LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nemtom milyen disztród van, de mindegyikre van szájbarágós howto a linuxos oldalakon, wiki-n, hivatalos oldalakon, stb. Pontos infót sajna nemtok, nem használok csilivilit, ubuntuban meg van alapból. Nézz körül guglin disztro neve + compiz-fusion kulcsszavakkal.
[merlinw.org]
Ezt csináltam: jobb klikk asztalon - munkaasztal beállitása..háttér. Itt nincs semmi ilyen.
[merlinw.org]
Ha atkattintod de visszaugrik mindig Metacity-re, akkor a graf kartyaddal vagy drivereddel van gond mert nincs 3D-d.
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
Sajnos az Ndiswrapperrel torteno jobbra-balra konfiguralas nelkul nehezen hiszem hogy be tudod uzemelni, szoval sajnos bele kell vagnod. Egyebkent a telepitesen es probalkozason keresztul jobban meg fogod ismerni a rendszert (ezt biztataskent mondom).
Mi amugy a tipusa az usb-wifi adapterednek, hatha talalunk valami egyszerubb leirast?
[merlinw.org]
[merlinw.org]
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
Bocs a valószinûleg idióta kérdésért, de szeretném megtudni, hogy egy usb-s wifi adaptert hogy tudok az openSUSE-vel felismertetni? Abszolúte kezdõ linuxos vagyok, annyit meg tudtam csinálni, hogy feltelepitettem, és most két oprendszer között tudok váltogatni, de linux alatt is szeretnék netezni. El tudná valaki egyszeûen magyarázni?
Persze ha uj dolgokat akarsz tapasztalni, akkor meg lehet probalni 😊 Ebben az esetben LCK leirta hogy mire szamitatsz, persze mindegyik program telepitese mas es mas lehet.
Én egy kezdõ linuxos vagyok! Nemrégóta használok linuxot, de nagyon tetszik.
Már több könyvet és cikket böngészgetem, de nem találtam választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet .tar, és .tar.gz programcsomagokat telepíteni. A .rpm csomagokat sikerült már telepíteni, de ezen töm9rített formában letöltött csomagokat nem!
Én jelenleg Fedora 8 rendszert használok! Ha tud valaki segíteni kérem tegye meg!
Üdv: Peter
mondjuk nekem valódi gépen se tökéletes az nvidia drivere. lehet, valamit elcseszek, de nv driver nélkül, vesaval, kinfo toolban az openglre kattintva rögtön suxol, nv drivert felrakva, pedig kihal az x rögtön.. akkor megy csak, ha vesát visszaírom. esetleg az x64es verzió nem tökéletes?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Virtualboxban lehet.
Azért kérdeztem, hogy milyen virtuális gép, mert nem ismerek olyat amibe video memóriát lehetne állítani.
Kerestem, de nem találtam a legújabb linux (az a 3D-s) rendszer követelményeit. Most töltöm és virtuális gépre próbálom majd telepíteni.
(1 Gb memóriát, 128 Mb videó memóriát és 15 Gb tárhelyet adtam neki, intel dual core processzor mellé) Ezzel mûködõ képes lesz? Csak mert még sosem használtam más op. rendszert windowson kívül.
www..KALOZOK.com
nameserver 212.108.200.75
nameserver 212.108.200.77
A többit töröld ki.
[merlinw.org]
En a leiras alapjan DNS problemara gyanakodnek (lassan oldja fel a neveket). Nezd meg, hogy milyen IP cimek vannak a /etc/resolv.conf file-odban, es hogy windoze alatt is ezek-e a DNS szerverek.
Nem lehetseges, hogy kezzel allitottal be DNS szervereket, es az uj router ota masokat kellene hasznalni?
ismét hozzátok fordukok segítségért
valamiért nagyon lassú a net-em linux alatt. (UHU linux)firefox.
amit tapasztalok, érdekes: elindítom a firefoxot és sokáig tart amíg betölt egy honlapot(kb 20-30másodpercig) nem válaszol azután hírtelen betölt mindent. Ez az idõ pont a google-nál ennyi, windows alatt ez kb 2 másodperc.
a lényeg hogy minden egyes betöltésnél ez történik. sokat vár majd hírtelen megjelenik minden.
biztos valami beállítási probléma lehet, de nem tudom már mit lehetne vele kezdeni....
azóta már egy másik hálókártyával is kipróbáltam de ugyanaz..
ja azóta csinálja ezt amióta a routeremet lecseréltem, lehet hogy ott lehet a gond...
de kérdés: mi köze lehet a routernek az op-rendszerhez????? na mindegy
elõre is köszi
letöltöttem egy újabb totalcommandert és mostmár látom ha bekapcsolom hogy rejtett fájl látszik ftpn :S valami bug lehetett a másik totalban :S
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Amúgy érdekes, hogy az összes rejtett file látszik csak a .htaccess nem.
adtak tanácsot hogy próbáljam meg beálítani totalcommanderben hogy látszodjon a rejtett fájl de ez nem oldotta meg a problémát :S (egyik linuxos kolega adta a tanácsot egy másik topikban)
Nem tudod letolteni a "get .htaccess" paranccsal?
Javas dolgok választása nem túl szerencsés linuxon. Viszont a rtorrent c++ ban íródott.
[merlinw.org]
ikszdé XD