LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Xara Xtreme
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
corel draw helyett talán az a valami ami az openofficeban van rajzprogi, de nemtudom igazán...
Vagy ha már megvetted (<#vigyor3>#vigyor3>) a wines progikat, akkor talán wine-nal próbálkozhatsz.
nem tudjátok hogy ubuntuhoz honnan tudok letölteni photoshoppot? és corel draw-ot?
létezik egyáltalán linuxos progi? és ha igen mi a neve?
köszönöm
Az egyik hogy a retkes windowsban me'g mindig nem lehet megadni, hogy a rendszerora az GMT idoben van, es ahhoz kepest allitsa o" a valos idot az idozona alapjan. Tehat windoze alatt a rendszerora az local time-ban van.
A masik gond, hogy Linux alatt viszont akkor mukodik az automatikus ora allitas (nyari/teli), ha a rendszerora GMT-ben van, es akkor a megfelelo idozona meg datum alapjan tudja, hogy mikor kell valtani. Ha viszont a rendszerora local time-ot mutat, akkor nem valt idot. Ami egyebkent rendben is van, mert ha o" is, meg a windoze is atallitna', akkor 2 ora lenne elallitva (ez mondjuk akkor is gondot okozna, ha valakinek 2 windoze lenne a gepen (amit ugye senki nem csinal), mert akkor mindketto allit az oran). Ezert csinaltak meg Linux alatt, hogy a rendszerora legyen mindig fix, hogy tobb oprendszer ne piszkalja parhuzamosan.
Tehat 2 valasztasod van:
- Ha napi szinten bootolsz windows-ba is, akkor Linux alatt is allitsd be azt, hogy a rendszerora lokalis idot mutat, es amikor bebootolsz windozeba, akkor az majd allitja.
- Ha ritkan hasznalod a windozet, akkor Linux alatt allitsd GMT-re a rendszeridot, es allitsd be a megfelelo idozonat. Windows alatt pedig tiltsd le az automatikus idoallitast. Ennel a setupnal visoznt windows alatt mindig lesz 1 vagy 2 ora eltolodas...
[merlinw.org]
Ha váltok Linux/Windows között, akkor szépen állítja át az órámat, és két óra csúszás van..
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
umount <csatolási pont>
és lecsatlakozik az ftp-rõl
köszi
Tehat "umount /felcsatolt/konyvtar" (persze a megfelelo utvonallal 😊)
végülis HW hiba volt, az elsõ kártyát kivéve, a többit gond nélkül felvette..
valami össze akadt, pedig megszakítás láthatólag jó volt.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
lenne egy kérdésem curlftpfs-sel kapcsolatban.
sikeresen csatoltam egy ftp könyvtárat a meghajtóim közé.mûködik minden kafa
de hogyan tudom leválasztani, megszakítani a kapcsolatot
köszi
Ha lspci látja, az annyit jelent, hogy "hardver van a slotban"😊
Próbálkozhatsz "modprobe" paranccsal belsõ driver modult betölteni hozzá, vagy talán a fenti oldalon levõk közül valamelyikkel, ha találsz neked valót. Ha nem, akkor Google tovább.
[merlinw.org]
Egyebkent tudtommal a debian alapbol nem konfigural be semmit, viszont ha az ifconfig paranccsal latod az eth0, eth1, eth2 eszkozoket is, akkor nincs semmi gond, csak nincs bekonfiguralva az interfesz.
Nezd meg az lspci parancs kimenetet, es nezd meg hogy milyen tipusuak a halokartyak.
tudom hogy nem gémer totyik ez itt, de most fedeztem fel, hogy a gta2 letölthetõ ingyenesen a készítõ honlapjáról, és frankón megy a wine-nal! :o)
[merlinw.org]
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
(vagymost csak én nem értem? <#conf>#conf>)
Én laptopellenes vagyok, így szubjektív vagyok, de elgondolkodtató😊
(400k egy világító dobozért pár gombbal... röhejes😊)
[merlinw.org]
Köszönök mindent, végre sikerült.
Nah ma is tanultam sokmindent 😊
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
debiannál /etc/apt/source.list
Sikertelen letöltés: cdrom:
E: Nem lehet letölteni néhány archívumot.
Próbáld ki az apt-get update -et vagy a --fix-missing -et.
/lassan jól teleszemetelem a topicot a bénáskodásommal...
f61b.c:1:19: error: stdio.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
f61b.c:2:23: error: sys/types.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
f61b.c:3:20: error: unistd.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
f61b.c: In function ‘main’:
f61b.c:9: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’
f61b.c:12: error: expected expression before ‘==’ token
f61b.c:12: error: expected statement before ‘😉’ token
szóval vmi nem stimmel.
32 bites memóriacímekkel pontosan 4294967296 db címet lehet kezelni (2^32). Ez 4 giga, ennél nagyobbat nem is tud kezelni, persze valamilyen csellel biztos meg lehet oldani, de én nem tudok ilyesmirõl.
apt-get install linux-headers-2.6.22-14-generic
Azonban elvileg ott kellene lennie /usr/src -ben
fordításhoz kell még neked (nem tudom alapból van-e ubiban, de ártani nem árt ha beírod a következõ sort):
apt-get install gcc make binutils
[merlinw.org]
Ubuntu bétát használok mióta megjelent, ahogy közeledik a megjelenés ugy lesz ez is stabilabb és gyorsabb (legelején nagyon akadott a gnome meg minden).
Lenne egy problémám, a legújabb ubuntu van a gépemen és a c fordító nem találja a header fileokat, így kb képtelenség egy programot megírni.
Honnan tudom telepíteni ezeket a dolgokat ?