4228
-
FGB #3785 Nem tudom tud e valaki segíteni:
Win7 van a gépemen és feltettem a Virtual PC 2007-et mivel kiszeretnék probálni egy Linuxot. Viszont valamilyen oknál fogva nem enged Linuxot telepíteni. Érdekes modon az XP-t minden gond nélkül felrakta de a Linuxot nem akarja 6 verziot próbáltam de egyiknél sem csinál semmit.
Azaz csinál ki ír egy sort: end trace 4eaa2a86a8e2da22
Az alábbi Linux-okat töltötem le (egyik sem akar települni virtuális krnyezetben):
- MInt
- Mandriva
- Suse
- UHU
- Unbutu
Valakinek ötlete? -
#3784 Nah újabb költői kérdés.
mint azt sztem többen is észrevettétek majdnem mindenki (szolgáltatók) benyelték ezt az alig fél 1 éves mailwaret ami a fejlesztőket támadja ellopja az ftp loginokat ha le van mentve majd az írónak elküldve az író a lapokat mindenféle iframe és javascriptes vírusokkal teletűzdeli.
több megoldás adódik a védelemre.
1, minden pass módosít ügyfélnek sms benm elküld nyomatékosítva hogy ugyan ne mentsd le sehova hanem jegyezd meg vagy ilyesmi.
ez a legrosszabb megoldás mert a szerencsétlenek pár betűből és számból álló dolgot képtelenek megjegyezni így mindig lementik és folyamatosan .... nem folytatom
2, tiltani minden nem .hu ról érkező kérést.
előnye, hogy valóban csökken a támadási felület , de ki hazánk rendelkezik számos proxyval ami .hu ként van azonosítva így ha nagyon akarják ezt a dolgot megkerülhetik, vagy a másik nagy poén lásd enternet adsl nem visszaazonosítható az ip nincs addr. arpa az az mint ip kerül azonosításra nem .hu így eléggé teteme ember nem tud ftp vel csatlakozni.
3, az ember készít egy webes bejelentkezést ftp zés előtt ahol egy generált jelszóval loginnal tud belépni az ügyfél, ha itt az auth megvan az ftp csak akkor negedi őt be valóban ftpzni. ez számos akár warez szerveren is bevett szokás.
ez jónak tűnik az első kettővel kombinálva.
de itt felmerül a kérdés, hogyan kell ezt6 megvalósítani ?
ötletek ? -
#3783 Jah, akkor elég egy - amivel összekötöd a másik gépet. -
#3782 Köszi szépen, a 2 hálókártya akkor is kell, ha a net USB-s wifi-n keresztül jön? Mert akkor az az "egyik hálókártya". Vagy tévedek?:) -
#3781 Hogyne lehetne. Sima NAT-os net megosztással.
Leírás itt
vagy itt.
Gondolom tisztában vagy vele, hogy ehhez két hálókártyára van szükséged a "nagy gépben":)
-
#3780 Üdv, egy speciális kérdésem volna:
Adott egy gép, amiről most is írok, ezen 64bites ubuntu rohangászik, teljesen pöpecül. Viszont gondoltam, hogy csak a poén és a retró kedvéért veszek magamnak egy G3-as iMac-et. Ez így idáig szép és tök jó, de egy olyan bajom lenne, hogy nekem a net wifi-n jön, egy USB-s vevővel. Meg lehetne oldani, hogy valahogy a nagy gépről valahogy "átvezetni" a netet a kis mac-re? Mert gondolkodtam azon, hogy veszek abba is egy vevőt, de az azért nem jó, mert össz rendelkezik 2db USB porttal, ami egér-bill, aztán ennyi. USB hub-ot meg most nem akaródzik venni, de ha nincs megoldás, akkor úgy is az lesz...
De ameddig nem az lesz, addig a kérdés: Megoldható e, hogy a kis gép valahogy etherneten kapjon internetet a nagygépből? -
#3779 igen olvastam de sokkal előrébb nem jutottam .... tudom én vagyok tudatlan. :) -
#3778 talán itt? -
#3777 sziasztok
telepített már valaki működő red5 ot debian lenny re?
olvasgattam mindenfelé különböző howtokat readmeket miegymás de meg mondom őszintén hogy nemhogy okosabb lettem tőle de sokkal hülyébb is :c(
Tapasztalatok ötletek vagy normális rendes leírás ? -
#3776 thx :) -
#3775 Linux módszer (ha sda a régi, sdb az új vinyó):
Új lemezt formázod Ext-re, boot-olhatóvá teszed.
Komplett lemez klónozás (csak particióhoz sda1-2-3, stb kell logikusan):
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb
MBR:
backup: sudo dd if=/dev/sda of=backup.mbr bs=512 count=1
Restore: sudo dd if=backup.mbr of=/dev/sdb bs=446 count=1
Érdemes gyorsan feldobni egy tiszta rendszert az új vinyóra, így nem kell tökölni az mbr-el.
------------
Alternatív megoldásként próbálhatod a Symantech Ghost-ot is, sokkal gyorsabb és kényelmesebb.
-
#3774 Köszi, ki fogom próbálni, hátha jó lesz még az a vinyó valamire.
Most a következővel állok szemben: Megvettem az új vinyót, egy 320 gb-os wd. A régi felállásban az a vincseszter, amin a filmjeim, zenéim, ilyenek voltak (80Gb), az lenne most a rendszervinyó, és az újon tárolnám a cuccaimat. A gparteddel látom hogy megvannak még az adatok rajta, de a filekezelő üresnek mutatja. Hogyan tudnám átrángatni a dolgokat régiről az újra? dd? rsync? Valami hatékony ötletet sugalljatok! :) -
#3773 Tölts Hiren's Boot CD-t, legjobb diagnosztikai szervíz CD - kb 100MB
Torrenten találod, pl mininova -
#3772 Ha egy reszet nem tudod formazni a vinyonak, az bizony altalaban a halal elojele, de az ilyet nem az szokta okozni, hogy particionalatlan a terulet. -
#3771 Ok, ugy nez ki, hogy teljesen meghalt a vincseszterem, pedig tegnap meg ment. :(
Felinstalltam ra egy siduxot, tetszett is nagyon, a problemas particiot meg kihagytam. Most hogy visszaertem a koliba, kapcsolnam be a gepet, de a boot utani reszen, amikor kiirja a hdd-ket, dvd-ket, csak annyit lat a primary masterbol, hogy maxtor. Nem ertem a dolgot, este tenyleg mukodott, es semmi baja nem volt, azon kivul hogy a lemez veget nem tudtam formazni.
Otlet? -
#3770 Hello, van egy inkabb hardver vonatkozasu kerdesem:
A kisebbik merevlemezem 40 Gb, helyet foglalt rajta egy windows, egy ubuntu, egy arch amit mar reg nem hasznaltam, meg 14 Gb tok ures hely, ami meg csak nem is volt formazva, tobb mint fel eve.
Ma ugy gondoltam, hogy megis leformazom ext3-ra, de meghalt a gparted. Annyira, hogy le is fagyott az ubi, es utana mar el sem indult. A lenyeg: a lefoglalatlan teruletet tobbszor is megprobaltam formazni, sok szenvedes utan mindig hibaval elszallt a dolog.
Az jutott eszembe, hogy elofordulhat-e az, hogy meghibasodott a vincseszter vege, mert nem volt leformazva tobb mint fel evig? -
#3769 Megvan a megoldás.
A .wine könyvtárban létre kell hozni egy settings.txt fájlt, aminek ez a tartalma:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\X11 Driver]
"ClientSideWithRender"="N"
Majd a terminálba:
regedit settings.txt
-
#3768 Sajnos nem ez a megfejtés, pedig ígéretesnek tűnt :). Még mindig nincs megoldás, addig is olvashatatlanok a hibaüzenetek. :o) -
#3767 Mintha nekem is lett volna egyszer ilyen. ~/.wine/drive_c/windows/fonts-ba másold be a c:/windows/fonts tartalmát. Asszem ez volt a megoldás... -
#3766 Vírus ? -
#3765 Hellósztok!
Irdatlan lassú lett a wine ubuntu upgrade után (sima upgrade, nem dist-upgrade, ibex van most fenn). Kitöröltem a .wine könyvtáramat, így szépen felgyorsult mindent, viszont ezt eredményezte:
Régebben is volt már ilyesmi, hogy szétkenődtek a betűk, akkor az volt a kiváltó ok, hogy a 96.43.07 nvidia driverről a 96.43.09 re váltottam (régi kártyákhoz van). Ez minden programot érintett, amik bizonyos betűtípusokat használtak, de akkor megoldódott... A wine esetében is valamit trükközni kellett...
Most hogy kitöröltem a .wine könyvtárat, megint trükközni kéne szerintem valamit, csak nem emlékeztem már hogy mi volt az, és ötletem sincs hogy hogyan kerestem rá anno a neten.
Van valakinek valami ötlete? :) -
KoS #3764 Az hogy sok ido eltelik mire az ssh beenged, illetve hogy lassabb a halozat lehet az miatt is, hogy a default gateway beallitasod egy nem letezo IP cimre mutat. Persze mondjuk akkor nem is lenne elerheto valoszinuleg. Szoval szerintem nezz korbe a halozati beallitasoknal. -
#3763 nah és a fasct cgi s próbálkozás újabb eredménye, hogy az eddig jól működő php s lapok ( joomla seidito wordpress) header session hibákat írnak ki
-
#3762 megoldódott közben
ha a proftpd.conf ba raktam nem fogadott el semmit
ha külön csináltam egy tiltas.conf ot és includoltam megy minden rendessen ahogy kell
de most egy újabb gond
végre váltottam mandiriváról debianra. és cvotl egy erős próbálkozásom hogy a php t fastcgi módban futtassam de nem akart összejönni. ezen próbálkozást a http://michiel.vanbaak.info/docsphp5fcgi.htm alapján csináltam. nem jött be nem mnent nem tudom miért de nem is érdekel most. a lényeg hogy visszaálítottam minden a próbálkozás elötti dologra de a szerver mégis olyan szinten lassúlt be hogy nagyon. pedig egy 2 magos 4 giga ramos vasról beszélünk sé az ftp vagy az ssh login vagy 20 mp mire megmozdúl.
nem igazán értem miért :s -
homeless #3761 Az mit jelent, hogy nem akarja elfogadni? Újraindítottad a proftpd-t?
Rakd fel a proftpd.conf-od pastebin-re. -
#3760 jah és a legszebb hogy így van leírva a proftpd honlapján is -
#3759 kipróbáltam valamiért nem működik
nem kell ehez valami plussz modul a proftpd nek ?
mert valahogy sehogy nem akarja elfogadni :s -
#3758 naggyon hálás köszönetem :d
-
homeless #3757 <Limit LOGIN>
Order allow,deny
deny from all
allow from .hu
</Limit>
A vírus meg szerintem a total commanderbe tárolt jelszavakat használja. -
#3756 nem találtam megoldást erre a proftpd s tartomány szűrésre. :s pedig biztos meg lehet vele csinálni mert egy csomó helyen van -
#3755 Troj/JSRedir-M
http://www.sophos.com/security/analyses/viruses-and-spyware/trojjsredirm.html
-
#3754 Van neve a tojannak? Mert azt nem láttam symantec-nél sem -
#3753 most olvasgattam a neten kicsit és egyre viccesebb mert ez a trojan az elmúlt fél vében eléggé sok ember életét keserítette meg
több rendszergizda feladta a dolgot. -
#3752 minden felhasználó csak a home jában garázdálkodhat.
a baj hott kezdődik hogy host allowban vagy host denyvel lehetne játszani de akkor minden szintről tiltom a külföldieket de én nem mindenhonnan szerezném csak ftp ről -
KoS #3751 A leirasa alapjan hiaba hoz letre akarmilyen biztonsagos jelszavakat, mert a trojai osszegyujtotte oket, tehat nem feltoresrol van szo.
Ez ellen talan a csak adott IP-krol valo beengedes segit. Tuzfallal konnyen megoldhato. -
#3750 Legcélszerűbb ha normális jelszavakat osztasz ki. generáltass md5-ös jelszavakat, vagy mittudomén. Legyen minimum 16 karakter a jelszó... az csak félmegoldás, hogy a bejövőket korlátozod:)
Na meg a www-root-hoz max 1-2 account szokott járni, a többi felhasználó csak a saját könyvtárában turkálhat nem? -
#3749 nagyon szépen köszönöm
most kaptam egy jó ötlete, hogy az ftp szerveren korlátozzam hogy csak . hu ról lehessen ftp zni. ez persze megelőzés de nem találok semm i leírást hogy hogyan kell belőni a proftpd t hogy ezt a szűrést alkalmazza. -
#3748 Írtam gyorsan neked egy php scriptet, futtasd rootként a www-root-ból.
itt a script - ártani nem árt, működni remélhetőleg fog. De gondolom ha valamit elírtam, azt tudod kezelni:)
Kiszedi a $virString változókban megadott alapján szerint a fájl alján szereplő JS és PHP-s szarokat. A példaértékek lehet hogy nem jók neked, azokat írd át. Én Symantec oldalán találtam őket:
pw94sjwqo4B1reiwnc...
ke83jcnsWWdo403...
Remélem segít:) -
#3747 nah közben annyi kiderült, hogy nem a felhasználó volt hülye hanem lehet hogy én.
Habár több vírusirtóval rendelkezem egyik sem fogta meg a trojanclicker iframe nag trojan -t
ez legyűjtötte a passaim és ezzel fertőzte meg az oldalakat egy hacker ftp n keresztül.
a kérdés azonban továbbra is adott. hogyan tudom törölni a fileokból a bejegyzést valahogy hatékonyan több ezer file ről van szó szóval az egyesével törlés eléggé idegölő -
#3746 Sziasztok
Megtörtént ami már régen.
Tehetséges felhasználóm megosztotta egy fórumon az ftp acc ját így érdekes dolgok történtek.
feltöltöttek egy jó kis progit ami végül is majd az összes html és php fileba amit a www-data hozott létre hozzáfűzött base64 kódolású scripteket és iframes kiegészítéseket, hol a body tag elé ( html nél) hol a php végére vagy épp elejére de nagyjából random.
Eltelt vagy egy hét mire észrevettem a turpiságot lévén a google szolt hogy vírusosak a lapjaim.
cirka tö9bb ezer fileról van szó.
mit lehet tenni ?
egyesével kicsit kimerítő kiszedegetni minden fájlból ezeket a plusz beszúrásokat.
és mivel teljesen random kelteztek és más a base64 kódi s fileoként és más az iframe tag is nehéz rá szűrést csinálni pl perlben hogy mit töröljön ki a filekok tartalmából.
jah a Backup vinyóm persze 3 hete bekrepált így még az sincs hogy szépen fogom és visszaállítom az előző állapotot