2128
-
#764 De nyomtam, miért ? :) -
#763 AC-t sose nyomtad? ahoz képest elég aktív voltál a topikjában ;) -
#762 Halvány mikro-akadásokat tapasztaltam - utólag visszanézve, mintha pont akkor ugranak fel hirtelen 100%-ra a CPU terheltség, vagy legalábbis 100%-hoz közeli értékre. -
#761 Ideális esetben (jól összerakott rendszer esetében - erős GPU mellett potens CPU, etc) a GPU nem nagyon megy 95%os kihasználtság alá, a videó alapján a CPU nagy küzd, van hogy több másodpercen keresztül maxolva van. Ilyenkor általában kisebb-nagyobb akadásokat produkálnak játékok, ami egy autóversenyes esetében eléggé megzavarja a vezetést - videó alapján nehéz megítélni, hogy itt ez mennyire volt probléma. -
#760 nekem i5 van (4690k alapon) és 1050ti
átállítottam a videón látott beállításokra, és tök jó...nem méregettem fps-t, de baromi simán fut szal magas lehet.
Eddig nagyon pozitív, már szárazon is tetszik az autó, de hát sajnos ezek az autók nem az én játékaim, de azért jók. -
ManoNegra #759 Ma én is méricskéltem. Egy i76700 1060 GTX 16Gb ram konfiggal. Érdekes módon, szépen megvan a 45FPS, a cpu 70 százalékon dolgozik, a vga maximumon. Mégis van egy olyan minimális vibrálás, ami miatt nem tudom huzamosabb ideig használni.
A PC2 elvileg egy kicsit gépigényesebb, az mégis vajsimán fut. Akkor akad be durván, ha sötétben a rajtnál sok reflektor világít be az autóba.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.26. 20:57:46 -
#758 Szinte végig 90 % felett van..vagy nem értem, mit kell nézni ? :) -
#757 Én még soha nem láttam játékot látványosan javulni se petch-től ,se a hírös optimalizálástól ..
Vagy jól ment mindig, vagy maradt szar , legfeljebb nem 20 hanme 23 FPs lett.. :)
Szerintem ez nagyjából így marad már .
Mire AC2 jön, már egy 1080 is alsó kategória lesz .... -
#756 Megcsináltam ma a tesztet és videót, érdekes lett a végeredmény:
Ha jól sejtem, ezt nevezik CPU-limitnek. -
#755 -
#754 Köszi, én teljesen tisztában vagyok ezzel, hogy béta, alfa, gamma, omega, ezt múltkor már le is írtam. Ettől függetlenül bele kell ültetni azt a bizonyos bogarat Kunosék fülébe, hogy ne az legyen, hogy a kellően jó PC-vel rendelkező userekre hagyatkoznak, és az optimalizáció elfelejtődik.
Alapvetően miért aggódok: pár hete olvastam RaceDepartmenten egy hsz-t, valamelyik Kunos-fejlesztő írta, hogy a játék EA-fázisa is már amiatt csúszott, mert az optimalizálással gondok voltak. Bele se merek gondolni, hogyha emiatt már csúszott 2 hónapot a játék, milyen lehetett a pre-alpha teljesítményt tekintve.
Jó persze, nem a Fortnite a legvalósághűbb játék, kinézetre sem, de akár csúnya, akár nem, mégis jobban fut, na mindegy. -
TomStorm #753 Na sikerült beállítanom VR-hez.
Antialiasing high+temporal,távoli texturák high,tükrök epic,Effect high,shadow low minden többi medium.
Pixel destiny 100.
I7 7700,8GB Ram,Gtx 1060.
Most nem lagol nem akad és így már vállalható. -
#752 én nem tapsikolok Kunosnak, viszont érdemes folyamatosan emlékeztetni magunkat, hogy ez BÉTA(ALFA)TESZT!
az ILYEN!
ebből nem vonhatod le, hogy "sose lesz ez gyors", mert az assetto is talán 1+ évvel 1.0 után kapta meg az igazán optimalizáló pecsét (konzolmegjelenés okán, amikben elég gagyor cpu van), ACC-vel pedig még az 1.0 környékén se vagyunk....
és igen, az bennevan, hogy sose lesz fortnite szinten optimalizálva, de:
- az az epic saját játéka, saját motoron
- prebéta állapotban is ugyan olyan jól ment az a f2p szemét, mint most?
- hogy néz már az ki? ;))) tartok tőle, h az ACC very lowban is ízlésesebb, mint amaz... -
#751 De nézd meg mennyire hajtja meg a 1060-at, csodálkoznék ha nem hajtaná ki. -
#750 Gondolj el akkor engem egy i5-4460-nal... :D
@Jacek: ejj, öreg hiba. :D -
Solt #749 Ez még szeptemberi, azóta szerintem jobb a helyzet,
-
#748 Én még a mostani buildet nem is néztem :( -
Solt #747 Én a 8700K-l is találkoztam szoftveres CPU limittel... szépen elosztva dolgoznak a szálak, de alacsony terheléssel és a GPU csak 80% körül ketyegett. Ezen gondolom még finomítanak... -
#746 Hű de jó, hogy mondod az R5 2600-t...Ma megpróbálom lemérni végre, hogy a játék mennyire használja a CPU-t/GPU-t, ahogy Jacek kollega múltkor javasolta - aztán lehet esetemben egy R5 2600-ra csere is elegendő lenne. -
Solt #745 Szerintem egy 1060-l azért be lehet úgy lőni, hogy a fix 60 FPS meglegyen, VR alatt meg a fix 45... nyilván CPU is kell hozzá.
Jelenleg az RX590 jobb ajánlat még a nagyobb fogyasztása ellenére is mint egy 1060... főleg a három 2019-s játékkal. Egyébként én a középkategóriában 60Hz-s 1080p monitor mellé biztos, hogy AMD konfigot vennék. Egy R5 2600 + egy RX590 megspékelve egy FreeSync monitorral és fülig ér az ember szája. -
#744 Igen, nincs is ezzel gond. Csak hát na, érted, amikor az ACC FB oldalán elkezdik a fanboyok, hogy a "GTX 1060 out of date"...A fejlesztők meg nyilván a nagy átlagot nézik, ahol a legtöbben 1070/1080 körüli kártyákkal játszanak, de mégis van egy kellően nagy réteg, akinek "csak" 1060-asa van, vagy gyengébb, akiket szerintem ugyanúgy nem kellene kihagyni.
De lassan ott tartok, hogy bemegyek és veszek egy RX590-t. :D -
Solt #743 Nyilván nekem "könnyen" jár a szám az 1080Ti + 8700K párossal, de én nem érzek égető teljesítmény problémát. Már most jobban fut mint a PC2. Azért ezt hozom példának, mert látványban ez áll hozzá a legközelebb... -
#742 Csak 1 példa: a fél fórum tele van azzal, hogy most a BMW-nek az első lökhárítóján a LED csík miért lila és miért nem sárga. :D Meg miért hiányzik a TOTAL logo a kocsi orráról... Persze, hozzátesznek az élményhez ezek is, de én úgy érzem, jelenleg nem erre kéne az "erőforrást" pazarolni, hanem ezeket az égető teljesítménybeli problémákat mihamarabb orvosolni.
U.i.: mielőtt robbanna a bomba, nem támadni akarok én senkit, csak nem értem, hogy miért rangsorolják rendesen a problémák súlyosságát, és dolgoznak a javításon ezek alapján... -
#741 Nyilván tudom, hogy sok munka van a Frostbite-ba, de ha ugyanakkor megnézzük a Fortnite-ot, ezerszer jobban fut, mint a PUBG pl. Nyilván a Fortnite-ot az Epic Games fejleszti, míg a PUBG-t nem, de ebből legalább látható, hogy az UE4 alapú játékokat lehet majdnem minden gépre rendesen optimalizálni.
Ettől függetlenül azért ne tapsikoljunk már Kunosnak, mert GTX 1070-re tervezi a játékát, amikor egy 1060-on is simán kéne futnia, de még az 1050Ti-t is be merem kockáztatni. -
#740 és a dice mióta heggeszti a frostbite motorját? és hogy futott ott az első reinkarnáció, kiadás előtt félévvel?
és mennyien dolgoznak a grafikus motoron náluk? és mennyibe kerül a produktum?
... ezek szvsz elég fontos kérdések ;) -
Solt #739 Az sem jó, ha mindent minimumra teszel... nekem közepes beállításon az 1080Ti-l fix 90 FPS-m van olyan 80% körüli GPU kihasználtsággal, ergo a fix 45 FPS-t az 1060-nak is tudnia kéne így.
Akadás nálam is volt / van, de csak Nürburgring-n, a többi pályán nem tapasztaltam. Egyébként nem egyszer láttam az 1080Ti-n bőven 8 GB feletti vram használatot, lehet, hogy amiatt akadozik. -
#738 Budos eletben nem fog ugy futtni egy autos se, mint a BF :)) De meg sok mas jatek se...( csak mondjuk 5 forintot nem er a mai BF sorozat....:)) -
#737 A Release 2-ig én is azt mondtam volna, hogy gyenge. Most ez a Release 3 fényévekkel jobbnak tűnik; és még VGA drivert nem is frissítettem a Release 1 megjelenése óta...
Egyébként itt a LOD-okkal lesznek a legnagyobb bajok sztem. Cockpit nézetben bizonyos helyzetekben 5-7 FPS-sel is kisebb értéket tud produkálni a játék; és az a gyanúm, hogy a nagyon távoli objektumok részletessége sincs csökkentve, ami szintén zabálhatja a játékot.
Ha egy BF1 / BF5 simán fut kevert közepes és magas beállítások mellett 80-100 FPS-sel egy GTX 1060-on, akkor ugyan már nehogy a GTX 1060 legyen a kevés.... -
#736 Én azért megvárnám az 1.0-át mielőtt nagy beruházásba kezdenék. Ez még optimalizálva lesz, vastagon. -
ManoNegra #735 Mndent levettem minimumra, mégis van egy olyan mikorakadás jellegű vibrálás, ami már sokkal jobb mint egy hónapja, de még mindig zavaró. Nem mértem meg mennyi az FPS, de azt azért érzem, hogy nem jó. Gyenge ide az 1060.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.25. 22:06:44 -
TomStorm #734 Effect mindenképpen High.Azon van csak vizesedés a szélvédőn -
Solt #733 Tegyél mindent közepesre, csak az élsimítást vedd fel maxra... ezzel meg kell lennie a fix 45 FPS-nek. ASW-l teljesen rendben van. -
TomStorm #732 Egyáltalán a VR-hez tartoznak a sima grafikai beállítások vagy nincs köze hozzá?
Pixel Destiny az oké de a többi? -
TomStorm #731 Nekem is.1060-al küzdök még mindig de már nem elég VR-hez.
De mondjuk nem értem miért van az hogy program indításnál akad egy ideig aztán állítgatok mindent ide-oda és egyszer csak kapok stabil FPS-t Vr-ben.
Meg az esős pálya jól néz ki de a száraz meg nem.
-
ManoNegra #730 Azt hittem VR-al használod. Sajnos azzal nekem még mindig elég gyenge. Be kell újítanom egy erősebb vidkártyát. :-I -
#729 Csináltam videót is a lenti video beállítások mellett; akit érdekel esetleg, így hogyan fut a játék, a videóban megtekintheti:
-
#728 Csak a jellegzetes Kunos féle alulkormányozottság zavar kicsit, néha elég bután jön elő, lehet ezek orrmotoros verdák :)) -
#727 Én is meglepődtem ezen, de van valami oka mégis. -
#726 Egy mezei light, nem hiszem., hogy engine szinten ne tudná ... -
#725 Ezt a világításos dolgot fórumon írták már, elvileg direkt ilyen, mert az engine korlátoz valamit ez ügyben...