Bethesda új open world játéka
  • RJoco
    Nem lenne rossz tisztázni, mit jelent az eleje. Mindenki máshol járhat óraszámtól függetlenül, de attól függően, hogy mennyit nézelődött a küldetések között.
    Normál módban játszom úgy, hogy nagyon kevés ilyen jellegű lövöldözős játékkal játszom, szóval a célzási pontosságom hagy némi kívánnivalót maga után.
    Párszor már fogyott ki a lőszerem.
    A kretteri állomásnál lelőtték a robotot is.
    Most vagyok Sarah-val a Hold melletti állomáson.
    Szerencsére mindig van egy másik fegyver, amiben van pár skuló vagy egy kevés energia, így még nem kellett a fejszéhez nyúlnom. Persze a bányászlézer is megfordult már a fejemben, de nem kellett.
    Mondjuk a sok cucc miatt gyakran fogy az o2.
    A robotba át lehet tolni 135 kilót.
    Azt nem néztem, hogy Sarah mennyit bír. Itt nincs robot, így erősen túl vagyok pakolva. Hogy megéri e, nem tudom.

A korábban írt "Ket kattintassal berakhatod a cuccokat a hajod rakterebe, barhonnan a bolygon, akar egy bazis vagy barlang legmelyerol is" művelet nem működik. Legalább is nálam. És, mint kiderült, akkor nem tudok gyorsutazni a hajóhoz, ha túl vagyok pakolva.

Eddig úgy 6 óra lehet a mentésben.
    A dolgok most kezdenek el bonyolódni. Találtam két munkaállomást is. Asszem az egyiken a fegyvereket, a másikon meg a ruházatot lehet fejleszteni. Ez a része a Fallout-ban igencsak idegen volt tőlem.
    Meg ugye mellette ott van még a hajó fejlesztő modulja és a főzőcskézés.

A kaja megevése baromi macerás. Nem lehet táskából kajálni, gyorsgombra kell rakni.
    A rengeteg töltőképernyős átvezető számomra kicsit élményromboló. Gondolok itt olyanra, hogy bemegyek egy épületbe és az ajtókinyitásnál nem kinyílik az ajtó, hanem betöltődik a beltér. És hiába az nvme PCIe x3-as SSD, még így is hosszabb, mint lehetne.
    A gyorsutazások viszont tetszenek. Akárhonnan lehet menni, nem kell táblát keresni vagy egyéb pontot, mint Witcher-ben vagy Cyberpunk-ban.