1055
Bethesda új open world játéka
-
Nem penz, sot ingyen van 120k-ert egy olyan kartya, amely kiszolgalja a kovetkezo 4-5 evben is a megjeleno jatekokat 1080p-ben high/ultra minosegben 60 fpsben, minimalis kompromisszummal. Ez igy volt regen is, igy van most is, es ez a jovoben sem fog valtozni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.14. 22:58:12 -
Kancsalborz #80 Ja, tiszta sor, túltárgyaltuk.
Az meg hogy 120 ropit ki lehet-e gazdálkodni vagy nem, tárgytalan.
Nem erről beszéltem, hanem a prioritásokról. Kinek mi, tudod. ;)
Amit írtam az azért volt, amit "benyegléztél" ide a "gyenge szarokról".
Ami egyrészt nem igaz, másrészt attól még valaki lehet ám "gamer" mert évente nem rohan a boltba megvenni a legújabb széthájpolt "drágaszágot".
Meg még öt-hatévente sem...XD
Én is mint mondom : prioritások, érted ?
A Starfield-et meg majd meglátjuk hogy fut. 1070-en. ;)
Ennyi. Részemről lezárva. -
Azért a jól megcsinált RT GI vagy Reflections az nagyon is látszik. És amennyire tudom, a Starfieldnél pont a global illumination-ön lovagolt Todd. Biztos ki lehet majd kapcsolni, de ég és föld lesz a különbség.
DLSS alatt azt értettem, hogy pl. a DLSS 3-hoz 4-es szériás kari kell már eleve, de tudtommal a 10-es szériás kártyákon az alap dlss se működött még. Ez ugye pont azért fontos, mert ki tudsz csalni plusz frame-eket ezzel a trükkel és van egy rakás olyan játék, amit eleve úgy készítenek, hogy számítanak rá, hogy ezt fogod használni (pl CP2077). Nem vitatom, hogy valamilyen szinten el lehet lenni egy 7 éves kártyával is, ami már a megjelenéskor sem volt csúcskategória, de azt nem gondolom, hogy az a kártya által nyújtott élmény az reprezentatív lesz a 2023-as színvonal vonatkozásában. -
Pedig az elsődleges szempont mindig az, hogy milyen natív felbontású és képfrissítésű monitorhoz milyen kártyaszéria a megfelelő.
A DLSS trükközése pont a nagyobb felbontások miatt kell, a HD-t nemigen érinti.
A Ray Tracing meg olyan, hogy néha látszódik a (némi) különbség, néha meg nem. Cserébe szevasz a teljesítménynek, de az legalább mindig. -
Miattam azt veszel vagy nem veszel, amit akarsz. Csak jeleztem: 7 évente gpu-t cserélni, az nem úri móka, ha valakinek a pc-s játék a hobbija. És nem kell 4090-re, de mondjuk rtx 3060-at már 120 ezer körül lehet újat venni boltból, garanciával, használtan meg még ennél is olcsóbban. A starfield nem fog 60 fps-en menni a 1070-eden, ebben már most biztos lehetsz, akármennyit is optimalizálsz rajta. 120 ezer nem kevés pénz nyilván, de azért talán nem is egy olyasmi, amit 7 évente ne lehetne egyszer kigazdálkodni. Főleg a 20-30 ezer forintos játékárakat figyelembe véve, 4-5 játék árán meg tudod spórolni simán.
De mondom: nekem mindegy. Ahogy neked jobb. -
Kancsalborz #76 Gyenge szarok...XD
Egy jól karbantartott gépen (aminek még az alapvető fogalmáról sincs fogalma általában az ilyen fórumokon észt osztók 90+%-nak), a tavalyi, és az idén eddig megjelent többségeben top AAA-nak nevezett optimalizátlan szarok is elfutottak eddig egy gtx1060-on is high-med grafikán 60fps-körül 1080-on. :)
Ja, hát sugárkövetés, meg 4k az nincsen, ezekre "sajnos" nem recskázhatnak itt és egyéb játékosfórumokon az ilyen kártyák tulajai, de hát ki mire izgul...XD
Bőven megengedhetném magamnak, de én már csak olyan "boomer gen" vén faszi vagyok, akinek a mindennapi általanos értékítelete még úgy fejlődött, hogy hangosan felröhög amikor meglátja a mostani rtx-es széthájpolt túlárazott fosok árcéduláját, mer' akkor sem venne ennyiért ha százszor ennyit keresne...
Mondom ezt úgy, hogy 30+éve játszom, és még remélem ennyit fogok is.
De te vegyél nyugodtan, én még egy-két évig megoldom egy 1070-el is...;)
-
Ez nem annyira felbontástól függ szerintem, hanem hogy akarod-e az új effekteket. DLSS, ray tracing stb. Ezek kizártak egy 6-7 éves kártyával, 480p-n is.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.06.14. 16:45:02 -
Nem is kell, hogy tukrozze, a statisztika azert statisztika, mert a ket vegletet es a koztes halmazt is osszesiti. Biztos, hogy a MS-nak is van sajat belso listaja (nana, hogy van, az asztali jatekosok nagyon nagy resze hasznalja a rendszeruket), de az egyetlen elerheto nagyobb meritessel dolgozo publikus felmeres a steam havi hardveres stasztikaja, es ketlem, hogy nagy diffi lenne a ketto kozott.
Gyenge vagy sem, egy 1060-assal szerintem menni fog a Starfield, kompromisszumokkal ugyan es nem feltetlen 1080-ban, de nem lesz gond, bar valamit valamiert. Aki viszont nem akar beallitasokkal szorakozni, az mar regen beszerzett egy erosebb kartyat, foleg mostansag, amikor a 3xxx szeria ara is lement a beka segge ala, a belepo szintnek szant 3060-asokat lassan otszamjegyu osszegert is viheted. (a ho vegen meg jon a 4060-as szeria, hasonlo celkozonseggel)
Az viszont teny, hogy az elmult evekhez hasonloan az 1060 mar egyre kevesbe lesz eleg az uj cimekhez, igy aztan a minimum req. listabol is lassan ki fog kerulni, barmennyire a valaha volt egyik legjobb kartyanak tartom en magam is es evekig votl biztos pont a jatekoknal :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.14. 16:09:20 -
Hiába az évek, ha a játékosok többsége még mindig HD felbontásban játszik, oda meg ma is elég a 1070, csak nem ultra beállítások mellett. -
JonasSandor #71 A steam felmérése nem tükrözi hogy ezekkel a gyenge szarokkal mikkel játszanak, biztos nem ilyen címekkel mivel meghasal tőlük. -
Azért a 1070 ti az 2017 novemberi kari ... Én értem, hogy nem jó dolog egy vagyont költeni, de 2017 az 6 évvel ezelőtt volt, azért annyi idő alatt, aki új játékokkal akar játszani, az azért egyszer talán fejlesztett gpu-t szerintem. Ha meg nem, akkor tényleg marad a 30 fps, de szerintem ezzel nincs is baj.
Konzolon is lenyelem egy ilyen játéknál. Valahogy elvoltunk alap x360-on is a skyrimmel vagy FO4-gyel ps4-en és nem haltunk bele. -
Nem veszes, de eddig 1060 volt a minimum, most mar egy 1070ti. Persze, az ido telik, ideje lecserelnie mindenkinek a hardvert, ha jatszani akar, ez nem egy betonkefnis hajdu mosogep, amelyet a csalad harom generacioja hasznal, hanem egy ujkori whirlpool, amely 2 év után csere :D Na mindegy, nem lesz gond valoszinuleg a tobbsegnel, a minimum 30 fpssel el fog futni mindenkinel a jelenlegi konfigjan is, meg 1060-as kartyaval is, max lentebb vesz itt-ott belole. Mivel a konzolon is ez lesz, nagy kulonbseg nem lesz a ket jatekelmeny kozott.
Egyebkent a steam szokasos felmerese alapjan az emberek nagy resze tovabbra is 1650 + 1060 +1050 kartyakat hasznal, de mar nagyon sokan rendelkeznek 3xxx szeriabol egy-egy darabbal. -
Persze, nyilván meglátjuk, ha kijön. De ilyen ajánlott konfig mellett nem tűnik nekem annyira elépzelhetetlennek az, amit mond. Ha lesz mod support konzolon is, akkor sanszos, hogy ahogy Skyrimnél és FO4-nél is volt, itt is lesznek lebutító modok, amikkel elérhető a 60 fps. Pl. elég egy is, ami a RT global illuminationt kikapcsolja. Ez pedig tuti kikapcsolható lesz a pc-s verzióban, mert a minimum konfig kártyája nem is támogatja a raytracinget, tehát megoldható kell legyen konzolon is. -
Azért Fallout 76 óta nem feltétlenül hiszem el Todd minden szavát :D És most finoman fogalmaztam :) -
Az a konfig nem is olyan vészes azért pc-n ... i5 10xxx meg rtx 2080 alap az AJÁNLOTT, nem a minimum. Ez mennyi? 3 generációval ezelőtti középkategóriás proci meg két generációval ezelőtti gpu felsőkategória (de nem a csúcs, mert az a Ti)? Ez szerintem nem olyan vészes. Az "ssd szükséges" meg úgy látszik minden új játék min követelményei közé bekerül. Szerintem ettől még simán menni fog hdd-n is, csak fel kell készülj jelentős töltögetésekre.
Todd szerint series x-en ment a játék 60-tal is, de nem konzisztensen, ezért döntöttek a 30 mellett, mert az végig stabil volt. El tudom fogadni ezt. -
Elhiszem, hogy amit Spencer mond, azt o oszinten meggyozodosbol mondja, mert tudom/elhiszem neki, hogy o ezt hiszi :) Viszont az is teny, hogy a gaming teruleten olyan szinten hulyere veszi ot az ala tartozo studiok vezetoi, hogy az a csoda, hogy nem tortent meg nagyobb hordereju valami a divizio kornyeken.
Az elmult evek fiaskoi melle az a baj, hogy keves siker jott, az sem volt valami nagyon hangos. Jelenleg a Starfield az kb olyan, mint a 360-nak votl az Morrowind, ha ez is elbukik vagy ugy teljesit, ahogy az "elvarhato" lenne, akkor szerintem nagyon nagy valtozasok jonnek. Fable ide vagy oda. Ertem, hogy rekord beveteleik vannak a szoftver meg hardver meg cloud meg mittomen milyen helyrol, igy aztan ha a GamePass es a gaming szekcio megmarad hobbinak, akkor sem fogja oket meghatni anyagilag, viszont a presztizs az presztizs a Sonyval szemben.
Nem is csoda ezek utan, ha beletoltak meg par (tiz)millio misit a fejlesztesbe es eltoltak egy evvel a megjelenest. Erdemes megnezni a tavalyi trailer kepeit es az idei prezi kepsorait, azert lathatho a valtozas. Igaz, ennek 30 fps lock lesz az ara konzolon, es egy aranylag combosabb konfig PC-n. -
fluency #65 Én csak most olvastam mit nyilatkoztak és elsőre kicsit meglepődtem. Viszont ha igaz, amit PS állít, akkor ez még jó is lehet.
Phil Spencer: "Truth be told, when the acquisition closed, this game had a significantly earlier ship date, even earlier than the date we had first set for Starfield. We sat down with Todd and the team and explained that we wanted to give this team the time. I think Matt says we have every QA person in our entire company playing Starfield right now, looking at bug counts, looking at quality of where we are."
Ui: Ezt Fred üzenetére írtam. Már megint meg van bolondulva a fórum. :)
Utoljára szerkesztette: fluency, 2023.06.13. 18:52:42 -
Matt Booty: "We have an awful lot of people internally playing Starfield. Working with Todd and the team, I see bug counts and, just by the numbers, if it shipped today, this would have the fewest bugs any Bethesda game ever shipped with."
A legnagyobb eddigi beth jatek a legkevesebb buggal? Oke, ez a jo fonok, vagy nem tudja mit beszel, es/vagy nem jatszott meg Bethesda jatekkal a premier napjan. :D
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.13. 15:44:09 -
Kancsalborz #63 "Akárhogy is lesz", te most arról beszélsz amire vágysz, meg amit képzelsz.
Konkrétumokrol egy kukkot se, mert azt nem is tud a fejlesztőkön kivül senki, illetve ebből a háromnegyed órás PR-reklámanyagból sem derült ki semmi, max. annyi, hogy minden meg mindenki "qrva pozitív"...XD
Meg volt sok még sok ígéret, és tényleg én is őszintén qrva pozitív vagyok,ezért azt gondolnám hogy vagyunk már annyira felnőttek -még ha ez egy játékosforum is- hogy nem dőlünk be kétezernégyszázhuszonhatodjára is ilyen olcsó szemfényvesztéseknek, (pl. Todd Howard fehér fényben eltünő alakja...istenem...epic...XD) és nem recskázzuk tele a fórumot a semmiről.
Ráér akkor is, majd ha látunk valós tartalmat is...
-
Akárhogy is lesz, felesleges az NMS-el összehasonlítani. Ez egy narratíva orientált RPG lesz és nem egy sandbox túlélő/akciójáték. Inkább legyenek fix leszállópontok, ha mindegyiken minőségi kézzel alkotott tartalom fogad.
Egyébként az ezer bolygós dolog elvileg úgy fog működni, hogy van több száz mellékküldetés, event, outpost, stb. és mikor leszállsz valahova ami nem POI, akkor a játék odagenerál neked valamit random kasztodtól, korábbi döntésektől, stb.-től függően. Így mindig, mindenhol lesz valami érdekes, illetve minden játékosnál más.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.06.13. 11:12:36 -
A bemutató alapján az RPG vonal sokkal erősebb lesz, mint az akció. -
Ugyanolyan bugos sz*r, csak most már alig 1000-en játszanak vele, plusz több a prefab építmény (automatizált rendszerek) ami építhető és amely elromolhat - el is romlik. Továbbra is a hajóépítés a legjobb rész benne, ahogy saját magad rakod az utolsó deszkát is a helyére és indulsz neki a világnak abban a hitben, hogy mindenre gondoltál és minden(ki) elfér a ladikban.
Évente egyszer nyáron elő szoktam venni, építek egy újabb hajót, megyek pár kört, megnézem az új térképet (minden évben variálnak vele) és uninstall. Döglött játék, egy baromi jó shipbuilder résszel és gagyi fapados ARK assetekből összerakott többivel.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.12. 16:14:18 -
én egy űrös fallout szerűséget várok a játéktól,kicsit jobban eltolva az akció elemek fele ,mint az rpg elemek fele. ha hozza azta színvonalat,egy szavunk nem lehet.
meg single is,nyugodt játék ,nincs ideg hogy Pistike szétbarmolja a 10 óra napi szabadidejével a dolgaid amit te napi 1-2 órában izzadsz össze :D -
Atlassal mizu? ezer éve nem játszottam vele,akkor még egy bughalmaz volt,és egyedül esélyed nem volt,meg a nehézség is furán volt beállítva,de a tengeri hajózás az nagyon nagy feeling,még a legkisebb ladikkal is :) megnéztem utoljára indítva 2021 február 5 :D -
No Man's Skyrim -
Csak ismerem már ennyire a Bethesdát. Nyilván a tévedés jogát fenntartva. -
Kancsalborz #53 Ahogy látod, én irigyellek az éleslátásodért, én ebből a 45-perces reklámanyagból ennek századrészét nem tudtam leszűrni a játék kapcsán, de majd meglátjuk. -
Az NMS nyitottabb/szabadabb bejarassal rendelkezik a rng miatt, es talan komplexebb is bizonyos tekintetben a weapon es ship building a NMS moduljainak koszonhetoen, ez teny, de ennek ellenere nekem tetszett amit lattam. Kvazi azokbol a jatekokbol lopkodtak ossze a dolgokat, amikkel jatszok (Elite, NMS, SC, FO76, FNV, Skyrim, Atlas (ship building miatt - ez lesz a legjobb resze az egesznek szamomra), stb) es adtak hozza latvanyt.
Ha nem cseszik el es jol implementaljak ezeket a rendszereket, akkor en elleszek vele egy ideig. Csak az elso felevet kell turelemmel kibirni a bugok miatt.
Sajnos ugy fest, hogy a bolygok nem lesznek szabadon bejarhatoak, hanem helyette zart (de nagy) zonakat kapunk, amelyekbe raktak fix handcrafted kontentet (amit mindenki megtalal majd ott), a kornyeket meg felturboztak procgen elemekkel (ami minden jatekban mas es mas). Ha tenyleg lesz 1000 ilyen bolygo, akkor nem gond, hatalmas a terulet.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.12. 14:41:09 -
hapi #48 lol -
Kb annyi lesz benne, mint a Skyrimben vagy a Fallout 4-ben. De volt erről szó a 45 perces bemutatóban: beszéltek a perk/trait rendszerről, háttérről, frakciókról, a csapattársakról, a potenciális romance option-ökről stb.
Az 1000 bolygóból gondolom 950 procedurally generated izé lesz és 50 meg kézzel csinált és sztori szempontból fontos.
A Bethesda rpg-k mindig is light-ok voltak rpg rendszerek terén, de a starfield nem lesz kevésbé rpg light, mint a skyrim volt pl. -
Kancsalborz #49 Meg azt is mondták hogy "több mint 1000" felfedezhető bolygó", és azért ez a játékokban sokszor erős ellentétben áll az "élő világal, sok-sok NPC-vel, csapattársakkal, történettek, küldetésekkel, dinamikával, stb."
Ez a bemutató egy sima PR-rendezvény volt (számomra pl. erős "Vidám Vasárnapos" hitgyülis "mindenqrvapozitív" beütéssel...XD) várni kellene talán valami három percnél hosszabb játékmenetvideót is, hogy ilyeneket ki lehessen jelenteni...
Az elmúlt évek történéseit figyelembe véve szerintem akkor beszéljünk a Starfield RPG-elemeiről majd ha megjelent, és lesznek is benne...XD
-
A NMS az nem RPG, ez meg az. Ott repkedsz, lövöldözöl meg craftolsz és kész. Ott az a hangsúly. Itt kapsz egy élő világot, sok-sok NPC-t, csapattársat, történeteket, küldetéseket, dinamikát, frakciókat stb. -
No Mans Sky után ez eléggé gagyinak tűnik... -
Azt mondják: "you can choose a landing spot", ami nem azt jelenti, hogy bárhol leszállhatsz. Hanem hogy választhatsz egy leszállási pontot... mondjuk a felkínált X db közül. Ezt tegnap mondták, itt már pontosan tudták, hogy nem lehet majd akárhol leszállni. -
Mondják a videóban hogy bárhol leszállhatsz (5:50), vagy választhatsz az adott bolygón egy POI-t. Továbbá ez a játék 80%-ban RPG lesz és 20% "űrszim". -
Minimum
Processor: AMD Ryzen 5 2600X, Intel Core i7-6800K
Memory: 16 GB RAM
Graphics: AMD Radeon RX 5700, NVIDIA GeForce 1070 Ti
DirectX: Version 12
Network: Broadband Internet connection
Storage: 125 GB available space
Additional Notes: SSD Required
Recommended
Processor: AMD Ryzen 5 3600X, Intel i5-10600K
Memory: 16 GB RAM
Graphics: AMD Radeon RX 6800 XT, NVIDIA GeForce RTX 2080
DirectX: Version 12
Network: Broadband Internet connection
Storage: 125 GB available space
Additional Notes: SSD Required
Additional Notes: SSD Required -
Ilyet szerintem nem ígértek soha, hogy bárhol le lehetne szállni. Én is sajnálom, hogy nem ez lett, lényegében nincs is járműhasználat a bolygókon: vagy sétálsz, mint falloutban vagy repülsz az űrben és ennyi. Ettől még nagyon jó lesz a játék szerintem. -
Sajnos ahogy nézem a landolás úgy néz ki hogy kijelölöd a helyet,cutscene ahogy leszáll a hajód,aztán lehet menni. nem úgy volt hogy bárhova le lehet szállni ,nem csak outpostokra vagy küldi helyekre? ráadásul manuálisan mint az elitben vagy a star citizenben?
ez persze lehet hogy most tűnik kicsit negatívumnak,de megleszek nélküle ha a többi része jó lesz.
mass effektben is automata dokk,leszállás volt,és faja kis game volt az is
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.06.12. 12:15:51 -
-
Egyébként elnézve a pc recommended spec-et, egyáltalán nem tűnik vészesnek a dolog. Mondjuk a kötelező ssd az erős, de azt leszámítva sem a proci, sem a kártya nem az.
Szerintem némi kompromisszummal lehetett volna 60 fps a konzolon is, csak gondolom arra készülnek, hogy sz.rrá lesz modolva, ezért jobb, ha inkább 30-ra lockolják és akkor nem lesz baj.