4228
  • mumpic
    Hm, hát akkor lehet hogy itt van a kutya elásva.
  • KoS
    Es Ubuntu alatt is Xfce-t hasznaltal? En inkabb gyanakodnak Xfce hibara mint Archlinux hibara, mivel az Archlinux az a distro, ahol a legkevesebbet nyulnak bele a "gyari" csomagokba.
    Egyebkent az Archlinux forumon talaltam egy regi bejegyzest, hogy valakinek volt ilyen problemaja wav fajlokkal (azaz ha a Thunar-bol akarta inditani, akkor nem ment, amikor meg hozzaadta Audacious-bol akkor jo volt).
  • mumpic
    Xfce-t használok, de ott is van programtársítás a fájlokhoz.
  • KoS
    Gondolom te Gnome-ot hasznalsz Archlinux alatt is, ugye? Az Open with... -nel feltetelezem be van allitva, hogy Audacioussal nyissa meg.
    En nem Gnome-ot hasznalok, de este ranezhetek hogy nalam hogy mukodik.
  • mumpic
    Szoktam úgy is használni, hogy csak egy számot akarok meghallgatni, akkor meg kár a playlisttel nyűvődni. Ubuntu alatt ha a filekezelőben rákattolok a számra, megnyílik az audaciousban. Ezt viszont az archban nem tudom. :)
  • KoS
    En is audacious-t hasznalok Archlinux alatt. Probaltam hozzaadni fajlt, es szepen megy. Az az erdekes szamomra, hogy azt mondod, hogy ha hozza probalsz adni egy uj szamot, akkor elkezd lejatszani valamit (a legutolsot a playlisten), holott nalam csak hozzaadja a playlist-hez, es nem kezd el semmit lejatszani.
    Ugy adod hozza, hogy File+ (a playlist ablakon) -> Add files... ?
    Ha igen, akkor arra tippelek me'g, hogy esetleg valami elkonfiguralodhatott. Probald torolni a sajat konyvtaradban a .config/audacious konyvtarat (mondjuk azert biztonsagi masolatot csinalhatsz rola), majd inditsd el ujra a programot. Ekkor tiszta lappal fog indulni, hatha igy helyrejon.
  • mumpic
    Van valami song-change plugin, de nem tudom hogy kell használni. Ha bepipálom, akkor új menü jelenik meg a preferencesben.
    A többit végigpróbálgattam, de nincs köze ehhez a problémához.
  • KoS
    Igy hirtelen arra tudok gondolni, hogy esetleg nincs feltelepitve valamelyik fajl formatumhoz a plugin, es ezert nem rakja hozza a playlisthez.
    Bar ha fent van az audacious-plugins csomag, akkor nem kellene hogy ez problema legyen. Esetleg nezz szet a Preferences -> Plugins-ben, hogy mik vannak ott.
    Ha ez nem segit, irj.
  • mumpic
    Sziasztok!

Érdekesen működik az Audaciousom, mert mikor rákattintok a filekezelőben egy számra, akkor ugyan megnyílik a program, de a legutóbb bele került zeneszámot kezdi el lejátszani, amire meg rákattintottam, az benne sincs a playlistben. :o

Mindez Archlinux alatt történik így, az Ubuntunál rendesen funkcionál. Áttúrtam a beállításokat, de nem találtam erre vonatkozó részt. Van valakinek ötlete? :)
  • Free
    okés de ha én mint szerver üzemeltető szeretném ezt megoldani hogyan fogjak neki ?

Ez valami apache script vagy mi lehet ?
  • KoS
    Wow, respekt
    Latom van itt aki ilyennel is foglalkozik :)
  • ivjoe
    Beleír a forráskódba, megkeresi az első <body> tag-et és utánna beleír. :)

Kis kitérő:
    Így az extrát át lehet vágni egy kommentbe tett +1 body-val, így az extra által beszúrt kód is kommentbe kerül. Szóval a saját body tag-ünk elé beszúrjuk ezt:

<!-- <body>
    -->

Szobatársam jött rá erre, asszem úgy illik, hogy linkelek forrást is: http://dizzygodlike.extra.hu
  • KoS
    Nem nyul bele. Nezegettem kicsit firebuggal, de nem jottem ra (nem vagyok egy hozzaerto). Lehet hogy valami webfejleszto forumon tobb sikerrel jarnal...
  • homeless
    mod_include

De szerintem az nem ír bele a forráskódba. Extrán biztos beleír? Az pl nem is biztos, hogy jogszerű. Ha tényleg beleír, akkor valami scripttel oldották meg.
  • Free
    na de azt hogyan oldják meg hogy ha regelsz egy tárhelyet üres az ftp d beteszel egy index. html t ami üres amikor meg megnézed ott van benne a kód. ilyen szinten nem hioszem hogy a php hozzáférne pláne hogy nem is hívod meg üres html sablonban
  • KoS
    Nem vagyok otthon a temaban, de szerintem nem az apache csinalja, hanem pl. php-vel oldjak meg.
  • Free
    sziasztok!

Hogyan lehet apacheot úgy belőni, mint pl az extrán van ? hogy a megjelenített weblapok html kódjába beilleszt egy két plussz sort.
    Extrán megoldották, jhogy megejelnjen benne 3 gomb. már a html -ben. valami hasonlót szeretnék én is.

googlét végig túrtam már de azt sem tudom igazán hogy hogyan keressek rá. ha valaki tud segíteni megköszönném.
  • MerlinW
    Ennyi:)
  • homeless
    A 32bitest töltsd le.
  • dzsonny6
    This kernel requires an x86-64 CPU, but only detected an i686 CPU.
    Unable to boot - please kernel appropriate for your CPU.
  • MerlinW
    Nem akarod telepíteni, minek a 64bit?:)
    Hibaüzenetre lenne szükségünk ahhoz, hogy segíteni tudjunk.
  • dzsonny6
    Hali!
    Letöltöttem az ubuntu linux live CDjét, elvileg 64bites verzióban, de amikor el akarom indítani CDről nem működik... telepíteni nem akarom csak CDről futtatni... De kiír valami hibaüzit, hogy nem támogatja a gép... Core2Duo val próbálom.... valami ötlet?
  • MerlinW
    ntfs-3g csomag felpakolása után, az /etc/fstab -ot így kell bővíteni, ha magától nem történne meg:

/dev/sda1 /mnt/sda1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
    /dev/sda2 /mnt/sda2 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
    /dev/sdb1 /mnt/sda1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0

stb...

A /mnt/<könyvtárat> létre kell hozni, ha automatikusan nem jönne létre. Természetesen nem kell sda, sdb-nek hívni őket, lehet "Geza_Rendszer" is a könyvtár neve.

A "ha automatikusan nem jött létre" szövegeket azért írtam, mert minden disztrónak más az automount scriptje, valamelyik automata, valamelyik csak félautomata:)

Lényeg, hogy ntfs-3g, fstab írás, könyvtárak létrehozása után minden a helyén lesz.

Ha van a gyökérben "mnt" mellett "media" könyvtár is, akkor használjuk azt, mert általában az abban levő dolgokat automatikusan csatolja a rendszer. (pl Ubuntu)
  • MerlinW
    Több mint 10 éve használok Linuxot, valóban volt idő amíg a FAT volt a menő, de már kb. 4-5 éve teljes értékűen - és sokkal gyorsabban - funkcionálnak az NTFS driver-ek. (Érdekesség, hogy a mérések szerint ntfs-3g meghajtóval gyorsabb a linuxos NTFS írás, mint Windows alatt)

Nehogy már Te legyél felháborodva, aterembúráját:)
  • lck #3561
    Nem kell semmiféle FAT. ( Felejtsük már el! ) NTFS-3G tökéletes írást és olvasást biztosít. Sztem Orionk #3553-as problémája is inkább jogosultsági, és nem fájlrendszerolvasási kérdés.
  • bepi
    Nem a linux alá,a windows alá rakjál FAT-ot és akkor nem nagyon lesznek olyan problémák mint amit leirt Orionk.
    Mielőtt oktatsz:próbáld meg!
  • lck #3559
    Picit le vagy maradva.
  • MerlinW
    Nem. Nem érdemes.
    NTFS-t minden gond nélkül írja, olvassa a linux, Windows viszont ne írjon linuxos partícióra. Linux alá FAT-ot tenni meg egyszerűen baromság. Ha van bármi fogalmad a két fájlrendszer közti különbségről akkor ezt te is tudhatod. Ha nincs, akkor olvass mielőtt oktatsz.
  • bepi
    Ha Windowst és linuxot is akarunk érdemes FAT fájlrendszert használni...
  • KoS
    Igen. Keress ra, hogy ntfs-3g, ha igy nem talalja, akkor keress 'ntfs'-re aztan majdcsak ott lesz.
  • Orionk
    Igen ntfs-en van. Ezt a package manager-ben lehet elérni?
  • KoS
    Tedd fel az ntfs-3g csomagot (ha nincs felrakva). Gondolom NTFS particion van a windowsod.
  • Orionk
    köszi.

a linux látja a windows particiokat, de nem tudja megnyitni. Rákattintottam a fájlrendszerben a windows os particiókra legelőször, akkor kérte a rendszergazda jelszavam. Megadtam neki, de onnantól semmi, nem akarja , nem tudja megnyitni. Mi lehet?

• lck #3552
    A "/" ra rakja magát a rendszert. Ha csinálsz "/home"-t is akkor arra kerülnek a felhasználók beállításai és mentései. Ez akkor jó ha újra akarod rakni a rendszert akkor csak a "/"-t kell letörölni. A "/home" megmaradhat.
  • Orionk
    feltelepítettem linuxot, fedora 9. A telepites soran sikeresen kiválasztottam az ext 3 particiot. Amiben nem voltam biztos, hogy nevet kellett adni a particionak, azaz elérést, ilyenek közül kellett választani: "/", vagy "/home", vagy stb... Én azt adtam neki, hogy: "/" . Az jó?

vagy inkább "/home" kellett volna?

THX.
  • KoS
    A Memory Test arra valo, hogy a gep RAM-jat tesztelje. Akkor erdemes futtatnod, ha gyanus, hogy rossz lehet. Uj gepnel mindenfelekepp erdemes tesztelni. Ha nem viselkedik a geped gyanusan, akkor nem kell.
    A media test pedig a CD/DVD-t teszteli. Ha nem sikerul a telepites, vagy biztosra akarsz menni, akkor kell futtatni, hogy nem a CD/DVD a hibas-e.
  • Orionk
    Feltelepítettem a Fedora 9-est. Nem rossz.
    A telepítő elején volt egy olyan menupont, hogy MEMORY TEST, az mire való?
    Érdemes lefuttatni a telepítés előtt?

Volt egy media test is, arra is azt kérdezném, hogy mi, és mire hasznos? :)

Köszi.
  • MerlinW
    Minimum 10GB Ext3 partició, 1GB SWAP partició, a többi már májkroszoftos tovább gomb nyomogatás.
  • Orionk
    SZiasztok!

TElepítettetek már fedora 9-est?

Mire érdemes figyelni a telepítés során, mi legyen beállítva, vagy mi ne?

THX.
  • mumpic
    A merevlemezek csak 4 darab partíciót tudnak kezelni, nem többet.
    A kiterjesztett partíció, az egy darab partíció a merevlemez szerint, ám ügyesen "felosztja saját magát", így akárhány partíciód lehet valójában. Ennyi a történet. :)