    ha megnézed minden laptopnál levan írva hogy hány giga memóriát képes max befogadni az alaplap, jelenesetben 4gigát és ennyit is adnak hozzá :)