LINUX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

photoshop class rajzoló program, tényleg jó
pixel32
link

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Corel helyett:
Xara Xtreme

open office -t corel-hoz hasonlitani kb olyan mint infranviewt (ami nem rossz program) photoshophoz hasonlítani.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mumpic
Photoshop helyett gimp,
corel draw helyett talán az a valami ami az openofficeban van rajzprogi, de nemtudom igazán...

Vagy ha már megvetted (<#vigyor3>) a wines progikat, akkor talán wine-nal próbálkozhatsz.

sziasztok!
nem tudjátok hogy ubuntuhoz honnan tudok letölteni photoshoppot? és corel draw-ot?
létezik egyáltalán linuxos progi? és ha igen mi a neve?
köszönöm

És hogy nézett ki az smb.conf-ba a samba share-ed, amire engedte rakni a tároló mappát? Meg mi az, hogy "Samba meghajtó desc-ce"?

A Linux/Windows idoszinkronizalassal ket gondd van.
Az egyik hogy a retkes windowsban me'g mindig nem lehet megadni, hogy a rendszerora az GMT idoben van, es ahhoz kepest allitsa o" a valos idot az idozona alapjan. Tehat windoze alatt a rendszerora az local time-ban van.
A masik gond, hogy Linux alatt viszont akkor mukodik az automatikus ora allitas (nyari/teli), ha a rendszerora GMT-ben van, es akkor a megfelelo idozona meg datum alapjan tudja, hogy mikor kell valtani. Ha viszont a rendszerora local time-ot mutat, akkor nem valt idot. Ami egyebkent rendben is van, mert ha o" is, meg a windoze is atallitna', akkor 2 ora lenne elallitva (ez mondjuk akkor is gondot okozna, ha valakinek 2 windoze lenne a gepen (amit ugye senki nem csinal), mert akkor mindketto allit az oran). Ezert csinaltak meg Linux alatt, hogy a rendszerora legyen mindig fix, hogy tobb oprendszer ne piszkalja parhuzamosan.

Tehat 2 valasztasod van:
- Ha napi szinten bootolsz windows-ba is, akkor Linux alatt is allitsd be azt, hogy a rendszerora lokalis idot mutat, es amikor bebootolsz windozeba, akkor az majd allitja.
- Ha ritkan hasznalod a windozet, akkor Linux alatt allitsd GMT-re a rendszeridot, es allitsd be a megfelelo idozonat. Windows alatt pedig tiltsd le az automatikus idoallitast. Ennel a setupnal visoznt windows alatt mindig lesz 1 vagy 2 ora eltolodas...

MerlinW
Anno minden további nélkül mûködött. Rég nem csináltam ilyet, de akkoiban semmi extra nem volt, csak - ahogy írtad - megmondtam neki melyik hálózati meghajtóra tegye. Samba meghajtó desc-ce, egyéb paramétere nem ékezetes, linux specifikus?

[merlinw.org]

MerlinW
Küld meg az idõzónát. Nem baj ha nem valós. Nem szép de müxik😊

[merlinw.org]

PíszLávJuniti
Óra átállításra született megoldás?
Ha váltok Linux/Windows között, akkor szépen állítja át az órámat, és két óra csúszás van..

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

de mûködik
umount <csatolási pont>
és lecsatlakozik az ftp-rõl
köszi

Na most kérdezek én is😊 Valaki csinált már olyat, hogy az outlook samba share-re mentse a leveleket? Azthittem, hogy csak annyi, hogy kiválosztom a felcsatolt hálózati meghajtót és outlookba beállítom tárolómappának, de tévedtem. Nem engedi leokézni. Pedig van rá írási jog.

A sima umount nem mukodik? Elvileg kellene hogy menjen.
Tehat "umount /felcsatolt/konyvtar" (persze a megfelelo utvonallal 😊)

PíszLávJuniti
köszi
végülis HW hiba volt, az elsõ kártyát kivéve, a többit gond nélkül felvette..
valami össze akadt, pedig megszakítás láthatólag jó volt.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

sziasztok
lenne egy kérdésem curlftpfs-sel kapcsolatban.

sikeresen csatoltam egy ftp könyvtárat a meghajtóim közé.mûködik minden kafa

de hogyan tudom leválasztani, megszakítani a kapcsolatot

köszi

MerlinW
3Com driverek

Ha lspci látja, az annyit jelent, hogy "hardver van a slotban"😊
Próbálkozhatsz "modprobe" paranccsal belsõ driver modult betölteni hozzá, vagy talán a fenti oldalon levõk közül valamelyikkel, ha találsz neked valót. Ha nem, akkor Google tovább.

[merlinw.org]

Ha az "ifconfig -a" nem listazza, akkor az szerintem csak driver gond lehet. A sima "ifconfig" csak azokat listazza egyebkent, amik be is vannak konfiguralva.

PíszLávJuniti
ifconfig nem hozta, csak az eth0-át, lspci-ban pedig listázza normálisan.

Az "ifconfig -a" parancs nem listazza?
Egyebkent tudtommal a debian alapbol nem konfigural be semmit, viszont ha az ifconfig paranccsal latod az eth0, eth1, eth2 eszkozoket is, akkor nincs semmi gond, csak nincs bekonfiguralva az interfesz.

PíszLávJuniti
Amit nem "ismer fel" az egy hétköznapi 3Com kártya..

Szerintem ez csak akkor fordul elo, ha az egyik halokartya drivere alapbol benne van, a tobbie' meg nincs. Nem valami ilyen jellegu problemaval allsz szemben?
Nezd meg az lspci parancs kimenetet, es nezd meg hogy milyen tipusuak a halokartyak.

PíszLávJuniti
Hallottatok már olyat, hogy debian alapból csak egy hálókártyát ismer fel, a többit külön kernel paraméternél kéne jelölni?

mumpic
Hehe,
tudom hogy nem gémer totyik ez itt, de most fedeztem fel, hogy a gta2 letölthetõ ingyenesen a készítõ honlapjáról, és frankón megy a wine-nal! :o)

A laptop amúgy céges, nem én fizetem , otthonra énsem adnák ki ennyit egy laptopért 😊
Mondjuk ha akar vele jatszani jatekokat, akkor jol johet a power. Pl a Savage2-hoz most jott ki Linux kliens. Vagy ha emulalni akar nehany jatekot wine-al akkor szinten jol johet. Esetleg ha renderelni akar Blender-rel, vagy mittomen. Szoval neha jol johet, de altalaban valoban 0 es 10% kozott lesz a CPU load 😊

MerlinW
Azt a gépet 20%-on sem fogja hajtani, hacsak nem valami ipari munkára használja😊 (konzol, szerver, stb) Viszont ahogy írva vagyon, Vista-nak talán elég😊

[merlinw.org]

Max7
magyarán mondva soha nem fog 100%-on menni gép tehát tök felesleges ilyen nagy teljesítményû gépet venni!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

ivjoe
Dehogynem.
Hogy érted hogy nem fogja kihasználni? nem ismeri fel a core2-es procit vagy nemértem 😊
ha megnézed minden laptopnál levan írva hogy hány giga memóriát képes max befogadni az alaplap, jelenesetben 4gigát és ennyit is adnak hozzá 😊
mumpic
#3342 laptopra ment

mumpic
"4GB (2*2G😎 DDR2 memória, mely 4 GB-ig bõvíthetõ" ??
(vagymost csak én nem értem? <#conf>)

MerlinW
Annyi, hogy a felét sem fogja kihasználni. Ami nem baj, mert kevesebbet fogyaszt, csak kérdés hogy megéri-e ilyen teljesítményû laptopot venni ennyi pénzért?

Én laptopellenes vagyok, így szubjektív vagyok, de elgondolkodtató😊
(400k egy világító dobozért pár gombbal... röhejes😊)

[merlinw.org]

Csodás 😊
Köszönök mindent, végre sikerült.
Nah ma is tanultam sokmindent 😊

Max7
mire megnéztem a füzetemben hol van a source lista addigra megelõztél 😊

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Max7
apt-get source listában #-el kommentezd ki a cd-re vonatkozó részt és mindig online töltsd le a legfrisebb csomagokat!

debiannál /etc/apt/source.list

MerlinW
Ha van neted, /etc/apt/sources.list fileból vedd ki a CD-re utaló sorokat.

[merlinw.org]

Nem tom mi lehet a gond, de ha ezt a parancsot kiadom, kéri a cd-t berakom neki hagy örüljön mire elekzd dolgozni de végül hibával leáll :

Sikertelen letöltés: cdrom:/pool/main/g/gcc-4.1/libstdc++6-4.1-dev_4.1.2-16ubuntu2_i386.deb Hash Sum mismatch
Sikertelen letöltés: cdrom:/pool/main/g/gcc-4.1/g++-4.1_4.1.2-16ubuntu2_i386.deb Hash Sum mismatch
Sikertelen letöltés: cdrom:/pool/main/d/dpkg/dpkg-dev_1.14.5ubuntu16_all.deb Hash Sum mismatch
E: Nem lehet letölteni néhány archívumot.
Próbáld ki az apt-get update -et vagy a --fix-missing -et.

/lassan jól teleszemetelem a topicot a bénáskodásommal...

apt-get install build-essential

MerlinW
Jujj valóban, az kimaradt😊

[merlinw.org]

ivjoe
Tegyél fel egy g++-t is.
Ezek mind fent vannak ás ha le akarom fordítani ezeket a hibákat kapom még mindig :
f61b.c:1:19: error: stdio.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
f61b.c:2:23: error: sys/types.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
f61b.c:3:20: error: unistd.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
f61b.c: In function ‘main’:
f61b.c:9: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’
f61b.c:12: error: expected expression before ‘==’ token
f61b.c:12: error: expected statement before ‘😉’ token

szóval vmi nem stimmel.

A 64GB az 64 akart lenni. Szerinted 64 bit elõtt nem voltak szerverek amibe több mint 4 giga ram volt? Egyébként egy proci kell amibe van PAE(Physical Address Extension), elég régóta van a procikban, a linux kernel meg támogatja is, meg még be kell kapcsolni kernel fordításnál a high memory supportot és kész is. Windowsokba is lehetõség van rá. Pl windows server 2003-nál 32GB a felsõ határ, xp-nél viszont 4GB de ez kernel szinten van lekorlátozva.

mumpic
A 64 az 4 akart lenni gondolom, de az sem jó.
32 bites memóriacímekkel pontosan 4294967296 db címet lehet kezelni (2^32). Ez 4 giga, ennél nagyobbat nem is tud kezelni, persze valamilyen csellel biztos meg lehet oldani, de én nem tudok ilyesmirõl.

64 GB ram is megcímezhetõ 32 bites rendszereken.

MerlinW
apt-get install linux-headers-2.6.22-14
apt-get install linux-headers-2.6.22-14-generic

Azonban elvileg ott kellene lennie /usr/src -ben

fordításhoz kell még neked (nem tudom alapból van-e ubiban, de ártani nem árt ha beírod a következõ sort):
apt-get install gcc make binutils

[merlinw.org]

MerlinW
Nem tévedett, annyi a határ. 4GB feletti memória csak 64-biten címezhetõ.

[merlinw.org]

Köszi a válaszaitokat , pedig valaki aztírta hogy a 4giga ram az fizikai határ 32bit alatt, de akkor tévedett 😊

Ubuntu bétát használok mióta megjelent, ahogy közeledik a megjelenés ugy lesz ez is stabilabb és gyorsabb (legelején nagyon akadott a gnome meg minden).
Sziasztok!
Lenne egy problémám, a legújabb ubuntu van a gépemen és a c fordító nem találja a header fileokat, így kb képtelenség egy programot megírni.
Honnan tudom telepíteni ezeket a dolgokat ?